Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szofista

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blogkocsma Egy tökéletes lecsó 2021.05.27 07:00:00
Szerintem :) Megjelentek az első szentesi paprikák, amiknek tényleg paprika illatuk van! Ráadásul valahol egész rendes fürtös paradicsomot termesztenek fólia alatt. Muszáj voltam lecsót főzni!..
szofista 2021.05.27 21:22:02
@gigabursch: Igen, de utána elhangzott a Világlecsó című kabaréjelenet, amit mindenkinek kötelező meghallgatni, aki lecsó közelébe kerül:)))
KARAMBOL Az LMP egy trójai faló? 2018.03.06 10:41:06
Létezik egy párt, amelynek női miniszterelnök-jelöltje van. Létezik egy párt, amely minden korrupciógyanús ügynek a végére jár. Létezik egy párt, amely azt hirdeti magáról, korszakváltást akar, és soha többé nem paktálna le a régi, politikailag és erkölcsileg totálisan lenullázódott elittel.…..
Mai barangolós posztunkban teszünk egy kis kirándulást Európában: megtekintünk néhány településnevet, amely ilyen-olyan okból a szélesebb közönség számára is furcsa, vagy mulatságos lehet. Válogatásunk erősen szubjektív, s a teljesség igénye nélkül készült el (így biztosítva a lehetőséget magunknak,…..
Vendégposzt:  A magyar pártrendszer hosszú távú átalakulása várhatólag karizmatikus vezetők, botrányok és gazdasági érdekhálók mentén fog lezajlani, de talán nem érdektelen végiggondolni, hogy funkcionális és ideológiai szempontokból, ugyanakkor a jelenlegi kínálatot is figyelembe véve, hogyan…..
szofista 2017.09.11 23:23:59
Úgy tűnik, a politológusok nagy része még mindíg ott tart, hogy a Jobbikot összemossa a Fidesszel, hogy így tudja ráhúzni a kormánypártra a szélsőjobboldali jelzőt.
Nem akanak szembenézni azzal, hogy a Jobbik megalakulása óta egy szélsőségesen baloldali párt. Nem csak az határozza meg egy párt helyét a politikai palettán hogy hova teszi magát a választási küzdelemben hanem az, hogy milyen programot hirdet, főként pedig az hogy mit tesz. A Jobbik nagyrészt átvette a Nyilaskeresztes Párt gondolatvilágát, és szociális programmját is. Hogy a Nyilaskeresztes Párt mennyire volt baloldali szocialista, azt nem csak a választási programja, hanem szülőatyjának elnevezése is mutatja. Őket úgy hívták hogy Német Nemzeti Szocialista Párt. (Korábban: Német Nemzeti Szocialista Munkáspárt. Igen hasonlit a Magyar Szocialist Munkáspárt elnevezéshez.)
A Nyilaskeresztes Párt Számos tagjához például azért nem nyúltak hozzá 1945 után, mert egy jelentős részének 1919-es kommunista párttagkönyve volt. Ezek gond nélkül léptek be azonnal a Komunisták Magyarországi Pártjába, számos "kisnyilast" zsarolással "invitálva" magukhoz. Ma szociáldemokrata programot nem képvisel senki magyarországon. Liberális politikáról pedig (ami egyébként jól megfér a konzervatív irányzattal) még csak nem is beszélhetünk a XX. század kezdete óta. A liberális azért lett szitokszó Mo.-on, mert akik lejáratták, azok valójában anarchisták. A mai politikai palettán nincs esély egy működőképes váltópárt kialakítására, mert ha a választópolgár azt látja, hogy az aspiránsok már a választások előtt marakodnak a még meg sem szerzett koncon, és senki nem mer hátat fordítani az elvtársának félve hogy az leszúrja, akkor jobb meggyőződése ellenére is inkább szavaz a Fideszre, minthogy aztán egy anarchia kellős közepén találja magát.
Lecserélhetnénk a Hősök terén Magyarország védőszentjét. A helyére egy kigyúrt kopasz csávót kellene állítani, aki kokót szív, eltöri a Ligetvédők ujját és a belvárosban száguldozik a mercijével, jogsi nélkül, majd halálos balesetet okoz. ..
szofista 2017.08.24 21:13:03
@énvagyokavonalban: Valószínűleg azért, mert a poszthoz még jó képet nézett, ez meg bizonyára oldalhelytelen. Más helyeken fordítva látható.
