Regisztráció Blogot indítok
Adatok
psbm

19 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hosszú kihagyás után visszatér a volán mögé Mika Häkkinen, 1998 és 1999 Forma-1-es világbajnoka; a finn egy McLarennel fog indulni a suzukai 10 óráson...
Már rég írtam bejegyzést, nagyon sok üzenetet kaptam ezzel kapcsolatban. Mindenkit megnyugtathatok, nincs semmi probléma, és folytatódni fog a blog, csak éppen házvétel - házfelújítás kombóban vagyunk, és nagyon sok munka van vele. Majd ezzel kapcsolatban még érzeknek bejegyzések, úgy gondolom sok…..
UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben! Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol…..
psbm 2018.11.14 22:36:05
NEm értem teljesen a borítókép URL-t. pixabay.com/en/football-stadium-highway-night-3404535/
Ez a kép van berakva a blogbejegyzésre, ezt a linket bemásoltam, így jó, vagy másra gondoltatok?
psbm Menekülés a vereségbe 2018.11.14 22:13:06
Egyetlen esély maradt, hogy kijussunk a 2024-es EB-re. Ki kell kapni Észtországtól, és ki kell esni a D divízióba a Nemzetek Ligájában...
A Blikk tudta meg, hogy távozik az RTL Klub idén jubiláló sorozatából Józan László és Hajnal János, akik a rezidens melegpárt alakították. A színészek már nem is forgatnak az október 26-án 20. születésnapját ünneplő szappanoperában, amiben - legalábbis a Blikk szerint, mert én nem követem az…..
psbm Orbán érvel 2018.09.13 17:40:07
Orbán Viktor Európai Parlamentben elmondott beszéde inkább szólt a magyar televízió nézőknek, mint az ott ülő képviselőknek. A legszebb, hogy Orbán Viktor beszédében nehezményezi, hogy a jelentés kettős mércét alkalmaz, és visszaél a hatalommal, remélem ezt majd elmondja a magyar Országgyűlés előtt…..
psbm 2018.09.14 10:10:12
@Rettegek mert ballib vagyok: a.te.ervelesi.hibad.hu/lenyegtelen-konkluzio
Egy kis "szakirodalom", hogy mindenki megértse miről szól a bejegyzés.
psbm Orbán vs. Lázár 2018.03.07 18:17:31
Nagy a verseny a facebookon a két vezető politikus között a kampányhajrában, hogy melyikük tud több ferdítést, több uszítást, illetve több demagógiát beletenni a napi videójukba. A mai részben Lázár János a Bécsben élő migránsokkal riogat, Orbán Viktor Nerzsébet-utalványért vásárol szavazatokat...
psbm 2018.03.08 12:11:44
@bref: MIért is baromság?

Én is pont ezt írtam, hogy az költségvetési hiány volt, egy hozzászólással feljebb. De ennyi erővel a szociális segélyt is vissza lehet venni, mert az is költségvetési hiány? Nem értem a logikádat.

A forint gyengítése pedig nem legenda, hanem ez az MNB stratégiai célja, mert csak így tud nyereséges lenni, amit valami miatt Matolcsy a fejébe vett.
psbm 2018.03.08 13:18:44
@nemecsekerno_007: Szó se volt eddig arról, hogy az mennyi ideig lenne elég nyugdíjakra. De mi változtat azon, hogy nem szabad ellopni az emberek pénzét? MIért akarsz relativizálni? Kicsit lehet lopni, nagyot nem? Meg zsarolni az embereket, hogyha nem lépnek át, akkor nem lesz állami nyugdíjuk, aztán mégis bármikor vissza lehet lépni, és kiderült, hogy akik maradtak és most lépnének vissza, azok több millió Ft-ot vehetnének ki most nyereségként.
Bár az állam tőzsdézései is ilyen jól sikerülének:pl.: Rába, Mol.
psbm 2018.03.08 13:23:06
@bref: Az hogy nem engedi erősödni, az is gyengítés. Mert az MNB így tud nyereséges lenni, mert olcsóbban vette az eurot, és most drágábban adja el. Csak ez nem lenne a feladata.

