Regisztráció Blogot indítok
Adatok
B4nk Verein

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, hogy nem tévedtem korábban, amikor a tavaly őszi és a jelenlegi hullámot úgy vizsgáltam, hogy dátumra pontosan egymásra helyeztem a grafikonokat. Abban viszont tévedtem, hogy az idei hullám rövidebb, gyorsabb lefutású lesz majd. A lélegeztetőgépen lévők számának alakulásából az látszik,…..
Kedves idetévedők! :-) Két nap múlva vizsgázom nőgyógyászatból, mi jobb dolgom lehetne most, mint írni egy blogbejegyzést.  Annak, aki először olvas: ötödéves orvostanhallgató vagyok a sotén.  Három éve kezdtem el írni ezt a blogot, 2018 nyarán, akkor született is három bejegyzés, azóta semmi.…..
B4nk Verein 2021.11.05 08:52:34
@Szakács Tanuló: De egyetértek a HÖK-kel kapcsolatban. Amit én láttam, hogy a HÖK a nagypolitika leképeződése a hallgatókat "képviselő" hallgatói érdekvivőkre. Szóval jellemző a korrupció, a háritás, a konspiráció, a közös elkanalizálása és a többi... ha én meglátnám egy önéletrajzban, hogy valaki HÖK-ös volt, már CV alapján dobnám félre. A SOTE HÖK-re végképp jellemző volt, hogy vettek egy projektort, nagy tévét a HÖK pénzén valamilyen címszóval, de azt a számla leadását követően többet sose látta senki, kivéve azt aki hazavitte...
Egy érdekes projekt amolyan bevezető posztját olvashatjátok ma. A Svájcban élő Csilla ugyanis a járvány alatt gondolt egyet és megkeresett szintén az országban élő magyarokat, hogy meséljenek az életükről, mi mindennel kellett szembesülniük a kinti élet során. A sorozat terveink szerint a…..
B4nk Verein 2021.04.16 16:52:50
@werinter:
Láttam én Bázel utcáján belőlük fényes nappal egyszerre kettőt sétálni, mikor vártam a villamosra a megállóban. Annyira voltak dekoratívak, hogy a szén nem hogy sikítva jön fel a bányából ha letévednének, de egyenest és boldogan még a kazánba is beugrik... Szerencsére jól tettettem, hogy nem ismerem fel hogy magyarul beszélnek...
Hogy is mondtuk a minap? Ha mi társadalmasítunk valamit, az társadalmasítva van! Mondjuk, társadalmasítás ide vagy oda, azok az idők nem jöttek (még) el, amikor a kommentszekció dönt az urbanisztika és a közlekedésfejlesztés igazságairól, azonban a logikus vita nyitott, és ebben a sokszor feltett…..
B4nk Verein 2021.01.29 17:00:13
@Bezmag: Például ha megépülne a villamos a Rákóczin, akkor be lehetne szántani a hetes busz sávját. Vagy használhatják közösen ugyanazt a pályát. Nem kéne a Rákóczit ezért érdemben és sokat szűkíteni. A megállóknál necces, de ott akkor a járdát kell átvariálni. Vagy a Rákóczinak nem a közepére tenni a villamost, hanem az egyik oldalára, vagy a mostani buszsávra kétoldalra. És akkor a járdán lehet a megálló ahogy a buszé is.
Ha valaki villamosellenes, akkor javaslom Bázel villamoshálózatát tanulmányozására. A világ egyik legjobb hálózata. Ja és egy agglomerációval 700ezres lakosságot szolgál ki egy Debrecen méretű várossal. Persze nem nagyvasúti nyomtávval...

<a href="https://hu.wikipedia.org/wiki/Bázel_villamoshálózata#/media/Fájl:Basel_-_Straßenbahnnetzplan.png">Bázel villamoshálózata</a>
Még szombaton csíptem el az infót, hogy a hatos, pontosabban az M61 006 Nohab Celldömölkről Gyöngyösre tart majd vasárnap. Az útvonal szép részletesen le volt írva, csak épp az indulási időpontok hiányoztak. (De nem vagyok telhetetlen, hiszen máskor még ennyit sem tudtam.) Töprengtem hát, hogy hol…..
A HM Currus Zrt. hamarosan átadja a századik Ariest a Magyar Honvédségnek. Azonban van munka a haderő megrendelésein túl is: jelenleg készül a büntetés-végrehajtásnak személy- és rabszállító változat, valamint a Készenléti Rendőrségnek is építenek egy törzsbuszt. A HM Currus Zrt. az új…..
"Először hosszú hőseposzt akartam írni, de talán röviden érdekesebb." - kezdi levelét Zweitakt kolléga és látjuk, hogy a hosszas magyarázat nélküli galéria is érthetően, meggyőzően tanúskodik megoldása nagyszerűségéről. Gratulálunk a kreatív újrahasznosításhoz! Az úgy kezdődött, hogy a szaki, aki…..
B4nk Verein 2019.01.24 08:40:36
@Fazakas László: Így van. A könyök golyós vége lefelé néz, így amikor nincs az összefolyóban víz akkor a golyó illeszkedése a keretbe zárja el a bűzös levegő visszaáramlását. Ha pedig sok a víz akkor az megemeli a golyót max a pálcáig így mellette ki tud alakulni a kellő keresztmetszet a fogalalat kialakítása miatt.
@a szerzőhöz: nagyon jó, megsüvegelem az ötletedet!
  Bárhol, bármikor, ha kiejtjük azt a szót: elkötelezettség, mindenki elismerően csettint, mintha valamiféle tényleges, megkérdőjelezhetetlen érték került volna terítékre, mint az egészség, vagy a szépség. Pedig az elkötelezettség közel sem ilyen. Egy láncról, egy bilincsről beszélünk, melyet…..