Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G. Nagy László

523 bejegyzést írt és 9352 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A múlt héten Vásárhelyi Mária adott interjút a Klikk TV számára. A szokásos, brutális hazugságok mellett ezúttal néhány használható gondolatot is kaptunk a baloldali szociológustól.   A beszélgetés első témája - ki is lehetne más - Magyar Péter. „Rémülten és csodálkozva figyelem, hogy a…..
G. Nagy László 2024.07.20 17:33:19
@alöksz róz:

"joggal nevezem-e pszichopatának azokat, akik szerint akinek nincs pénze magánorvosra, azok ott dögöljenek meg, ahol vannak, ezzel támogatólag egyetértenek és aktívan cselekszenek ennek elősegítése érdekében?"

Igen.

Ami engem illet: hitem szerint minden élet szent. Ezért mondom, hogy még az általam favorizált miniállam esetén is a sürgősségi ellátást és a mentőszolgálatot meghagynám állami feladatként. Vagyis ne dögöljön meg egyetlen honpolgár se. Viszont nézd meg a másik végletet: amikor TB-alapon lehet nemváltó műtétet végezni (melyet a te adóbefizetésed finanszíroz). Na ez az, ami nonszensz.

Jómagam az állami egészségügyet használom (kivéve a fogorvost) és nagyom jó tapasztalataim vannak. Gyorsan kapok időpontot mindenhová; mindenhol elképesztően kedvesek és segítőkészek; az orvosok két gombnyomással minden korábbi vizsgálati eredményemhez hozzáférnek; egyetlen telefonhívásra fent van a gyógyszer a felhőben... Tényleg ez a tapasztalatom.
G. Nagy László 2024.07.20 17:36:34
@alöksz róz:

"én zsidóskodásnak nevezem."

:) :) :) én ennél igyekszem politikailag korrektebb módon fogalmazni, de nem jársz messze a lényegtől.
G. Nagy László 2024.07.20 18:00:17
@grundigg: Elég világosan fogalmazok a posztban. Hitler eszménye - az egészséges, sportos, hazaszerető ember - abszolút méltányolható. Az eszközei: erőszak, háború, gázkamra - ocsmányak és elvetendők.

Sosem állítottam mást.

Kibaszott primitív az a hozzáállás, hogy Hitlernek nem lehettek jó gondolatai. Pont ugyanolyan primitív, mint amikor azt mondják: "minden zsidó (vagy épp minden orosz) gonosz".
    Cristiano Ronaldo, Steve Jobs, Robbie Williams, Hosszú Katinka... Léteznek olyanok, akik számára semmi sem lehetetlen. Ahol a tehetség találkozik a kitartással, ott a határ valóban a csillagos ég. Azonban mi lesz velünk, közönséges földi halandókkal?   Valójában háromféle út áll előttünk.…..
G. Nagy László 2018.12.03 23:50:06
@Feaky D: De jó, beugrottál megint egy kis fikázásra. Gondolom, nem vagy már szomjas, nyilván ezért kommenteltél egy másik bejegyzés alá. Sebaj. József Attila kurvára nem ugrott a vonat alá. Beszorult két kocsi közé, talán csak ostoba baleset volt.

Azon azért tűnődj majd el, hogy attól, hogy József Attila irgalmatlanul jó költő - nekem személy szerint hatalmas kedvencem Radnótival, Pilinszkyvel, Nagy Lászlóval és Szabó Lőrinccel együtt - attól miért ne volna elképesztően nagy teljesítmény, hogy valaki végtagok nélkül képes komplex életet élni? Ki a szart érdekel a pénze? Odaaodná mindenét két rendes karért, biztos lehetsz benne. Tudod mi az irgalmatlanul gáz? Hogy József Attila ezzel az elképesztően jó adottságával sem volt képes boldog életet építeni magának.
G. Nagy László 2024.07.18 12:25:06
@baalint1: Nekem már a facebookos ismerőseimet is zaklatja. Totál ámokfutó. Ha lenne fegyvere, már ott lapulna ő is valamelyik háztetőn...
G. Nagy László 2024.07.18 15:28:14
@alöksz róz: Azt, hogy nekem mit ír, magasról letojom. Ahogy Torgyán doktor mondta (elcsenve az ókori rómaiaktól): "egy sas nem vadászik legyekre". De amikor már másokat zaklat utánam érdeklődve, az már nagyon beteg. Ha még egyszer hallok felőle ilyenformán, azonnal feljelentem.
téveszmék "A név kötelez" 2017.09.19 23:51:01
  Tegnap este tejfakasztó mulatsággal ünnepeltük egy barátom fiának születését. A gyerkőc a meglehetősen egyedi Bátor nevet kapta. Nem kellett túlságosan bátorra inni magunkat, hogy szóvá tegyük, milyen sűrűn fogják majd cinkelni a srácot a haverjai, amikor nem mer majd parázson járni, bekötött…..
G. Nagy László 2024.07.17 08:21:05
@Reactor: Mindenben egyetértek, leszámítva az utolsó gondolatot.

"amikor a HR-es már azért kivághatja a dossziédet a kukába, mert nem tetszik neki a képed."

Ezzel önmagában semmi baj nincsen. Az elmúlt 25 évben sok száz embert interjúztattam (cégvezetőként magam intéztem a humánerőforrás-gazdálkodási feladatokat), s bizony azonnal kukáztam minden olyan önéletrajzot, ahol a jelölt fotója nem volt megnyerő.

"az interjúztató nem azt fogja gondolni, hogy "aztaa, de különleges neve van" hanem "bmeg milyen hülye név..."

Ez viszont kétesélyes. Soha nem mellőznék senkit, csak azért, mert béna neve van. A különleges meg különleges: lesz, akinek felkelti az érdeklődését, s lesz, aki hülyeségnek tartja. Ezt nem tudhatjuk.
G. Nagy László 2024.07.17 15:17:03
@Reactor: Azt szeretné, hogy a gyerkőc (neve) egyedi, különleges legyen. Nekem négy testvérem van, s mindnek ugyanolyan kommersz, gyakori keresztneve van, mint nekem. A szüleim nem vállaltak nagy kockázatot egyikkel sem. Ötünknek összesen tíz gyereke született, s MIND sokkal fantáziadúsabb, egyedibb, de azért jó ízléssel választott keresztnévvel bír (Flórián, Dalma, Brúnó stb.).
G. Nagy László 2024.07.17 15:32:21
@Reactor: Egyetértek, de ez legyen az ő bajuk. Meg a Rikárdóké, Eszmeraldáké...
  Gyakran előkerülő téma, hogy mekkora az a vagyon, illetve mekkora az a jövedelem, amely mellett már kényelmesen hátradőlhet az ember. Egyes barátaim úgy számolnak: havi 3-4 millió forintra feltétlenül szükségük van ahhoz, hogy az általuk megszokott életszínvonalat tartani tudják. Jómagam a másik…..
G. Nagy László 2024.07.16 10:11:22
@baalint1:

"Amúgy nyugaton az is gyakori megoldás, hogy amíg a gyerekek otthon vannak, addig nagy lakást bérelnek, amint kirepülnek, kisebbe költöznek."

