Regisztráció Blogot indítok
Adatok
druszika

0 bejegyzést írt és 127 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CSIVICSUVI 406. TIZENKETTŐ 2018.10.21 21:29:00
Tegnap kellett volna megírnom ezt a bejegyzést, mert tegnap volt a jeles nap : tizenkét évvel ezelőtt, október 20-án hoztam haza Csipikét és Csupikát, akkor kezdődött új korszak az életemben, a madarazás. * * Ha tudtam volna, mit vállalok ! De nem tudtam, pedig heteket töltöttem azzal, hogy…..
CSIVICSUVI 401. ÜLŐKE 2018.09.10 22:10:01
* Szeretnék eldicsekedni nektek életem legnagyobb ötletével, amit már legalább egy hete meg is valósítottam (pontosan nem emlékszem a napra), ám nem akartam addig beszámolni róla, míg nem tudok képet mellékelni arról, hogy a boldog tulajdonos használatba vette legújabb trónusát. Arra pedig…..
CSIVICSUVI 390. CSŐRNYISSZ 2018.06.22 17:26:00
Na nézzétek ! * * Ha kissé megkésve is, de Csuvika Tamás doktortól kapta a legszebb szülinapi ajándékot : egy vadi új, csinos, használható csőröcskét. Mennyivel jobb ezzel falatozni, mint a régi, megnyúlt és megvastagodott lapáttal ! Este mindjárt kiderült, hogy nem másznak hangyák sem a…..
CSIVICSUVI 389. VENDÉG 2018.06.12 18:21:00
* Nincs sok kedvem a meséhez (meg semmi máshoz se), ugyanis bekövetkezett az, amitől eddig is tartottam, és voltaképpen nagyon csodálkoztam, hogy idáig megúsztuk : az alattam lakó srác kipakolta és lezuhanyozta a kerti székeit, asztalát, és most itt ordibálnak-röhögcsélnek az erkélyem alatt egy…..
CSIVICSUVI 387. VÁLTOZÁSOK 2018.05.25 19:06:06
Ma reggel eltemettem Csivikét. Fél kilenc körül – mint ahogy meghalni is fél kilenc körül halt meg szegénykém. Nem tudom, honnan szedte ezt az időpontot életének utolsó eseményeihez, hisz mióta velem volt, ilyenkor még mindig aludt, vagy lassacskán ébredezett. Hát aludni most is alszik – csak…..
druszika 2018.05.25 20:48:07
Drága Csivike, Aludj most már nyugalomban, Csipikével és Csupikával.
Tegnap este fél tizenegykor kimentem cigizni és akkor hasított belém a gondolat, már egy hete, hogy Csivike meghalt. Tudtam én, hogy Csuvika nem érzéketlen lelkű madárka. Most már, hogy több idő eltelt, kezd ráébredni, hogy Csivike nincs. Úgy látszik, hogy hosszabb idő kellett neki ahhoz, hogy Csivikét keresni kezdje. Lehet, hogy eleinte jól érezte magát egyedül, de arra nem gondolt, hogy ez így is marad. Érdekes, hogy este kezdi keresni, biztos a lefekvéskor hiányzik neki legjobban. Szerintem is az esték a legborzalmasabbak ilyenkor. Ebben nagyon egyetértek Csuvikával. Szegénykém azt hiszi, hogy a mászókán megtalálja, úgy mint régen, azért akar többször is felmenni. Nagyon érdekes, hogy új szokásokat is felvesz. Szerintem ez is azt mutatja, hogy keresi Csivikét és nem érti, hogy miért nincs ott.
Jaj, drága Csuvika, hogy fogja ezt a hiányt megszokni. Gondoltam arra én is, hogy az etetgetés is probléma lesz most.
Nagyon reménykedek abban, hogy legközelebb karomvágásra kell mennetek és nem előbb. Ez nagyon rossz dolog az állatkáknál, hogy utolsó percig úgy tűnik mintha nem is lenne annyira beteg. Az utolsó erejükkel is tartják magukat és így az ember nem veszi észre, hogy tulajdonképpen mennyire rosszul vannak.
Nagyon aranyos és kis drágaság Csuvika a képeken, de látszik, hogy milyen kis árva. Ez nekem is szokatlan, hogy minden képen egyedül van. Tényleg, csak nehogy beleroppanjon szegényke a rászakadt magányba. Reménykedjünk a megszokásban.