Csak azt nem értem, hogy ezek hogy jönnek a poszthoz, ahhoz még egy érdemi hozzászólásotok se volt, hogy Orbán milyen átlátszóan kampányol. Jó annyi volt, hogy megint pocskondiázzák a pozitív eredményeket. De fent leírtam, hogy miért átlátszó az egész, hogy csak kampányolásról szól az egész, közpénzből.
De a mai nap olcsóbb volt, tegnap majdnem száz milliárdot sikerült szétosztani, ma megúsztuk pár szál virággal.
JogÁsz A jognak asztalánál 2018.03.03 12:31:34
Czeglédy Csaba ismét börtönben van. De hogy ez miként, s hogyan történt, ahhoz a hatóságoknak nem mindennapi törvénysértések sorozatát kellett elkövetniük. Kép: 24.hu Haladjunk lépésről lépésre. Czeglédy Csaba 8 hónapja volt már előzetesben a NAV által indított büntető ügyben, melyet az…..
psbm 2018.03.06 10:07:20
@Dr. Sándor Zsuzsa: A másik, az Egyenesenben azt is állította, hogy ugyanazokat az érveket vette elő, mint amiket korábban az előzetes letartóztatásnál. Dehát miket is tudna elővenni, mivel van kb. 4 indok.
A bűnismétlést nem csak a human operatorral tud elkövetni. Itt se a human operator volt a "bűnös cég", ha jól értettem, hanem más cégeknél volt a gond, amik nem az ő nevén volt. A körbeszámlázás úgy működik, hogy nem feltétlenül az ő cége nem fizet be valamit, hanem a másik.
Egy 20-30 céges hálózatban pedig lehet hogy van még olyan tanú, akit nem hallgattak meg, ezért a tanúk befolyásolása fenn állhat.
A szökés az a neccesebb, mert már elszökhetett volna, ha akart volna.
psbm 2018.03.06 15:46:48
@Chiro71: Akkor ha az őrizetbevétel kérdéses, akkor miért nem rendelték el pénteken az előzetes letartóztatását?
Vagy miért nem hagyták hétfőig szabadlábon, ha tényleg nem lehetett volna őrizetbe venni?
Az első részeredmények alapján nem lesz meg a több mint 50%-os részvétel az erzsébetvárosi népszavazáson. Ez nem is meglepő. Ebben a formájában a népszavazás, mint intézmény használhatatlan. Ebben az esetben az is rátesz erre, hogy a szavazásra jogosultak kisebb része lakik csak azon a részen, ahol…..
Legalábbis látszólag. És ez az, ami számít a választások szemponjátból. Orbán Viktor ugyanis egy termék, akit el kell adni a választóknak. Helyettesíthetnénk őt egy telefonnal vagy egy intelligens mosóporral is, ha nem csak emberekre lehetne szavazni a választáson. Egyik esetben sem az a fontos…..
comment:com Átalakult az RTL Most 2018.02.01 15:17:53
Az RTL egyik nagy restanciája volt az online felületük, vagy legalább annak egy részének, hogy is mondjuk szépen, a kőkorszakból való kiemelése. Az rtl.hu/rtlklub az maradt olyan, amilyen volt, csúnya, szélen üres mezőkkel operáló, szellősen összerakott, nem különösebben felhasználóbarát valami, ami…..
psbm STOP FIDESZ 2018.01.28 19:36:20
Remélem április 8-án az ellenzéki pártok és a szavazópolgárok megállítják ezt az ámokfutást. Ez közös felelősség. Mondjuk addig még gondolom durva dolgok fognak jönni, úgy látszik a fiúk összedugták a fejüket a kormányülésen, és nem riadnak vissza semmitől. A Fidesz Soros György elleni…..