Ez is tök oké. Én a saját lakásomat alakítgatom át időről időre. Amikor 20 éve beköltöztünk, kettőnknek szinte túl nagy volt - egy szoba szinte üresen állt. Aztán jöttek a gyerkőcök, s amíg kicsik voltak, pont optimális volt a lakásméret. Most, hogy már nagy kamaszok, egy kicsit szűkös, de nem vészes. Pár év múlva megint tágas lesz majd, de most már van annyi cuccunk, hogy nem fog kongani az ürességtől...
G. Nagy László 2024.07.16 10:38:33
@baalint1:

Ha hosszútávon 2%-os hozammal számolsz, úgy 300 millió megtakarításból havi 500 ezer termelődik - ez tényleg elég karcsú. Ami engem illet: a pénzügyi befektetéseim mindig is jóval nagyobb hozamot hoztak, s ez mai is így van. Szerintem ingatlan-bérbeadásnál is nyugodtan kalkulálhatsz akár 5%-kal is, ennek fényében az az 500 ezer rögtön 1.250 ezer, ami már nem rossz... Én pedig ennél jóval kevesebbel is beérem.
G. Nagy László 2024.07.16 13:51:52
@baalint1: Én azt látom, hogy Londonban, Berlinben, Madridban jóval magasabbak az ingatlanárak. S amíg ez így van, a budapesti, hosszútávú ingatlanértékek miatt nem aggódom különösebben.
  Meglehetősen felemás igazság. Egyszerűen azért, mert a világát tudatosan formáló ember kettős mércével mér: önmagával szemben szigorú, míg a másikkal - lehetőség szerint - elnéző. Olyan tekintetben feltétlenül igaz a közmondás, hogy érdemes mindenkivel tisztességesen bánni, hiszen aligha…..
G. Nagy László 2024.07.15 00:31:13
@Reactor: Tévedésben vagy. A szemet szemért elv arról a bosszúról szól, amely a sérelemmel egyenlő mértékű. A vendettához képest előrelépést jelentett, de továbbra is az utólagos megtorlásra fókuszál (amely primitív és erkölcstelen), nem pedig az önvédelemre (amely szükséges és erkölcsös). Ezt elég gyorsan beláthatod: ha megtámad valaki, s te véded magad, vagy épp a családod, a legkevésbé fog érdekelni, hogy a támadót miképpen fegyverezed le, a lényeg, hogy ártalmatlanítsd. Amikor már azon tűnődsz, hogy ő is legalább ugyanazt szenvedje el, amit a te családod, az már egy utólagos gondolatjáték, s színtisztán a bosszúról szól.
G. Nagy László 2024.07.15 01:55:26
@Reactor: Totálisan összekeversz mindent mindennel, csak hogy védhesd a védhetetlent.

Egyetértek: kell, hogy mindennek legyen következménye.
Egyetértek: a kárpótlás tök oké.

De ha valaki kiszúrja a szemedet, téged nem kárpótol az, ha megtorlásként az övét is kiszúrják. Ha pedig a lelked ettől nyugszik meg, úgy a barbár világ attitűdjét hordozod. Ez egy végtelenül primitív világ, körülbelül a három általánost végzett román cigány világa.
G. Nagy László 2024.07.15 08:58:32
@Reactor: Alapvetően három attitűd létezik. A barbár, a beszari és az asszertív (békés önérvényesítő). Te folyamatosan azt játszod, hogy szándékosan elfeledkezel a harmadikról, csakis azért, hogy egy olyan (nem létező) világot teremt, melyben csupán két rossz közül lehet választani. És akkor már jobb a barbár, mint a beszari... Ez egy kurva nagy önbecsapás. Gondolkodó, önmagát és a világot megismerni akaró embernek látlak, aki maga emel gátat a megismerés elé. Pontosan ugyanezt játszod a társadalomfilozófiák szintjén is. Mintha csak a rabszolgatartó társadalmak léteznének (ahol a nagyok szopatják a kicsiket), illetve a kommunizmus (ahol a kicsik szopatják a nagyokat). A kettő közt semmi. Nincs is olyan, hogy polgári világ, amelyben szabad, öntudatos, önérvényesítő, de közben békés emberek élnek...

Próbálsz önigazolást találni a lelked sötétebb kamráira. Nem fog menni.
  Aki látta a tegnapi meccset, abban aligha maradt kétség: a nemzeti identitás nagyon is élő, nagyon is felemelő. A magyar csapat és a magyar szurkolótábor elképesztően elszánt, ám ugyanezt láttuk a skótokon is. Ahogy a mérkőzés előtt énekelték himnuszukat... abban volt erő és volt emelkedettség.…..
G. Nagy László 2024.07.12 15:26:35
@alöksz róz:

"és a mosolyért vagy a hálás köszönömért segítesz?"

Nyilvánvaló, hogy sokak számára ez a pszichikai ellentételezés.

Amit mi elnagyoltan altruizmusnak nevezünk, az valamilyen formában mindig önző génjeink játéka csupán.

BIZNISZ - Egy-egy populáción belül már az állatvilágban is számos példát látunk az együttműködésre. Ennek egyik legtermészetesebb motivációja az üzletszerű kölcsönösség: én kurkászlak téged, cserébe te is kurkászol engem. Ha elmulasztanád viszonozni kedves szívességemet, holnap már hiába számítasz rám. Az ellenérték természetesen lehet bármi; a csimpánzoknál a szexért húst csereügylet kifejezetten jellemző a hímek és a nőstények között.
ROKONSZELEKCIÓ - Egy percig sem lepődünk meg azon, ha egy nősténymedve akár élete árán is védelmezi kicsinyeit. Ez az ösztön az embernél is alapvető. Valójában az állatvilágban megfigyelhető, altruizmusnak ható jelenségek döntő többsége a rokonszelekcióból fakad. A méheknél a steril nőstények dolgozóként segédkeznek anyjuknak a további utódok létrehozásában. Egyes madárfajok hangjelzéssel figyelmeztetik társaikat a ragadozó közeledtére, s ezzel magukat sodorják veszélybe. A földimókus ugyanezt teszi, speciális füttyjelet alkalmazva. Ezekre az önfeláldozó gesztusokra is kielégítő magyarázattal szolgálnak az önző gének, hiszen az adott csoportban szinte kivétel nélkül rokonok is tartózkodnak.
SZEXUÁLIS SZELEKCIÓ - Az evolúciós biológusok szerint a látszólag önzetlen gesztusaink egy részét a szexuális szelekció hívta életre, magyarul: imponálni szeretnénk a csajoknak. A férfiak például nagyságrendekkel gyakrabban adnak aprót az utcai koldusnak, ha épp egy becserkészendő nővel sétálnak, mintha egyedül lennének.
TÁRSADALMI ELISMERÉS - Megfigyelték, hogy lelkesebben és gyakrabban mennek véradásra azok, akik ezért karszalagot vagy kitűzőt kapnak, ami lehetővé teszi, hogy mások már messziről tudják, hogy ők vérdonorok. Ezeket az embereket a társadalom, de szűkebb társaságuk is nagyra tartja, és a munkaadók is szívesebben alkalmazzák őket.
ÖNBECSAPÁS - "Sok embert ismerek, akik csak azért próbálnak segíteni másokon, hogy ne kelljen szembenézniük a saját problémáikkal." - Paulo Coelho meglátása is feltétlenül idekívánkozik. Az altruizmus gyakran nem egyéb, mint beteg játszma, a megoldatlan kérdések szőnyeg alá söprésének elősegítője. A legtöbben találkoztunk már ilyen személyiséggel: soha semmire, de főleg önmagára nincs ideje, mert oly nagy szükség van rá mások életének egyengetésében, miközben a sajátja romokban hever.
LELKI EGÉSZSÉG - Amikor nem várunk viszonzást, nincs vérrokon a láthatáron, se meghódítandó nő, továbbá abban is biztosak lehetünk, hogy jótettünkről az égvilágon senki sem értesül, valamint beteg játszmát sem folytatunk, olyankor sem kizárt, hogy a nemes utat választjuk. Talán ez az a konstelláció, melynek kapcsán a leginkább elhisszük, hogy mégiscsak létezik valódi önzetlenség. Az igazság azonban az, hogy még amikor kiegyensúlyozott háttérrel irgalmas szamaritánusként viselkedünk, olyankor is a saját belső szükségleteinket elégítjük ki. Elménk a másodperc tört része alatt elvégzi azt a számítást, mely összeveti ráfordításainkat és a várható pszichológiai profitot. A tudat, mely szerint jó emberek vagyunk, érző szívvel és segítőkész kezekkel, szinte megfizethetetlen. Minél súlyosabb a katasztrófa, annál nagyobb az esélye, hogy részt veszünk a mentésben. Ugyanakkor: minél nagyobb áldozatot kíván tőlünk az aktív segítségnyújtás, annál valószínűbb, hogy mégiscsak távol maradunk. Szimpla matek.
G. Nagy László 2024.07.12 15:42:23
@alöksz róz: Márpedig a felsoroltak egyike lesz az. Legvégső esetben az "én jó és nemes ember vagyok" tudat.

