Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pasztuhov Dániel

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Zajlik az ingyenes állami informatikai karrierváltó program, melynek első lépése mostanában zárul(t) le. Ez egy 8 hetes képzés volt, melynek során videós tartalmakkal és kapcsolódó kvízekkel szűrték meg az érdeklődőket. A vizsga első körét a héten tartották. Az Újratervezés Program következő…..
Negyedik éve vezetjük online programozásoktató cégünket távmunkából, “home office”-ból, és mindketten (CEO és CTO) dolgoztunk már ezelőtt is otthonról. Szeretnénk megosztani eddig összegyűlt tapasztalatainkat: Ismerd meg magadat!Akármilyen tanácsokat is kapsz, nem biztos, hogy pont neked működni…..
Nem csak a programozás… Visszatérő téma az ügyfélszolgálatunkon az, hogy egy leendő tanulónk amiatt bizonytalan, mert nem tudja, hogy maga a programozás örömet okozna-e neki. Mert a pénzt és az időt szívesen rászánná, de ha a végén nem érzi magát boldogabbnak, mint a jelenlegi munkájában, akkor nem…..
Bizonyára sok ember forgatja a fejében, hogy megtanul programozni. Cél lehet, hogy karriert váltson, vagy egy kreatívabb munka végzése, magasabb jövedelem elérése, esetleg az hajtja, hogy szabadabb életet élhessen. Ha elkezdjük megvizsgálni a lehetőségeket, nagyon sok kérdés felmerülhet szinte…..
A számítógépprogramozásnak – hasonlóan más szakmákhoz – megvan a maga tolvajnyelve: a programozók egymás közötti kommunikációját megkönnyíti, és nyomokban elősegíti az összetartozás kialakítását is. Ahogyan a laikus ember nem érti az orvosokat vagy akár egy napellenzőgyár alkalmazottjának a beszédét…..
Amit ebben a cikkben fogok írni, azt kivételesen nem saját kútfőből írom. Az elmúlt időszakban olvastam egy könyvet, amiben találtam egy olyan gondolatot, ami kapcsolódik a programozástanuláshoz is. A könyv Ken Blanchard: Vezetés magasabb szinten c. műve volt.   A könyv egyik jelentős gondolata,…..
A most érettségiző fiatalok tegnap (2018. május 14.) 8:00-tól írhatták meg az emelt szintű informatikaérettségi gyakorlati feladatait. A dolgozatra 240 perc volt, melynek során 4 feladatot kellett megoldaniuk. A szövegszerkesztés, táblázatkezelés és adatbáziskezelés mellett programozniuk is…..
Elkezdtél tanulni egy programozási nyelvet, környezetet, és valamit nem sikerül megoldani: a te logikád szerint helyes, de a gép mégsem azt csinálja, amit szeretnél tőle. Vagy kiír valami hibaüzenetet, amit esetleg nem is értesz. Vagy nem is ír ki semmit, mégsem megy a dolog. Jobb esetben…..
Ha kívülállóként közelítünk a programozás világához, akkor felmerülhet bennünk a kérdés: “Végü lis mit csinál egy programozó egész nap? Szeretném-e én ezt csinálni?” A kérdés jogos, főleg, hogy az IT szakemberek között százával terjednek az ehhez hasonló összeállítások:   Ezek persze a humor…..
Ha most kezdesz programozást tanulni, akkor nagy fejtörést okozhat az a kérdés, hogy melyik programozási nyelvet is válaszd a tanuláshoz. Van ugyanis sokféle: Java, C++, Python, Javascript, C#, PHP - hogy csak néhányat említsek a rendelkezésre 100-nál is több nyelvből. Ha már tanulsz valamit, akkor…..
Sok embernek az új év egyben az újévi fogadalmak korszaka: most majd lefogynak, leszoknak a dohányzásról, több időt töltenek a családdal - vagy éppen megtanulnak programozni. Ha ilyenkor mész be egy edzőterembe, akkor nagy zsúfoltságot találsz, ha februárban-márciusban, akkor már jóval kevesebb az…..
A kedvenc viszontkérdésem erre az, hogy "Meg lehet-e tanulni könyvből karatézni?" vagy "Hány könyvet kell elolvasnod ahhoz, hogy fekete öves karate mester legyél?" Hadd fejtsem ki egy kicsit jobban. Az elméletet el lehet olvasni. Meglátásom szerint, amíg az ember birtokolja az olvasás…..
A minap egyik ismerősömmel beszélgettünk, főként a vállalkozás volt a téma, és - mivel mi ezzel foglalkozunk - szóba került a programozás is. Az eszmecsere egy pontján az a megállapítás hagyta el a száját, hogy a programozás számára mindig is egy "száraz" téma volt, semmi érdekeset nem lát benne, ő…..
Programozók. A szó hallatán a legtöbben egy szemüveges, szakállas pasira gondolnak, aki kockás ingben ül a gép előtt egész nap és éjjel, és kávét vedel. Nem lenne igazságos azt mondani, hogy nincs ennek némi alapja, de ettől azért jóval árnyaltabb a kép. Ilyen lenne egy tipikus programozó? A…..
Az elmúlt hetekben részese lettem egy külföldi Facebook-csoport életének. A csoport nem volt moderált, így az új tagok organikusan tették fel kérdéseiket: gyakorlatilag előbb írtak, és utána olvastak. Nem tértek vissza a csoport történetéhez, inkább mindenki feltette a kérdéseit. Pár hét olvasgatás…..
Manapság a csapból is az folyik, hogy kevés a programozó, hogy a programozók rengeteget keresnek, mégis alig találni embert. Valószínűleg a te fejedben is megfordult már, hogy programozást kéne tanulnod. Vagy azért, mert kecsegtető mindez, vagy mert unod a munkádat, keveset keresel, vagy éppen a…..