psbm 2018.01.28 23:28:14
@hullajelölt88: Igen, de ezért se értem, hogy miért bojkottra, és miért nem szavazásra biztatják az embereket. A Fideszesek biztos elmennek. A többi választópolgárnak kellene minél nagyobb számban elmenni. Azt nem értem, ha 20% jár jól kb a Fidesz intézkedéseivel, de abból is 15% csak rövidtávon, akkor hol van a maradék 80%. Ők miért nem mennek el nagyobb számban. Jó vannak tippeim, de inkább nem írom le. Ami a baj, hogy még az elméletileg értelmiségiek közül is van aki a bojkottra biztat. Mi lenne az eredménye? Felháborodás? 3-4 hétig.
Nem hülyeség az az amerikai szabály, hogy valaki csak két ciklust lehet hatalmon, az biztos. A túlhatalom soha nem vezet jó eredményre.
Egy problémát nem gyorsan, hanem jól kell megoldani. Amikor a jó mérnök találkozik egy problémával, és megtalálja a megoldást, nem áll meg, hanem tovább folytatja, amíg feltérképezi az összes lehetséges megoldást, és utána kiválasztja a legmegfelelőbbet. A gyors és egyszerű megoldásokkal az a baj,…..
psbm 2018.01.24 08:47:51
@Syllabux: Igen, elképzelhetetlen, mert előtte se volt ilyenre példa. Meg utána is mindegyik vendéglátós sírt, hogy bevételkiesés. Csak ez a lényeg, a bevétel.
Sajnos ez a piac mindent megold elv nem működik, mert csak úgy működik, hogy a piac mindent megold a profit érdekében. És még ez se igaz, mert a piac mindent megold a pillanatnyi profit érdekében.
Dehát ez a legjobb példa, ez a bulinegyed, hogy hogyan esnek át a vállalkozók a ló túloldalára. Ha tehetnék 25 órát lennének nyitva egy nap, hogy még egy kis nyereség hátha összejön.
A legnagyobb parasztság az, ha valaki nem tartja be a követési távolságot. Ez elég balesetveszélyes, hiszen elég csak egy pillanatra elbambulnia, és meg is történik a baleset. Nem csak magát veszélyezteti, hanem mindenkit körülötte...
psbm 2018.01.19 16:00:33
@...in the world: Európában legtöbb helyen többsávos a jövedelemadó. De a szociális segély is különbséget tesz. Szerintem van helye így különbséget tenni, mert különben nem éri el a büntetés a célját. Én is régebben kaptam gyorshajtásért büntetést, kétszer megbüntettek egy napon belül, mert kb 120-szal mentem. Be kellett fizetni 60 000 Ft-ot, azután elgondolkoztam, hogy megéri-e. Ha 600 Ft-ot kellett volna, akkor észre se vettem volna, már nem is emélkeznék rá. Na most egy ember akinek mondjuk a havi jövedelme több millió Ft, annak a 60 000 az kb olyan, mint nekem akkor 600 Ft. Pláne, hogy minél több pénze van, annál kevesebb a pénz határértéke. Tehát ha még arányos is lenne, hogy 100 000 jövedelem-30 000 büntetés, 1millió jövedelem 300 000 büntetés, akkor is a 100 000-esnek jobban fáj a 30 000 büntetés.
Mondjuk a legtöbb ilyen kocsiban gondolom van is traffipax blokkoló, tehát először az azt lehetővé tevő törvényt kéne kiiktatni.
De akkor te milyen megoldást javasolnál? A jogosítvány elvétele jó megoldás lenne?
psbm 2018.01.19 16:17:10
@Bambano: Lehet, de én még nem hallottam olyanról, hogy bárkit is emiatt elítéltek volna, pedig ennek gondolom lett volna hírértéke. Vagy volt ilyen? Mert ha van törvény, de nem ellenőrzik, akkor meg olyan, mintha nem is lenne. Azt megint kétlem, hogy rögtön mindenki kiszerelte volna.
psbm 2018.01.19 16:29:18
@...in the world: Melyik országban élsz?