Belinkelem az egész posztot, szerintem nem olvastad még:

teveszmek.blog.hu/2019/06/04/_akkor_elsz_ha_masokert_elsz
G. Nagy László 2024.07.14 20:06:55
@alöksz róz: Mindenütt megjelenik.
  Hosszú évek óta hallgatjuk a balos káoszteremtők vágyvezérelt mantráját, mellyel elsősorban önmagukat, híveiket, elvtársaikat kívánják nyugtatgatni. Fotósaik mindig lesben állnak, hogy elkaphassanak végre egy-egy olyan pillanatot, amikor valamely nemzetközi fórumon a magyar miniszterelnök pár…..
G. Nagy László 2024.07.11 15:38:06
@Angyal András: Jó móka volt!!
G. Nagy László 2024.07.11 15:39:17
@alöksz róz: Amíg nem biztos, addig udvarias vagyok mindenkivel. Inkább legyek balek, mint tahó :)
G. Nagy László 2024.07.11 16:18:08
@Tesz vesz XXXVI.:

Figyelj, te faszfej!

"most akkor volt Bucsába népirtás lacika?"

Összekeversz valakivel. Még soha, sehol nem írtam erről egy szót sem. Nyilván nem nyilatkozom olyanról, amelynek kapcsán százféle híradást hallottam már. Te egy zseni vagy, mert mindig tudod, hogy melyik hír az igaz. Én nem vagyok ekkora géniusz.

"a kis nárcisztikus szőllősgazda egyből meglágyul ha dicsérik"

Mi a baj azzal, ha udvarias vagyok egy új kommentelővel? Honnan kéne tudnom, hogy te vagy az? De megdicsérlek harmadszorra is: ez most tényleg szellemes volt.
    Gyakran előfordul, hogy egy teljesen politikamentes témájú beszélgetés során is előhúzom a BALOLDALI, avagy annak szélsőértékét jelentő KOMMUNISTA jelzőket. Ilyenkor a finnyások azonnal rám szólnak, hogy ne politizáljak, azonban muszáj helyretennem őket: szó sincs ilyesmiről. Ezeket a…..
G. Nagy László 2024.07.08 09:44:00
@Boldeone2:

"Ha Orbán ráveszi Puryint, hogy hagyja abba a háborút, akkor megemelem a kalapom, de mindnyájan tudjuk, hogy erre semmi esély"

Egy hete még azt mondtad, repüljön Moszkvába és vegye rá Putyint! Beismered, hogy ez üres trollkodás volt csupán?

"Ha vagy Merkel helyében, pont úgy cselekszel"

kurvára nem.

"Másrészt abból indultak ki, hogy Németország az EU leggazdagabb állama, progresszív világ- mintaállam képes lesz az integrációra"

Ebből nem indulhattak ki, ugyanis a migráció - kisebb volumenben - már 1945 óta tart. Hetven év tapasztalata pedig egyértelműen az volt, hogy az integráció lehetetlen. Minden bevándorlóországban gettósodás indult, a harmadik világ barbárjai megtartották a nyelvüket, a szokásaikat, a vallásukat, az agressziójukat. ENNEK TUDTÁBAN HIRDETTÉK MEG A WILLKOMMENSKULTURT.
G. Nagy László 2024.07.08 10:36:40
@Boldeone2:

"Arra adj választ, hogy ki fogja a német wc- ket kitakarítani, vagy ki fog a dél- európai földeken dolgozni? Nagyjából egy európai sem akar kulimunkát végezni! Meglepő, de ukránok sem vállalnak már ilyen munkát!"

Ezerszer leírtam: a piac elvégzi ezt a munkát. Amikor tízezres órabért fizetnek a kulimunkáért, én leszek az első, aki megyek és csinálom.
G. Nagy László 2024.07.08 13:09:07
@GyMasa:

"A nők nem valami titokzatos elnyomás miatt alulreprezentáltak ezekben a szakmákban, hanem az általuk választott életmódbeli eltérések miatt."

"a nők nagyobb arányban hajlamosak részmunkaidőben dolgozni"

Pontosan ugyanezeket írom én is. Abszolút egyetértek. De próbálj meg észérvekkel és adatokkal meggyőzni egy vakhitű, progresszív feministát! :)
    Ami azt illeti, jómagam a legkevésbé sem hiszek a baloldaliságban. Hitem szerint mindaz az érték, amely ide sorolható - szolidaritás, az elesettek felkarolása, dolgozói érdekképviselet - megjeleníthető és érvényre juttatható önkéntes alapon, mindenféle állami erőszak nélkül is. De most lépjünk…..
G. Nagy László 2024.06.29 20:19:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"szolidaritás, az elesettek felkarolása, dolgozói érdekképviselet - megjeleníthető és érvényre juttatható önkéntes alapon - És még te írsz a téveszmékről blogot? :-))"

Alapítványok, szakszervezetek - szerinted hogy működnek?
G. Nagy László 2024.06.29 20:22:08
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

"Különben a woke őrületet miért mosod össze a baloldalisággal?"

Azért mert baloldali ideológia. Valójában nem is maradt más a baloldal számára, mint a beteg identitáspolitika.

"Ennyit tudsz felhozni a baloldaliság ellen?"

Több mint ötszáz posztomban érvelek a baloldaliság ellen. Olvastál párat ezek közül.
G. Nagy László 2024.07.01 00:15:15
@Boldeone2: Szerintem Európa sérült lelkileg.

Hallgasd meg csak a sajtótájékoztató elejét, az osztrák Szabadságpárt elnökének beszédét. Minden szavával tökéletesen egyet lehet érteni; egy egészségesebb Európa alapjait fektették le a hétvégén.

www.youtube.com/watch?v=aZtADJIJ-SA&t=1648s&pp=ygUaam9iYm9sZGFsaSBjc8O6Y3MgYsOpY3NiZW4%3D
  Vannak bakancslistáim. Filmekből is. Néha - ha idő előtt kiesek a pókerversenyről, s üressé válik az este - csak rábökök, s véletlenszerűen kiválasztok egyet. Így történt pár napja is, amikor A csíkos pizsamás fiú című mozi lett a befutó. Holokauszt-történetről van szó, de szokványosnak aligha…..
G. Nagy László 2024.06.27 12:20:22
@alöksz róz:

1. Az evolúció baszott nagy agyat fejlesztett, s ez a baszott nagy agy - idővel - feltalálta a hűtőszekrényt is.

2. Altruizmusról szó nincs. Még a kanyarban sincs. Az egész falu azzal járt jól, ha elfogy minden. Ma Jóskának van jó fogása, holnap Miskának lesz. Ha nem tudják megfelelő módon tárolni és tartósítani az élelmiszert, úgy a közös elfogyasztás a legjobb stratégia. Win-win. Semmi altruizmus.
G. Nagy László 2024.06.27 15:39:19
@Tesz vesz XXIV.: Ha egyszer végre játszunk olyat a barátaimmal, hogy ki tud hülyébb embert magával hozni egy vacsorára, én tényleg téged viszlek majd. Egészen egyedülálló az ostobaságod mértéke.

