Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toxic Waste

0 bejegyzést írt és 252 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sörfigyelő Kunst amber lager 2021.06.14 18:35:56
Illat: ászoksörös, mild Hab: lágeres, de hamar leapad Szín: borostyános, teljesen szűrt Az illata alapján egyből a Hacker-Pschorr Kellerbier-je (ászok), ízre pedig a Szent András Óaranya ugrott be. Mutatóba ott a borostyános ízvilág, de igazából ez egy tipikus sajtos jegyekkel rendelkező osztrák…..
Toxic Waste 2021.06.28 11:39:13
@Láttukmár: talán voltak is korábban ilyen címkék, hogy "hat pont" stb. vagy valami hasonlók, de most nem látom a régebbieken sem.
A WestEnd tetőteraszán az első korsóm a Svijany lelőhelyén, a HÁČEK-ben kéretett ki. Kikértem egy Svijany Baron-t, ami a főzde egyik legfelsőbb kategóriás söre, ez érződik a 6,5%-os alkoholtartalmán. Az összes kikért sörnek kiváló volt a habja, ennek pedig még paplanos is. Száraz, kesernyés, de…..
Toxic Waste 2021.06.14 10:30:12
@bottleopener: menj elölről, a WE bejárata és a Nyugati között megbújó lépcsőn, úgy nem kell átmenni a plázán :)
Július elején bajor sörfeszt lesz ugyanitt, és mintha tavaly augusztus végén csináltak volna egy ráadás csehet - hátha most is így lesz.

A Ferdinand sörök valamiért sosem jöttek be (nem volt itt egy pár komment ezzel kapcsolatban?), de minden tiszteletem a szervezőké, akik csinálják ezt az eseményt. Nekem nem kell ennél jobb sörfeszt.
Toxic Waste 2021.06.14 15:54:11
Vajon mi lesz azokkal, akik határátkelőként külföldön kapják meg az oltást és mondjuk Magyarországra látogatnának? Vajon előfordulhat-e az az abszurd helyzet, hogy mondjuk júniusban egy család egyik (Magyarországon élő, beoltott és igazolvánnyal rendelkező) fele beülhet egy étterembe, míg a másik…..
Toxic Waste 2021.04.27 12:45:50
@Az apokalipszis lovasa: "Ezzel szemben ha pl. a nettó halálozási többletet nézzük, akkor már közel sem áll rosszul az ország."
Gondolom, valamikor októberben, amikor nagyjából véglegesnek lehet majd tekinteni az első félévi statisztikákat, nem fog a KSH alelnöke cikket írni ugyanebben a témában...
  A következő sörök a Lidl 2021.04.22.-étől érvényes akciós újságjában találhatóak, maga a sörvásár 26.-ától lesz. https://www.lidl.hu/ujsag/akcios-ujsag-16-het-2021/view/jumpmarks/page/1 A Hübris nekem elég savanyű, a büzájuk nem tudom, hogy mi: egy alpesi gyógynövényes cukorka cseppfolyósított…..
sörfigyelő Ugar Red Speedo 2021.04.10 12:27:48
Illat: savanykás papaja Hab: lágy, krémes Szín: zavaros halványsárga  Az elmúlt évszázadban több ízben is majdnem kihalt ez a sörfajta, melynek jellegzetes savanyúsága mellett még érdekesség, hogy az összetevői között van a só is. Ennek oka, hogy az eredeti változat sóbánya melletti forrásvizből…..
sörfigyelő Nyúlon Innen 2021 2021.04.01 15:44:13
Illat: citromfű Hab: sok és rugalmas Szín: halványsárga opál  Idén NEIPA jött a nyúllal, aminek a savanykásságára már alaposan felkészített az Ugar Red Speedo gose. (hamarosan a blogon!)  Szerencsére bőven van benne annyi zamatosság, ami ezt ellensúlyozza. Annyira tipikus New england IPA, hogy…..
Toxic Waste 2021.04.07 10:00:39
@Boby7: köszi! Meggondolom még, mert sajnos a Nyúlon Túl náluk sincs.
