Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Együtt Program

42 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már sokszor meg sem lepődünk, ha kiderül, hogy melyik fölösleges beruházás mennyivel drágult. Csúszások, alkalmatlan kivitelezés és magánzsebbe vándorló milliárdok, rokonokra kiírt közbeszerzések. Az elmúlt években 2-3 ezer milliárd forint tűnt el így az országban. De lehetne ez másként! Lehetséges,…..
Ha a gyerek, élettárs, testvér vagy szülő tartósan beteg lesz és folyamatos ápolásra szorul, akkor a legtöbb esetben valamelyik családtagra hárul a feladat, hogy a hét hét napján, minden nap, egész nap figyeljen a családtagra. Az esetek döntő részében egyébként a nőkre: anyára, leányra de akár a…..
A következő évtizedekben egyre nagyobb szükség lesz programozókra, a számítástechnika és programozás ismerete még a mai értékénél is sokkal fontosabb lesz. A robotizáció előrehaladtával számos mai munkahely fog megszűnni, az új munkahelyekre pedig másféle tudásra lesz szükség. Néha úgy tűnik, hogy a…..
Igazmondó Juhász Nyilatkozat 2018.02.13 18:55:21
„Juhász Péter és volt élettársa egyaránt elítélik azt, hogy a közöttük folyamatban lévő peranyag a hozzájárulásuk nélkül a nyilvánosságra került. Kinyilvánítják, hogy a magánéletükről további információkat a nyilvánosság számára közölni nem kívánnak. Juhász Péter őszinte sajnálatát fejezi ki amiatt,…..
Ha valaki ma elveszti a munkáját, szinte csak magára számíthat. Ha rossz helyen laksz vagy nincs megfelelő végzettséged, netalántán már elmúltál 50, akkor különösen nehéz új helyet találnod. A munkanélküliek új álláshoz segítése mindenkinek érdeke lenne, de ma leginkább csak az alig létező…..
Mi lenne, ha az iskola tényleg a XXI. századra készítené föl a gyerekeinket? Ha nem arról menne a vita, hogy miért nincsen elég kréta, hanem végre arról, hogy hogyan lehetne a digitális eszközökkel izgalmasabbá tenni a tanulást? Ha a gyerekeink nemcsak játszanának  okos eszközökön, hanem…..
Ha nem teszünk valamit, hamarosan szó szerint kihalnak a háziorvosok az országból. Pedig már egy kis változással is sokat javíthatnánk a helyzeten. Mindenki tudja, hogy orvoshiány van, ez különösen probléma a háziorvosoknál, ahol a tartósan betöltetlen állások száma folyamatosan 300 fölött van. És…..
Magyarországnak, a gazdaságnak és az állampolgároknak is sokkal jobb lenne, ha mihamarább bevezetnénk az eurót. Ezt a folyamatot azonnal el kellene kezdeni, hiszen sokkal több előnye volna, mint hátránya, ha mi magyarok a közös európai fizetőeszközt használnánk. Mi az Együttben kiállunk Európáért,…..
Igazuk van a diákoknak, hogy tüntetnek. Magolni, fölösleges dolgokra emlékezni, ma erre tanít az iskola. Közben rengeteg olyan téma van, amiről nincs szó akkor, ha csak az érettségire, felvételire készítjük föl a gyerekeket. Persze vannak tanárok, akik az életre tanítják a gyerekeket, de a mai…..
Évtizedek óta csak a homokba dugjuk a fejüket, nem vesszük észre, hogy sok százezer függő honfitársunk bajban van. A függőségek embereket, családokat tesznek tönkre, évente tízezrek halnak meg a különböző függőségekből eredő betegségekben. Az alkohol, a drogok, a dohányzás, a gyógyszerek, a…..
Ha azt akarod, hogy mire a gyerekeid felnőnek Magyarország egy fejlett, jólétben élő ország legyen, ami a világtérképen nem egy lesajnált porfészek, akkor nem kérdés: szerinted is egy szorosabban együttműködő Európai Unióra van szükség. Bár a kormány szeret „Brüsszel” ellen hadakozni, úgy tenni,…..
A magyar kis- és közepesvállalkozók fulladoznak a bürokráciában, hatalmas terheket nyögnek, és megfojtja őket az állam, nem segíti őket. A kormány csak a saját strómanjait segíti, miközben azok a cégek, akik kockázatot vállalnak, munkahelyeket teremtenek, fejlesztenek sokszor nehéz helyzetben…..