"nem altruizmus, amikor az emlős állatok védik a kicsinyeiket"

Te szerencsétlen idióta, én vagyok a világ legönzőbb embere, de ugyanúgy bármit odaadnék érte, hogy a gyerekeimet megvédjem, mint bárki más. Ennek az égvilágon semmi köze az altruizmushoz. Semmi sem önzőbb, mint a saját kicsinyeink védelme.

Ez a legnagyobb baj veled. Még a szavak jelentését sem érted, úgy akarsz vitázni. Döbbenet.

"mintha a szovjeteknél nem lett volna hűtő, bámulatos hogy milyen ostoba vagy. "

Világos. Tehát azzal érvelsz, hogy egy diktatórikus rendszer hogy működik. Te faszfej, tudod mit csinálsz? Ez olyan, mintha megkötöznéd a szomszéd feleségét és bezárnád a pincébe, majd széttárnád a karodat: "Tessék csak nézni, napok óta meg sem mozdul. Ez a nő nem is akar mozogni..."

Tényleg olvasd vissza, hogy miket írsz. Ha nem borzongsz bele a saját ostobaságodba, úgy tényleg orvosi eset vagy.
G. Nagy László 2024.06.27 16:43:59
@Tesz vesz XXIV.:

"és ez hogy is analóg lacika? melyik micsoda akar lenni ebben a rossz példában te szerencsétlen?"

Ha van valaki, aki olvassa ezt a nagyon beteg üzenetváltást, és hozzád hasonlóan képtelen összerakni az analógiát, kérem, jelentkezzen! Ha csak fél tucat ennyire sötét és gondolkodni képtelen alak megjelenik, ígérem, befejezem a blogolást.
téveszmék "Vannak még csodák" 2024.06.17 06:06:59
  Egy biztos: a demokrácia alapvető intézményei működnek Magyarországon. Szabad választásokat rendezünk. Ha az érvénytelen szavazatok nagy száma miatt kétely merül fel bárkiben az eredményt illetően, mehet az újraszámlálás. Mindez gyorsan, flottul, jogszerűen. Oké, a vége olyan, amilyen: csodák…..
G. Nagy László 2024.06.20 16:36:51
@Tesz vesz XXIV.: Szokás szerint túl sokat locsogsz. Erre reagálj:

A régi és a leendő NATO főtitkárral is megállapodott, hogy nem vétózik, ha minket kihagynak a háborús őrületből. Ez felelősségteljes, magyar érdekeket képviselő álláspont, mely magasról tesz az oroszok érdekeire. A DK-n és a Momentumon kívül minden más hazai párt ugyanezt tartja helyesnek. Érdekes, hogy a NATO számára ez egy elfogadható, tiszteletben tartható álláspont, csupán neked nem tetszik.

Leszarom, hogy a Telex mit gondol. ha a NATO számára oké Orbán álláspontja, akkor te mi a faszért hisztizel?
G. Nagy László 2024.06.20 17:07:58
@Tesz vesz XXIV.: Szóval: Ha a NATO számára oké Orbán álláspontja, akkor te mi a faszért hisztizel?

(Erre válaszolj. Hagyd most a világ ezer gondját. Próbálj erre az egyre fókuszálni!)
G. Nagy László 2024.06.20 23:35:06
@Tesz vesz XXIV.:

Értem. Tehát az a bajod, hogy van pár európai politikus, aki csúnyákat mond Orbánra. Baszki: oldalakon át idézhetnéd a faszságaikat.

Az, hogy Stoltenberg iderepült, azután Rutte is, és mindkettővel megállapodás született, azt még a kilóra megvett Telex sem tagadja. Csak te vagy olyan idióta, hogy még a tényekkel is vitázol.

Én értem azt, hogy gyűlölöd Orbánt. De ott van az új reménységed, Magyar Péter, aki gyakorlatilag minden lényeges kérdésben - háború, EU, migráció, gender - egyetért Orbánnal. Legalább annyi eszed lehetne, hogy eldöntöd, hová húzol.

Ha Magyar Péter a messiásod, úgy a fenti faszságaidat felejtsd el, mert MP-vel is szembekerülsz.

Ha pedig mindenképp kell egy birodalmi segg, amelyikbe bele akarod dugni azt az okos fejedet, úgy Gyurcsány a te embered. Döntsd el...
  Ezúttal nem kellett sokat törnöm a fejem, mi legyen a bejegyzés címe. Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítójának legújabb videója, mely a jelen poszt témáját adja, egyben a címet is tálcán kínálja. "Az anyagi függetlenség a nő problémája" - ezt állítja a csaknem húszperces monológ. Én pedig azt…..
G. Nagy László 2024.06.11 12:05:47
@Boldeone2: Tudod, mi az igazán lényeges?

Az, hogy az általad is képviselt progresszív irányzat - dk, mszp, párbeszéd, momentum - senkit sem érdekel idehaza. Néhány százalék szavaz ide, a többség hányingert kap ezektől a hazaárulóktól.

A Fidesz szinte megőrizte a támogatottságát. A Mi Hazánk kifejezetten erős. És a legerősebb ellenzéki párttá a Tisza vált. Azzal a Magyar Péterrel, aki kínosan ügyel rá, hogy MINDEN LÉNYEGES KÉRDÉSBEN - HÁBORÚ, MIGRÁCIÓ, GENDER - PONT UGYANAZT MONDJA, MINT A FIDESZ. Vagyis az látszik, hogy ez egy értelmes ország, normális értékrenddel. Csak az egyik fele Orbán-fóbiás. Ez minden.
G. Nagy László 2024.06.11 23:25:37
@GyMasa:

"De én esélyesnek tartom, hoyg 2026-ban nem ő lesz Orbán kihívója.
Egyszerűen ahhoz nem elég tehetséges."

Nézd, ezek már hittek jakab Péterben és MZP-ben is. Ehhez a két futóbolondhoz képest Magyar Péter egy intellektuális nagyágyú. 14 év alatt ő a legjobb, akit találtak. A következő két évben már nem fognak újat keresni. Az Orbán-fóbiásoknak bőven elég ez az ideggyenge faszfej is.
téveszmék "A macsóság gáz" 2024.05.27 10:00:47
  Mindig gondban vagyunk, amikor az asszonnyal közös mozizást tervezünk. Jómagam rendszerint valami tartalmasabbat néznék - irgalmatlan hosszú a bakancslistám és negyven évnél már aligha van több hátra -, míg ő a könnyedebb filmek közül válogatna. Ezért a legtöbbször végül marad a külön mozizás,…..
G. Nagy László 2024.06.06 15:47:01
@alöksz róz:

Ha már te nem írsz az égvilágon semmi konkrétumot, jómagam azért megteszem, bár magamat ismétlem csak. Az emberszabású majmok testtömegéhez mért heremérete abszolút árulkodó a szexuális szokásaikat illetően. Logikus is, hiszen a spermaháborút valahol meg kell vívni - ahol mindenki kefél mindenkivel, ott ez egészen konkrétan a nőstény testében történik.