CSIVICSUVI 386. GYÁSZMADÁR 2018.05.20 19:03:28
Úgy tűnik, Csuvikának kissé más elképzelései vannak a gyászról, mint nekem. Reggel fölkelni se volt kedvem, de azért persze megtettem, hisz muszáj - ha másért nem, hát Csuvika kedvéért, aki nem tehet semmiről. Még sehol se voltam, az ágyam is szanaszét, de Csuvikát már rendbe raktam…..
CSIVICSUVI 385. FEKETE ÜNNEP 2. 2018.05.18 18:17:52
(Túl hosszú lett a beszámoló : ez már a második rész, az elejét keressétek az előző bejegyzésben !) * * Aztán valahogy mégiscsak eljutottunk a dokihoz. Én legalábbis biztosan – Csivike alighanem már halva. Mondtam is a recepciós lánynak, hogy nem merem megnézni, él-e még. Szinte azonnal…..
druszika 2018.05.18 20:44:50
Borzalmas ez a beszámoló, ahogyan az előző is. Szegény Csivike csak 190 nappal élte túl a 2000. napot. Hihetetlen, hogy ez megtörtént. Annyit gondolkodom én is azon, hogy mi történhetett. Ma délelőtt nagyjából visszaolvastam a meséket és a vendégkönyvet. Úgy látom, hogy április elején még teljesen jól volt Csivike. Kb. április huszadika körül írtad először, hogy nem repült ki napokig, rossz a kedve. Utána volt egy kicsit jobb időszak, majd május elsején újra rosszabb lett. Ezt követte a május ötödikei nagy rosszullét. Először bennem is felmerült, hogy a magban lehetett valami oda nem illő, de most mér kétségeim vannak. Mostani meggyőződésem, ahogyan már Te is feltételezted, inkább a tüdőgyulladásra gondolok. Habár azt is okozhatná fertőzött eleség /akár baktérium, vagy penész gomba/ de mitől volt a vérzés. Arra is gondoltam, hogy csak nem a tüdejébe került valami és onnan vérzett. Inkább ne is gondolj arra, hogy az orvosnál okoztak valamit, mert így csak magadat fogod okolni. Ezt az egyet tudom tanácsolni, bár ismered a véleményemet az orvosokról. Mióta Pehelyke meghalt, én is ezerszer vertem a falba a fejemet, hogy miért vittem el az orvoshoz. De be kellett látnom azt, hogy ha nem vittem volna el és még él egy-két napig, csak szenvedett volna még többet. Sajnos ilyen esetben az ember önmagát hibáztatja az, hogy mi lett volna ha az ellenkezőjét cselekszem a dolgoknak. Szerintem akkor is a ugyanaz lett volna a végkifejlet.
A drága kis Csuvikának biztos hiányzik Csivike azért is tartózkodik a helyén, lehet, hogy keresi is. Szerintem még nem is tudatosult benne igazán Csivike hiánya, még csak érdekesség, hogy egyedül van. Amikor szeretné babusgatni, etetgetni, akkor fog hiányozni. Ha később érzi Csivike hiányát és unatkozni kezd, akkor lesz baj. Az jó, hogy most nincs letörve, van időd a jövőn gondolkodni, ha egyáltalán tudsz valamivel foglalkozni ebben a rettenetes időszakban.
Tudom, hogy vigasztalhatatlan vagy és még nagyon sokáig fájni fog ez a nagy veszteség, de Te, szinte erődön felül, mindent megtettél Csivikéért.
Most csak azt kívánhatom, hogy álmodj Vele minél többet.
CSIVICSUVI 383. TÉGLA 2018.05.11 23:50:00
Történetünk főhőse nyolc darab B 30-as falazótégla (tisztára profi lettem már az elnevezésekben), meg az én elképesztő hülyeségem. Utóbbinak köszönhető, hogy negyedik éve rettegek az új szúnyoghálótól, negyedik éve töröm a fejemet, hogy hogyan lehetne biztonságosabbá tenni - és nem jöttem rá a…..
