Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Avvakum protopópa

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Igaz-e, hogy ha kávét kérünk szódával a zserbó cukrászdában, vagy fordítva tesszük le a villát evés után, akkor idősebb hölgyek vezetnek be minket egy szobába, akikkel játszani kell és ezért még fizetnek is? Sokakat érdekel a pénzszerzési lehetőség, a neten fórumok…..
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
A Társaság a Szabadságjogokért után a Szabadság Kör is megkérdezte az igazságügyminisztert, milyen kapcsolatban áll az In-Kal Security a minisztériummal, a rendőrséggel, vagy a közjogi méltóságok és a magasrangú külföldi vendégek védelmét ellátó köztársasági…..
A világvégén minden lepukkant kis kocsmában ül egy borostás Marlboro man , aki a dohányzás elleni törvények miatt már nem cigizhet a filmben de inni még ihat! Ruhája elegánsan szakadt, trikója foltos az izzadtságtól, de valószínűleg a világ legerősebb koncentrátumú Old Spice…..
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
Avvakum protopópa 2008.12.05 16:36:48
Mostanában igen nagy élvezettel olvasom újra Krúdy novelláit, apró történeteit, nyírségi dzsentrikről, Gál kisasszonyokról, alispánokról, vidéki garnizonvárosok nagy vacsoráiról. Közben többször elméláztam, ha ezt most egy 14-16 éves olvassa, mi a büdös túrót ért belőle? Azt hiszem, semmit... És minek is olvasná, ha nem akar éppen irodalomörténész lenni? Azt hiszem, bizonyos irodalmak, könyvek, írók élvezetéhez hosszú ideig tartó, egymásra rakodó élményekre, nagy számú szó-, fogalom- és mondattöredék részletes ismeretére van szükség. Egyébként a könyvek, írók elmúlnak, barátaim, tessék ezt tudomásul venni... Ki olvas ma Halldór Laxness izlandi költőt, pedig Nobel-díjas volt, vagy Eugen Sue-t (a maga korában falták, Marx kedvence volt, ma olvashatatlan), vagy a magyarok közül Vas Gerebent? Földi Mihályt? Vagy éppen Berkesit, aki több mint húsz éven át vezette az olvasási statisztikákat (Jókaival és Szilvásival)? Igazad van, Árpád, lassan megszűnik a tizenkilencedik századi írók tömeges olvasása és ismerete, a köznép számára felesleges is. Megszűnik az a régi jelenség is, hogy több nemzedék számára ugyanazok az olvasmányok dominánsak (Cooper a 18., Verne a 19. század végétől a múlt század közepéig tartott), filmként persze maradtak (a történeteket átírták, zanzásították!), ez is Árpádot igazolja. De hogy is lenne másként? Változik a nyelv, a gondolkodás, az egyének élményei, nem ugyanazt hordják, mint a nagyapák, és nem ugyanazt olvassák. Tessék ebbe beletörődn, és nem nyafogni... Aki 160 karakterben mondja el naponta, hogy mit üzen a szerelmének, az egész egyszerűen nem fog Natasa Rosztovával bíbelődni 600 oldalon keresztül. Ezzel kapcsolatban saját élmény: kb. 54-55-ben kezdtem el olvasni a Háború és békét. Reménytelen volt... Részint a csak lábjegyzetekben lefordított terjengős francia mondatok miatt, részint azért, mert igen hamar számolni kezdtem az "alkalmasint" szó előfordulását a szövegben. 1100-ig jutottam el... Később, majdnem felnőttként persze sikerült egy jobb fordításban a művet magamévá tenni...
Eldőlt: az Egyesült Államok következő elnöke Barack Obama lesz, egy remek szónok, egy kitartó és optimista fiatal szenátor, akinek beiktatása történelmi esemény lesz. Ebből az alkalomból ma zene is jár a poszthoz: A világ vezető hatalma, az Egyesült Államok komoly döntések…..
Sokunkban felmerül a kérdés: vajon a net világában hihetetlen gyorsan terjedő antiszemita informatikai vírusok, mint Tomcat vagy a kurucinfó valóban a titkosszolgálatok tudatosan generált programjai? Nem csak azért érdekes ez, mert arra keressük a választ, a társadalmi szolidaritást…..
 Igen, ennek is el kellett jönnie, nem is lehetett másként. Megszületett a hiteles válasz a kétes hátterű, szélsőjobboldali Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadsereg létére. A radikális jobboldali fiatalságnak ki más felelhetne, mint radikális baloldali idősek? Az Óbudai…..
w Mars benevez 2008.08.11 07:00:00
Kommentelők figyelmébe: Új rendA sportrajongók érzékenységét tiszteletben tartva szólok előre, olimpiáról, annak „sporteseményeiről” itt nem lesz szó. De nem ám. Minden tisztelet és figyelem megilleti az emberiség nagy teljesítményeit avagy vívmányait, de az fix,…..
Egy apróhirdetés 2008-ban: ..
Subba Gyermekeink az Úrban 2008.07.18 12:00:00
Bogarásszatok kedvetekre a Keresztény Társkeresőben, sosem lehet tudni hol talál szerelemre az ember! Talán minden férfi álma, a tökékeletes nő is horogra akadhat itt. Egy olyan alázatos lélek aki hajlandó a napját az udvaron egy széken ülve tölteni, majd reggel szó nélkül…..
Mivel a magunk részéről kevesebb műfajt rühellünk jobban a musicalnél, ezért örömmel adjuk közzé játékos kérdés formában a fülünkbe jutott következő kulisszapletykát. A megoldás nem nehéz, a többit a vizuális fantáziátokra bízzuk.Ki az a harminc felé közeledő, jól…..
Az új ZS generáció legígéretesebb darabjával ( szó szerint) foglalkozunk a mai napon. Ő pedig nem más mint, Dwayne Johnson , akit úgyis ismerünk mint "The Rock". Csávókánk egy egész Czeizel könyvet megihletne, mert Marc Dascacoson kívül még ilyen génkevert embert még…..
Hát igen. A dinókról a Jurassic Park óta tudjuk, hogy magas feszültségű kerítés nélkül nemtünci-bünci gyíkok , akiket egy borostyánba fulladt dagadt szúnyogból nyerték ki. Egyébként el tudom képzelni, hogy 10 000 év múlva az utódaink a Balaton mellett talált borostyán…..
Igazából rohadtul képmutató dolog azért pellengérre állítani egy hivatalt, mert lopnak ott. Mindenhol lopnak, az Indexben is, kajajegyet, fülhallgatót, ilyesmit, de itt legalább újságírók egymástól, nem pedig egy állami szolgáltató monopólium alkalmazottai a kuncsaftoktól.…..
Subba Gyors Hír 2008.05.30 09:53:00
A Subba kedvenc Szörnye, Maria Geronazzo weblapja került a kezeink közé. Minden rajongójának érdemes átfutni az oldalán, és beleolvasni a pornós kalandokba is. Fotó: Velvet..
Mai ZSsztárunk egy univerzális személyiség: egyszerre illegális bevándorló, sztár és jogvédő. Mexikó fővárosában született, de legálisan jutott át a határon szülei lévén, igaz megér néhány szót a származása. Mexikói apuka és német anyuka, azért az kemény, biztos nem…..
Avvakum protopópa 2008.06.04 10:21:40
Nem tudom tagadni, hogy a most leírt esettel kapcsolatban leírt véleményemben személyes érintettségem is jelentős szerepet játszik. A történetbe ott kapcsolódok bele, hogy ugyanebbe a városba jártam, csak éppen egy másik középiskolába. Ennek ellenére olyan kapcsolatok alakultak…..