Ez egy vizsgálható, mérhető adat. A homo sapiens nevű majomfajnál is, amelyik nagyon is beleillik a többi emberszabású által felrajzolt trendbe. EZ A MI GENETIKAI ÖRÖKSÉGÜNK, amit tagadsz, mint egy ortodox hívő.
G. Nagy László 2024.06.09 12:45:01
@Sadist:

"Ott követed el a hibát, hogy egyetlen metrika alapján próbálod beskatulyázni, hogy a Homo Sapiensnél melyik párválasztási és szaporodási stratégia a természetes".

Nem ragaszkodom az egydimenziós érveléshez. Simán lehet, hogy csak a tudásom kevés. Ha tudsz más fontos genetikai szempontot, oszd meg bátran! Az biztos, hogy a herék mérete - funkciójukból fakadóan - meghatározó; és az is, hogy ez a vizsgált elem egyértelmű trendet rajzol az emberszabásúak monogámiára való hajlamát tekintve. Lehet, hogy létezik más is, ami ennyire releváns, de én nem tudok róla. A hím és a nőstény közti méretkülönbségnek is lehet szerepe, de sanszos, hogy ugyanazt az eredményt kapjuk.

"Már hogy ne volna? A monogámia már jóval korábban kialakult, mint hogy kapott volna egy vallási, kulturális réteget. Amelyik emberi populációban a monogámia lett az elterjedt és domináns szaporodási stratégia, azok életképesebbek voltak, sikeresebben szaporodtak, gyorsabban fejlődtek, és utána ezekben a csoportokban alakultak ki a monogámiát intézményesítő vallások és kultúrák."

Minden társadalmi folyamat alapja a technológiai fejlettség, illetve ezzel szoros összefüggésben a gazdasági berendezkedés. Kb. tízezer éve abbahagytuk a gyűjtögető-vadászó életformát, letelepedtünk és mezőgazdasággal kezdtünk foglalkozni. A vándorló életformához jól passzolt a szabad szerelem, amely sokkal közelebb áll hozzánk, mint a szigorú monogámia. A magántulajdon, a saját földbirtok megjelenése tette előnyösebbé a mikrocsalád és a monogámia elterjedését. Nulla genetika, 100% kultúra. A vallások már csupán pecsétet tettek az új módira. Genetikánkban még mindig halászó-vadászó-poligám lények vagyunk.
G. Nagy László 2024.06.09 16:18:23
@alöksz róz: Drága barátom! A biológiai evolúció elképesztően lassú folyamat. Évmilliók alatt alakult ki a homo sapiens, s kb. 100.000 éve létezünk a mai formánkban. Na most ehhez a bitang hosszú folyamathoz képest az elmúlt 10 ezer év csupán egy pillanat. Az elmúlt 300 esztendő - a modern ember kora - még annyi se. Ha te úgy képzeled, hogy az új életformáink azonnal visszahatnak a genetikánkra és villámgyorsan átírják az évmilliók alatt kialakult genetikai kódolásunkat, úgy kurvára nem figyeltél oda a biológiaórán :)

Pont ebből a kettősségből fakad csaknem minden társadalmi problémánk. Az életmódunk 21. századi, az ösztöneinket pedig a 100.000 évvel ezelőtti szavannákról hozzuk.
  Bélát imádom. Belevaló, nagy dumás roma srác. Ahogy leül a pókerasztalhoz, rögtön felpezsdül a társaság és beindul az élet. A minap azonban nem érkezik különösebben vidáman: "Ezek a prostik is..." Arról panaszkodik, hogy az örömlányok egy része már a hirdetési oldalán közli: cigány származású…..
G. Nagy László 2024.06.02 09:16:22
@Wildhunt: Tényleg nincs más lehetőség. Csakis a lincselés.

Sok ezer éve építgetjük a jogi és erkölcsi világunkat. A római jog és a jézusi tanítás már kétezer éve elmondott minden lényegeset. Amit nem, azt a legutóbbi háromszáz évben bőven megfogalmazták. De neked mindez lófasz, mert ha nem tudsz valahogy egy kis tekintélyelvűséget csempészni a dologba, ha a jog és az erkölcs lefed mindent, az neked valamiért nem tetszik. Én nem is értem, miért ragaszkodsz ahhoz, hogy megtarts pár kapaszkodót, hogy lehessen némi önkényt gyakorolni. Engedd el! Örülj annak, hogy a Jóistenen túl senki nem állhat feletted! Sem uralkodó, sem csendőr, sem pártfőtitkár. Nem jó érzés?
G. Nagy László 2024.06.02 10:39:32
@Wildhunt: "Tényleg olvasd el az Ím ígyen szóla Zarathustra-t." - Felvettem a bakancslistámra. El fogom olvasni.

"Ha még mindig nincs meg, hol van itt a homoxem a gépezetben"

Nagyon nem. Olvasom a mondataidat, és egészen eddig minden szó, minden gondolat a helyén van. Sehol semmi homokszem.

"akkor elmondom: a rendőr elsődleges feladata a bűnmegelőzés"

Ezt hívják terrorelhárításnak. Megfigyelés alatt tartani a bűnözőket, a veszélyes elemeket, különösen a vallási fanatikusokat, terroristákat. Továbbá: jelenlét a nagyobb eseményeken, demonstrálandó, hogy a rendőrség itt van, védi a polgárokat. Ezeken túl semmilyen más bűnmegelőző tevékenység nem jut eszembe. Ez nyilván fontos, de az esetek 99%-a a bűntettel kezdődik, nincs és nem is lehet semmiféle megelőző aktus.

"Ehhez vannak jogai és eszközei, amiket nem kell indokolnia, vagy megmagyaráznia."

Ami jogszerű, azt nyilván a jog indokolja és magyarázza. Ami nem az, azt nagyon is kell.

"A fenti esetben: barátom, mosakodj meg, vagy szállj le a gépről"

Ennek semmi köze sem a bűnhöz, sem a megelőzéshez. (A bűnhöz azért nem, mert ha egy barlangban laksz a világ végén, úgy lehetsz bármilyen büdös, egyedül a te dolgod, önmagában nem követsz el bűnt. De ez csak mellékszál.) Ami igazán lényeges: megelőzésről akkor beszélhetnénk, ha a rendőrség bekopogtatna mindenkihez és egyesével ellenőrizné, hogy rendesen tisztálkodunk-e. Itt nem erről van szó, hanem jön Billy, aki vét az American Airlines szabályzata ellen és büdösen száll fel, s ezt UTÓLAGOSAN, amikor már a probléma jelentkezett, kezelik az illetékesek.
G. Nagy László 2024.06.02 12:22:18
@Wildhunt: "Ezért kell az objektív, műszerrel meghatározható mérőszám. Csak laci nem érti, mi ezzel a baj. "

Megint cinikuskodsz. Ha elolvasod az American Airlines utazási feltételeit, abban az áll majd: "nem lehetsz másokat zavaró módon higiéniát nélkülöző." Lehet, hogy 2085-ben lesz rá gép, amely objektíven szagol majd, de még csak erre sincs szükség. Ha az utasok egy szignifikáns csoportja panaszkodik, továbbá az utaskísérők is ugyanezt érzik, ennyi elég is. Ez nem szürke zóna, elég gyorsan és elég egyértelműen eldönthető minden ilyen eset.
  Szerintem komoly hibát követ el a Fidesz. A politikai marketing, a propaganda ugyanis csakis akkor lehet ütős, ha a választópolgár elhiszi, hogy van benne igazság. Hogy Karácsony mögött Gyurcsány áll - ezzel senki sem vitatkozik. Hogy MZP is a dollárbaloldal része - a napnál is világosabb. Hogy…..
G. Nagy László 2024.05.16 14:44:18
@Serény Vélemény:

"Most az ideológiai elnyomást nem a keletiek képviselik, hanem az USA."

