Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csbaly

0 bejegyzést írt és 214 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szemben a Fidesszel, Jobbikkal, MSZP-vel és DK-val, egy új ellenzéki pólus alakult ki a közvéleményben, a radikális demokratikus megújulás pólusa. A következő cikk egy háromrészes sorozat első darabja. Az első részben bemutatjuk a magyar politikai rendszerben formálódó új,…..
Tisztelt Világ! Sajnálattal közöljük, hogy az elmúlt két évben Önök által rólunk kitalált és terjesztett hazugságok, melyek nagyfokú tudatlanságukról árulkodnak, oly mértékben voltak károsak Magyarország számára, hogy kénytelenek vagyunk felfüggeszteni az Önökkel…..
csbaly 2012.07.09 23:30:47
Az elmúlt két év bizonyította, hogy a kormányzat és a kormánypárti többség rendkívül kreatív az új adónemek megalkotásában. Azonban az újonnan bevezetett adók közül egyesek nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.A legjelentősebb adó ebben a körben a…..
csbaly 2012.06.14 11:36:27
@Brix: már bocs, de az SZJA csökkentés csak a jómódúak kapták? A társasági adó csökkentés nem válik hasznára a kisvállalkozónak? Nem segít a munkahely teremtésben? Sokkal több jó oldala van, mint rossz, te mégis a rosszat emeled ki kizárólag... Luxusadó lesz, differenciált ÁFA kulcsokkal, a FOGYASZTÁSON, ahogy annak értelme van. Bankadónak, telekommunikációs adónak rengeteg értelme van, nem véletlenül másolják az előbbit mindenhol és lassan az utóbbira is rátérnek.. (megnézném, hogy mi lett volna itt, ha azt a pár milliárdot rajtunk hajtják be és nem a bankokból préselik ki). Stabilizálták a költségvetést (amit a szocik szétziláltak és hitelekkel tömködték be a réseket), mindezt úgy, hogy negyedannyi terhet raktak a lakosságra, mint bármikor az elmúlt kormányzatok alatt... szerintem elég tisztességes munka...
Orbán Viktort gyomron vágta a valóság. Amíg sípolva igyekezte kiheverni a rekeszizom szorítását addig volt ideje gondolkodni, vajon hogy jutott el idáig. Mennyire volt okos dolog halálra szívatni a gazdaság hitelezőit, mennyire volt okos félévente segget csinálni a szájából. Most…..
fordítógép Ez kell nekünk! 2012.06.12 15:36:00
Kedves Olvasó! A közepébe vágok, semmi tréfásnak szánt "hű de jól látom a dolgokat - összakacsintós" duma. A minap szörnyű felismerésre jutottam. Mégpedig arra, hogy az, és ami most hazánkban van, az bizony jó nekünk, így, ahogy van. Legyünk őszinték végre magunkkal! Ne ne…..
Kormányra kerülése óta világosan látszott, hogy a Fidesz módszeresen halad előre abban, hogy államosítson mindent, amit csak lehet. Kétség nem férhet hozzá, hogy az erről alkotott markáns elképzelését a párt konzekvensen végrehajtja, még akkor is, ha sok esetben nem hajlandó…..
csbaly 2012.06.12 18:10:43
@My Name is Nick: Köszi, ez egy konstruktív hozzáállás... egyet értek! Csak jutunk előre is... :)
csbaly 2012.06.12 18:21:23
@Kotkodus: viszlát! majd egyszer, valahol... :)
csbaly 2012.06.12 19:54:24
@Lrdx: speciel igazat szólt... nézz utána...
www.telekom.com/investor-relations/share/102156
Modorosblog Az őszinte randi 2012.06.11 13:10:00
-Imádok kirándulni, táncolni, jókat főzni, elmerengeni a világ dolgain, bámulni a felkelő napot - én, ha megkérdezem valakitől, hogy hogy van, azt nem formalitásból teszem, hanem tényleg érdekel. (...) A személyes találkozás többet mond ezer szónál.Na itt álljunk meg,…..
csbaly 2012.06.11 21:59:14
  Pesty László Cigány út című dokumentumfilmje kapcsán a Médiatanács több beadvánnyal is foglalkozott. A vizsgálatok eredményéről egy korábbi bejegyzésben már szóltunk. Az eset azonban felvet egy másik kérdést is: lehet-e, kell-e számon kérni a kiegyensúlyozott…..
csbaly 2012.06.11 00:17:49
@No_Fidesz_No_Problem: Szerintem itt elég kevés embernek van saját, megalapozott és értelmes véleménye bármiről (akinek nem inge, kérem ne vegye magára). A legtöbben általában nem értenek a témához, amihez hozzászólnak (ez különösen jellemző az utóbbi időben a gazdasági témájú blog posztoknál) csak valamelyik ideológia mantráit zsolozsmázzák... és nem rosszindulatból, vagy bunkóságból, de ez rád különösen érvényes... már a nick neved is, könyörgöm... no fidesz no problem... ennyire nem futja semmi másra?
