Adatok
Hajós Krisztián.
3 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Egy másik 100 % rozskenyér valamivel hagyományosabb készítéssel.
Hozzávalók:
Előtésztához:Teljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190) 50 g Kovász 50 gVíz 50 g
Főtésztához:ElőtésztaTeljes kiőrlésű rozsliszt (RL-190) 400 g Víz 345 g Só 5 g
A kovásznak (előtésztának) így kell kinéznie. Este 10 óra felé…..
Ez a kenyér szintén egy rozsos kenyér, többfajta lisztet tartalmaz, valamint melaszt, szódabikarbónát, sütőport. Édeskés ízvilágú, kicsit a mézes puszedlire emlékeztet. Ha valaki sütött már Ír szódás kenyeret, és szereti, az nem fog ebben sem csalódni. Nagyon egyszerűen elkészíthető.
NEM TARTALMAZ…..
A kovászos kenyerek közül a 100 % teljes kiőrlésű rozskenyér az egyik legizgalmasabb. Nehéz úgy készíteni, hogy ne egy tömör nehéz téglát kapjunk. Nagyon fontos a recept, de liszt és liszt között is sok a különbség, az egyik több, a másik kevesebb vizet vesz fel.
Ezt a kenyeret kivételesen nem…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz