Regisztráció Blogot indítok
Adatok
masa38

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pep the Blacket, a labrador retrievert, életfogytiglani börtönre ítélték Pennsylvaniában, mert megölte a kormányzó feleségének macskáját, 1925. A kormányzónak a fülébe jutott, hogy más börtönökben állatokkal javítják a fogvatartottak morálját, így született meg az ötlet, hogy Pepet az egyik…..
A 39 éves iráni művész, Alireza Pakdel rajzai bemutatják, hogy milyen létfontosságú és hősies munkát végeznek az egészségügyi dolgozók, különösen most, a koronavírus idején. Ők ami valóságban is létező szuperhőseink. Alireza Pakdel illusztrációival az orvosok és más egészségügyi dolgozók hősies…..
Írországban, Wicklow megyében található egy csodálatos szobrpark a “Victor’s Way Indian Sculpture Garden”, vagyis indiai szoborpark. A parkot Victor Langheld készítette 1989-ben miután spirituálisan megvilágosodott Indiában. A park hamarosan országszerte híres lett a fekete gránitszobroknak…..
Agent Orange - 50 megdöbbentő fotó az Egyesült Államok által elkövetett háborús bűntettről, amely a mai napig szedi áldozatait Az Agent Orange (am.: „narancssárga hatóanyag”) az USA hadserege által a vietnámi háború Ranch Hand hadművelete során bevetett növényirtószer, amely fantázianevét a…..
Van pár álom típus, ami nagyobb nyomot hagy az emberekben, mint a többi. Általában azért, mert ezek az álmok valami mélyebb érzést hoznak felszínre, vagy élénken üt be valami érzelem bennük. Most gondolj bele, ha simán csak sétálsz álmodban a vízparton arra lehet, hogy max…..
...eltelt Szeptember...A koronás fők már befejezték a nászt, a fáradalmaikat pihenik. A "nyárias hőmérsékletű" szeptemberben a természet színei, lombozat, levelek még mondhatni "üde" zöld színben pompáztak. Hiányoztak a színt hozó hűvös éjszakák, amelyek megfestik a leveleket.  Október! Októberben,…..
1.Ball’s Pyramid   Az Ausztrália keleti partjai előtt álló Ball’s Pyramid Sydney-től északkeleti irányban 700 kilométerre található. A piramis kőszikla alapjánál 400 méter széles, és több mint 550 méternyire magasodik a Csendes-óceán vize fölé. A Ball’s Pyramid egy 6,4 millió évvel ezelőtt…..
1983. november 18-án csodálatos dolog történt, Janet Walton hatos ikreknek adott életet. Mind a hat gyerek kislány és ők voltak az első hatos leány ikrek, akik mindannyian életben maradtak a megszületésük után.   Janet és Graham Walton semmit nem akart jobban a gyerekeknél. A sors viszont…..
Alex Robciuc romániai fotós az elmúlt években rendszeresen hajnalban kel, nagyjából 5 fele, aztán beveti magát a sűrűbe, és megmássza Erdély hegyeit, dombjait, hogy lencsevégre kapja Erdély legszebb zugait a felkelő nap sugaraiba öltözve. fotók: alexrobciuc / Instagram..
Wrocław Délnyugat-Lengyelország jókora, 640 ezer fős városa, melyet az Odera folyó szel ketté. A Szilézia történelmi fővárosaként is ismert, a Szudétáktól alig 40 kilométerre fekvő települést nemcsak hangulatos belvárosa, modern és hagyományos épületei szépsége miatt kedvelik azonban az…..
Anne Frank 1929-ben született Otto Heinrich Frank és Edith Holländer második lányaként. Testvére: Margot Frank. A család Frankfurtban élt, az akkori világ pénzügyi és ipari központjában, ahol békésen megfért egymás mellett a zsidó és nem zsidó népesség. A család Adolf Hitler hatalomra kerülése után…..