csbaly 2012.06.11 00:27:22
@No_Fidesz_No_Problem: imádom, amikor primitív, tanulatlan emberek próbálnak osztani... mint amikor a csivava akarja átharapni a torkodat :DDD
csbaly 2012.06.11 00:52:41
@No_Fidesz_No_Problem: mi van, sikerült egy latin kifejezést kikeresni a wikipedián és most azt puffogtatod? :DDD Hiába... az hogy embereket lehülyézel, káromkodsz és gondolkodás nélkül szidsz mindent, ami nem a te ideológiai alapjaidat tükrözi, tökéletesen megmutatja, hogy mennyire buta és egyszerű ember vagy... kár próbálkozni, szerintem mindenkinek leesett már...
Fideszes politikustól ilyen önkritikát talán még sosem hallottunk. A gond az, hogy Rogán Antal nem a kommunikáció mestere, valószínűleg fel sem fogta, mit mondott. A Fidesz új parlamenti frakcióvezetője Csermely Péter vendége volt a Hírtelevízió Versus című műsorában. Adásba…..
csbaly 2012.06.10 17:59:07
@Zigomer Trubahin: Orbán a kommunista... :D na ezek után inkább ne beszélgessünk, ezt már ismerem...
csbaly 2012.06.10 18:00:50
@No_Fidesz_No_Problem: és ki mondta, hogy csak a baloldalon vannak hülyék, már elnézést??? Ez ok arra, hogy meghamisítsuk egy másik ember nyilatkozatát és netes ámokfutást rendezzünk belőle???
 Mélységesen mély az emberi butaság kútja. Mély, sötét, és alján a harcos rosszindulat fekete epéje bugyog. S bármikor, ha a gonosz ostobaság felszínre törhet, magabiztos diadallal ünnepli meg bárgyú mendemondáit, önhittel szajkózza el üres dogmáit, gátlástalan…..
Lehet, hogy semmi nem lesz az egészből, de figyelemreméltó események vannak kibontakozóban a görög színfalak mögött. Már tettem említést Max Keiser-ről a kiugrott brókerről akinek saját műsora van az orosz Russia Today, és az iráni Press TV hírcsatornákon, ahol híreket…..
csbaly 2012.06.09 12:26:08
@piefke: Gratulálok.... remek hozzáállás... talán inkább azon kéne gondolkozni, hogy ezek az emberek, akiknek a szakmai múltja bőven elég kéne hogy legyen arra, hogy meghallgassuk a véleményüket, miért szorulnak ezekre a perifériás csatornákra... Boros is hülye, hiszen csak MNB igazgató, több bank vezére és pénzügyminiszter volt... tipikusan egy olyan hozzászólás, ami megmutatja, hogy szakmailag semmi közöd az egészhez...
csbaly 2012.06.09 17:19:28
@fikanick: en.wikipedia.org/wiki/Max_Keiser#Early_career

Azért ez több egy picivel, mint a semmi szerintem... nem hiszem, hogy bármelyik hozzászóló (beleértve engem is) ennek a tizedét fel tudná mutatni... Egyébként pedig amilyen elveket vall és amit mond a mai világgazdasági berendezkedésről, azt éppen elég neves közgazdász, Nobel díjas stb. osztja ahhoz, hogy komolyan kéne venni...
Édes Istenem, köszönöm!Annyi csodálatos Heti Válasz publicisztika, gazdasági fórumon tartott emlékezetes felszólalás után (simplicity, agysebészet, a siker láthatatlan) végre úgy látszik kezd beindulni Gyuri nemzetközi felemelkedése is. Most már a jó isten sem menti meg attól,…..
Két éves az Orbán kabinet, és divat értékelni a működését. Azt, hogy a hazai potentátok miként vélekednek a sikerként eladni szándékozott, győzelmi jelentésbe csomagolt csődtömegről már volt alkalmunk megismerni. Most az Economist elemzője árnyalta a képet: a "korrupt és…..
Van itt ez a nemzeti konzultáció. Naív ember azt gondolná, kíváncsiak a véleményünkre, igaz kicsit lejt a pálya a kérdésfeltevésekben, de a végén majd feldolgozzák, kapunk egy számot, hogy ezt szeretné a nép. Erre mit látok ma? Aszongya a hirdetés: "Azt gondoljuk, tovább…..
csbaly 2012.06.08 01:58:59
@Lacdelo: hahahahahahhaaaaaa...ez a legjobb vicc ma... kismiskák a rendszerváltás és a privatizáció hőseihez képest... ne túlozzunk :D
Tegnap a fényes utcán egy idióta odament egy 90 éves emberhez, és inzultálta, már ez szégyen lenne. De a 90 éves ember Dr. Schweitzer József nyugalmazott főrabbi és csak azért inzultálták, szóltak be neki, mert zsidó. Másik ok nem lehetett, az antiszemitizmuson kívül nincs más…..
