Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Smile64

0 bejegyzést írt és 96 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Királyvár I. Cersei, Tommen, a Főveréb és Margaery készül a tárgyalásra, ami persze egy koncepciós per, de ebbe most ne menjünk bele mélyebben. A jelenet elképesztően erős, a zene, pontosabban annak hiánya még erősebbé teszi, az operatőrnek meg innen is kalaplengetés, nagyon jó dolgokat csinált…..
Smile64 2016.07.02 13:54:46
@Cérnahuszár: Az felettébb érdekes lenne, ha rájönnének, hogy uncsitesók. Ugyanis nem azok. :)
Smile64 2016.07.03 16:11:34
@SzilajSzilard: Én csak két dolgot nem értek:
1. Ha ennyire szar, minek nézed?
2. Kit érdekel rajtad kívül, hogy te szarnak tartod?
  Véget ért az HBO-n a Trónok Harca hatodik évada. Idén utoljára jelentkezünk spoileres kibeszélővel...
Smile64 2016.06.28 20:31:07
@-Szűcs Gyula-: Rhaegar nem azért kapcsolta le Lyannát, mert érdekházasságot kötött. Addigra Dorne már régen a Hét Királyság része volt, nem ez volt az első Targaryen-Martell házasság. Az volt a problémája, hogy Eliától csak két gyereke volt, ráadásul már a második is épphogy megmaradt, és megmondták a mesterek Eliának, hogy ha még egyszer teherbe esik, azt sem ő, sem a gyerek nem fogja túlélni. Ő is hallotta viszont a régi próféciát, miszerint a sárkánynak három feje van, és valami okból azt hitte, hogy rá vonatkozik. Ezért egy harmadik gyereket akart. Ehhez kellett valaki, mert a felesége nem volt alkalmas. Lyannát választotta, a birodalom nagy bánatára.
Meereen Tyrion nem egy beszari csávó, illetve, de, alapjáraton az, csak néha hodori méretű tököket növeszt, például Királyvár védelmekor, de ez most nem releváns, hagyjuk. Miközben az öböl rabszolgatartó kiskirályai Meereent lövik a tengerről, és a városra méretes, égő golyóbisok záporoznak, (néha…..
Smile64 2016.06.23 09:59:17
@szepi79, első ezen a néven: Ezt írja a Wiki of Ice and Fire. Azt nem részletezi, hogy hogyan dugnak a sárkányok. :)
De lehet, hogy elég nehéz őket megfigyelni ezirányú tevékenységük közben.
Smile64 2016.06.23 10:11:34
@szepi79, első ezen a néven: Itt a földön akkorák, mint egy kamion. De a levegőben? :)
Ha röptében csinálják, mint a legyek, akkor nehéz megfigyelni őket, mert egyrészt magasan vannak, másrészt gyorsan mozognak. Lovassal a hátukon meg csak nem csinálnak ilyet. Legalábbis arról már hallottunk volna, ha egy Targaryen a sárkánya nemi életébe halt volna bele. :)
Smile64 2016.06.23 10:27:32
@szepi79, első ezen a néven: Fogalmam sincs, nem vagyok ornitológus. :)
  Braavos Ms. Daru, ki tudja hányadjára elsiratja Joffreyt, a pöcsfejet a színpadon, olyan átéléssel, hogy az utca tátott szájjal bámuló népe megsajnálja, és ha valaki Sansát vagy Tyriont közéjük vetné, széjjelszednék, mint Kleinheisler Laci és Szalai Ádi az osztrákok védelmét. Az előadás után Ms.…..
A nézettségmérés egyik lényege, hogy kiderüljön belőle: eljutott-e a tartalom a célközönséghez, sikerült-e úgy belőni a programmingot, hogy azok, akiket le akartunk ültetni a tévé elé, megnézték-e a cuccot vagy sem. Persze vannak más tényezők is, a reklámozóknak is vannak…..
Az Esquire-nek nemrég sikerült elkapnia a 76 éves John Cleese-t, aki volt annyira király arc, hogy elmondta a magazinnak mik a legkedvencebb jelenetei a kultikus Monty Pythonból. Hajtás után mutatjuk a tíz videót, de akinek van kedve, az nyugodtan írja le kommentben a saját…..