Teljesen mindegy, hogy Orbán szabadságon van, vagy gyógykezelésen. Az a kötelessége, hogy augusztus 20-án ott legyen az ünnepélyes zászlófelvonáson. Az állítólag nagy magyar Orbán azonban nem volt ott, ezzel megalázta a magyarokat és a magyarok nemzeti ünnepét. Kínos és szánalmas eseménnyel…..
szofista 2017.08.20 22:15:15
Kiabálás és röpködő papi pofonok, erőszakkal és kirúgással fenyegetőzés, kötelező misék és körmenetek hétvégén és az ünnepek alatt, megfélemlített és tehetetlen tanári kar. Így festette le számunkra egy kétségbeesett szülő egy Bács-Kiskun megyei általános iskola mindennapjait, mióta pár éve egyházi…..
szofista 2017.07.21 23:39:34
Szeretném megkérdezni, hogy mit ünnepelnek búcsúkor azok akik nem vallásosak? A búcsú a katolikus templom védőszentjének ünnepe. Azon a településen ahol nincs katolikus templom, ott búcsú sincs -legalábbis az eredeti értelmében. A Karácsony, Húsvéthétfő, Pünkösdhétfő, Újév, Augusztus 20, Halottak napja azért MUNKASZÜNETI NAP, mert Magyarország keresztény-ország korában ezeket az ünnepeket munkaszüneti nappá tette. Ha M.o. korábban "világnézetileg semleges" ország lett volna, akkor ezek a napok munkanapok lennének! Az ünnepre való készülődést ennek szellemében kellene értelmezni. Az ünnepek tartalma a mai áltlános felfogással ellentétben nem a nagy zabálás kellene legyen. Aki ezeket az ünnepeket nem akarja megülni, kérvényezze hogy ekkor is dolgozhasson kivételesen. Én magam is egyházi iskolába jártam még a szocializmusban. A hittanóra bár az órarend része volt, nem volt kötelező tárgy. Négy év alatt nemhogy pofonról, még hangos szóról sem nagyon számolhatok be. Ott csaknem kizárólag papok tanítottak. Az én négy gyermkem is egyházi iskolába járt, ezért van némi rálátásom arra, hogy a világnézetileg semleges szülők milyen tájékozatlanok a saját iskolájuk műlödési rendjéről. Mivel vallási ismereteik legtobbszor igen felszínesek, vagy egyáltalán nincsenek, kötelezőnek gondolnak olyan dolgokat, amyelyeket az iskola lehetőségként kínál nekik. Követelnek olyan jogokat, amelyek amúgy természetesek. Minden katolikus iskolában lehetőség van pl. a más vallásúaknak saját felekezetük szerinti hittanra járni. Ennek az a feltétele, hogy az az egyház szervezze meg az oktatást. Ha egy iskolában veréssel, vagy bármi erőszakkal fenyegetnek, arra pedig minden esetben jogorvoslatot kell szerezni. Minden természetes személy -legyen az pap, vagy világi- alá van vetve a magyar törvényeknek ,az pedig -nagyon helyesen- tiltja a testi és lelki erőszakot egyaránt. Érdekes, hogy a kommentelők közül sokan maguk is erőszakra buzdítanak a meggyanúsított pap ellen. Csak bízom benne, hogy saját gyermekük ennek a lelkületnek nem látja kárát.
Hunvald-blog 117. Államférfik 2017.06.22 07:57:33
Tegnap Orbán Viktor illusztris társaság előtt a felújított Klebelsberg-kastély átadó ünnepségén arról méltóztatott beszélni, hogy Horthy Miklós kivételes államférfi volt, aki megmentette Magyarországot. Egyúttal kifejtette, hogy Horthy (és társai) megítélését nem árnyékolhatja be a II. világháborús…..
szofista 2017.06.22 20:30:05
Romsics véleményén nem csodálkozunk, hiszen ebben az időben ő a XX. század legnagyobb formátumú politikusának Kádár Jánost nevezte meg egy rádió-interjúban.
