Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hyper Productiv

23 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenki boldog szeretne lenni, olyan munkát végezni, ami… Keveseknek adatik meg az a szerencse, hogy abból élnek meg, amit igazán szeretnek csinálni. Mégis, az a lehetőség bárki előtt ott van, hogy megtalálja a jelenlegi tevékenységében az örömöt, a kihívást...
Az emberek nagy része elégedetlen magával. A többség fogyni akar, fogadkozik, hogy egészségesen fog táplálkozni, mozogni kezd, és az év kezdetével vagy a nyár közeledtével el is jut egyszer-egyszer egy edzőterembe, vagy evett már salátát idén :) Jogosan tesszük fel a költői kérdést, hogy ha ennyien…..
Spoiler: ez a munkahely mindenki számára más, a személyiségünktől függő. Egy introvertált ember számára például egy coworking iroda maga lenne a rémálom. Extrovertált kollégájára azonban inspirálóan hat ugyanez a környezet. Nem beszélve az élethelyzeteinkről, aktuális fizikai és mentális…..
Avagy hogyan tréningezzük az alvást? Bevallom, a mesehősök közül mindig irigyeltem Csipkerózsikát, mert ha valaki, ő jó alvó volt. Sajnos az élet rám kezdetektől Borsószem királykisasszony szerepét osztotta...
Kissé provokatív költői kérdésemre bizonyára mindenki tudja a sematikus választ, amit érdeklődő kollégáinak, ismerőseinek ad, pont olyan mélységig, amilyen a kérdés maga volt. Azonban ha kicsit mélyebbre megyünk, mindannyian találunk olyan pontokat, amikkel nem vagyunk elégedettek. Még akkor is, ha…..
Ez egy különleges blogbejegyzés, mert a tréningemről készített egy összefoglalót az egyik résztvevő. ​Amikor felkészülök egy tréningre, mindig kérdéses, hogy sikerül-e mindenkit megérinteni. Mindig kapok visszajelzést, de ilyenre még nem volt példa. Ezért külön hálás vagyok, mert így lehetőségem…..
Avagy az eltűnt idő nyomában. Mert mindenkinek vannak ilyen „fekete lyukak” a napjában. A tudatosak számára csak néha-néha fordul elő, mert ők többnyire elégedetten dőlnek hátra a nap végén, de mindenki találkozott már a jelenséggel. Ugyanígy van ez a pénzzel, vagy az elfogyasztott kalóriákkal.…..
Maradjon fókuszban az élet egésze, ne csak a részei. De hogyan? Neked mi a célod? Ha csak egyet mondhatnál, mi a legfontosabb az életedben most? Biztosan megállsz néha-néha és elgondolkozol rajta! Ha elégedett vagy, akkor az életed valószínűleg összhangban van ezzel a céllal, akár tudsz róla, akár…..
Főleg egy évkezdet egy hosszú szabadság után. A szüneteket követően – minél hosszabbra nyúlnak – annál tovább tart visszarázódni a mindennapi munkánkba. Felgyorsítani lehet a folyamatot, sokat segítenek benne az asztalunkon tornyosuló elintéznivalók, de mielőtt végképp eluralkodna rajtunk a…..
Karácsony margójára   Én mindig, nem csak úgy általában, mindig visszaszámolok. Amikor eltelik megint 1 év, 12 hónap, 52 hét, 365 nap, 8760 óra..., ami részben nagyon sok idő, de mégis időnként egy pillanatnak tűnik. Megtettünk mindent, amit elterveztünk? Kell hozzá egy csipetnyi múlt, hogy…..
Gondoltál már arra, hogy vannak napok, amikor minden sikerül? Bármennyi dolgod van, mégis a végére érsz, és elégedetten dőlhetsz hátra a nap végén. Míg máskor jóval kevesebbel is alig boldogulsz, stresszelsz, frusztrált vagy. Mi lehet ennek az oka?   Az, hogy jól vagy rosszul időzítesz! Mit…..