Ez természetesen igaz.
G. Nagy László 2024.05.16 23:00:45
@Boldeone2:

"Lőttél egy hatalmas öngólt a kanadai törvénytervezettel kapcsolatban"

Lőttem a faszt. Megint hülyeségeket beszélsz.

1. Ha a Fidesz-kormány bármiféle módon korlátozni készülne a szólásszabadságot, én volnék az első, aki kiakadnék rajta és azonnal posztolnék is.

2. Ha a Fidesz ilyen faszságot csinálna, arra azért kínosan ügyelne, hogy a vonatkozó jogszabály ne tegye lehetővé a visszamenőleges vizsgálódást.

Nem is értem, hogy írsz le ekkora baromságokat. vannak elveim, amelyekhez ragaszkodom. Ha majd Viktor arról kezd beszélni, hogy Boldinak mindenben igaza van, és éljen a progresszió, és jöjjenek a migránsok ezrével, és segélyezzük őket megemelt adóinkkal, az lesz az a pillanat, amikor elfordultam a kormánytól. Nem rúgok öngólt soha, mert ragaszkodom a józan morálhoz - mindenkitől függetlenül.
G. Nagy László 2024.05.17 22:17:28
@baalint1:

"Amúgy az itteni Fideszes elvtársak mit szólnak ahhoz, hogy miután egy szélsőjobbos merényő meglőtt egy balos miniszterelnököt, a kormánymédia de maga Orbán is a merénylőt balosnak hazudva, a baloldalt felelőssé téve nyomja a nyilvánvalóan hazug propagandát. Mit gondoltok, mennyire etikus ennyire könnyen ellenőrízhetően nyílt hazugsággal kampányolni, ráadásul egy gyilkossági kísérlet kapcsán."

Abszolút faszság baloldalinak mondani az illetőt. Szélsőjobbos, ukrán-barát, háborúpárti elmeháborodott az illető. Teljesen vállalhatatlan - az egyetlen pozitívuma, hogy nem balos (bár a szélsőjobb se szimpatikusabb).
  Mindannyian tisztában vagyunk a hétköznapi hit óriási jelentőségével. "Higgy magadban! Higgy a munkádban, a teljesítményedben! Légy kitartó, elszánt, megingathatatlan!" Ez mind oké, ha e világi célokról beszélünk. De mi a helyzet a vallásos hittel? Ki profitál abból, ha transzcendens dolgokban…..
G. Nagy László 2024.05.03 09:08:16
@baalint1: Engem az zavar a legjobban, hogy még Jézus szájába is adnak ilyen mondatokat. Pedig az ő tanításától idegen a vakhit és a fanatizmus. Ami pedig az ítélkezést illeti: egészen nyilvánvaló, hogy e téren az erkölcsös életnek kell hangsúlyosnak lenni, nem pedig a hitnek. Az a vallás, amelyik a hitet teszi első helyre, minimum gyanús. Ilyen tekintetben is a buddhizmus a legkorrektebb: nem vár el semmiféle istenhitet.
G. Nagy László 2024.05.03 11:31:15
@baalint1:

"De mi az, hogy szájába adnak? Jézusról az evangélistáktól tudunk, még az sem 100% hogy egyáltalán létezett Jézus, de amit pozitívnak tartasz Jézusról, azt is az evangélistáktól tudjuk, meg azt is, amit negatívnak."

Ez pontosan így van. De akár létező személy volt, akár kitalált, az ember elvárna tőle - egy ekkora tanítótól - egy konzekvens világképet. Ebbe nem fér bele az, hogy a hit magasabb polcra kerül a tapasztalásnál. Nem véletlen, hogy János evangélista tollából való a sztori, az ő világlátása nagyban eltér a másik hárométól.

"De, összességében fanatikus volt Jézus, számos téren erősen elvakult nézeteket vallott az alapján, amiket az evangélistáktól olvasunk."

Ez nem igaz, a legkevésbé sem volt fanatikus, meg elvakult. Az evangélistáktól azt tudjuk, hogy elsősorban pszichológiai alapigazságokat fogalmazott meg, melyek máig érvényesek. Tényleg semmi túlkapást nem látni nála.

"A szolgalelkűséget preferálta meg a "tisztes" szegénységet."

Szó nincs ilyesmiről. Az elsőről a legkevésbé sincs. A másodikról is csupán buddhista-pszichológiai értelemben: ha teher a gazdaság, mert elveszi az eszedet a pénz és csak erre tudsz gondolni, akkor tedd le. Egyébként semmi baja az anyagiakkal. Sehol nem beszél arról, hogy a szegénység önmagában bármiféle értéket jelentene. Ez már az utókor perverzitása.
G. Nagy László 2024.05.03 12:48:09
@Boldeone2:

"mind panaszkodnak, mert elegük van a rendszerből"

Ez mégis mit jelent? Nekem nagyon sok Orbán-fóbiás ismerősöm van, de soha még egyet sem hallottam panaszkodni, hogy szarul mennének a dolgai. Mind dolgozik és remekül él, szinte függetlenül attól, hogy melyik szektorból jön. A tanár ismerőseim szidják a Klik rendszerét, a centralizációt, a buta túladminisztráltságot. De ennyi. Akinek gondja van, az - hozzád hasonlósan - kivétel nélkül mind érzelmi alapon hőbörög.

És ha már Magyar Péter jelenség: ő pontosan ugyanazt a programot hirdeti, mint Orbán. Már évekkel ezelőtt ezt írtam: nem az elmebeteg progresszió kell, attól minden józan embernek kifordul a gyomra. Hanem pont ugyanez. Látod: egy Orbán 2.0-ra azonnal vevő a nép...
  Régóta a bakancslistámon szerepelt. Most végre volt rá időm, s végigolvastam. Mikor máskor, mint 2024-ben? A náci ideológia alapműve, a Mein Kampf éppen száz éve született.   Kezdjük azzal, ami nyilvánvaló: Adolf Hitler egy elmebeteg pszichopata, s ez könyvéből is világosan kiderül. Elég, ha…..
G. Nagy László 2024.04.25 19:43:58
@grundigg:

"Talán azért, mert csökkennek a hozamok, csökkennek a cégértékek, csökken az ingatlanok értéke, elértéktelenedik a nemzeti valuta stb. Azért, mert egy elszegényedő ország nem gazdagodik, hanem szegényedik."

Tudod, ez az ami rém sajátos világlátás. Amolyan óvodás szintű. Norvégiában öt és fél millióan élnek. Tehát szegények. Ha tovább csökkenne a lakosság, megnézhetnék magukat. Bezzeg India jó gazdag, hiszen másfél milliárdan vannak... Remeg is mindenki, hogy nehogy csökkenni kezdjen a népesség, mert rögtön felütné a fejét a szegénység...

Olyan rém primitíven és egydimenziósan látod a világot, hogy az beszarás. Csak pár adalék:

1. Az egyes országok gazdagságának fontos mérőszáma az egy főre eső GDP, de ez közel sem minden. Az infrastruktúra kiépítettsége, minősége és hozzáférhetősége ugyancsak lényeges.

