Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magyarproducerworkshop

30 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi interjúban a nemzetközi szinten jelenleg legsikeresebb magyar formáció tagjai, a StadiumX: Dave Martin és Sullivan voltak a beszélgető partnereim. Beszélgettünk a külföldi karrier buktatóiról, nehézségeiről, és hogy milyen ára van annak ha valaki nemzetközileg sikeres akar lenni...
Mai vendégem Németh Bálint a Clicque Agency-ből, aki előadók booking-olásával, fellépés szervezésével foglalkozik, valamint artist menedzsmenttel, vloggerekkel, és közszereplőkkel is. Személyes tapasztalatairól kérdeztem, és arról, hogy mondjon pár tippet a feltörekvő vagy akár már futó…..
Ebben az interjúban az Artisjus kommunikációs igazgatójával Tóth Péterrel beszélgetek a legnépszerűbb szerzői jog kérdésekről! Minden zenésznek, szerzőnek, DJ-nek, producernek erősen ajánlott az interjú elolvasása...
Nagyon sokan a szakmában keverik a szezont a fazonnal, fél információkból tájékozódnak mind a jogdíjak mind a szervezetek szempontjából, ebben az interjúban első körben a MAHASZ tevékenységét szeretném rendbe tenni amiben Jeszenszky Zsolt volt a segítségemre!  ..
Hétvégén másodjára rendezték meg Budapesten a II. Magyar Producer Workshop egész napos találkozóját, ami ismét felülmúlta a várakozásokat. A mostani alkalommal az MPW csapata összefogott, az 1G és az imPro school oktatóival, kiegészülve a korábbi Producer & DJ találkozók főszervezőjével Bernárd…..
Mostani alkalommal iamyank-kal beszélgetek a "liveactezés" kulisszáiról és szellemiségéről, nagyon tanulságos és érdekes azoknak akik kicsit be szeretnének nézni a kulisszák mögé! Az interjúból kiderül, hogy hogyan is állnak össze ezek a produkciók a tervezéstől egészen az utolsó beállásig. Yankkal…..
A következő interjúban arra próbálom megtalálni a választ, hogy lehetséges-e teljesen interneten keresztül megtanulni zenét írni, zenélni. Ebben segítségemre volt Bakonyi Bálint, aki vezető zenei oktatóként dolgozik már évek óta...
Miből áll, honnan jön a vlogolás? Miért érdemes vlogot készíteni? Mi is az a vlog? Az alábbiakban megkísérlem röviden összefoglalni a műfajjal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat...
Az alábbi cikkben Bozóki Janival folytatott beszélgetésemet kivonatolom! Őt ismerheti a szakma mint James Cole, Bad Girls, vagy akár elektronikus zenei újságíró, party szervező, producer, grafikus, történelem tanár! Az underground és a mainstream közötti ellentéteket boncolgattuk, nagyon tanulságos…..
A Magyar DJ és Producer Egyesület ("DJ Szövetség") és a Ballantine's whiskyket forgalmazó Pernod Ricard idén is megrendezte "Az Év DJ-je" díjátadó gálát. A Ballantine's Music Awards helyszínew ezúttal is az Akvárium Klub volt, és a rendezvényt ismét támogatta a Nemzeti Kulturális Alap. A 2017-es év…..
A streaming, és a felhő alapú szolgáltatások megjelenése gyakorlatilag a zenefogyasztás forradalmát hozták magukkal. A nagy internet bumm idején, a CD eltűnésével egy időben, jelentős mértékben átalakult a zeneipar...
Vajon manapság már nincsenek eredeti ötletek? Lehet e zeneileg teljesen újat csinálni, vagy mindig csak ugyanazokat a köröket futjuk? Minden zene, film, könyv, mind-mind copy? Tény, hogy tele van feldolgozásokkal, ötletlopásokkal a zene-, film- és játékvilág. A szórakoztatóipar mindig a régi, bevált…..
Első körben nézzük, kik is témánk főszereplői, vagyis tisztázzuk a ghost producer fogalmát. Ők azok az emberek, akik a háttérben tevékenykednek anélkül, hogy tudni lehetne kik is ők valójában. Megkapják érte a pénzüket az megrendelőtől, cserébe megírják a zenét. Mondhatni megcsinálnak valamit valaki…..
