Regisztráció Blogot indítok
Adatok
menedekhungary

41 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Menedék Black Lives Matter 2020.06.15 19:38:19
Mi a bajom az All Lives Matter (ALM) mozgalommal? Ugyanaz, mint David Theo Goldbergnek. Azért számítanak a fekete életek, mert az USA-ban nem számít minden élet.[i] Az ALM üzenete kicsit olyan mintha leülnék enni egy afrikai gyerekkel, akinek üres a tányérja, majd amikor azt mondja, hogy szeretne ő…..
Van úgy, hogy sokat kell szenvedni és várni arra, hogy az elhívásunk valóra váljon. Sokan arról számolnak be, hogy miután megkapták az elhívásukat, az egy felfelé ívelő görbét írt le, már ha  megvalósulását nézzük. Az élet viszont nem mindenkivel ilyen kegyes. Egyeseknek sokkal többet kell várniuk,…..
Daenerys inspirálta az embereket. Azzal, hogy besétált a tűzbe és életre hívta Drogon-t, Rhaegal-t és Viseryon-t reményt adott az embereknek. Megjelentek újra a sárkányok a világban. Sárkányok zenéjétől volt hangos az éjszaka. Olyan esemény volt ez, amit századokkal ezelőtt eltűnt a világból. Csupán…..
A vallásnak is van célja. Keretet tud adni egy adott hitrendszernek. Leginkább az „ezt kell tenned” és „ezt nem teheted”. A vallás egy mankó, amire ha már van hited, nincs szükséged többé. Azt sose feledjük, hogy a vallás az csak rendszer, semmi több. A vallás tud adni egy mindennapi rutint az…..
Isten az idők teljességekor elküldte az Ő Fiát, hogy megváltson minket a bűneinkből és helyreállítsa a kapcsolatot önmagával. Az ádámi bűnbeesést követően az emberi faj és Isten között megromlott a viszony, és megszakadt a direkt kapcsolat. Istennek voltak próbálkozásai, hogy helyreállítsa ezt.…..
Előljáróban annyit mondanék, hogy nem vagyok sem szociálpszichológus sem szociológus. Csupán teológiai ismereteim és lelkiismeretem alapján nyilatkozom.    Az utóbbi időben több helyen nagy felháborodást kavart a ripost főcíme.  "Parkokba, kisebb aluljárókba bújtak, Meddig élnek visza a…..
A sztori két évezredes, mégse változott semmit, nem veszített az erejéből... Adott egy jelentéktelen istálló, egy idegen városból származó pár. Megszületett egy gyermek. Felmenői között király is volt és emellett sok jelenős férfi és nő.  Felnőtt, tanítani kezdett, és egy jobb életet ígért annak,…..
30 éves megfigyelésem, hogy tél végén – talán a vitamin és a fény hiánya miatt – megszaporodnak a hamis próféciák. Valamiért a vallásosan túlfűtöttekben ilyenkor ébred fel a megmondó ember. Ezek leggroteszkebb válfaja az, amikor a közéleti, politikai kérdésekbe akarnak beleszólni, mintha csak az…..
 Úton hazafelé imádkoztam és elmélkedtem a tájat nézve: Istenről, Isten dicsőségéről, arról, hogy hogyan formál a Szent Szellem, mint eső (vagy víz), tűz meg szél; és miért pont ezekkel az elemekkel írja le a Biblia Isten Szent Szellemét. Leginkább a víz, eső járt a gondolataimban és eközben…..
 Miért olyan fontos momentum az, hogy Jézus azt mondta: én vagyok? Miféle erő lehetett ebben a két szóban, hogy a katonák a Gecsemáné kertben a földre estek? Jézus én vagyok kijelentése megegyezett az Ószövetségben a csipkebokornál elhangzott: Vagyok Aki Vagyok kijelentéssel. Jézus az, Aki Van. Aki…..
Menedék MIÉRT KÉTELKEDSZ? 2017.06.20 03:06:44
Amikor Jézus vízen járva megközelítette a tanítványok csónakját ők eléggé megrémülhettek. Máté azt írja, hogy kiáltoztak, mert azt hitték, hogy kísértet. Szóval tele volt a gatyájuk, és valljuk be, mi is igen meglepődtünk volna, ha ez megtörténik. Ülünk a hajónkban és egyszer csak valaki vagy valami…..
 Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? (Máté 7:3) Könnyebb másokban meglátni a hibát, mint saját magunkban. Könnyebb mások hibáit, botlásait, bűneit észre venni és azt nézni, mint a saját bűneiddel szembenézni.…..
Ne kívánj kellemes húsvéti ünnepeket nekem. Ne mond azt, hogy boldog húsvétot.Próbáljuk lecsupaszítani a valódi történetet. Miről emlékezünk meg ma?Sokak a napokban nem látnak túl a cuki nyuszin és a tojáson. Megmarad a húsvét egy kedves családi ünnepnek, amikor összegyűlünk és sonkát eszünk…..