CSIVICSUVI 382. CSIVIKE 2018.05.06 20:21:16
Jaj, de nehezemre esik elmesélni a tegnapi napunkat ! Hogy mi mindent kellett kiállnia pici tündéremnek, és vele együtt nekünk is, akik csak asszisztáltunk a szenvedéseihez. * * Itt jegyezném meg mindjárt, mielőtt elfelejtem, amit már többször akartam említeni, de valahogy mindig elmaradt…..
druszika 2018.05.07 21:00:50
Nagyon sajnálom szegény Csivikét, hogy milyen szörnyűségeken ment keresztül. Szerintem már május elsején is írtál hasonló tünetekről, de az időjárásnak tulajdonítottad. Akkor írtad, hogy nem nagyon eszik, kapkodja a levegőt és a farkát is mozgatja. Sőt, azt is felvetetted, hogy esetleg megfázott, mert tüsszög is. Lehet, hogy Csuvika megérezte a bajt és nem bántani akarta Csivikét, hanem segíteni szeretett volna rajta.
Nem gondoltam volna, hogy ilyen rövid időn belül kiderül /tapasztalat alapján/az EXOPET ügyeleti működése. Képzelem milyen ijedtek voltak szegény Madárkák a váratlan orvoshoz meneteltől. Nagyon jól tetted, hogy taxival mentetek, de ilyet még nem is hallottam, hogy nem tudnak kocsit küldeni. Borzasztó, hogy mennyi akadályt kellett leküzdened, amíg eljutottatok az ügyeletre.
Szerencse, hogy a doktornő valamennyire értett a madarakhoz és főleg, hogy jól bánik a kis betegekkel. A begy vizsgálat sem lehet kellemes, de szondás táplás biztosan felér egy kínzással azért nem alkalmazta végül a doktornő. Nem hiszem, hogy elfelejtette. Szegény kis éhező önmagát kezelte azzal, hogy erőltette az alma evést és később a magot is. Remek ötlet volt Tőled az alma kínálása.
Nekem lenne egy gondolatom a maggal kapcsolatban, de nem akarlak felidegesíteni, bár egy zárójeles kérdéssel Te is utaltál rá. Amikor Csivike túl lesz a megpróbáltatásokon, majd megírom. Egészen biztos, hogy /főleg így, hogy a doktornő szinte mindent rendben talált/ a csőrével, csőrében történt valami, ahogy Te is gondolod.
Nagyon remélem, hogy már jobban van szegény kis Csivike. Azért még drukkolok neki, de ne legyen szüksége rá.
Remélem, hogy ma már nyugodt napotok volt és valamennyire túl vagytok a nagy izgalmakon.
Puszi Nektek.
CSIVICSUVI 381. RÉMMESE 2018.04.26 17:44:00
Sehogy sem akar megszületni ez a szerencsétlen bejegyzés :ma már csütörtök van, és én még adós vagyok egy vasárnapi mesével. Borzasztóan megviseltek a történtek, nyilván azért sem siettem a megörökítéssel, másrészt el is meséltem telefonon az egész szörnyűséget, mikor még benne voltunk, így…..
druszika 2018.04.26 20:11:57
Ez a kis videó szenzációs! Drága kis Csuvikának több mint három percig tart a mászókára feljutás. Szegénykének pihenni is kell út közben, milyen sokáig vár, ül a boton, mielőtt továbbindulna. Az elején amikor nekiindul a létrának, olyan mintha valami kis emlős állat surranna felfelé. Ott még gyorsan mozog.
De Csivike is nagyon aranyos, ahogy várja és örülnek egymásnak amikor megérkezik.
Szerintem Ők már nem emlékeznek a vasárnapi történésekre. Szerencsére nem történt nagy baj Csuvikával, és az is lehet,hogy egészen másképpen történtek a dolgok, mint, ahogy feltételezed. Persze, nagyon megijedhetett szegényke /és Csivike is/, lehet hogy meg is ütötte magát, de lényeg, hogy rendbe jött.
Nagyon nagy boldogság, hogy éppen velem beszéltél amikor elkezdett csiporogni és később enni is. Már én is kezdtem hinni, hogy tudja, hogy az imádója beszél a telefonban.
Viszont abba nem tudok belenyugodni, hogy ha baleset történik egy szegény madárkával, nincs semmi segítség számára. Sem rendelő, sem orvos, de még egy tanácsadás sem működik. Tudom, hogy madarakhoz értő állatorvos kevés van különben is, de hát ez egy lehetetlen állapot. El sem tudom képzelni, hogy mi lehetne a megoldás, mert ez szörnyű, hogy tehetetlenül kell nézni a szenvedését.
