Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vektor_kezdetek

186 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vektor Blogok, a kezdetek szeretet 2020.09.25 18:46:08
“Love is given, not received.” Naval Ravikant..
Hasonló témában már írtam posztot arról, hogy ha valamit el akarsz érni, előbb kezdj el úgy viselkedni, olyan dolgokat csinálni, mint a céloddal kollerál. Másképp "fake it, until you make it".  Ebben a posztomban egy kicsit másképp közelítem meg a kérdést, és érdemes lenne minden ilyen könyvre…..
  A karantén legelején írtam arról egy gondolatot, hogy vajon ki mire fogja költeni azt a 1-2 órát, amit megspórol azon, hogy nem kell járnia a munkahelyre. Talán a szeretteivel több majd több időt? Talán többet fog mozogni? Talán rászokunk a társasokra és az olvasásra, miután ráuntunk a netflixre,…..
Lehet. Elképzelhető, hogy olyan erő birtokában van, amivel csillagokat is képes mozgatni. Viszont nem vagyok biztos abban, hogy a Mindenható igazán minden-ható.  A kommunikáció elmélet alapja, hogy a küldő fél, úgy válassza meg a kommunikáció fajtáját, hogy a fogadó fél azt értse, amit igazán…..
Egyre többet gondolkozom azon, hogy sok cégnél, ahol eddig dolgoztam egyszerűen nem működik a hierarchia. Vagyis van, de más szavakkal élve, miért igaz a cégek nagy részénél, hogy a fejétől bűzlik a hal?   Arra jöttem rá, hogy a válasz nagyon egyszerű.   Az ember vizuális típus (habár nem…..
A mai világban lényegében senki sem javít semmit, inkább csak újat vásárol. Ez több szempontból is zavar. Azért is, mert szerintem nagyon pazarló, kettő, személy szerint a vásárlói oldalról nézve úgy gondolom totál pénzkidobás mindig új és új terméket vásárolni, pedig csak valami kis vacak ment…..
Az eredeti cikket nem előre végig gondolt elmélet adta, hanem a végeredményt a cikk írása közben találtam ki. Így nem meglepő, hogy miután megírtam a cikket, gondolkodtam még rajta. És a következőkre jutottam. Azzal érveltem a mesterség mellett, hogy profit alapúnak kell lennie. És ezt a…..
Biztosan az az ősi mesterség, amire mindenki alapból gondolna?  Lássuk csak. Mi is a mesterség? A szakma (más néven mesterség) képzettséget (és gyakorlatot) igénylő foglalkozás. (forrás) Arra gondolhatnánk, hogy régen, még az őskorban is akartak valamit a nők és a férfiak. Volt férfi, aki…..
A nagy önfejlesztő könyvek mind azt mondják, hogy legyenek céljaink, nagy céljaink és a célunkat úgy érhetjük el, ahogy az elefántot is falatonként lehet csak megenni. Azon gondolkoztam, hogyan lehetne metaforizálni a nagy célok elérésének menetét. Hogyan lehetne azt másképp, élő példával…..
Ha mindig ugyanazt és ugyanúgy csinálod, az azt jelenti, nem fejlődsz, azaz ugyanolyan maradsz. Ami azt is jelenti, hogy hátra fele haladsz. Azért, mert, a világ változik és fejlődik körülötted. Más szavakkal. Hiába vagy a jó úton, ha ülsz, mindenki elhalad melletted...
Hogyan lehetsz stresszmentes?   Eredetileg csak azt mondtam, hogy CSINÁLD MEG A HÁZIDAT! Miért? Mert ha készen van a házid, mármint tényleg felkészült vagy, akkor minden kérdésre tudsz válaszolni. A házi alatt értsed azt, hogy készülj fel az előtted lévő helyzetekre. Akár megbeszélésre…..
Éppen Simon Sinek "Start with the why" című könyvét olvasom, és amiket ír, azok, remek gondolatok. Tényleg leírja lényegében a józan ész működését, ahogyan a világban működnek a dolgok. Ahogyan a világban JÓL működnek a dolgok. Arról is beszél, hogy hogyan NEM működik valami, vagy csak erőltetve. És…..
Az egyik legalapabb marketing fogás akár a boltban vagy, akár az utcán, akár webshoppolsz, hogy hatással van rád, ha látod, hogy másvalaki is megvette azt a terméket. Ez egy ilyen egyfajta ősi bizalmi, csordához való tartozás kérdés. A csimpánz is előbb eszik a kajából, ha te (úgy tettél, mintha)…..
A minap belefutottam egy cikkbe, amiben azt ecsetelték, hogy a magyar egészségügy milyen komoly reformokra szorul és mennyi mindent kéne tenni az egészségügyért. Na ezt akkor mégegyszer: mit kéne tenni az egyészségÜGYÉRT? Jin-Jang pártiként zavarja a fülem, hogy ez túl egyoldalúnak…..
Mindenkinek van élménye MLM hálózatokkal. Tudod, az az amikor valakik felhívnak, "ismerősön" keresztül, hogy eladjanak neked egy remek terméket, vagy életed lehetőségét. Természetesen aki felhív, nem a két szép szemedért beszél veled és mond mindenféle szépszavakat, hanem azért, hogy az eladott…..
A cím egy kicsit félrevezető, mert pénzügyi témáról lesz szó. A cigi effekt arról szól, hogy amikor cigizünk is van pénzünk minden másra, viszont amikor az ember amikor leteszi a cigit nem tudja, hogy hova tűnik az a pénz, amit eddig cigire költött. Mintha a cigizés ingyen lett volna. Sokat…..
Márpedig igazam van. Mert kétféle "szerencse" létezik. 1. megdolgozol érte 2. észreveszed a lehetőséget és ki is használod Ennek szemléltetésére készítettem egy kis ábrát. Kimentem a rétre, felszedtem 2 háromlevelű és 1 négylevelű lóherét, hogy a lenti képet elkészíthessem. Aztán fogtam magam…..
Ezzel azt akarom mondani, hogy hiába esik öledbe a szerencse, ha nem kezdesz vele semmit, valójában nem is vagy szerencsés. a talált pénzért is legalább le kell hajolni  ..
Egy kis seggberúgásos motiváció mára Ma megteszem, amit mások nem, hogy holnap megtehessem, amit mások nem minél többet teszel, annál többre vagy képes a jövődet azzal hozod létre, amit ma teszel, nem amit holnap...
"Élj úgy, mintha haldokolnál." Az ehhez kapcsolódó cikk...
Hogy jön az "úszógumi" ahhoz, hogy valakinek füves területe van és hogy ez miért a sikeresség jelképe?   Van egy régi jelképünk, ami régóta képezi a gazdagság, sikeresség jelképét. A füves terület. Bezonyám. (bővebben, hogyan jutottunk eddig). Ugyanis a középkortól kezdve nagyjából, ha füves…..
TLDR: ezzel kezdd.   Ahogyan a házakat is annak alapzatára építik, ahogyan a tested is fő tartóeleme a gerinced, ahogyan a társadalom is az emberekre épül, te is gondolkodj úgy, hogy először az alapot kell megépíteni, olyan erősre, hogy aztán a rá nehezedő súlyt is elbírják. Ez lehet pszichikai…..
Ha egy tojás kívülről törnek fel, egy élet véget ér. Ha egy tojást belülről törnek fel, egy élet elkezdődik. A nagy dolgok mindig belülről kezdődnek.   Ez az idézet most annyira betalált, talán neked is befog...