Menedék SZOBA A FOUR SEASONS-BE 2017.04.13 01:00:23
 Képzeld el a következő történetet.Éled a megszokott életed és a postás egy levelet hoz neked. Kibontod, megnézed mi van benne. Budapest legmenőbb szállodájába, a Four Season-be, kapsz egy kifizetett szobát, nem is egy akármilyen szobáról beszélünk, hanem a legjobb, a legdrágább lakosztály van…..
Menedék A KÉK HAJTÓL KRISZTUSIG 2017.04.09 01:06:03
Kovács Verica vagyok,  harmadéves lelkészhallgató a Pünkösdi Teológiai Főiskolán.Szerbiából, Szabadkáról jöttem, boldogan élem az életem PTF-es időszakát. Hálás vagyok Istennek, hogy ide helyezett.Keresztény családban nőttem fel. Hat éves voltam, amikor egy új korszak kezdődött az életemben.…..
Menedék BEMENNI A TRÓNTEREMBE 2017.03.09 23:28:19
Mózes tudta, hogy milyen az Isten jelenlétében lenni. Amikor a sinai-hegyen volt és Isten átadta neki a tízparancsolatot, Mózes szinte fürdött Isten jelenlétében és dicsőségében. Később azt kérte Istentől, hogy mutassa meg neki az ő dicsőségét. Isten ezt meg is tette, de az arcát nem láthatta meg.…..
Menedék VELED VOLTAM! 2017.02.25 20:43:39
Isten a mai nap folyamán a következő üzenetet helyezte a szívemre: Te, aki ezt olvasod, van egy üzenetem számodra: szeretlek. Itt állok az ajtó előtt és zörgetek. Veled voltam és vagyok az idők kezdete óta. Szeretlek mióta megalkottalak. Én vagyok a te Istened. Veled vagyok és szeretlek. Látlak a…..
Menedék TÚL A RÁCSOKON 2017.02.23 12:20:14
Foglyok vagyunk mind. Az elvárásaink, előítéleteink, ismereteink rabjai vagyunk. Minden egyes előítélet, elmélet felállít egy újabb falat. Olyan akadályok keletkeznek, melyek részben, vagy teljesen elhomályosítják a valóságot.Mi egyáltalán a baj a fallal vagy a kerítéssel? Hiszen a kerítés védelmet…..
Menedék MINDEN ÓRIÁS ELBUKIK 2017.02.22 10:32:19
Mindenki életében vannak problémák. Mindenki életében vannak olyan gondok, melyek mint óriások magasodnak fölénk.Isten nagyon jól tudja, hogy mik azok a dolgok, melyek ránk törnek, ő látja a felénk tartó góliátokat.Istennek nem az van a tervébe, hogy rettegve éljünk, miközben azt várjuk, hogy újabb…..
Menedék HATALOM 2017.02.17 23:41:01
Szent, Örökkévaló, Szabadító, Mindenható, Szeretet, Megmentő, Segítség a nyomorúságban, Pásztor, Király, Úr... ( nem teljes a felsorolás)Hosszasan lehetne még sorolni Istennek a címeit és tulajdonságait. Ő különböző helyzetekben különböző módokon jelent meg. Ha kellett atya volt, ha kellett…..
A szeretet nem csak egy érzés, és  nem csupán érzelem. Mert nem csak annyit jelent ez a nyolc betű, hogy érzem, hogy valaki foglalkozik, törődik velem. És nem csak érzelem, ami hatással van ránk.Isten olyan sok neve és titulusa közül, a szeretetet szeretném most körüljárni. Ő a szeretet Istene. A…..
Egy nagyon erős üzenet fogalmazódott meg bennem. Hiszem, hogy Isten ezt konkrét üzenetnek szánja konkrét személy(ek)nek.  Nem számít, hogy mit követtél el a múltban, Isten még mindig ugyanúgy néz rád, mint amikor átadtad az életed neki. Nem számít milyen messzire mentél, mert nincs olyan távolság,…..
Menedék JAYCEE 2017.02.09 23:44:26
A világ leghíresebb személye - nevezzük Jaycee-nek-, akinek akkora hatalma van, hogy bármit megtehet, úgy dönt, hogy ő veled meg akar ismerkedni, és a legjobb barátod akar lenni.Micsoda tévképzet, és hollywoodi dajkamese ez? Miért akarna Jaycee épp velem barátkozni? - kérdezhetnéd. Egy olyan…..
Sokszor hallgatunk hazugságokra ahelyett, hogy elfogadnánk amit Isten állít. Könnyebb elfogadni azt, hogy nem vagyunk alkalmasak semmire. Mert ekkor sajnáltathatjuk magunkat. Ilyenkor legalább siránkozásainkra valaki odafigyel. Velem is előfordult, hogy inkább választottam az önsajnálatot, mint…..
Menedék A VÉGTELEN TÓ 2017.02.04 22:21:16
 Isten jelenlétét sokféleképpen lehet körülírni. Pontosan meghatározni szinte lehetetlen, mert nincsenek megfelelő földi szavak rá. Én szeretem egy tóhoz, egy végtelen tóhoz hasonlítani.Amikor időt töltünk Istennel, az olyan, mint amikor egy vízhez érünk. Először csak a parton állunk és…..