Hongkongban napok óta hatalmas tüntetések vannak a kiadatási törvény elfogadása ellen. Az első napokban még csak százezres tömegek voltak, de hamarosan a tiltakozók száma átlépte az egymilliós határt. Ma már kétmilliós tömeg követeli a törvény visszavonását. De Hongkongban egész más a kultúra, 14…..
masa38 2019.06.20 17:06:05
A felhőkben úszó Unkai Terasz a Tomamu hegyen épült fel Hokkaido szigetén, Japánban. A turisták egyik kedvenc látnivalója, nem véletlenül, a felhők fölé épült étterem igazán különleges élményt nyújt. Az “unkai” vagyis a felhőtenger, az itt található hőforrásoknak…..
schuro blogja A banyánfa 2019.05.14 19:17:40
A banyánfa vagy indiai füge (Ficus benghalensis) India egyik nemzeti jelképe, gyökerei szimbolizálják az ország egységét. A banyánfa eredeti előfordulási területe Ázsia déli és délkeleti részei, például: India, Banglades, Srí Lanka, Nepál, a Himalája keleti oldalai, Pakisztán, az…..
Ha valaki magányra vágyik, aligha van jobb ennél a grúziai oszlopnál. A Kackhi-oszlop (angolul Katskhi pillar) kétségkívül a világ egyik legkülönlegesebb helye. A 40 méter magas mészkő monolit Grúzia középső részén, Chiaturától 5 kilométerre található. A 9-10. század környékéről származnak…..
  Kétségtelen, hogy Japán az az ország, ahol még a sokat látott világutazó turistákat is számtalan meglepetés érheti. A felkelő nap országa ugyanis nem csak saját kultúrájának ápolásáról híres, hanem azokról a világelsőként bemutatott innovációkról, melyekről a világ többi részén csak álmodhatnak…..
masa38 2019.04.16 20:31:05
Az ázsiai országban március 13-a Nemzeti Elefánt Nap, ilyenkor ünnepi “svédasztalt” kapnak az elefántok.   1. A thaiföldi Ayutthayán több mint hatvan elefánt részesült abban a szerencsében, hogy fejedelmi gyümölcslakomát falatozhatott. 2. Az ünnepnapot 1998 májusában vezette be az akkori…..
James Brunt műveit angliai otthonához közel, erdőkben, vízparton álmodja meg. Levelekből, ágakból és kavicsokból hoz létre olyan alkotásokat, amik mandalákat, modern festményeket idéznek meg. De a természetben előbb-utóbb minden alkotás szertefoszlik, s így képeken örökíti meg…..
deddurva GY.I.K. 2010.07.05 10:08:00
Edó már sokat segített nekünk, és akkor lehet hogy nem mondtuk el, de az ő agyának szüleménye Magdi anyus otthonkája és a Nokia dobozos nyuszi is. Íme a friss, ropogós mai képrejtvény Edótól, csak az görgessen lefelé, aki már tényleg feladta!    .  .  .…..
masa38 2019.03.07 16:30:10
Az első színes képet az angol fizikus James Clerk Maxwell készítette 1861-ben. Rábeszélte a fotós Thomas Sutton-t, hogy készítsen fényképet egy szalagról, minden alkalommal más színes szűrőt használva a lencse előtt. A 3 kép elkészítése után ezeket egyszerre vetítette ki 3 különböző vetítővel,…..
Egy kecsegtető fotó elég ahhoz, hogy jobban eladható legyen a termék, ami valójában köszönő viszonyban sincs a fényképen látottakkal. Biztos, hogy mind jártunk már úgy, hogy megvásároltunk egy süteményt, vagy játékot azért, mert a csomagoláson olyan jól nézett ki az adott termék. A vásárlás után…..
masa38 2019.02.01 14:06:46
1. "A Matter of Time" - Paul Baliker floridai szobrász munkája. 2. Pixeles fa alak - Hsu Tung Han tajvani szobrász munkája. 3. Óriási polip - Jeffrey Michael Samudosky amerikai szobrász munkája. 4. "Galeata Care Curge" - Gabi Rizea Román szobrász munkája. 5. Birodalmi rohamosztagos…..
Világszerte ismertek a japánok érdekes, vicces vagy éppen bizarr dolgai, találmányaik, illetve végtelen rajongásuk olyan dolgok iránt, amik egy európai látogató számára igencsak szokatlanok. Bor és zöld teafürdők a Yunessun Spa Resortban, Hakone város. A vörösborban való fürdés újító hatású, a zöld…..
Angliában, az erdőkben sétálva pénzfákra bukkanhatunk. Ezek rég kivágott vagy kidőlt fatörzsek, amelyek tüskések az érméktől. Ezer és tízezerszámra állnak ki a fából a megzöldült, megfeketedett, elgörbült, érmék. A fák körül mindig találhatunk köveket is, amelyekkel a járókelők beverhetik a…..
masa38 2018.10.15 21:41:52