Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jeckel Eszter

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem beszéltem róla és még a híres önéletrajzomba se tettem bele, sok más történéssel egyetemben.Igazából nem is az a hír, hogy Vekerdy Titkárnője voltam, hanem az, hogy hogyan és miért? Egy akkori - kb. 20 évvel ezelőtti - ismerősöm kérdezte, hogy vállalnék-e beugró titkárnő szerepet? A…..
Tulajdonképpen koszos és poros volt minden a műteremben. A lánynak mégis minden megtetszett azonnal. Az illatok, a finom porréteg, a művészi káosz. Itt egy mellszobor, ott egy gipsz orr vagy éppen fül. Furcsa padok, rajzbakok és még furcsább emberek. Valahogy odakerült és gondolta megnézhetné, hátha…..
A középiskolai felvételire készülő gyermek végre elérkezik abba a korba, amikor épp itt az ideje, hogy szembe nézzen a rá váró világgal. Lehet, hogy megint a lábára taposok némelyeknek, de miért az a hiba, ha valamit kimondanak és fény kerül rá? Miért nem az, hogy egyáltalán létezik? Egyik nap a…..
Kérlek, kérlek ne kövezzetek meg! A fenti cím nem az én véleményem, csupán konklúziója annak, amit megéltem, de persze még az is lehet, hogy te egyet értesz vele. Középiskolai felvételik ideje van és az említett mondat, ha nem is így, de elhangzott.  Pár hete találkoztam néhány szülőtársammal a…..
Coachként sokszor használok teszteket. Meg van a maguk jelentősége, haszna. Viszont néha nem jók a tesztek. Többször futottam már bele abba, hogy egy-egy ügyfelem egymásnak ellentmondó eredményre jutott ugyanannál a tesztnél.  Hogy lehet ez? Nagyon egyszerű. A tesztek időnként olyanok, mint az…..
Ez csak egy egyszerű vasárnapi blogbejegyzés. Nem is annyira munka, mint inkább egy hangulatot hivatott közvetíteni. Tegnap a barátnőmtől kaptunk két jegyet a Queen musicelre. nagy Queen rajongó vagyok. Hallottam a 86-os koncertet is. (Na jó, most már tudjátok milyen öreg vagyok). Klassz volt az…..
Jeckel Eszter - coach CÉL-toló 2018.01.06 12:25:48
Sokaknak vannak gyermekkorukban elhangzott klasszikus mondatok, amik mind a mai napig hatnak. Természetesen ezzel nem vagyunk tisztában teljesen. Néhány ilyen mondat: Belőled semmi nem lesz! Egyszer még a börtönben fogsz kikötni! Hogy lehetsz ilyen hülye? Te mindent elrontasz! Tőled nem ezt…..
Korábban ott fejeztem be, hogy ha van is cél - vagy valami, amit annak nevezünk - , sokszor csak tologatjuk magunk előtt és elkezdődik a kifogásgyártás. Miért nem tudjuk megvalósítani. Erre szerintem egy külön gépezet van a fejünkben, ami 0-24-ben csak kifogásokat gyárt. Emlékeztek a hasonlatra?…..
Jeckel Eszter - coach Céltalanul 2018.01.04 11:32:08
Ha körül nézek azt látom, hogy ma már tudatosabban élnek az emberek. Talán a leggyakoribb kifejezés így évkezdésnél a CÉL volt. Céltervezés, célmeghatározás, céltudatos, céltalan, célkitűzés. Több ügyfelem barátom oldalán vagy személyesen láttam 2018-as céltervező nyomtatványt, applikációt,…..
Nem vagyok valami szuperül. Az már biztos kiderült, hogy angolul tanulok. Miért is ne rögtön valami szuperintenzív tanfolyamot választottam volna? Mit nekem egy kis nyelvtanulás. Soha, értsd soha NEM TANULTAM ANGOLUL. Jó, ha hű akarok lenni az igazsághoz, akkor egyszer réges régen egy messzi messzi…..
Mi magyarok már csak olyanok vagyunk, hogy muszáj hibáztatnunk valakit. Egyszerűen olyan nincs, hogy ne legyen valaki, aki az én hibáimért felelős. Az a gond ezzel a hozzáállással, hogy nem visz előre. Az hogy valakinek köszönhető az én nyelvismeretemnek a hiánya még nem teremt jobb állapotot. Azaz…..
Magyarország egy szégyen alapú társadalom. Nagyon-nagyon mélyen gyökerezik ez a gondolkodási forma. Olyan mélyen, hogy szinte még észre venni is alig tudjuk a gyökereit. Annyira mélyen, hogy szinte már elfogadott etikai norma megszégyeníteni valakit. Persze lehet ez ellen tiltakozni, de elég…..
Mit jelent a multitasking? A szómagyarító szerint halmozott médiafogyasztást, de van aki több szálon való munkát mond rá. Amikor úgy érezzük, hogy képesek vagyunk egyszerre több dologra figyelni. Ez alapján, az hogy öt gyermekemből öt felnőtt, feltételezi ezt a képességemet, hiszen mind életben van.…..
Jeckel Eszter - coach Komforzóna 2017.09.23 20:35:15
Nem is tudtam mire vállalkozom. Persze tudtam, hogy lesz benne víz, meg túra, meg egyebek, de.... Tényleg nem tudtam, mire vállalkozom. Tamás küldött egy e-mailt: - Ugye ez nem érdekel minket?! Az e-mail raftingról, vadvízi evezésről és canyoningról - azt se tudtam mi az -…..
Közel húsz éve foglalkozom így vagy úgy emberekkel. Korábban, mint tanár, most mint coach. A pályám legelején egy jól megtermett helyes roma fiú a kérdésemre, hogy mi szeretne lenni, azt válaszolta, hogy kukás. Csak egy pillanatig döbbentem meg. Ez már nem az a kor, amikor a kis óvodás fiú csillogó…..
Te mit mondasz a helló után? A vicc az egészben az, hogy én tényleg az esetek többségében hellóval köszönök. Így alakult. Persze ez nem az a helló, ami az angoloknál van. - Helló, hogy vagy? - Köszi, sajnos meghalt a nagymamám. - Akkor jó. Örülök, hogy…..
Egy kedves, fiatal ismerősöm nemrég azt fogalmazta meg, hogy minden rossznak a gyökere az irigység. A napokban eszembe jutott, hogy vajon mindaz a rossz érzés, ami időként gyökeret ereszt bennünk, honnan jön és mit lehet vele kezdeni. Azt gondoltam, hogy a végére járok és ha mást nem is, de…..
Elsősorban az a célom, hogy ha valamilyen téma érdekel, arról megírjam a véleményemet, főleg ha köze van a coachinghoz, pszichológiához, párkapcsolathoz, gyermekneveléshez, személyiségfejlődéshez, érzelmi intelligenciához, bántalmazáshoz és igazából felsorolni sem tudom még mennyi mindenhez, de az…..