Nagyon bízom benne és drukkolok, hogy Csvike és Csuvika ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy sürgősen orvos kelljen.
Most már örüljünk annak, hogy rendben vannak és nagy ijedtségnek sincs következménye.
Vigyázzatok magatokra, Madárkák és Szárnyatlan is.
druszika 2018.04.27 19:57:35
Azzal kezdtem, hogy végignéztem az új képeket. Az utolsó nagyon tetszik, ahogyan puszilgatják egymást. Nem is olyan, mintha Csivike terhére lenne ez az újabb nagy szerelem. Most már láttam a kalitkában, a szóban forgó botot. Tényleg egy nagy rejtély, hogy mi történhetett vele. Sikerült teljesen láthatatlanná tenned a spárgát, biztos, hogy nem férnek hozzá a romboló csőrök. Nagyon jó, hogy úgy is láthatjuk a kalitka belsejét ahogy máskor nem. És minden képen ott pózol a két gyönyörűség. Nem lehet eléggé dicsérni a tollazatok csodálatos színeit. Gyönyörűséges mind a két Madárka.
Sajnos nagyon nagy a felelősséged, ha történik valami rossz dolog. Ha lenne orvos, akkor sem lenne kisebb. Döntést hozni nekünk kell minden esetben. Tapasztalhattam én is, hogy jó döntést nem lehet hozni, mindig lelkiismeretfurdalás a vége.
Nem állt szándékomban Csuvikát megszólni a pihenés miatt. Tudom, hogy milyen talpraesett fiúcska, hiszen mindig is csodálom az akarat és fizikai erejét és az okosságát. Nagyon sajnálom Őt, hogy nem tudja követni Csivikét a mászókára repülésben. Az elmaradt puszikat pótolhatja be éjjel a takaró alatt. Majd csak vége lesz ennek a szerelmi időszaknak is, és lenyugszik a kis lovag, csak Csivike bírja ki idegekkel és türelemmel a nagy lángolást.
Gondolom, hogy most négy napig nem fogsz vásárolni és szép napok jönnek Rátok.
Sok puszi Nektek.
CSIVICSUVI 380. FODRÁSZ 2018.04.06 23:13:00
(A képek nem mindenhol illeszkednek a szöveghez : ahova nem készült megfelelő illusztráció, oda beteszem a Lifegőkirály sztárfotóit. - gondolom, ezt senki se bánja.) * * Nem azért választottam ezt a címet a mesének, mert a héten végre átestem a rég aktuális, megkésett kopasztáson, hanem…..
CSIVICSUVI 379. KÉPES HÚSVÉT 2018.04.02 04:18:02
Csivike nagyszombaton kapott új spárgát, és hozzá olyan itatót, aminek kerekre reszeltem az éles csücskét, nehogy fölsértse az orrát vagy kiüsse a szemét munkálkodás közben. Ez tulajdonképpen nem ajándék, hisz húsvét nélkül is megkapta volna, ám a spárgának volt a legnagyobb sikere - vasárnap…..
CSIVICSUVI 377. CSIVIFRÁSZ 2018.03.29 23:17:01
Képzeljétek, hogy jártunk tegnapelőtt este (csak tegnap nem volt időm beszámolni róla, és ma sincs sok kedvem hozzá) : majdnem elvesztettük kicsi boszorkámat, tündérkémet, angyalkámat, az én kis mindenemet, pici Csivikémet. * * Pedig olyan szépen indult az este ! A nagy rémület előtt pár…..
CSIVICSUVI 376. RÁADÁS 2018.03.24 14:27:11
Itt van egy kis ráadás a tegnapelőtti meséhez : a filmecskék még ugyanaz nap estéjén készültek. * * Elsőként nézzétek Csivi Mester végtelenített tüsténkedését : épp azon munkálkodik, hogy meggyilkolja Csuvika kedvenc trónusát, amin órákig képes elücsörögni szegény gyerek, továbbá hazamenni…..
CSIVICSUVI 375. HA NINCS LÓ... 2018.03.22 18:19:45
* Képzeljétek, mit művelt tegnap az én mindenre elszánt kis élmunkásom ! Mivel a munkapadján nem találta a megszokott munkadarabot (levettem a spárgát, amit már teljesen szétcincált), úgy döntött, hogy ha nincs ló, szamár is jó, és madzag híján gyalulja majd azt, amit helyette…..
