Adatok
Hajós Krisztián
6 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
A célom az volt, hogy egy munkanap után könnyen megsüthető kovászos kenyeret készítsek. Én két kenyeret szoktam belőle sütni, az egyiket még aznap a másikat a következő napok valamelyikén. Hétköznapokra ez egy jó megoldás szokott lenni.
Két receptet ötvöztem: 1,) New-Yorki pék dagasztás nélküli…..
Sokat lehet belőle tanulni:-technika -tészta állagok -mozdulatok -eszközök használata -dagasztás
Rosendals Trädgård Levain
Nicolas Supiot : Meilleur artisan du pain au monde
Nicolas Lagoueyte- le pain de A à Z
Making Bread in Lyon
Stockholm sover och jag bakar!
Världens godaste surdegsbröd på…..
Autolizálás. más néven Pihentetés.Az autolízís szó jelentése önbomlasztás.
Raymond Calvel professzor francia pékoktató vezette be ezt a technikát aminek a lényege hogy a vizet és a lisztet összekeveri és a liszt meg szívja magát vízzel a glutén magától átalakul. Így a sikér gyorsabban átalakul és…..
Miből áll a kovász? Liszt és víz vagy mégse???
A kovászt nemcsak vízzel lehet indítani.- Szőlő musttal - Aszalványokkal (bio mazsola, datolya, szilva) - Bio reszelt almával
A szőlő mustnál egyértelmű, hogy a víz helyett a mustot adunk hozzá. Az aszalványokat be áztatjuk és langyos vízbe egy napi…..
Ha mindennap sütünk akkor mindennap etetünk ugyanabban az időben.
A kovász etetése után, 4-6 óra elteltével a legaktívabba akkor, amikor megemelkedik a duplájára és éppen kezd visszaesni. Ekkor ha kiveszünk belőle egy kis kanállal és egy pohár vízbe tesszük óvatosan, úsznia kell a víz tetején 15-30…..
Mivel is kezdődhetne egy kovászos blog? Természetesen a kovász készítéssel.
Miből áll a kovász? Liszt és víz nem tartalmaz ipari élesztőt.
Honnan kerülnek az üvegbe a baktériumok és a gombák (élesztőgomba)? Két nagy nézet/szemlélet viaskodik egymással: az egyik szerint a gombák a megőrölt gabona…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz