Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lénárt Csaba

75 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az állóképesség gyakran emlegetett kifejezés, kiváltképp az én szakmámban, ám úgy vélem, sokan nincsenek tisztában vele mit is jelent valójában, mi befolyásolja, és hogyan fejleszthetjük! Remélem a következő rövid áttekintés segítséget jelent mindenki számára! Az állóképesség definíciója a…..
Azt hiszem, nem vagyok egyedül az eper imádatommal! Kétség kívül a tavasz egyik legfinomabb gyümölcse számomra, mely ráadásul egy igazi kis csoda is, hiszen az emberi szervezetre gyakorolt számtalan jótékony hatása mellett fogfehérítőként, sőt memóriajavítóként is megállja a helyét! A földieper…..
A nyár beköszöntével végre ismét egyre több hazai gyümölcsöt és zöldséget fogyaszthatunk, feltöltve ezzel szervezetünk energiaraktárait! Hat pontba összeszedtem Nektek, hogy mire kell figyelnetek az egészségtudatos táplálkozás során! Bánjunk finoman a só mennyiségével! Az egész életünkre kihat a…..
A minap belefutottam az interneten Barta Tibor személyi edző A testedzési sikerek titka című könyvébe, és annyira helyénvalónak és tökéletesen relevánsnak érzem a gondolatait a sikeres testedzés összetevőivel kapcsolatban, hogy  arra gondoltam, megosztom Veletek is! Teljes mértékig egyetértek vele,…..
 Hamarosan beköszönt a tavasz, éledezni kezd a természet, végre többet süt majd a Nap és melegszik az idő is, mégis sokak ilyenkor érzik magukat a legenerváltabbnak. A tavaszi fáradtság egy valós dolog, ám vannak hatékony módszerek, melyekkel tehetünk ellene. Sokak számára a kora tavaszi napok a…..
Szinte a csapból is ez folyik, és már csak szakmámból adódóaóan (is) én is folyton a rendszeres testmozgás fontosságát hangsúlyozom mindenkinek. Mégis sokszor botlom azonban olyan érvekbe a „nem sportolás” mellett, amik tévhiteken alapulnak. Hogy mire is gondolok? „Én inkább nem erőltetem meg…..
Úgy vélem, hogy a testi – lelki egyensúly az alapja mindennek. A harmonikus emberi kapcsolatoknak, a jó közérzetnek, a kiegyensúlyozott munkahelyi teljesítménynek. Nem könnyű azonban kiszakadni a hétköznapokból, időt szánni magunkra, befelé figyelni egy kicsit. Számomra a meditáció jelenti azt az…..
Mivel gyakran foglalkozom munkám során gyerekekkel, így a saját bőrömön tapasztalom meg, mit is jelent ennek a korosztálynak a sport.  A fejlődő szervezet számára különösen fontos a mozgás, és a sport nem csak a gyerekek fizikai jóllétéhez elengedhetetlen! Ugyanis a rendszeres testmozgás…..
Új év, új kihívások, végre eldöntötted, hogy itt az ideje formába hozni a tested, szóval már indulnál is az edzőterembe, aztán….mégse teszed. Miért? Sok női vendégemtől hallom, hogy azért nem mert lemenni a terembe, mert tartott tőle, hogy ügyetlen lenne, kinéznék maguk közül a többiek, esetleg a…..
A narancsbőr elleni harc sok nő számára jelent hatalmas gondot világszerte, ám a legtöbben nem a legkézenfekvőbb megoldáshoz nyúlnak. A különböző krémek és zsírégető tabletták helyett ugyanis érdemes a rendszeres testmozgásra koncentrálni, ugyanis a sport csodákra képes ebben az esetben is! A…..
Sokan még ma is azt gondolják, hogy kiváltság és luxus személyi edzőhöz járni, pedig ez közel sem igaz. Ma már bárki számára elérhető, hogy egy jól képzett, szakmai múlttal rendelkező̋ trénert alkalmazzon. Mondhatnánk, hogy mindenkinek szüksége lenne egy személyi edzőre, aki segíti és támogatja a…..
Ha rászántad magad, hogy edzeni szeretnél, nagyon fontos, hogy olyan termet találj, ahol jól érzed magad, ami tiszta, kellemes hangulatot áraszt, ami megfelelő felszereltséggel bír és…És még számtalan olyan tényező van, amit ha szemelőtt tartasz, egy-egy edzés nem csak jóleső fáradtságot jelent…..