Meglepő jelenséget tapasztal, aki rátéved a schmittpal.hu honlapra. A bukott köztársasági elnök neve alatt a jelenlegi Köztársasági Elnöki Hivatal hivatalos honlapjának egy része üzemel.Nem csak a jól megszokott kinézet, nem csak a fejléc jelzi, hogy Magyarország köztársasági…..
Az IMF hiteltárgyalás kezdeti időpontja még mindig kérdéses, köszönhetően az MNB-törvény körüli vitáknak. Az EKB által elvárt függetlenségi kritériumoknak teljesülniük kell ahhoz, hogy az EU-IMF páros leüljön velünk a tárgyalóasztalhoz. A védőháló szükséges az…..
csbaly 2012.06.04 19:53:38
@röhögő: gondolod, hogy más dolgom sincs, mint hülyékkel vitatkozni? Nem voltam gépnél, képzeld... de ez után a stílus után nem is beszélgetek semmiről egy ilyen pronyóval...
csbaly 2012.06.04 20:01:27
@röhögő: lenne válaszom, köszi, közgazdász vagyok és pénzügyi területen dolgozom, valószínűleg többet tudok erről ,mint te valaha fogsz...csak nem koptatom a pofám primitív tanulatlan emberek okításával... ülj vissza az iskolapadba, talán megtanítanak helyesen írni és még közgazdaságtant is hallgathatsz, ha valóban érdekel... esetleg egy illemtan óra is beleférne, ha tanácsolhatom... :)
Kár tagadni, az Orbán-kormány két éves ténykedésének nem csak a mindenhol megénekelt nómenklatúra a közvetlen haszonélvezője. Megalapozott szakértői becslésem szerint, melyet az ujjamból szoptam, tehát megbízhatóbb, mint bármelyik Századvég-prognózis, körülbelül…..
csbaly 2012.06.04 17:53:01
@vajdasagi: egyet értek veled... csak picivel jobb, de a nemzetközi oligarchát nem fogja lemosni a pályáról pár hazai kisvállalkozás... én csak annyit mondtam, hogy ez jobb, mint a másik, egyébre meg esély sincs jelenleg...
csbaly 2012.06.04 17:59:57
@Kakimaki0123456789: személyeskedjünk csak :DDD tuti előbb lesz, mint neked..
Lobsterizmus Emigrálj barátokkal! 2012.06.02 20:36:00
A magyar kormány olyan szemérmetlen lenézéssel tekint a fiatalokra, ami nemzetközileg is kirívó. Orbánt mélyen érinti, hogy le akarunk lépni, de nem miattunk, hanem a szüleink miatt. Csak nekem fordult fel a gyomrom?  Gondolkodtam, mi bajom vele. Úgy beszél, mint egy szülő. Nem…..
csbaly 2012.06.03 19:37:08
@komplikato: Már bocs, de ha '89 óta tudsz olyan kormányt mondani, amelyik többet dolgozott a jelenleginél, akkor meghajlok előtted... azért, mert nem tetszik a rendszer, vagy az irány még nem kéne tagadni a valóságot...
csbaly 2012.06.03 19:46:01
@komment2010: A skótok valóban jó arcok! Az angoloknak bírom a humorát, de sajnos a mai fiatalok nagy rész pronyó csürhe, semmi nem maradt már az angol műveltségből és hidegvérből.. a Hollandok furák és némileg degeneráltak, bár csak a nagyvárosi fajtát ismertem meg... amúgy mindegyik nemzet baromira utálja a bevándorlókat, max nem teszi szóvá, már megszokta...
csbaly 2012.06.03 19:48:50
@hazug fidesznyik: rohadtul nem estem pofára odakint, komoly pénzeket kerestem, nem bántam meg, hogy kint éltem. Egyszerűen hiányzott sok minden, amit ott nem kaptam meg, kulturálisan, társadalmilag... lehet, hogy neked ez elképesztő, mert egyszerű ember vagy és a bankszámládon túl megszűnik a világ, de hála az égnek nem mindenki ilyen...