2. A megtakarítások szerkezete változtatható. Senki sem tart pisztolyt a fejedhez, hogy rossz befektetéseidből ne vidd át a pénzed gyümölcsözőbe. Ha Anglia népessége - az elképzelt, felvázolt modell szerint - zsugorodni kezdene, az elsősorban a vidéket érintené. Egy londoni ingatlan értéke egészen biztosan nem esne a harmadára, de talán egyáltalán nem is csökkenne. ha Birminghamben van egy házad, talán érdemes eladni még jó áron, s venni belőle Manchesterben egy másikat, ami tartja az értékét.

3. Létezik globális piac, talán hallottál róla. Ha angolként azt látod, hogy az angol részvények esnek, simán vásárolhatsz kínait, amerikait, vagy bármilyet. Máris értékálló a befektetésed.

És akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy elöregedő, de egyre fittebb társadalomban kitolódnak az aktív évek, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy csökken az aktív munkaerő aránya. E ponton behozhatjuk a technológiai fejlődésben rejlő potenciált is, amely lehetővé teheti, hogy egy ember elvégezze száz másik munkáját.

Szóval: miért is értéktelenedik el egy dinamikus és diverzifikált befektetési csomag egy globális piacon, ahol az adott lokalitás népessége történetesen csökkenő tendenciát mutat?
G. Nagy László 2024.04.25 19:46:05
@alöksz róz:

"kivéve ha esetleg svájcifrankba tartod."

Egy fél mondatban meg tudod fogalmazni azt, amit és húsz percig gépelek... Ügyes.
G. Nagy László 2024.04.25 20:48:21
@grundigg:

Ismét megkérdem hát: miért is értéktelenedik el egy dinamikus és diverzifikált befektetési csomag egy globális piacon, ahol az adott lokalitás népessége történetesen csökkenő tendenciát mutat? Ugyanis ezt állítottad, érdemes volna indokolnod.

Az én felvetésem az volt, hogy egy húszmilliós Anglia épp oly vígan el van, ahogy egy hatvanmilliós. Te hozzátetted, hogy ez legyen egy átlagosan öregebb társadalom. Elfogadtam. Aztán hogy legyen átlagosan kevésbé aktív, mint az előző. Oké, legyen. Most meg azzal a faszsággal jössz, hogy az egész világot átalakítod és e modell szerint formálod... Igazad van, ha mondasz egy baromságot, és végül minden paramétert hozzáigazítasz, a végén igazad lesz. A progresszív gondolkodásmód pont ilyen...

Tényleg elmész a fenébe. Miért nem úgy kezdtük a beszélgetést, hogy minden földlakó hetven feletti? Akkor nem kellett volna érvekkel és szempontokkal előjönni. Igen baszki, igazad van. Ahol mindenki vén és inaktív, ott elszegényedik a világ és elértéktelenednek a megtakarítások. Győztél, baszki. Legközelebb ha focizunk, majd kitalálod, hogy a te kapud legyen feleakkora és a te csapatod kézzel is megfoghassa a labdát... Győzni fogtok, hidd el. Te így játszol. Pont, mint az általad oly kedvelt progresszív idióták.
téveszmék "Aki mer, az nyer" 2024.04.17 09:05:53
  Ami azt illeti, kifejezetten szerencsésnek mondhatom magam. Szép családom van. Nincsenek filléres gondjaim. Tele vagyok barátokkal, hobbikkal és a teraszom felett mindig süt a nap. Valamiért mégis minden második gondolatom Fortuna körül forog.   Muszáj látni, hogy a szerencse dolga nem…..
G. Nagy László 2024.04.19 12:29:13
@Boldeone2:

"Putyin 1000x rosszabb ember, mint Soros György!"

Én nem vagyok ennyire okos és kiváló emberismerő, mint te. Én nem tudnám eldönteni, hogy melyik a nagyobb féreg - a magam részéről egyiket sem kedvelem. Amihez viszont nem fér kétség: Putyin semmilyen módon nem veszélyezteti a szabadságomat, semmilyen módon nem szól bele az életembe. Soros viszont nyíltan támogat hazai mozgalmakat, pártokat médiumokat; nyíltan erőltet olyan eszméket, amelyek Európa halálát hozzák el. Ez mindenképpen különbség a két Antikrisztus között.

Ami pedig a szuverenitás védelmét illeti: amíg létezik nemzetállam, addig annak szuverenitása szent és sérthetetlen. Én értem, hogy te gyűlölöd az összes nemzetállamot, de ez a te bajod. A szabadságot szeretők a decentralizáltság hívei. Tudom, hogy léteznek olyanok, akiknek mindig kell egy birodalmi segg, amelyet nyalni lehet. Én nem így gondolkodom. Nekem még az állam is túl sok. De ha választanom kell birodalom és nemzetállam között, úgy liberális lelkem egyértelműen az utóbbi mellett áll.
G. Nagy László 2024.04.19 15:05:05
@baalint1:

"Ezzel szemben Sorossal az a bajotok nektek komcsiknak, hogy mocskos tőzsdespekulásn, meg hogy emberi jogokért küzdő alapítványokat támogat."

Lehet, hogy a komcsiknak ez a bajuk Sorossal, nekem biztos nem. Tőlem úgy tőzsdézik, ahogy akar. A baj vele az, hogy terrorszervezeteket támogat - BLM, Antifa. Ez téged nem érdekel, mert kibaszott balosok. De ha nácikat támogatna, már hisztiznél.

A másik az, hogy háborút gerjeszt és támogat.

A harmadik, hogy mindent megtesz Európa szétbaszásáért. erről szól a migránsok minden erővel való támogatása és Európába édesgetése.

A negyedik, hogy mindezt a szarságot a te pénzedből és az enyémből teszi a kilóra megvett EP-politikusok döntései által.

Ne beszélj hát félre, nem az a bajom, hogy spekuláns, vagy ha nagy ritkán jótékonykodik.
G. Nagy László 2024.04.21 13:04:40
@GyMasa: Mi történt?
  Szappanos százados mélyen a szemembe nézett, s együttérző komolysággal tájékoztatott a döntésről. Tette ezt olyan arckifejezéssel, mintha egy közeli hozzátartozóm halálhírét közölné: "László, önt alkalmatlannak találtuk a sorkatonai szolgálatra..." Legszívesebben felugrottam volna a levegőbe…..
G. Nagy László 2024.04.17 15:21:25
@GyMasa:

"Nos, az egy kicsit furcsa, mert itt, a német hírekben ez az egyezmény pont úgy van kommunikálva, ahogy Orbánék akarták"

Szerencsére a paktum szövege hozzáférhető. Ekkorát nem lehet hazudni egy 80 milliós országban.
G. Nagy László 2024.04.17 15:42:56
@Tesz vesz XVIII.: Hét éve írom ezt a blogot. Semmi másról nem szól, csak a szabadságjogok melletti kiállásról. Még a te szabadságjogodért is kiállok. Fura, ha ezt nem látod.
G. Nagy László 2024.04.18 06:55:00
@Boldeone2:

"Történelmi ellenségeink, mint sok más kis európai népnek... "

Történelmi ellenségeink a mongolok a 13. századtól kezdve.
Történelmi ellenségeink a törökök a 15. század óta.
Történelmi ellenségeink az osztrákok évszázadok óta.
Történelmi ellenségeink a szerbek 1914. óta.
Történelmi ellenségeink az angolok, a franciák és az olaszok az első világháborútól kezdve.
Történelmi ellenségeink a románok és a csehek Trianon óta.
Történelmi ellenségeink a náci németek mindazért, amit velünk tettek.
Történelmi ellenségeink az amerikaiak, akik mindig cserben hagytak minket és mindig ellentétes oldalon háborúztunk.

