Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nikolas Jr.

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves olvasók! A kommentekben többen is kérdeztétek, az elmúlt két hétben miért nem került ki új poszt. Ennek az az oka, hogy a vírushelyzet kirántotta az eddig biztos talajt a lábunk alól, és egyik pillanatról a másikra kétségessé vált a blog jövője. 15 év nagyon sok idő, és sok munkánk van a…..
Nikolas Jr. 2020.05.20 15:38:28
@homar-fan: Ez mondjuk logikusan hangzik, köszönöm. Én abban a hitben voltam, hogy az Index a járvány egyik nagy nyertese, hiszen a szokásosnál is többen olvassák most őket, fel sem merült bennem a gondolat, hogy majd pont ők fognak leépíteni. Hát, most meglátszódott mennyire látok bele a szakmába...
via GIPHY Olvasónk alaposan dokumentálta a szervizelési (várakozási, szarakodási, időhúzási) folyamatot, úgyhogy nagyon szép kerek történet született arról, hogyan nem csinál senki semmit a mosógépével heteken át. A pontosan ismert fogyasztói jogokat, azaz hogy a szerviznek törekedni kell ugye a 15…..
Fedélzeti kamerás poszthoz való illusztráció aztán van bőven. Hosszú időre el is merültem bennük és most, hogy megnéztem egy halom autópályán készült balesetes videót, a karantén is sokkal jobb hely lett. Na szóval fedélzeti kamerás levél érkezett, amilyen eddig sose volt, úgyhogy nagyon számítunk a…..
Az egyértelmű, hogy Vikiék hibáztak akkor, amikor 2 db külön csomagot raktak a Foxpost csomagautomatába. A szabályzat szerint ugyanis rekeszenként 1 db-ot lehet csak betenni, amire érdemes ráírni a címzett és a feladó telefonszámát, de mást nem, mivel a többi adatot tartalmazó címkét a futár…..
Zoltán garanciális mikrofonja továbbra is jól működik, ám a hozzá tartozó, azzal együtt használt állvány már kevésbé. A kereskedő segítőkész, de a nagyker szervize nem tud mit kezdeni a problémával. Sőt, szerintük a törésre nincs garancia sem, úgyhogy továbbküldtük a levelet a fogyasztóvédelmi…..
Bár már majdnem tavasz lett, most egy kicsit újra aktuális a kérdés: meddig várjon olvasónk arra, hogy megnézzék a fél éves autóját, amiben nagyon zörög valami? A hideg időben ugyanis azért nem vállalták, mert akkor törnek a műanyagok. De mi van ott, ahol mindig hideg van, ott sose néznek utána az…..
via GIPHY Olvasónk és a másfél éves Nikonja egy jótállási helyzetbe keveredett. A szerviz először nem talált hibát, majd a második körben közölte, hogy megvan, de nem garanciális. A Nikon a szervizre mutogat, majd elhallgat.  Elromlott a 18 hónapja vásárolt, középkategóriás Nikon D7100-as…..
Nikolas Jr. 2020.03.17 17:57:17
@Chariot33: Én el tudom képzelni, hogy nem a vázmotort tesztelték le, hanem rápattintottak egy AF-es objektívet és azt "állítgatták szoftveresen". Miután adtál egy nem AF-es objektívet is rájöttek, hogy tényleg nem megy, ekkor szedték szét először... Persze ez csak fikció a részemről, de megmagyarázná, hogy miért csak másodjára vették észre az állítólagos bepárásodást.
A Homár elég sokszor felhúzta már magát az elmúlt 15 évben, hiszen volt mint. Inkorrekt kereskedők, csalók, ügyfelet hülyének néző szolgáltatók, büdös hús, kis faszenes, volt itt már minden. Olyan helyzet, mint a jelenlegi viszont még sosem. A járvány pedig úgy látszik, hogy a pénzéhes, nyerészkedő…..
Ugye megvan még az RBX.hu? A januárban megírt maratoni szervizelés közben felszívódott fejhallgató esete nagyon szépen zárult, de most megint előkerült a cég, egy szomorúbb helyzet kapcsán. Olvasónk cége az RBX.hu-tól decemberben vásárolt, előre fizetett, majd várt. Mivel a rendelésének csak egy…..