Nézem a Búking hirdetését, amelyben a fogyasztókat erősen megtévesztő állításként elhangzik, hogy akár/legtöbbször ingyen is lemondhatók a Búkingon foglalt szállások. A megtévesztés az "akár/legtöbbször" szóban keresendő. A látszat az, hogy ingyenesen lemondható, de valójában a fene tudja. Akkor meg…..
Még októberben jelent meg az Indexen egy cikk azzal a címmel, hogy „Már csak 5%-on áll az MSZP”. Ez cikk a kormányközeli Nézőpont Intézet mérési eredményeit mutatta be. Meglepően alacsonynak tűnt, még ha tudjuk is, hogy az utóbbi időben csökkent a szocialista párt népszerűsége. A ma megjelent…..
Figyelem! Ha nem látod az admin felületen a feltöltött hirdetéseid, győződj meg róla, hogy az AdBlock ki van-e kapcsolva. Ha hirdetést szeretnél feltölteni a blogodra, azt a blogod admin felületén, a beállítások -> hirdetések menüpont alatt tudod megtenni:   A hirdetés beállító felületen…..
psbm 2017.11.07 15:53:49
Kedves blog.hu!
Az lenne a kérdésem, hogyha az index2ön nyitják meg a bejegyzést, ott is megjelenik a saját hirdetés is valahol? Vagy csak ha eljönnek ténylegesen a blogra elolvasni? Gondolom az utóbbi, de biztos szeretnék lenni.
A másik kérdésem, hogy van arra valamilyen megoldás arra, hogy mérni lehessen, hányan kattintottak a saját hirdetésre?

support.google.com/analytics/answer/1136920?hl=hu&visit_id=1-636455687761648023-1348556252&rd=1

Ezt találtam, valamit be kell valahova másolni, még annyira nem értem, de működhet ez?
A másik az talán az Adserver nevű program, amit láttam, hogy ilyenre használják, de nem tudom itt a blog.hu-s környezetben lehet-e valamelyik megoldást haszálni?
Van erre valamilyen megoldás?
Köszönöm előre is a segítséget!
A napokban a 21. század egyik legfontosabb külpolitikai mozzanatát láthattuk, vagy legalábbis a rá fordított energiából arra lehet következtetni. Franciaországban leszednek egy keresztet, amelyre válaszul (monjuk nem kérdezte senki) miniszteri szinten igényt nyújtott be Magyarország a keresztre.…..
psbm 2017.11.06 10:14:39
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Mert ilyen törvény érvényben van szerinted Németországban?
psbm 2017.11.06 10:33:30
@Romanes eunt domus: Kedveld te is!:)
A napokban hallgattam meg Nógrádi György előadását, amelyből nem hiányzott a sorosozás és a migránsozás sem. Ha nem lenne valakinek elég a magyar nemzeti vicc tv, a Vajna Televízió, vagy a Lőrinc News híradója, akkor ajánlom a következő előadást:..
psbm 2017.10.31 20:37:32
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Persze, csak akkor kár volt kiírni a népszavazást., és elkölteni rá milliárdokat, ha utána nem veszik figyelmebe. :) Elég lett volna, akkor közvélemény-kutatást kérni rá pár millió Ft-ért.
psbm 2017.10.31 21:23:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Nem vették figyelmebe a népszavazás eredményét, mert a népszavazás ÉRVÉNYTELEN volt. Elég érdekes, hogy az utolsó napokban táncoltak vissza, hogy az nem is úgy volt, már akkor is sikeres "politikai értelemben" a népszavazás, ha nyernek a nemek, nem kell, hogy érvényes legyen.
Azt lehetett tudni népszavazás nélkül is, hogy az eredmény százalékos megoszlása ilyen lesz, tehát akkor felesleges volt kiírni.
psbm 2017.11.01 11:21:28
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ebben igazad van, hogy ereménye nem lett, mert érvénytelen lett, tehát nem lehet eredménye.