Smile64 2015.12.25 13:50:32
Ezt a kérdést mi is boncolgattuk bent a szerkesztőségben, és pontosan arra jutottunk, mint az Uproxx: túl sok lehetőség egy Trónok harcához méltó prequelhez nem nagyon van, és bármennyire is…..
A lassú és nehézkes kezdés és a gyomorrúgással felérő középső részek (lásd: nemi erőszak, gyerekgyilkosság és társai) után nemcsak filmvászonra illő látványvilággal nyűgözte le nézőit a Trónok harca 5. évadának vége, de olyan cliffhangereket kaptunk az arcunkba, hogy…..
Smile64 2015.06.16 06:44:58
@Kurayamino: Nem, Brienne újra felbukkan a végén, a zúgói balhé lerendezése után hazafelé tartó Jaime találkozik vele.
Smile64 2015.06.16 09:00:13
@filmtrailerhu: Rosszul emlékszel. Dany nemcsak a sorozatban ült fel Drogon hátára, hanem a könyvben is, márpedig kutya méretű sárkányon nemigen lehet repülni. Jóval nagyobbak voltak a könyvben is a végére, bár kétségtelenül Drogon a legnagyobb közülük (mert ugye a bezárva tartott sárkányok lassabban nőnek).
És ebben a hitemben ez a trailer is megerősít, hiszen kifejezetten jól néz ki, sőt, és és még van benne Darth Vader is, meg egy rém félelmetes Sith-lovag.    ..
George RR Martin, a Trónok harca tévésorozat alapjául szolgáló Tűz és jég dala-ciklus írója tegnap robbantott egy kisebbfajta atombombát, amikor elárulta: a sorozat alkotói olyannyira szabad kezet kaptak tőle az alapanyag feldolgozását illetően, hogy az ötödik évadban (ami…..
Volt kint egy poszt egy kamerás cuccal, most itt a HD a Facebookról. Bemutató: április 12. A kulcsmondat a trailer végefelé, a kommentekben NE spoilerezzünk a könyvre vonatkozóan pls. // Post by Game of Thrones. ..
Az HBO bejelentette: április 12-én tér vissza a képernyőkre minden idők legjobb kaszabolós fantasy sorozata, a Trónok harca, ami ugye valójában A tűz és jég dala-ciklus, de ezen ma már valószínűleg senki sem mérgelődik (legfeljebb a fordításon, hiszen George R. R. Martin…..
Smile64 2015.01.09 20:25:24
Elindult a promóvonat a Trónok harca ötödik évada előtt, igaz még csak egy 10 másodperces rövidke teaserről van szó, amiben Arya teljesen átszellemülve beszél a The Sightról, ami szorosan kapcsolódhat a háromszemű hollóhoz. A videó dekódolásához jól jöhet egy frissen indult…..
Nekem csak az a kérdésem, hogy csak ennyi? Ez derül ki a Samsung friss kutatásából, amiben az európai tévénézési szokásokat vizsgálták. De akkor ki az a maradék 29%? Akik úgy sétálnak az utcán, hogy hangosan kiabálják a Walking Dead legújabb részének a végét? Én már akkor…..
A Trónok harca vezető sztárszínészei eddig 6 évadra voltak leszerződtetve az HBO-nál, most viszont újratárgyalják a csatornával kötött megállapodásaikat, mert kiderült, hogy be kéne majd ugraniuk egy 7. évad forgatására is, harsogja a Hollywood Reporter. Még a gázsijukat is…..
Smile64 2014.10.31 16:25:28
@Laci K: Ennél azért picit bonyolultabb a helyzet, már csak azért is, mert a 4. és 5. könyv egyidőben történik. A 4. évad nagyjából tényleg a 3. könyv második fele volt, de néhány szálon előrenyúltak, sőt pár olyan dolog is történt a 4. évadban, ami csak az 5. könyvben szerepel. Úgyhogy bármi lehet még. :)
comment:com Hírek kávé mellé 2014.09.03 09:30:00
Az Intruders egyik főszereplője (kritika még a héten), Mira Sorvino itt mesél kedvenc sorozatairól. Az Adweek.com nagyinterjúban faggatta Jim Parsonst, aki pont olyan normális fazonnak tűnik, amilyennek gondoltuk. A Netflix harmadik, egyben befejező évadot kért a Hemlock…..