Talán Svájc, Málta és Mozambik marad, akikkel nem volt konfliktusunk.

Nekem sem szívem csücske Oroszország. De az a gyűlölet, amit te táplálsz a szívedben, az nettó fasizmus, nem találok rá jobb szót.
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
G. Nagy László 2024.04.15 13:20:17
@GyMasa: Te vagy a kivétel :)

Bocsánatot kérni talán túlzás is, de az mindenképpen a tisztesség alapja, ha elismerem, hogy a másiknak volt igaza.
G. Nagy László 2024.04.15 15:57:03
@Tesz vesz XVIII.: Tényleg nem olyanok, de a tudata mindkettőnek ugyanakkora. Nulla.

Ezen a szinten szó sincs tudatról, tudatosságról. Mi több: az önző gén a legmagasabb rendű élőlényekben is tudattalanul működik.
G. Nagy László 2024.04.15 16:28:09
@Tesz vesz XVIII.:

"azért a papucsállatkának van anyagcseréje, tehát érzékszerve is van a táplálék megtalálására. sokkal mozgékonyabbak mint az amőbák."

Ez oké, de tudata egyiknek sincs. Egy hangyának még érzései sincsenek. Egy kutyának érzései már vannak. De tudata még neki sincs.

"annyira nem működik az önző gén a legmagasabb rendrű élőlényekben, hogy a tanult "libsik" többségében nem is akarnak gyereket"

Ez butaság. Ha a Liverpool 5-1 re nyer a Sparta Praha ellen, az azt jelenti, hogy a cseheknek nincs támadósoruk? Egy fenét. Csupán annyit, hogy Szoboszlaiéké erősebb. Egy belpesti bölcsészben is ugyanúgy munkál a szaporodás ösztöne, azonban a környezeti hatások, a tanult minták lehetnek sokkal erősebbek ennél. Ez nem jó érv.
Deansdale Vallásismereti kisokos 2024.04.09 10:37:45
Páran a twitteren felfedezték a zsidó vallás egy érdekes vonását: a napi gyakorlatban arról szól az egész, hogy hogyan ne kelljen teljesíteniük a parancsolatokat, milyen kiskapukkal hogyan lehet átverni a zsidók istenét. És a szóban forgó deitás annyira hülye, hogy tiltja a kávéfőzést szombaton, de…..
G. Nagy László 2024.04.12 15:42:03
@GABOR2: Az ábrahámi vallások közül messze a kereszténység a legjózanabb, de mér itt is kitapintható a brutális képmutatás. A tanítás szerint mindannyian születésünktől fogva az áteredő bűnt hurcoljuk magunkkal, miközben az elérhetetlen életszentségre kéne törekednünk... Ez is egy olyan értelmetlen szakadék, amit csakis képmutatással, szorongással, vagy kilépéssel lehet kezelni. Ez sem egészséges, mi is pont ugyanabból a gyökérből nőttünk ki. (És ha már választani kell a szorongó és a Jahvét átverő szélhámos között, úgy inkább az utóbbi.)
G. Nagy László 2024.04.12 15:42:28
  Pár napja parázs vitát folytattam egyik jóbarátommal. Amit tudni kell róla: közgazdász diplomával és kifejezetten magas intelligenciahányadossal bír, továbbá nagyon nem rajong a Fideszért. A téma a jobboldal politikai kommunikációja volt, amely számára kifejezetten ellenszenves. Példaként a sok…..
G. Nagy László 2024.04.08 09:00:49
@Wildhunt:

Ez egyáltalán nem könnyű kérdés.

Ott van a Heti Hetes: a két legtisztességesebb (és legszellemesebb) résztvevő pont az volt, aki a legnyíltabban vállalta származását: Hajós András és Kern András.

A mai magyar közéletben is rengeteg tisztességes zsidó származású fickót látsz, pl Deutsch Tamás, vagy Mező Gábor.

Korábban: Szerb Antal, vagy épp Radnóti. Van nagyobb magyar Radnóti Miklósnál?

A helyzet az, hogy a zsidóságon belül egyáltalán nincs egység. Tudjuk, hogy a marxizmus szinte kizárólagos célja immáron 200 esztendeje, hogy valamiféle zsidó világhatalmat összetákoljanak. Ebben a csapatban sokan játszottak Kun Bélától kezdve Rákosin át a teljes SZDSZ-ig, Sorosig. De nem ez az egyetlen csapat a pályán. Minden helyen és időben léteznek, léteztek tisztességes zsidók is. Én személy szerint kifejezetten jól kijövök velük. A barátaim között kifejezetten sok a zsidó származású és kivétel nélkül nagyon rendes arcok.
G. Nagy László 2024.04.08 10:02:24
@Boldeone2:

Ma mit látsz? Világkormányról fantáziálnak nyíltan. Európai Egyesült Államokról ábrándoznak. Úgy teszel, mintha nem érzékelnéd e nemzetközi tendenciákat, miközben te magad is lelkes támogatója vagy.
G. Nagy László 2024.04.08 16:19:40
@MEDVE1978:

"szerintem a 90-es években visszafogottabb volt, szünetet tartott."

Dehogy volt szünet! Dávid és Góliát harcát láttad a 90-es években. Az SZDSZ köre 95%-os médiatúlsúllyal bírt. Ebben a közegben meg sem hallottad a konzervatívok hangját, és a baloldal is lehetett csendesebb, hiszen minden hangszóróból az ő igéjük szólt. Ez csupán a pillanat hamis látszata volt.
téveszmék "A jóból sosem elég" 2024.04.02 00:13:10
  Fekete László tavaly a rá jellemző módon ünnepelte 65. születésnapját: fiával grillcsirkeevő versenyt rendeztek. Ami engem illet: ha nagyon éhes vagyok, egy felet biztosan le tudnék gyűrni. Nos, a szülinapos meg sem állt ötig, s Miki fia is befalt vagy négyet. Az utolsó falatokat már egyikük sem…..
G. Nagy László 2024.04.02 16:21:36
@Wildhunt:

"de nincs ilyen világ. A ződenergia zsákutca nálunk, az olaj, gáz, meg atom meg csak politikai alkukkal elérhető."

A mai Magyarországon nagy vonalakban így van. A felvetés ugyanakkor elméleti volt, nem a jelenre és nem hazánkra korlátozva a teoretikus modellt.

"valamint az is működött, mikor a rendőrség hazakísérte a beszeszelt járókelőt. Bár szerinted ez diktatúra."

Tegyük fel, hogy te vagy a beszeszelt járókelő. Kint voltál a meccsen, söröztetek a haverokkal. Most épp a szeretődhöz tartasz, akivel megbeszélted, hogy 10 tájban érkezel. De a rendőr a válladra teszi a kezét és hazavisz... Ez így frankó?
G. Nagy László 2024.04.02 21:45:05
@GyMasa: "A Német Energiewende a politikai elit pénzkifizetőhelye lett." "az a lakosság, akiknek a spórolási kapacitása a nullához közelít"

Ajaj, miket írsz... :) Hiszen Németország minden szempontból álomhely. Ott nem létezhet korrupció. Ott kolbászból van a kerítés is, mindenki dúsgazdag :)
G. Nagy László 2024.04.03 13:21:26