Sokan úgy gondolják, a téli hónapra el kell tenniük a futócipőt, ez azonban hatalmas tévedés; pusztán érdemes néhány hasznos szabályt betartani! Mindenképpen igényel egy kis tervezést, de maximálisan megéri! Nézzük, milyen feltételeknek kell teljesülniük ahhoz, hogy a futás télen is élvezetes…..
A fahéj a tél egyik legkedveltebb fűszere, nem véletlenül, hiszen kellemes, édes aromája a klasszikus karácsonyi hangulatot idézi meg. Emellett azonban a fahéjnak számtalan jótékony hatása ismert, ami miatt nem érdemes az év többi hónapjában sem megfeledkezni róla.  Amellett, hogy kitűnő…..
Nincs kifogás, sportolni télen is jó és hasznos! Hoztam Nektek három remek alternatívát, amivel télen is átmozgathatjátok tagjaitokat! A lustulásra nincs mentség!    Korcsolyákat elő! A korcsolyázás nem csak mókás dolog és remek kikapcsolódási lehetőség, de nagyon hatékonyan képes átmozgatni is…..
A karácsonyi időszak elképzelhetetlen a sok-sok finom sütemény és főétel nélkül – én viszont most néhány vegán recepttel készültem nektek, mert hiszek benne, hogy egészségesen is készíthetünk ínycsiklandó ünnepi fogásokat! 1) Teljes kiőrlésű linzer, vagy Isler Hozzávalók (25db) 350 g teljes…..
A gyömbér egy igazi kincs! Számtalan, az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatása ismert; már több száz éve alkalmazták a gyógyászatban! Hogy mire is jó pontosan? A következőkből kiderül! A gyömbér többek között erősíti az immunrendszert, remek megoldás, ha megfáztunk vagy influenzások…..
Senki sem szeret lebetegedni, kimaradni az iskolából, vagy szabadságra menni, otthon nyomni az ágyat, lázasan, gyógyszereket szedni, legyengülni. Persze nem könnyű elkerülni télen sem a meghűlést, sem a vírusokat, de azért tehetünk ellene, hogy minket is utolérjen a végzet. Mutatom…..
A depresszió a leggyakrabban diagnosztizált mentális betegség. Majdnem minden tizedik ember legalább egyszer érintett élete során. Gyakran, sok helyen olvashatunk arról, hogy a rendszeres testmozgás milyen jó hatással van az emberi testre és lélekre egyaránt. Éppen ezért a szorongásos betegségek…..
Oly gyakran emlegetett és népszerű fogalom az egészségmegőrzés, az egészséges életmód-, táplálkozás. De mit is jelent pontosan az egészség, milyen részekből tevődik össze, mi befolyásolja és hogyan érhető el? A továbbiakban ezekre a kérdésekre igyekszem választ találni. Az egészség, a hivatalos…..
Ősszel és télen nehezebb megtalálni a természetes vitaminforrásokat a boltok polcain, de van néhány közöttük, ami igazi kincsesbánya szervezetünk számára! Az egyik ilyen a kivi, ami amellett, hogy jót tesz a bőrnek, remek megoldás a vérnyomás csökkentésére, de szívbetegségek és az agyérgörcs…..
Melyik férfitársam ne vágyna erős és kidolgozott mellizmokra? A nagy mellizmok nemcsak jól mutatnak, hanem a szép testtartást is fokozzák; az erős felsőtest bástyái. Éppen ezért most hoztam nektek négy mellizomgyakorlatot, amiket ha helyesen végeztek el, látványos eredményeket érhettek el…..
Szinte kivétel nélkül mindannyiunknak van olyan testrésze, mellyel nem vagyunk igazán elégedettek. Ha lábról van szó gyakran hallom, hogy vékonyabb combokat vagy éppen izmosabb vádlikat szeretnének a vendégeim. Ehhez azonban érdemes tisztában lenni lábaink izomzatának felépítésével, és megismerni…..
  Gyakran hallom a környezetemben lévőktől, hogy korábban féltek bemenni a konditerembe, attól tartottak, hogy kinevetik Őket, mert nem modell alkatok, vagy nem fogják tudni használni a gépeket. Ám ezek tapasztalataim szerint tévhitek, az emberek alapvetően segítőkészek egymással, és mindenki a…..
Több bejegyzésemben is foglalkoztam már azzal, hogy mennyire fontos minden életkorban a testmozgás, a fejlődő szervezet számára azonban, ha lehet, még nélkülözhetetlenebb a sport! Ha azonban gyermekünk aktívan mozog, étvágya mellett a tápanyagigénye is megnő. Sokan kérdezik tőlem, hogy mit érdemes…..