A legnagyobb név egyértelműen Jonathan Pryce, aki Királyvár főseptonját, High Sparrowt fogja alakítani. A stáb többi új tagja leginkább a Martell-házhoz fog kötődni, mivel a déli népnél elég sok a törvényes és a balkézről született rokon. Utóbbiak Havas Jonhoz…..
Smile64 2014.07.29 20:16:50
Két herefordi lakos, a 37 éves Darren Prew és mátkája Kerry Ford (33) úgy döntött, hogy az lesz a legjobb, ha esküvőjüket a Trónok harca stílusában szervezik meg. Kibéreltek egy kastélyt, hívtak egy profi sminkes csapatot, leraboltak egy jelmezkölcsönzőt, és ez lett a…..
Smile64 2014.07.04 08:32:09
Itt a kilences epizód, ami eddig minden évadban egyfajta minikatarzist hozott, Ned Stark lefejezése, Blackwater, Vörös nász, teccik érteni. Ebben az évadban a kilences a Falon játszódik, és csak ott, nincs csöcs ben, van viszont vér és erőszak bőven, meg egy képregényes…..
A reklámadó elfogadása miatt nehéz napokat élő csatorna bejelentette, hogy ezentúl az RTL Klubon is látható lesz az a Híradó, amit eddig az RTL II-n sugároztak esténként. A Rábai Balázs által vezetett hírműsort június 16-tól éjjel fél 12 körül az RTL Klub is leadja majd. A…..
Smile64 2014.06.11 22:48:09
@L.A.M: Nem lehet? Mi az amit ebben az országban nem lehet? Semmi.
Eddig a Maffiózók volt, mostantól viszont a kváziközépkor számít etalonnak. Az HBO nem úgy számol, mint a kereskedelmi tévék, de mivel csak saját sorozatait hasonlítgatja egymáshoz, így ugyan mindegy. A Trónok harca epizódjai a kábeltévés vetítésük alatt (vasárnap új…..
A Falnál Abban a Vakondtúrás vagy milyen nevű koszfészekben nyitunk, ahová Samu elsuvasztotta Szegfűt és a kis Samukát, hogy majd itt jó dolgotok lesz ill. biztonságban itten lesztek, nem másutt. A kocsma-bordély, ahol a gyereklány és csecsemője bujkál, igen vidám hely, most…..
Smile64 2014.06.05 20:38:00
@vargatom: Mármint úgy érted, hogy Grey Worm meg Missandei románcozik, csak nem tudunk róla, mert Dany és Ser Barristan se tud róla?
Az ugye megvan, hogy Missandei a könyvben egy gyerek? Kb. 10 év körül van, mikor Dany először látja. Az ötödik könyv végére talán már 11 is megvan.
Smile64 2014.06.05 20:52:31
@vargatom: Na ja, ráérő ember, aki már többször is végigolvasta ezeket a borzasztó, olvashatatlan könyveket. :)
Mert nem árt, ugye. Az elejére egy kép, a lényegi tartalom az ugrás után. Mert spoileres, tehát aki nem naprakész, az ne klikkoljon. Szóltam előre. Hihetetlen és egyben elképesztő az, hogy a tévénézők, leginkább az amerikaiak persze, a mai napig nem képesek felfogni, hogy a…..
Elég sűrű epizódunk volt, szóval nem tekintünk vissza, hanem egyből a lecsóba csapunk, megtartva a helyszínekre bontott struktúrát, ahogy szoktuk. A korábbi részek itt érhetők el, ha valakinek averziói lennének a tagekre klikkolgatással szemben. A Falon túl Samu és Szegfű a…..
Smile64 2013.05.08 12:04:35
@Exploiter: He? Mi van? Potenciális örökös? Dehogyis. A fattyak nem örökölnek Westeroson. Maximum akkor, ha királyi paranccsal törvényesítik őket, de erre Gendry esetében vajmi kevés az esély.