Nem kerül ki a büntető törvénykönyvből a vörös csillag mint önkényuralmi jelkép. Ezt Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára mondta pénteken Várpalotán, az 1952-es várpalotai kitelepítések 60. évfordulója alkalmából rendezett…..
csbaly 2012.06.02 21:49:30
@No_Fidesz_No_Problem: nem politikai színtér... tehetséget, munkát nem igényel, hogy egy blogon kommentelj.
csbaly 2012.06.02 22:01:47
@No_Fidesz_No_Problem: ez így van... csak sajnos mára teljesen más szerepet tölt be és ez eredeti elképzelés csírái is kivesztek belőle. A konszenzus alapú döntéseken pedig elnézve az elmúlt 4 évet, ahogy az EU viselkedett a gyengébb tagállamaival, engedtessék meg fogy finom kacajjal fogadjam...
csbaly 2012.06.02 22:17:16
@Martian: Bocsánat, hogy közbeszólok, de mint közgazdásznak, muszáj beleszólnom egy rövidet... a mai teoretikus közgazdászok egy csapat elme roggyant idióta, akiket kapálni kéne inkább küldeni. Nem született az elmúlt ötven évben olyan közgazdasági elképzelés, ami legalább érintőlegesen köszönő viszonyban lett volna a valósággal... mondjuk előtte se sok... minden egyes modell elfelejti a legalapvetőbb tényt, hogy optimális rendszer nem működhet az emberi tényező figyelembevétele nélkül, ami pedig, lássuk be, nem egy logikus élőlény. A maiak pedig csak az elődökre építkeznek és elfelejtik, hogy a közgazdaságtan nem egy felfedezésre váró földrész, hanem egy mesterséges kreálmány. Pont ez okozza ma a problémát a világban. Azok, akik hasznot húztak és húznak a pénzügyi rendszerből nem akarják megváltoztatni a hibás alapokat, hiszen az érdekük ellen való. Márpedig a gond az alapoknál van... Ez az egész válság és politikai csatározás a világban, ha valaki nyitott szemmel jár, pont erről szól, egy kis különbséggel a korábbiakhoz képest. Ma már ebbe az elbaltázott rendszerbe nem lehet az egész világot belerángatni, a megerősödött keleti államok nem hajlandóak ugyanabba a csapdába belesétálni, amibe a nyugati világnak sikerült.
Lánczi Tamás miniszteri kabinetfőnök szíves közlése szerint „egy végletesen legyengített és szétzilált apparátust örökölt meg a kormányzat”. Egész eddig azt hittem, hogy az államigazgatás legtúlfizetettebb tisztviselője Lánczi kollégája, Megadja Gábor, de most…..
csbaly 2012.06.02 20:26:58
@makacs szennyeződés: annak a blognak nincs értelme, amelyiknek az írója semmi konkrétumot nem közök arról, hogy mi az, amiről posztot írt (én legalábbis nem vélek semmi értelmes információt felfedezni), hogy egyáltalán mi történik az országban (szimplán mindenki lop, csal, hazudik, aki nem baloldali) és csak szimplán mocskolódik olyan emberekről, akiket nem ismer (ámbár simán lehet igaza, de akkor tessék alátámasztani). Hangulatkeltés az keményen folyik, szakmai hozzáértés nélkül szerte a neten, pusztán ideológiai alapon. Közben meg emberek másokat lenáciznak, vagy éppen lezsidóznak a kommentekben... hát ezért tényleg megérte megírni ezt a szart...
Unger Anna cikkét megírta, saját világképével tele is írta. A szerző Magyar Narancsban megjelent cikke az ellenzéki összefogás esélyét latolgatja, törésvonalakat vázol fel, elképzeléseket ismertet (mármint, hogy szerinte melyik politikai szereplő mit gondol), csak a lényeget nem…..
csbaly 2012.06.02 01:34:23
@Pepibubó: Éltem Angliában, éltem Amerikában évekig, sok helyen jártam a világban, ha éppen tudni szeretnéd... és képzeld el, vannak fontosabb dolgok annál, hogy mekkora tv-d van és mennyire menő a kocsid. Pontosan ezt felejtették el az általam némileg szánalmasnak ítélt nyugati világban, ugyanis az élettapasztalat megmutatta, hogy ez kb. egy gyermek színvonala az élet értelmét és célját tekintve. Ha ez magas, akkor valóban érdemes mondjuk Amerikába költöznöd, ott más sem érdekli az embereket, mint a vásárlás, a szórakozás és a kicsit értelmesebbet a társadalmi pozíció és a pénz... az élet nem attól élhető, hogy mid van, hanem hogy milyen társadalom és milyen emberek vesznek körül. A csodás nyugati liberál-demokrácia pedig olyan szintre aljasította a magyar népet, hogy a nőinket Európa kurváinak tartják (minden külföldi ismerős, és van elég belőle, megjegyzi) a férfiakat pedig törtetőnek és tolvajnak gondolják, mert elhitették velük, hogy ha nincs pénzed, akkor senki vagy. Hát ez a bajom vele...