Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária21

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasod a blogot, de van olyan kérdésed, amire még nem kaptad meg a választ? Nosza, tedd fel a kérdést, és én megpróbálok válaszolni rá! Vagy kommentben, vagy akár egy teljes bejegyzésben! Kérdésre tehát fel! Üdv, Macska-fogó LEGYÉL PÁRTFOGÓ! Kérlek, ha tetszett egy cikk, vagy rendszeresen…..
Mária21 2019.08.28 10:07:24
Van egy 12 éves, ivartalanított nőstény macskám. Pici korában hoztam el, azóta együtt élünk ketten egy 8. emeleti panelban.
Előfordult, hogy a munkahelyemmel el kellett utazni 1 hétre, akkor édesanyám ette, és takarította a helyét.
Két évvel ezelőtt is ezt történt, akkor a lányomat kértem meg erre, mert nagyon csúszós volt az idő, (február eleje), kíméljem az anyukámat, nehogy elessen.
A macska, ahogy belépett az ajtón, azonnal nekiment, fújt rá, és meg akarta ütni a mancsával.
A lányom pánikolva kirohant, végül anyukámnak kellett ellátnia, míg távol voltam.
Az idén jött hozzám egy ismerősöm, beszélgettünk majd megszólalt a telefonja. Erre a macska nekiment. Fúj, és mancsával el akarta verni a bokáját. Szerencsésre nem érte el, és ő ebből nem érzékelt semmit, lekötötte a telefon.
Kb. 3 hónap múlva jött legközelebb, akkor kértem, hogy a telefonját halkítsa le.
Beszélgettünk, majd el szeretett volna menni a mosdóba. Ahogy kiment a szobából, a macska abban a pillanatban utána rohant, és nekiment. A bokáját nagyon csúnyát összekarmolta.

Az utolsó esetben a területféltés lehetett az oka a macska viselkedésének, mert a mosdó és a konyha, ahol enni szokott, egymás mellett van.
Az alom is a WC-ben van, ahová szokott járni.
Viszont ez a magatartás a macska részéről számomra elfogadhatatlan, hiszen nem élhetem le az életem úgy, hogy nem jön hozzám senki, mert fél a macskámtól.
A lányom, ha jön, a macskámat be kell zárni a kisszobába, ami nem egyszerű feladat, ugyanis őkelmét megfogni nem lehet.
Tegnap este, lefekvés után tüsszentettem, erre a macska belém harapott, amikor le akartam zavarni, akkor rám vágott, megkarmolt.
Szeretnék tanácsot kérni, mit tegyek vele, elaltatni nem szeretném, de ez nem mehet így tovább.
Nincs mellette másik állat, nem is szokott állatokkal találkozni. Az embereket utálja, lesi minden mozdulatokat, és félő, hogy nekik megy.
Mária21 2019.08.29 07:16:41
@bernatjanka: Nem sántít annyira, rossz szó ez. Leugrott az ablakból, és picit biccent, amikor megy. De el fogom vinni az orvoshoz :)