Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SPSSguru

6 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kutatásaink statisztikai részének megírásakor a leggyakoribb probléma a meglévő hipotézisek teszteléséhez szükséges statisztikai próba kiválasztása. Ennek oka általában az a téves elképzelés, hogy ahhoz, hogy a tudományosság és a szakmaiság kritériumainak megfelelő eredményeket tudjunk felmutatni,…..
Általános trend a kutatásokban az a törekvés, hogy a lehető legnagyobb populációra kiterjeszthető magyarázatokat adjunk, és minél nagyobb rétegekre érvényes szabályszerűségeket tárjunk fel és írjunk le. Ez azzal jár, hogy a szabályoknak nem megfelelő, a megfigyelt tendenciát nem követő eseteknek…..
A Központi Statisztikai Hivatal 2018 júniusára vonatkozó jelentése szerint ,,Nemzetgazdasági szinten az átlagos nettó kereset családi kedvezmény nélkül 219 200 forint volt, a kedvezményt is figyelembe véve pedig 227 700 forintra becsülhető." Nem érzed reálisnak? Nem vagy vele egyedül. Olyan…..
SPSS Guru Fontos tudnivalók 2017.09.17 21:20:04
Ki vagyok én? 21 éves pszichológus hallgató, aki egy éve foglalkozik az egyetem mellett SPSS-szel és szakdolgozattal kapcsolatos korrepetálással. Ki vagy te? Olyan alap-vagy mesterképzésre járó hallgató, akinek SPSS-t kell használnia a műhelymunkája/szakdolgozata/egyéb beadandója…..
SPSSguru 2017.12.19 00:55:01
@Horváth Pálma: Szia! Facebook-on megtalálsz SPSS Guru néven, rajzolt szőke lányos profilképet keress!:) Ott tudunk üzenetben beszélni.:)
Vannak könyvek, amikről mindenki hallott már, de nagyon kevesen olvasták őket. Tapasztalataim szerint Székely Mária és Barna Ildikó 2002-ben kiadott könyve, a Túlélőkészlet az SPSS-hez ilyen. De van-e alapja annak, hogy a hallgatók ilyen ritkán forgatják? Érdemes-e belenézni, vagy akár szakdoga…..
SPSS Guru AnswerMiner 2017.09.22 12:08:11
Ebben a bejegyzésben egy olyan webalkalmazást fogok bemutatni, ami egyaránt lehet segítség azoknak, akik sokszor úgy érzik, hogy azt sem tudják, hogyan kezdjenek neki a meglévő adataik elemzésének SPSS-ben, illetve azoknak is, akik bár magabiztosan használják az SPSS-t, de szeretnének valami kevésbé…..