Toxic Waste 2021.04.08 09:16:16
@Winesoul: tényleg, most megint raktáron van. Megpróbálom én is :)
 Az Asahi a pandémiás helyzethez illően egy virtuális patit szervez, mégpedig március 26-án péntek este 8 órától, a zenét szolgáltatja a Reesident Advisor felületén a Club Qu.   Ennek a figyelemfelhívó kampányában kaptunk egy Asahi pakkot, amiben a következők voltak:  Az egész cucc, egy Asahi…..
Toxic Waste 2021.03.30 10:13:19
@Madnezz: még a végén kiderül, hogy a Borsodi is jó, csak kukoricán hízlalt patkány húsa mellé ajánlják :D
Ne vedd kötekedésnek, örülök minden posztnak (és annak is, ha kaptok valamit, elismerés a munkátok iránt), de ez eléggé kilóg a többi közül. Eddig itt inkább az volt a hír, ha egy gyártó elkezdett fejleszteni meg az alapanyagokra költeni - azt már ismerjük, milyen, amikor promócióra megy a pénz.
sörfigyelő Borsodi Gyömbér Ale 2021.03.21 19:27:51
Illat: tisztességes citromos sör, cukorral Hab: elég dús, hófehér, tartós Szín: világos rezes arany, kicsit homályos Amikor megláttam, hogy Gyömbér Ale került véglegesen a dobozra, már akkor sejtettem, hogy itt a piackutatáson megint túltengtek a tahó prolik, akik a Ginger Ale-t meglátván biztos…..
Illat: érlelt meggy illat, nyoma sincs aromáknak Hab:  bézs hab, amolyan kocsmai mosogatók rémálma, mert tartósan ottmarad a korsó oldalfalán Szín: majdnem olyan sötét, mint egy barnasör, reflektorral megvilágítva feltűnik, hogy amúgy bordós és zavaros Amatőr szenvedélyeim közé tartoznak a sörök…..
Illat: erjedt őszigyümölcs Hab: mesés, masszív Szín: narancsos félbarna  Nagyjából tíz éve lehetett a Főzdefeszt söre, szóval ő is a sörforradalom egyik ősi mementója. Kicsit aggódtam, hogy az akkori nagy hájp után manapság mit tud majd nyújtani. Megnyugtatom a hozzám hasonlóan aggodalmaskodókat,…..
sörfigyelő Vieux Bruxelles Blond 2021.01.14 19:14:54
Illat: Pincés Hab: Szép, kifeszül a felületen Szín: Élénk világos sárga, meglepően átlátszó Hazánkban a nagyüzemi lágy "ivóale"-t csak a Lobkowicz Ale képviseli, az összes többi lager, sajnos. Volt régen az Auchanban egy blonde a Sterlingtől, de mivel a francia multi hazulról próbált meg hozni,…..
Toxic Waste 2021.01.26 11:32:57
@szanisz: a Rychtar is az egyik legjobb sör volt árkategóriájában, így természetesen ugyanerre a sorsra jutott. Ha jól belegondolok, igazából az volt a furcsa, hogy egyáltalán voltak. Tényleg az Arany Hordó az, ami passzol a Penny image-éhez, nem holmi iható cseh sörök.
sörfigyelő La Trappe Blond 2021.01.19 20:29:31
Illat: élesztős, savanykás Hab: masszív, krém Szín: arany  Lágy, gyengéd íz, de ott figyel a belgás malátás édesség is. Enyhe karamella, valamint virágos és őszigyümölcsös ízek könnyed kombinációja. Az utóízben persze előjön a tripelre jellemző élesség is. Nem akkora nagy katedrális ez a sör,…..
Toxic Waste 2021.01.20 10:26:05
@Krisztianson: megszüntették. Nyár végén lehetett hallani először, hogy ezt tervezik, aztán tényleg el is tűnt a polcokról meg a webshopokból.
Illat: gyümölcsös, fűszeres Hab: rugalmas Szín: félbarnába hajló óarany  A rozs nagyon határozott ízt tud adni, de az Alevation sorozat a visszafogottságával sikerült megszelídíteni annyira, hogy éppen csak egy jó telt karaktert adjon neki. Így lesz a masszív alapokra épülő, kellemes gyümölcsös…..