Vezetőként, vállalkozóként mindenhez kell érteni, legalábbis olyan szinten, hogy jó kérdéseket tudjunk feltenni. Mit és milyen mélységben érdemes megtanulni ez bizony egy örök dilemma Stratégia partnerség, kiszervezés vagy saját megoldások, új ember kiválasztása… mikor, mit érdemes mérlegelni,…..
Kinek ismerős a következő helyzet: elaludtál, a gyermeked bal lábbal kelt fel ma és az istennek sem akar segíteni, hogy csökkentsétek a késés mértékét, majd a késői indulás miatt pont a reggeli dugó közepén találod magad. Ezek általában visszatérők, és rajtad is múlik, hogy az adott napon,…..
Life code kutatás 5 évvel ezelőtt volt már egy ilyen kutatás. A világ változik, folyamatosan és egyre gyorsabban. Ideje frissíteni. Azt kutatom, amire a legtöbb ember önmagában is folyamatosan keresi a választ. Lehet jobban, hatékonyabban és boldogabban? A különböző élethelyzetekben mindig…..
Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, hogy innentől kevesebb stresszel élheted az életed, ha betartod a tanácsokat? Persze teljesen stressz mentes nem leszel, de talán az örömről, ami ugyanúgy feszültségforrás, Te sem mondanál le szívesen. Ezek a tippek teszteltek, működőek, de csodára csak akkor…..
Nap mint nap elhangzik a közhely: felgyorsult a világ. Főleg az idősebb generáció tagjai hangoztatják ezt, hiszen a fiatalabbaknak fel sem tűnik. Az idő mégis ugyanúgy rohan mindenki számára, mi pedig igyekszünk több-kevesebb sikerrel lépést tartani vele. Vannak dolgok, amikre muszáj szakítanunk…..
Hiperaktívból hyperproductiv A hatékonyság fogalmát két oldalról vizsgálhatjuk: a meghatározott cél elérése a lehető legkisebb ráfordítással, vagy az adott ráfordítással a lehető legjobb eredmény elérése...
Ki ne vágyott volna már rá, hogy gyorsabban fogjon az agya, könnyebben lásson át dolgokat, hamarabb jegyezze meg, amire szüksége van egy új helyzetben. És akár hisszük, akár nem, az „okosságunk” is fejleszthető, mint az izmaink, ugyanúgy napi munkát, rutint igényel...
Az életünk során számos komolyabb stressz-helyzettel találkozunk. Az iskolai tanulmányok, a munkahely megválasztása, a párkapcsolatunk, az otthonunkról való döntés. Ha tetszik ha nem, ezeket nem kerülheti el senki, és itt csak az örömteli feszültségekről, izgalomról beszélünk. Tudjuk, hogy ezek a…..
Hiszen mások sokkal komolyabb problémákkal küzdenek meg minden egyes nap, neked mégis mi okod lehet rá, hogy stresszes légy? Jogosan merül fel a kérdés a mai – valljuk be – elkényelmesedett világunkban...
A motiváció az az aprócska alkotóelem az életünkben, ami átlagon felüli tettekre sarkall. Ami ha jelen van mindennapjainkban, a nehézségek is csak kis akadályoknak tűnnek, amiken átlépve rendületlenül haladunk tovább célunk felé. Ám ha kívülről jön, a kényszer nevet viseli, és ezekkel ellentétes…..
A Te napod sem kevesebb, mint Bill Gatesé! Az idő az a különleges találmány, amiből nem az érdemeink szerint kapunk. Van akinek rövidre szabták, van akié közel évszázados. Noha egy napra viszont mindenkinek ugyanannyi jut, nem tudjuk egyformán hasznosan kamatoztatni...
A fejlődés az élet mozgatórugója, megkerülhetetlen törvény, elég csak az evolúcióra gondolnunk: ami nem hasznos tulajdonság, az kiszelektálódik. Így van ez az egyes emberi életekben, sorsokban is. Időről-időre mindannyian elérkezünk egyik másik területen ahhoz a ponthoz, hogy változtatni kell...