Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mr. pharmacist1

68 bejegyzést írt és 579 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megtaláltam az ellenzék kampányát. Frissen megjelent könyvek az elmúlt pár hétből, hónapból. ..
Mandiner blog Kedves jó Franczim! 2013.05.05 08:01:00
Régi adósságomat törlesztem ennek a telefonnal beszkennelt levélnek a feltöltésével, amit néhány hónapja találtam egy antikváriumban T. E. Lawrence (gyk. Arábiai Lawrence) A bölcsesség hét pillére című könyvébe csúsztatva. A levélíró ifj. Sréter Istvánról némi…..
Mandiner blog Kim Dzsongil él! 2012.03.09 16:01:00
  Kim Dzsongil él, és budapesti kisnyugdíjasként nyilatkozik Schmuck Andorról az ATV-n! Politikai gyorselemzése szerint most kezd újra mozgolódni a Schmuck-féle társaság, de hogy kihez fog vezetni az idősek útja, még nem tudja...
  Frantzia Ország, a' melly az elött az igaz érzékenységnek, a' kellemetes, és tetsző erköltsöknek széke vala, a' melly XVIdik Lajos Királynak üdejétől fogva egyéb Europabéli Nemzetek' bóldogságjoknak és szerentséjeknek helye vólt. Ime négy esztendöknek folyásjok alatt,…..
  Meghitt családi körben ünnepelte 85. születésnapját Fidel Castro, Kuba nyugdíjas diktátora a héten. Köszöntsük őt Csoóri Sándor veretes soraival!  Biztos szép számmal akadtak olyanok is, akik Fidel Castro színre lépésében szintén a megtestesült új diktátort…..
  „Világos volt, hogy nem fogunk kopogtatni az ajtaján - nem fogadott látogatókat -, ezért más tervünk nem lévén, néhány percig csak álldogáltunk, hogy megtapasztaljuk ezt a különös, ám történelmi pillanatot. Mindenféle gondolatok cikáztak át az agyamon, egy-két…..
  Veszélyben a szólásszabadság! Cenzúra! Diktatúra! Szájkosááár! Jó lenne, ha észrevennénk Szalai Annamáriától az erdőt: számos olyan esettel lehetett találkozni az utóbbi időben, amiknek semmi köze a médiatörvényhez, viszont szépen megmutatják, hogyan is állunk…..
  A fejedelmi fénykorban Erdély sivatagjain a bölény volt a vadki­rály. Erre volt akkor a legkedveltebb vadászat. E szilaj vad megtáma­dása, ingerlékeny bősz jelleme miatt, gyakran állított elé ollyan jelenete­ket, mellyeket csak edzett s kipróbált vadászok bírtak…..
Méltatlan támadások sora éri Magyarország valószínűleg legismertebb filozófusát, Heller Ágnest. Heller soha nem rejtette véka alá Orbán Viktorral szembeni ellenérzését, ezért zúdított a kormányközeli média pergőtüzet az idős filozófusra. Sokáig nem is kellett…..
Mandiner blog Puskát tölts! 2011.04.06 07:01:00
„Kedves életének ezt valaki nem vallja, Dicsősséges nevű hírét az utálja, S hazája oltalmát semmi jónak tartja.” (Rimai János - Katonák hadnagya)   Pósán László javaslata, miszerint a Magyar Férfiembereknek minimális katonai kiképzést kellene kapniuk, nem…..
Namazu, az óriási harcsaisten, amely a japán mitológiában a földrengéseket okozza   Vissza kell térnem egy alapvető kérdésre: a földrengésekről van szó, melyek oly nyilvánvalóan nagy szerepet játszanak a nemzet életében. A „kéreg bizonytalansága”, ahogy az…..
Lugos, 1849. augusztus 12.  Ön tegnapi napon kelt levelében oda nyilatkozván, miszerint arra, hogy azt, ami a nemzet számára megmenthető, megmenthesse, elkerülhetetlenül szükségesnek tartja, hogy a kormány lépjen le, s ön ruháztassék fel a polgári s katonai legfőbb…..