Toxic Waste 2021.01.13 12:58:28
Az Alevation ABA is jó volt, ennek a rozsosnak meg tök jó a visszhangja, de egyszerűen nem kapok azokban az Intersparokban, ahol megfordulok. Rákerestem neten, találtam ezt: flamingowine.hu/termekkategoria/sorok/magyar-sorok/, az alapáraik kb. a sparos akciósokkal vannak egy szinten, és most minden (Zirci és Hedon van) még olcsóbb. Aki jár Almádi körül, talán érdemes rendelnie személyes átvétellel - azért a 4000 Ft szállítási költség túlságosan megdobja még egy nagyobbacska csomag árát is.
sörfigyelő Stari Balaton IPA 2020.12.07 18:33:09
Illat: Gyantás, fenyős, erdei mézes, édes sütis fűszeresség Hab: Szép, rugalmas, piszkosfehér Szín: Sötét borostyán, opálos Összetett illata és rendkívül sötét barnás színe, illetve erős gyantássága a Sörművek Bojler IPÁ-jára (esetleg a Harcos) emlékeztet, csak ez még nagyobb anyagmennyiséget…..
sörfigyelő First Mexicano 2020.11.26 19:42:35
Illat: édeskés, kukoricás lager Hab: hamar eltűnt Szín: világos, kicsit ködös Az értékelésnél figyelembe vettem, hogy maga a típus köré nem szerveznek gourmet versenyeket, nemzetközi zsűrivel, mert nem nagyon van mit értékelni. Ez a sör pedig a kategóriájában jó. Az biztos, hogy sokkal jobb, mint…..
Sikerült a szoros határidő előtt még egy kicsit nyerészkednünk - persze nemes ügy érdekében - a vendéglátóegységek újbóli ideiglenes bezárásából. Ugyanis melyik az a nap, amikor a csapon lévő hordó a pénztárcánál is gyorsabban ürül? Hát amikor leárazásokkal akarnak szabadulni a söntések a sörtől,…..
Illat: gyógyszeres-savanykás Hab: rugalmas Szín: arany  Se származási hely, se gyártó. Nagy önuralomról téve tanúságot még csak a kézműves sör felírat sincsen rajta. Én azért megelőlegezem, hogy hazai. Öt plusz egy gyümölcsös jött ki tőlük, amiből hármat kóstoltam és számomra meglehetősen…..
Toxic Waste 2020.11.06 10:22:00
sörfigyelő Szia Uram! IPA 2020.10.30 16:56:38
Illat: citrus, ananász, papaja Hab: rugalmas Szín: sötét narancs  Nyilván már csak ezen a Szia Uram! néven ki lehetne akadni, hiszen szigorúan tekintve a viccesnek szánt nyegle modorosság tipikus esetéről van szó, amit a gyakorlatban jóindulatúan elviselek. Tényleg olyan a stílusa, mintha egy…..
sörfigyelő Argus Maestic 2013.08.17 08:20:19
Illat: telt, édes és pofaleszakadás, de tényleg a klasszikus cseh jelleg, ahogyan az üvegen írják.  Hab: közepes, de fogyós, lehet mégsem lesz olyan tuti?  Szín: óarany  Íze is cseh sör íz, az a jellegzetes sós fajta amelyik kellemesen itatja magát. Minőségre pontosan hozzák a kötelezőt, mármint…..
Toxic Waste 2018.05.03 07:53:21
@Delirium Tremens: áldom az eszem én is, amiért megkóstoltam, mielőtt bevásároltam volna belőle alaposan egy hétvégi bulira. Azt hiszem, lassan ki is húzom a listámról, nagyon messze van ez attól, amit 4-5 éve megismertem.
Toxic Waste 2018.05.04 10:13:07
@Delirium Tremens: jó, én négyet, de egy tálcán gondolkodtam :) Majd kirakom az utcára, lesz, aki örülni fog neki (még azután is, hogy megitta) :)
@WFR: annyi jó van ebben, hogy nem ragadhatunk le egy márkánál, mindig keresni kell új "ár-érték bajnokot".
Illat: extrán telt gyümölcsös Hab: sűrű, rugalmas, piszkosszürke Szín: narancsos félbarna  Mit jelenthet egy angolnak a vintage ale? Innen a kontinensről gondolva azt, hogy a kandalló melletti bőrfotelben, hangulatos világítással, kényelmesen elhelyezkedve szopogatni egy kellemes alkoholos italt.…..