Én csak azt modnom, - amire te azt írod, hogy feltételezés - hogy aki igennel szavazott jelen esetben, de más esetben is ez ugyanúgy van, hogy aki nem a változás mellett van, annak a jelenlegi választási rendszerben érdemes otthon maradnia, mert lényegében ugyanazt a hatást éri el, mintha elmenne és szavazna, sőt, ha elmegy és szavaz, akkor a másikat segíti.
Tehát azért lehetett tudni a százalékos megosztást szerintem, mert nem volt érdemes elmennie annak, aki a nemre szavazott, vagy elment és rosszul szavazott direkt. De tök érhető, ha a hasznosságot nézed, ha ugyanaz az eredménye annak, hogy otthon maradsz, és ugyanaz az eredménye annak, hogy elmész 2km-t, kiöltözöl, leszavazol, hazamész, akkor azt választod, hogy otthon maradsz.
De ez az én véleményem, amúgy tetszik, hogy normális hangnemben érvelsz, és tényleg abban igazad, van, ahogy írtam is, hogy az eredményét nem ignorálhatták, mert érvénytelen lett. Ez jogos.
Lehet, hogy túl későn? Érdekes kérdés az, hogy mennyire illik a demokráciához az, hogyha a választási rendszert a választások előtt pár hónappal változtatják meg. Ha a törvényjavaslat át is megy villámsebességgel a parlamenten, még akkor is meg kell határozni az új választási kerületeket, akkor…..
psbm 2017.10.23 13:01:45
@hatodikx: Az elmúlt 6 évben nem volt rendszerváltás, és mégis változtattak az Alaptörvényen ennyiszer. Erre mi a magyarázatod?
Határátkelő Ezek magyarok? 2017.10.22 06:30:00
Eléggé vegyesfelvágott lesz az eheti válogatás, ráadásul szó szerint. Elsőként ugyanis Svájcba látogatunk a rossz emlékű Svájc-Magyarország foci vébéselejtező kapcsán. Már csak azért is, mert a magyar sajtóban emlékeim szerint meglehetősen kevés szó esett a magyar (?) szurkolók (?) egy részének…..
psbm 2017.10.22 19:45:56
Én is pont erről írtam: psbm.blog.hu/2017/10/10/a_magyar_szurkolok_teljesitmenye_a_vb-selejtezokon
Meg lehet nézni itt is a kommenteket, hihetetlen, hogy még védik őket. A legrosszabb, hogy az újságírók is az ő oldalukra állnak.
Bernd Storckkal közös megegyezéssel szerződést bontottak. Úgy gondolom, hogy most semmi értelme nem volt kirúgni, ha már Andorra után nem rúgták ki. Az én kérdésem az, hogy nem lenne-e indokolt Csányi Sándortól is megvonni a bizalmat. Hogy lehet az, hogy neki mindent elnéznek?..
psbm 2017.10.18 18:00:25
@high up!: Tarsoly Csaba is elnökségi tag volt, mostmár nincs ideje rá gondolom.:)
psbm 2017.10.18 20:20:42
@a nemzet fogatlan provokátora:@EU zászlót mindenhova!: Ott a szövetség elnöke és a kapitány is ugyanaz régóta, de itt Csányi szorgalmasan cserélgeti a kapitányokat, míg önmagában nem keresi a hibát. Mi értelme van átlag 2 évente lecserélni egy szövetségi kapitányt. Ez jelent körülbelül 15, jó esetben 20 tétmeccset. Ezt mondom, hogy kapkodó, átgondolatlan, statégia nélküli vezetést valósít meg. Ő azért már ott van több mint 7 éve, azalatt a staidonépítésen kívül, ami szerintem értelmetlen, sokminden nem történt. Azt meg, hogy kibővítették 24 csapatosra az EB-t ne legyen már az ő érdeme (pláne, hogy erről még 2008-ban döntöttek), ha 24 csapatos lett volna akkor 44 év alatt már párszor kijutottunk volna, gondolom ebben megegyezhetünk.