Mandiner blog Bagóbűnözés? 2011.02.07 13:31:00
  Vasárnap óta tilos a dohányzás a budapesti aluljárók után a BKV megállóiban is, az erről szóló rendeletet december közepén fogadta el a Fővárosi Közgyűlés. A bírságok több tízezer forintosak, a bliccelésért járó bünti öt-nyolcszorosát is rá lehet verni a…..
  Bőven érte kritika okkal vagy épp ok nélkül a kormányt, a közvéleménykutatások eredményein azonban mindez nem sokat változtatott az elmúlt hónapokban, tulajdonképpen tavasz óta nem történt drámai változás az erőviszonyokban. Éppen ezért erős a késztetés, hogy…..
Mandiner blog Elnézést 2011.01.13 15:15:00
  Tegnapi, Hétköznapok és ünnepek az MTA Filozófiai Intézetében című posztunk meglehetősen nagy vitát kavart, nemcsak itt, a blogon. A posztban szándékosan gyermeteg karikatúra-szerűségeket közöltünk, a műfajra jellemző túlzásokkal. Valójában egyáltalán nem gondoljuk,…..
mr. pharmacist1 2011.01.13 16:42:46
  Végtelen sorozatunk jubileumi, 250. részében végre újra szadeszozhatunk: a párt ugyanis, hozzájárulva a nemzetközi elsötétedéshez, maga is lekapcsolta a villanyt...
Mandiner blog Bagoly mondja 2010.11.23 07:01:00
   Azt hittük, hogy Boross Péter az MDF után némi fáziskéséssel maga is eltűnik a süllyesztőben, azonban az alkotmány-előkészítési bizottság tagjaként visszatért a politika porondjára. Irtó vicces, hogy ugyanarról a Borossról van szó, aki 2002 óta…..
  Az ember különféle szerszámai között kétségkívül a könyv a legbámulatraméltóbb. A többi mind testének a meghosszabbítása. A mikroszkóp, a távcső a látásé, a telefon a hangé, aztán itt van az eke és a kard, ami az emberi kar meghosszabbítása. Ám a könyv egészen…..
„Szőrös töke van a légynek, ha nem hiszed, nézd meg!” Részlet egy népszerű dalból  Nem tudjuk, mikor sikerült kifejlesztenie Paul Lendvainak azt a testét borító különleges, teflonszerű anyagot, amelynek felhasználhatóságát jelenleg brit tudósok…..
  „Azon az éjjelen a berlini fal, a kommunista elnyomás csúf és megvetett jelképe, ahol sok száz német demokrata lelte halálát szökés közben, az öröm és a rombolás orgiájának színterévé vált, amint német fiatalok csákányokkal hasították darabokra. A tv-adók…..
Szeretettel ajánljuk olvasóink figyelmébe a fenti, ötvenes években készült rövidfilmet, amelyben Herbert Philbrick kér tíz percet, hogy elmagyarázza, milyen is a kommunizmus valójában. Röviden: egy hazug, mocskos, agyafúrt, istentelen, gyilkos és elszánt nemzetközi összeesküvés.…..
   Öreg hiba, hogy nem ott vetettük be a dalai lámát, ahol igazán szükség lett volna rá: Erdélyben. Ebben az esetben a Tibettel kapcsolatos közkeletű előítéletek miatt mindenki, határokon innen és túl, átérezhette volna az amúgy tök felszínes analógiát a tibetiek…..
  Mikroprofesszor mikroblogján olvastuk reggel a következőt:  „Meghalt egy magyar katonanő Afganisztánban. A TV2 Mokka c. műsora most ezért megszavaztatja a nézőket, hogy hazajöjjenek-e a magyar katonák Afganisztánból. Nyeremény: egy páros belépő a Sose…..
A látszat ellenére ez a tervezett Brit Köztársaság zászlaja   A királyság jó dolog -  mondjuk ki Szent István napján. Nagyon praktikus oka van, amiért szeretni lehet a monarchiát: kiváló ellenszer hugochavezek és karrierállamfők ellen.   A köztársaság-rajongók…..
„Kötelességünk előmozdítani a liberalizmust és nem hanyagolni el nemzetiségünket, noha e két hitre-bízottság érdekei olykor meghasonlanak, útjai keresztülvágják egymást, irányai különszakadnak.” (Kemény Zsigmond)       760 oldal. Ennyit tesz ki a…..