Toxic Waste 2020.10.26 09:44:07
@Láttukmár: még várok :)
sörfigyelő Ria Ria Lager updated 2020.09.04 17:44:27
Illat: gyenge, de tipikus lager Hab: masszív, lágeres, gyorsan apad egy kis rétegre Szín: aranyszínű Nem sokszor van ilyen a blog történelmében, hogy kedden debütálása során csapról isszuk, majd pénteken már pattintjuk is a dobozt a tesztelésre. A friss emlékezet adta előnyökkel hibahatáron belül…..
Toxic Waste 2020.09.08 09:19:46
@bottleopener: pedig épp ők voltak, akik már az indulásokkor is használták a dobozt. Talán elsőként a szegmensben. Csak aztán ezzel sem abba az irányba mentek tovább.
Igen, én is mindig arra jutok, hogy senkinek sem érdeke a 250 és az 1000 Ft/0,5L közé beállni. Ezért örültem, amikor jöttek és ezt mondták - nem sokáig. Azóta az a kevés is feljebb ment, aki addig ott volt.
Toxic Waste 2020.09.09 15:36:53
@bottleopener: jó, hogy írtad a Szarvasit. Visszanéztem, 2016-ban 280-350 között rendeltem a söreiket (nem gyártótól), a sima lágert 210-ért. Most 550-650, és végülis még ezzel is bőven az eggyel fentebb említett határon belül vannak.
És ők nem azok a kimondott újhullámos kraft, akik kéthetente előjönnek valami agyeldobós f.szsággal, csak hogy a geekek behúzzák az újabb főzetet is az untappd-en. Rápróbáltak, hogy menne-e az ő sörük kétszer annyiért, ha másokéi mennek háromszor, négyszer annyiért - úgy tűnik, igen.
sörfigyelő Postrizinske 2017.07.08 03:15:37
Illat: tipikus Nymbur Hab: sűrű, krémes Szín: óarany  A Postrizinske néven (jobb helyeken) sokféle sör van forgalomban, az ismertebbek a Hrabal fotójával ékesített üvegesek. Úgy néz ki, hogy ez a dobozos is az alap sorozat tagja, ahol van nála gyengébb 10°B, 4.1%-os is, meg persze van…..
Toxic Waste 2020.09.29 09:20:26
@bottleopener: persze, ismerem őket (amúgy tőlük vettem ezt is, a nyitó akcióval jó volt az ár, nagyon kedvesek is); fesztiválon meg sosem hagyom ki a Hrabal-Bohémia standot. Itt Budapest közepén kis pénz- és időbeli ráfordítással hozzáférek ezekhez, ha akarok, de azért ez mégsem az, mint amikor veszel két zsömlét és pluszban leemelsz a polcról két sört is.

Az ünnepi csomagot kihagytam, mert maradt még a korábbi rendelésből pár üveggel, az ajándékok nem hoztak lázba (pohár nem érdekel, ilyen díszdobozom is van, a magazin jó, de egy csomó más előtte van az "olvasandó" listámon), akkor meg bő 400 Ft-ra jön ki egy üveggel betétdíjjal együtt. És még túl élénken él az emlékezetemben, amikor a Bohémia 2000 Ft-ért adta a nyolcas csomagot :)
sörfigyelő Hobgoblin Ruby 2020.09.12 11:34:33
Illat: vörös, csiriz Hab: rugalmas, világos drapp Szín: sötét mahagóni  Enyhe véríz, emellett kissé édes, óvatosan pörkölve és az ízében is ott van az illatában meglevő érdekes, egyáltalán nem bántó csirizes íz. Ugyanezt a csirizes dolgot éreztem az angol pakkos Cumberland Ale-ben is. A karaktere…..
Illat: Paulaneres: inkább erjedt pincés, de nem édes Hab: paplanos, de aztán meglágyul Szín: vonzó búzasárga, teljesen hazy, picit sötétebb is Tipikus példája, hogy hogyan lehet alacsonyabb anyagtartalomból korrekt sört készíteni. Nemsokára lesz teszt a nemrég a Lidl polcain megjelent…..