CSIVICSUVI 374. MÁSIK OLDAL 2018.03.08 18:00:31
Egyáltalán nem akartam ma új bejegyzést írni, ám lassan kezdek hozzászokni, hogy a programjaimról nem én döntök, hanem a ház ötdekás ura : az este gondoskodott róla, hogy mára is legyen sürgős mutogatnivalóm, mégpedig olyan, amit inkább ide kéne betenni, nem a vendégkönyvbe,hogy jobban szem előtt…..
CSIVICSUVI 373. MEGINT RÖPP 2018.03.06 17:47:26
Jól drukkoltak Blogocska barátai, akik további kirepüléseket kívántak Csuvikának : hatottak a bátorító üzenetek, itt ülök bezárva egész nap. Még az csak, hogy vásárolni kéne.... (Mert tegnap elblicceltem.) Mosogatni is kéne, hajat mosni is kéne, pedikűrözni is kéne, reggelizni is kéne - ám ezek…..
druszika 2018.03.06 20:16:17
Hűha, nagyon hosszú ideig kint voltak a Madárkák a mászókán. Olvastam a Vendégkönyvben, hogy nemrég tértek vissza a kalitkába. Ez a mai raboskodásod nagyon váratlanul történt, sajnállak érte, de mindenképpen jó hír. Nem is tudom elképzelni, hogy az a kicsi madár felmászik a létrán olyan magasra. Hihetetlen akaraterő van benne. Hát igen, ha holnap el kell menned, akkor nem is szabad kinyitnod a kalitkát, mert megint fogságba ejtenek. Egyre jobban rákapnak újra a mászókán ücsörgésre. Lehet, hogy Cincike jelenléte miatt szoktak le róla, és mostanra tudatosult bennük, hogy már nincs veszély. Úgy néz ki, hogy be kell vezetned valamilyen raboskodási menetrendet. Egyik nap Te, másik nap a Madárkák. Nem hiszem hogy megártana nekik egy kis pihenés, hiszen eddig önként vállalták, hogy hónapokig ki sem dugták a csőrüket. Amikor hazaérsz, kinyitod a kalitka ajtaját és kijöhetnek, ha nem is egész napra, de egy kis időre. /Hacsak nem sértődnek meg a bezárás miatt/
Szegény kis Csuvika, szerencse, hogy nem történt baja a leeséskor, és hogy nem ijedt meg újra a híd leszerelésekor. Aranyosak lehettek, ahogyan Csivike bátorította a hős kis vitézt. Annak ellenére, hogy néha megijed, nagy hőstettet visz véghez az utóbbi napok kirándulásaival.
Nem hitted volna, hogy még valaha a mászókán udvarlást tudod videózni.
Holnapra jó vásárlást és ügyintézést kívánok. /Erről jut eszembe: megint érvényesíttetnünk kell a Telenor kártyás fizetést./
Aludjatok jól a mozgalmas nap után.
CSIVICSUVI 372. A HATODIK 2018.03.01 23:15:00
Ez most egy olyan mese, ahol nincsenek szinkronban a képek a szöveggel. Én mondom a sirámaimat, Csivike meg közben mutogatja a szülinapos képeit. * * Szegény kicsi tündérem hatodik születésnapjával nincs nagyon mit dicsekednem, mert szégyenszemre majdnem hogy átaludtam az egészet. Hiába…..
CSIVICSUVI 371. CSIVI HAT 2018.02.28 05:26:52
* * * * * (2018)..
CSIVICSUVI 370. BIZTOSÍTÓTŰ 2018.02.22 23:04:00
Tegnap nem volt rá alkalmam, és ma sincs sok kedvem elmesélni, de azért csak álljon itt, a történelmi hűség kedvéért, micsoda pánikot okoztam az éjszaka közepén az ügyetlenségemmel, és hogy miattam pottyant le Csuvikám a kakasülőről, legédesebb álmából felriadva. * * A szellőztetéskor…..
CSIVICSUVI 369. BOLOND BANYA 2018.02.16 23:14:00
Csak azt ne higgyétek, hogy a cím Csivikére utal ! Nem ő a bolond banya, szegénykém - de nem ám, hanem én. Az éjjel megint fényesen bizonyítottam, hogy az agyam sem ér már sokkal többet, mint a szemem : talán azon is hályog nő. *   Az történt, hogy legifjabb unokaöcsém meghozta tegnap a…..