Megkopott az iskolai nyelvi tudásod? Vagy mindig is meg akartál tanulni egy új nyelvet? Már rég lediplomáztál volna, de még hiányzik a nyelvvizsga? Ezzel nem vagy egyedül. Az egyetemeken és főiskolákon viszont erre nincs mindig lehetőség. Ma nincs elég forrás az oktatásban, és amikor az állam…..
Szerinted kinek segít, ha a fölfűtött medencékkel rendelkező házaknak kisebb lesz a rezsije? A többségnek biztosan semmit. És mit ér az egész propaganda rezsicsökkentés annak, akik fával fűtenek? Vagy ha már a tűzifa sincs, akkor rongyokkal meg szeméttel. Ma sokan fagyoskodva vészelik át a telet…..
Egy tízezer londoni körében végzett felmérés szerint a rövidebb ­napi utazással töltött idő fontosabb boldogságforrás, mint a szex. A rövid napi utazásnál pedig csak az fontosabb, hogy legyen rá lehetőséged.  Számos magyar kistelepülésről a közeli városba csak két délutáni busz megy, így…..
Ha azt hiszed, hogy a HIV vírus téged sosem érinthet, tévedsz. De ha azt hiszed, hogy már a buszon is AIDS-es leszel, ha melléd ül egy fertőzött, akkor sincs igazad. A köztudat tele van félelelemmel és tévhitekkel. Ha csak a szőnyeg alá söpörjük a problémát és vele együtt a tévhiteket, akkor nagyobb…..
Ha van két szülő, akkor a legjobb, ha mind a ketten részt tudnak vállalni a gyerekek nevelésében.  Az állam pedig igazságos családtámogatással segíthetné, hogy a szülők több időt töltsenek a gyerekeikkel. Ehhez még önmagában sokkal többet sem kéne költeni, csak okosabban használjuk a családok…..
Nem hagyhatunk senkit az út szélén, ezért, ha valakinek nem ér el a jövedelme egy olyan szintet, ami a legalapvetőbb szükségletekre elég, akkor az államnak azt ki kell pótolni. Erről szól a minimumjövedelem, ami Zuglóban már bizonyított, itt az idő, hogy országos szintre emeljük. Ez a kiegészítés…..
A világ jobbik felén vidéken ugyan olyan jól meg lehet élni, mint a fővárosban. Sőt, van, ahol kifejezetten menő egy nyugodt, festői helyen élni és dolgozni. Magyarországon ez ma nehezen elképzelhető, de az Együtt európai Magyarországán ez valóság lesz, ahol sok épeszű fiatal marad vidéken, ahol…..
Úgy érzed, a politikusok nem is tudják, milyen a kis magyar valóság? Akkor ismerjék meg! Évi 50 óra közösségi munkával majd megtudják, mekkora küzdelmekkel néznek szembe milliók nap mint nap! Vannak olyan politikusok, akik nem is értik az emberek problémáit, nem találkoznak a valósággal. A mai…..
Lakbérek az egekben, a rászorulóknak semmi segítség. Így áll most a lakbérszektor. Ha az állam komolyan venné a feladatát, és működtetne egy szociális bérlakásszektort, azzal mindannyian jól járnánk. A téli kilakoltatási moratórium most elkezdődött, néhány hónapig senki nem kerül utcára, de ettől…..
A mai merev nyugdíjrendszerben a nyugdíjba vonulás pillanatával minden átmenet nélkül aktív dolgozó emberekből passzív eltartottak leszünk. Pedig az egyéni élethelyzetek sokaságában sokkal jobb lenne egy hosszabb átmenet, amikor az ember először esetleg csak kevesebbet dolgozik, de a hasznos…..
Mit adtak nekünk az uniós pénzek? Utak, kórházak, iskolák újultak meg, cégek kaptak támogatást fejlődéshez, bővüléshez. De tudjuk, hogy nem minden euró került jó helyre. A rossz helyre került pénzek egy része csak végig nem gondolt fejlesztés, de van, ami közönséges lopás. És nem történik semmi.…..
Hogy a fiatalok csak valóságshowkat néznek-e vagy foglalkoznak a közélet dolgaival is, a nevelésükön múlik. Ha még iskolás korukban megszokják, hogy olvassanak a politikáról, kultúráról, a világról, akkor felnőttként sem fognak lemondóan legyinteni a körülöttük zajló eseményekre. Adjunk újság…..
Ha már a gyógyszerhez sem tudnak hozzájutni a betegek, hogyan várjuk, hogy meggyógyuljanak? A szinte elzárt falvakban élők számára küzdelem akárcsak a legegyszerűbb orvosságokat is beszerezni, nem is beszélve azokról, akiknek éveken át kell naponta tablettákat szedni. Ezért kellene a gyógyszerek…..