Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóth János Attila

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2009 nyarán tovább folytattuk Európa legnagyobb bödönhajó temetőjének kutatását. A Magyar Régészeti és Művészettörténeti Társulat Búvárrégészeti Szakosztályának csapata az Argonauta Program keretében két hetet töltött Drávatamásiban, ahol folytattuk a 2006 óta kutatott…..
Elsüllyedt kincseshajó a Dunakanyarban, A Régészeti szenzáció a Dunában, Dunában rekedhetnek Mária királyné kincses hajói - ilyen és hasonló című hírek járták be a médiát az elmúlt napokban, azzal most folyó búvárrégészeti kutatással kapcsolatban, amely eben a…..
Hogy milyen fantasztikus régészeti leletek rejtőzhetnek még az európai folyókban azt mi sem illusztrálja jobban, mint az alábbi friss hír:A francia Kulturális Minisztérium közleménye szerint a Département des Recherches Subaquatiques et Sous-marins (DRASSM, a francia víz alatti…..
Víz alatti régészeti örökségünk csupa rejtély. Bár évek óta kutatja kis csapatunk a hazai vizek (Duna, Tisza, Dráva, Rába, Balaton) mélyét, az örvények között lappangó lelőhelyek, leletek számát, jellegét csak becsülni tudjuk, szinte minden kutatás hoz egy-egy váratlan…..