Mielőtt nekiállnánk elemezni, hogyan születnek a slágerek, tisztázzuk a sláger fogalmát. Sláger az, ami a csapból is folyik, amit dúdolnak a tömegek, ami menő a nagy tömegeknél. Fontos, hogy a slágert, mint jelenséget vizsgáljuk az alábbiakban, nem minőség vagy ízlés szempontjából tekintek a témára,…..
Kezdőként biztos megfordult már a fejedben, hogyan érhetnéd el, hogy fellépéseid legyenek. Tapasztaltabb előadóként pedig, hogy miként lehetne még több megkeresésed. Mire harap rá a közönség? Mi jár egy klubtulajdonos fejében? Az alábbiakban a magyar piacra koncentrálva szeretném megkísérelni a…..
A téma szempontjából múlt alatt elsősorban az internet előtti időszakot értem, a bakelit, majd a kazetta, végül a CD virágkorát. Akkoriban a popkultúrát jellemzően egy szűk réteg határozta meg, a zenész lét pedig még kiváltságnak számított, mivel anyagi korlátok miatt a technológia nem volt elérhető…..
Az alábbiakban három fő korszakra bontva mutatom be a DJ-szakma történeti fejlődését. Az első az internet előtti időszak, ezt követte a nagyobb sebességű internet, illetve a korszerű adathordozók megjelenésétől számított, hozzávetőlegesen 2005-től 2009-ig terjedő évek, végül pedig a 2009 és 2017…..
Tisztázzuk rögtön az elején, hogy miért szükséges a tervezés? Sokan szeretnek sodródni, ami bizonyos helyzetekben, életszakaszokban jó, de általában nem kifizetődő. Ezt az állításomat jól példázza két kedvenc metaforám. Az első a hajó metafora, melynek alaptézise, hogy a hajó ezért épült, hogy…..
A SaberZ nevű magyar formáció tagjai 2013 végén ismerkedtek meg, először az interneten majd személyesen is, maga a közös projekt pedig 2014-ben alakult. A fiatal duó tagjai, Mindcontrol, azaz Makrai Benedek, valamint Corvo, azaz Maczeovics Kristóf néven is ismert elődadók, egyénileg is többezres…..
A témával kapcsolatban előrebocsátom, hogy megállapításaim bármilyen vállalkozásra igazak, mindazok számára, akik az interneten és/vagy emberekkel kapcsolatban végeznek tevékenységet, azaz nem zenespecifikusak. Először vegyünk sorra néhány alaptézist: A zenei minőség és ízlés mindig relatív.…..
Azt a kérdést szeretném boncolgatni, hogy el lehet e indulni DJ-producerként a semmiből 2017-ben. Én 2000 tájékán kerültem bele a zene bizniszbe, elhatároztam, hogy Dj szeretnék lenni. Tele voltam ambícióval. Egy alkalommal odamentem a legnagyobb példaképemhez, akit most nem szeretnék megnevezni, Ő…..
A Magyar Producer Workshop az elmúlt 1 hónapban egy országos felmérést készített, az itthon dolgozó zenészek között. Közel 2000 zenészt, producert, előadót, énekest, DJ-t kérdeztünk meg arról, hogy meg tud-e vagy tudna-e élni kizárólag a zenélésből? Ugyan sokan csak hobbiból zenélnek, és nem is…..
Idén is mint, minden évben megválasztották a TOP 100 “legjobb” DJ-t a világon, ami igazából már nem is DJ és nem is legjobb.  99%-ban elektronikus zenei producerek és előadók szerepelnek benne akik amúgy DJ-ként is dolgoznak. A “legjobb” jelző is csupán csak egy hangzatos címke...
Az Instagram jelenleg az egyik leggyorsabban növekvő közösségi média platform a fiatalok (Y, Z generáció) körében, ezért órási baki zenészként nem jelen lenni rajta. A Facebook térhódításának köszönhetően, szinte minden 5. ember megtalálható már az oldalon, ami azt jelenti, hogy a FB már nem a…..
Az idei évben teljesen játszik az idegeinkkel, a talán egyik legnagyobb zenemegosztó platform a Soundcloud. Többször a csőd szélén voltak már, és többször már mentőcsomagot is kaptak, így jogos a kérdés, hogy vajon meddig bírják még ezt cérnával. Ebben a cikkben kicsit utánajártam a tényeknek, picit…..