Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Monica Schuster

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korea in Hungary Élet Budapesten 2019.01.02 16:25:26
A koreainhungary.blog.hu-n már számtalan cikk révén ismerkedhettünk meg a koreaiak mindennapi életével, hagyományaival. Arra gondoltam, hogy izgalmas lenne most a másik oldalról rápillantani a magyar és koreai kultúra találkozására. Egy lassan egy éve Budapesten élő koreai anyukával beszélgettem…..
Monica Schuster 2019.01.03 17:39:09
@Cifu78: szerintem ez a regnalo part altal keszitett interju es nem tükrözi a külföldiek igaz velemenyet...tularazott szamlak a vendeglato helyeken, udvariatlan emberek a villamoson / buszon, sietös lökdöses az üzletekben, csunya szavak hasznalata barhol barmikor...es meg sorolhatnam mint külföldi MO-on..szomoru, de ez a valosag....nem kell fenyezni MO-ot, mindenki tudja, hogy mi a helyzet, agresszivitas, eröszak, udvariatlansag es durvasag...ez a mindennapos velemeny...sajnalom...
Biztosan sokan megütköztek a Lázár János által napokban közzétett videóbejegyzéssel kapcsolatban. Mielőtt mindenki véleményt alkotna, nézze végig az összeállításban szereplő videókat és próbáljon meg válaszolni a megkérdezettek helyében a blog végén található kérdésekre. Először is álljon itt az…..
Monica Schuster 2018.03.11 18:30:18
@ben2: talán nem irtam elég érthetően. Az austriai munkavállalás kétség nélkül bejelentett állás, nemcsak 20 órára, hanem a teljes ledolgozott időre. Mo-on csak félnapra jelentik be az alkalmazottakat - persze van ahol egész napra vannak bejelentve, de biztos nem a privát gazdaságokban. Továbbá Austriában és Németországban, ugy az egész nyugati EU-ban nem kérdés a teljesjogú bejelentés. Méghozzá a vállalkozás költsége jóval alacsonyabb mint Mo-on.

MIGRÁNSOK: valós menekültek csak Sziriából, Libyából és Afganisztánból érkeznek, a többi mind gazdasági menekült a jobb élet reményében keresi az EU-s országokat. Már a Kinaiak se igen jönnek, mert már Kinában is annyit keresnek mint MO-on , igy nem érdekeltek Mo-ra jönni- Azok vannak MO-on akik már régebbenérkeztek és Mo-on üzletelnek...
Albérletet kivenni ma pont olyan nehéz, mint állást kapni. Sőt, albérletnézőbe menni is olyan, mintha állásinterjúra menne. Vegye fel legjobb öltönyét, készüljön önéletrajzzal, munkáltatói igazolással, és az sem árt, ha szülei is önnel tartanak. Adunk pár jó tanácsot,…..
Monica Schuster 2018.03.11 13:50:59
@Pink Petsch: milyen igazad van!!! Kössz,hogy végre megmutatod milyen is nyugaton lakást bérelni. Mo-on soha nem lesz ilyesmi, mert a "nyugat-féle" gazdaság - persze közel nem az, elvette az eszüket és kérnek értelmetlen összegeket lakásokért kerületekben, ahova még testőrséggel se merészkedne be senki. Mi rendszerváltáskor béreltünk MO-on egy házat és 3 hónap után közölte a tulaj, hogy vagy megvesszük - HUF 20 Mio- , megvehettük volna, de nem volt betervezve, vagy elköltözünk. Költöztünk... és sok ilyen van, csak az a szomorú, hogy ennek a soha semmi nem elég, adót nem fizetek, mert megvettem a lakást-vagy örököltem, az enyém és az ér amit én mondok...A szegény bérlő pedig csak pislog, hogy hogyan is tud majd bérleményt szerezni,mikor a tulaj minden adóvonzat nélkül adja ki a lakást...sajnos ez egy olyan mult rendszerbeli -nyuljunk le amit lehet mindenkitől- hozzáállás
Budapesten élve nem igazán követjük, hogy mi történik a szállodákban, hisz minek vennénk szállodai szobát ott, ahol lakunk, ugyebár. Így aztán valószínűleg sokan nem is tudják, hogy az elmúlt években milyen szépen átalakult a várbéli Hilton Budapest szálloda a Halászbástya szomszédságában.  "A…..