Nikolas Jr. 2020.03.05 11:52:55
@Terézágyú: Ez tény, hogy tönkrementek vagy csak feltételezés? A jelek arra utalnak, hogy igen, de most látom, hogy napokkal ezelőtt kiírták Fb-on, hogy kedden zárva tartanak, ez viszont arra utal, hogy offline léteznek még.
Tamás márciusi utazását egy hirtelen jött lehetőség miatt pár hónappal az indulás előtt lemondta. A lehetőség egy műtéti időpont volt, amire régóta várt és ismerve az ilyen listákat, teljesen érhető, ha inkább a gyógyulás mellett döntött. Mivel volt stornóbiztosítása, úgy gondolta, egyszerűen…..
Hű mennyi Dagályos posztunk volt már! A nőket videózó kabinos, a szarszippantással súlyosbított fürdőzés, na meg a megzavarodott pénztárosok után most olvasónk szerint egy jól ismert, aktuális probléma került elő: az öltözőszekrények hibája. Rita szekrénye nem nyílt, mivel a rendszerben másik két…..
via GIPHY Nagy nap ez a Homárnak: megérkezett az első állatvédelemmel kapcsolatos levél! Sőt, nem csak hogy állat, de vízi! Barnabás a VitalPet állatkereskedésben bukkant a 2, azaz kettő literes akváriumra, de az máshol is kapható, úgyhogy ez itt most egy kiáltás az összes kereskedőnek.  Olvasónk…..
Nikolas Jr. 2020.02.20 14:51:01
@Zabalint: Véleményed szerint az nem hitelrontás, ha én beküldöm Homárra a hozzám legközelebbi állatboltot, mert láttam egy kis méretű ketrecet a weblapjukon, aminek hibás volt a leírása? És ezt úgy teszem meg, hogy azt sugallom, állatkínzó tárgyakat árul a bolt? Csak mert a poszt pontosan erről szól: Ki lett emelve egyetlen üzlet a sok száz közül.
Nikolas Jr. 2020.02.20 19:02:08
@Paeonia: A bolt leírta, hogy jogosnak tartják az észrevételt és azt írják a weboldalukon fel is hívják a figyelmet a jogszabályra. Szerintem ez teljesen korrekt hozzáállás. Ezek után kikerült erre a blogra, mert a posztolónak nem tetszett a termék leírása. Ha ezt tök normálisnak tartod, akkor szerintem nem érted a problémát, de mindegy, felesleges vitázni rajta.
Edina egy félresikerült szervizelés után döntött úgy, hogy egy másik céggel ellenőrizteti a javítást, de ismét nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerette volna. A telefont bevizsgálták, aztán meg is javították, jó pénzért. A végeredmény egy működő telefon, a kényszerszervizelés viszont nem tűnik túl…..
Az otthon gyűlő fémpénzek a futárok borravalóját biztosítják, de ezen kívül nincs sok hasznuk. Épp így gondolta levélírónk is, aki egy kis tartozás miatt úgy döntött, itt az ideje egyenesen a bankba bevinni őket, ezzel elintézni a befizetést és megszabadulni a fölösleges aprótól is. Jó előre…..
Gábor állítja, hogy semmi különös, törvénybe ütköző tevékenysége nem volt a Youtube-on, nem is törték fel a fiókját, mi pedig természetesen ezt el is hisszük neki. A Youtube viszont képtelen erre. Ugyan azt sem tudják, vagy akarják bebizonyítani, hogy indokolt a felfüggesztés, mégsem állítják vissza…..
Nikolas Jr. 2020.02.04 00:26:21
@-Hantaboy-: Az említett szekció így szól:

"A YouTube megszüntetheti az Ön vagy a Google-fiókja hozzáférését a Szolgáltatás egészéhez vagy egy részéhez, ha a YouTube ésszerűségből úgy véli, hogy az Önnek biztosított Szolgáltatás már nem gazdaságos. "

Ebben az én értelmezésemben sehol nincs benne, hogy ne használhatna az ember fia adblockot, persze ennek az ellenkezője sincsen explicit kimondva. Ennyi erővel azért is blokkolhatnának az idézett rész alapján, mert nem kattintok a hirdetésekre. - Egy jogász talán tudna szakvéleményt mondani róla, hogy ez a megfogalmazásmód mennyire korrekt így, mert ugye bármire rá lehet húzni.