Hogy Horthy mozgástere mekkora volt, azt jól mutatja, hogy egyik környező ország sem tudott kimaradni sem a háborúból, sem a deportálásokból. Horthy kormányzóságának nagy részében mind Szálasi, mind Rákosi politikai elítéltként börtönben volt. Ha Horthy megtagadja a belépést a háborúba, lehet, hogy két-három évvel korábban következik be a német megszállás, amint az történt Ausztriában. Ez esetben valószínűleg ennyivel korábban kezdődött volna a deportálás is, ami egy megszállt, nyilasok által vezetett országban még súlyosabb mértékű lehett volna. A megszállásnak aligha tudott volna az ország ellenállni, hiszen olyan országok is megszállás alá kerültek néhány nap alatt, amelyek sokkal erősebbek voltak katonailag mint Mo. pl. Franciaország, Ausztria, Benelux államok stb. Még Anglia is erősen megszenvedte a konfliktust. Pedig korábban az angol politikai vélemény az volt, hogy Hitler az európai béke záloga. Az hogy a megszállás után névleg kormányzó maradt már csak a német politika mesterkedése. Hiszen ki tehetett volna bármit is a kormányzó leváltása ellen ha úgy döntenek. Szálasi kinevezése ellen sem tudott senki semmit tenni, mert Horthy ugyanolyan báb volt már mint Szálasi. Horthynak természetesen sok felelősége van ebben az időben, de az nem véletlen, hogy Nürnbergben nem került a vádlottak padjára. Az azonban hogy a két világháború között a kommunista vérengzést követően a Trianon utáni Magyarországot gazdaságilag megerősítette. Úgyannyira, hogy Európa legerősebb valutája lett egy időre a magyar fizetőeszköz. Ezt azóta sem tudta senki utána csinálni. Megszervezte az új ország államigazgatását, oktatási rendszerét, tömegesen építettek népiskolákat, befogadta az elszakított területekről érkező menekülteket. Nyugodtan mondható, hogy az akkori kor normái szerint közel demokratikus keretek között tartotta a megmaradt országot, jog-. és vagyonbiztonság volt az országban. Ez komoly teljesítmény volt. Hogy ma, ha csak egy ekkorán is de Magyarországon élhetünk, és szabadon szidhatjuk Horthy Miklóst, az nem kis mértékben neki is köszönhető. Csak játszunk el a gondolattal, hogy mondjuk átadja a hatalmat Rákosinak. Vajon ez esetben, ha belépünk a szovjetek oldalán a háborúba, -esetleg már mint szovjet tagköztársaság- és a szovjet módszer szerint állva rohamozzuk a német géppuska-fészkeket, mennyivel lett volna kevesebb a magyar halott? Csak halkan mondom: akiknek sikerült "időben" átállni a másik oldalra és a győztesek oldalán fejezték be a háborút, ugyanabba a szovjet akolba kerültek ahová mi, és semmivel nem volt jobb nekik.
Ugyan bő egy évszázaddal ezelőtt az aranytartalék biztosította egy valuta erejét, azonban mostanra már a gazdaság ereje adja a fizetőeszköz stabilitását. Ennek ellenére még mindig vannak olyan központi bankok, amelyek nem is kevés aranyat tárolnak a pincében. Európában az…..
szofista 2017.06.09 19:23:20
@röf: Igen. 2008-2010 körül arról cikkeztek a portálok, hogy Surányi György MNB elnökségei idején (+Horn, Medgyesi, gy. f., Bajnai) 65 tonna aranyból 62 tonnát értékesített az MNB. Akkor ezt azzal magyarázták, hogy az arany már korszerűtlen befektetési forma. Szerencse hogy volt aki nagylelkűen megvette -mégha nyomott áron is. Akkoriban más országok arany készlete is az USA-ba vándorolt. Van akiét csak ott őrzik hét lakat alatt, de nem nézheti meg, hogy megvan-e még. Aki nemhiszi járjon utána az internetes lehetőségeket kihasználva. Ha ők hazudtak, én is hazudtam.
szofista 2017.06.09 21:52:47
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Igen meg "szoptam" nézni. Ez a blogbejegyzés például, -amint te is látod- egy Jan.6.-i hírből keletkezett. Jó reggelt! Örülök hogy ilyen kultúrált emberek is olvassák ezt a blogot mint te. -Ha ugyan nem te írod.
Tudjátok mik ezek? Ha most látjátok őket először, akkor kár is tippelgetnetek, nem fogjátok kitalálni. Bringatároló szekrények. Mátyásföldön a HÉV-megállókba telepítették őket olyan 98 körül, s bár 2000-ben egy lelkendező cikk jelent meg arról, hogy itt épp úgy…..