Egyébként innen másoltam ki, hátha valaki tényleg veszi a fáradtságot rá:
www.youtube.com/static?template=terms
via GIPHY Bár mélységesen együttérzünk, mindig öröm az olyan levél, amiből tanulunk is valamit. Például most azt, hogy a Trónok harca csatajelenetét 55 napig forgatták, ami azért érdekes, mert Tamásék fejhallgatójának javítását 180 nap alatt sem sikerült megoldani. Nem tudni, mi tart ilyen sokáig,…..
Nikolas Jr. 2020.01.26 21:59:09
@axolotl77: Mit próbálsz mondani ezzel? Az összes fejhallgatón kopóalkatrész a fülpárna. Sennheiser biztosan tud postázni cseredarabot, ha kérsz...
Nikolas Jr. 2020.01.26 22:02:58
@Nikolas Jr.: De ha már felmerült ez, akkor kiegészíteném magamat egy jó tanáccsal is. A műbőr fülpárnák attól mennek tönkre, hogy nedves kendővel törölgetik. Nem szabad! Felázik a ragasztás és idővel apró darabokban elkezd hámlani. Én így tettem tönkre egy márkás fejhallgatóm műbőr fejpántját, tanultam is az esetből nem keveset...
Nikolas Jr. 2020.01.27 18:09:58
@encir: Persze, de nagyon nem mindegy, hogy mennyit bír! Én egy időben havi rendszerességgel tisztogattam a fülpárnát nedves kendővel, meg is lett az eredménye: Néhány hónap után már pergett le róla rendesen a bőrfelület. Amióta átálltam a kizárólag száraz törlésre, azóta durván 2 évente kell cserélném a párnákat. Mondjuk egyszer berendeltem egy kínai utángyártottat, az alig fél évet bírt, tehát az sem mindegy milyen a pótalkatrész minősége.
Zoltán telefonja elromlott, ezért szervizbe küldte, ahonnan nagy meglepetésére azzal jött vissza, hogy a hiba oka beázás. A további szakvélemények is ezt bizonyították, pedig a telefon beázást jelző markerei is épek voltak és  Zoltán sem érti, mi történt. Így viszont bukta a garanciális javítást.…..
Üdv emberek! Újjá éled az oldal! A héten sajnos nem tudom lefordítani az új AVNG részt, mivel technikai okok miatt nem tudok hazamenni (egy vadbarom összetörte az autómat amivel bejártam munkába, most a héten motelben lakom és még mindig nincs Laptopom) de a hétvégén ill. a…..
Nem is olyan régen még arról volt poszt, hogy az autósok nem használják a csepel-szigeti gerincutat. Már akkor is gondoltam, nem sokáig marad ez így, az autósok megszokják, aztán előbb-utóbb megjelennek itt is a hülyék. Heti rendszerességgel járok erre, és már többször láttam…..
Kérdezz-felelek videók -1- 2012.02.07 01:29:00
Köszöntöm minden kedves nézőmet! Elég hosszú ideig voltam távol, ezalatt próbáltam helyrehozni a sérült gépet, és olyan videókamerát keresni, amelyik úgy hajlandó működni, ahogy én akarom, és még a számítógép is felismeri - fáradozásom végül siker koronázta! Azt…..
Nem tudom, ki emlékszik még erre a posztra, rég volt, igaz sem volt talán. Sándor nevű beküldőnk egy arra meglehetősen emlékeztető, igazán fárasztó játékot küldött. Az IQ game az, amit a neve is ígér. Illetve, ahogy nekifutottam, inkább a gondolkodás flexibilitását teszi…..
Technikailag nézve nincs semmi baj a Dibbles 2-vel. Pont ugyan olyan aranyos, mint az első rész, pont ugyanolyan élvezetes, és a nehézsége is hasonló. Azonban az előző rész harmóniáját felváltotta a melankolikus zene és az önfeláldozó piros izék látványának kombója  -…..
Nikolas Jr. 2011.12.25 01:21:22