Regisztráció Blogot indítok
Adatok
midnightcoder3

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2004-ben az MSZP nem volt jó bőrben, de Gyurcsány Ferenc átmenetileg sikeressé tette a pártot. 2021-ben azonban már se Gyurcsány, se siker. Mi lesz az MSZP-vel? Csizmadia Ervin írása...
midnightcoder3 2021.07.06 08:45:57
"2004-ben az MSZP nem volt jó bőrben, de Gyurcsány Ferenc átmenetileg sikeressé tette a pártot."

Ja, átmenetileg sikeressé tette, aztán mára középtávon megbuktatta. Ha Megyó után Fletó behúzza a kéziféket, akkor 2006-ban lehet hogy bukott volna a párt, de 2010-ben újra nyer. Ehelyett gyõzött Fletó egoizmusa amivel ugyan utoljára még 2006-ban nyert az MSZP de ezzel meg is bukott, Fletó pedig szépen kirpivatizélte belõle magának a DK-t.

Másrészt, szerintem az utolsó ember aki az MSZP-t irányítani tudta, az a Horn Gyula volt. Igazából szerintem Fletó szándékai eredetileg jók voltak, úgy gondolta hogy 2006-ig ugyan zuhanópályára állítja a gazdaságot, de aztán Öszöddel majd jól a lovak közé csap, és majd egy új Bokros-csomaggal jól helyreállít mindent, és 2010-re õ lesz a baloldal hõse. Csak pár "apróságban" tévedett. Egyrészt, õ Hornnal ellentétben nem tudta kézben tartani az MSZP-t. Öszöddel max. annyit ért el, hogy a párt kifelé összezárt mögötte, de gyakorlatilag minden ötletét lepattintották, legyen az X napos program vagy Y lépés. És kb. addig tartott a lejtmenet amíg nem távozott Fletó és nem jött Bajnai egy stukkerrel a kezében hogy vagy csináljátok amit mondok, vagy elõrehozott választás lesz. És ezt sem az MSZP-ben nem akarta senki, sem Orbánék nem akarták, sem senki. De Bajnai már csak az országot tudta megmenteni, a pártot nem igazán. Szerintem kb. õ volt az egyetlen a baloldalon akinek valaha volt esze, és tényleg tette azt amit tennie kellett. És azt is átlátta már 2010-ben, hogy az MSZP menthetetlen. Szerintem ha az elmúlt 30 évbõl lesz miniszterelnök akinek mondjuk 100 év múlva szobrot emelnek, az õ lesz.
A magyar-ír meccs felvezető produkciójaként megérkezett Hunniába az Ámerikában és más országokban már pár éve jól bejáratott kedélyborzolásos mulatságként a térdelgetés. A rasszizmusnak nevezett valami ellen tiltakozik eképpen, akit zavar a rasszizmus. Egy néger/fekete/színes/afroizé (-amerikai,…..
midnightcoder3 2021.06.15 18:12:04
@mіdnight coder: "de végül: ha te ennyire megfeszülsz, hogy bizonygasd, hogy nem te vagy a Lencsés István, akkor egész biztosan te vagy az."

Matyika, most azt nem tudom hogy a vezértroll Lencsés István-e vagy sem, de ha te azt hiszed hogy én bármelyik is vagyok, akkor kb. annyi eszed van, mint egy másnapos zokninak. Na jó, igazából belegondolva, tényleg annyi eszed van, ezért lehet ez a meggyõzõdésed.

De picit azért segítek rajtad: én 50 felett vagyok. A gengszterváltás idején voltam fiatal, és még bõven a Kádár-rendszerben érettségiztem. Anno ZX-81-en, HT-1080Z-n, Commodore VC20-on, ZX-Spectrumon tanultam programozni. A szoci-DK vonallal szembeni ellenérzésem is még a szoci idõkben gyökerezik.

Az a csávó akit te Lencsésként mutogatsz, nagyságrendileg kb. egy idõs lehet veled, azaz kb. úgy 20 évvel fiatalabb. A nordikus troll nem tudom azonos-e vele.

Zöldit soha nem hamisítottam, ahogy más nicket sem - amúgy a csávó eleinte egész értelmes volt, aztán szerintem megvették kilóra, míg el nem jutott arra a pontra hogy már a kommentelést is letiltotta a blogjáról. Azóta cserébe én sem olvasom az irományait.

Persze, lehet hogy azon a blogon is te tetted tönkre a kommentelést, nem tudom pontosan mikor hagyta abba, viszont azt kéjes örömmel vettem tudomásul, hogy az Örülünk Vincentet is sikerült hazavágnod, pedig ha van még egy olyan sérült polgár a neten mint te, az a Jótündér, ráadásul kb. lelki társak is lehetnétek azzal a különbséggel, hogy õ azért egy nagyságrenddel intelligensebb nálad.
midnightcoder3 2021.06.15 18:19:29
@mіdnight coder: "Megnyomod a "death per 1M pop", és kiderül, hogy Orbanisztán világelső a koronavírus halálozásban, Orbán Viktor világelső koronavírus elbaszásban. A valódi meccseket kurvára elvesztette."

Matyika, ha most nézed meg, akkor azt látod, hogy a világelsõ Peru, és kb. duplája a halottak száma a mienknek. Aztán azt is láthatod, hogy a csehek közel annyi halálesetet produkáltak mint mi. Aztán, ha megnézed az egy millió fõre esõ tesztek számát ugyanott, akkor láthatod hogy a csehek nem annyira sokra mentek a teszteléssel.
Az utóbbi hetekben-hónapokban sok szó esik arról, hogy a politikai élet szereplői, a hagyományosan jobb- vagy baloldalhoz sorolt politikai erők miként viszonyulnak az éghajlatváltozás kérdéséhez. Ennek különös aktualitást ad az, hogy az Eu új, ún „Green Deal” tervéhez hogyan viszonyulnak az egyes…..
midnightcoder3 2019.12.27 19:04:51
@júliusz48: Az ipar technológia és civilizációfüggõ. Afrikába ipart telepíteni... a kínaiak próbálják, sok szerencsét... Másrészt ott sem jó ha túl sok ember van, ahol az életben maradáshoz légkondi kell, és 30 kilométer a legközelebbi vízcsap.
Az előző részben felvázolt, a dízel üzemű és teljesen elektromos hajtás közötti kis szén-dioxid kibocsátás szempontjából kis különbség felvetésére rövidesen megjött a válasz a Financial Times hasábjain. A VW által publikált adatok szerint az elektromos eGolf és a dízel motorral felszerelt változat…..
midnightcoder3 2019.12.24 19:53:00
@Hórukk: Szerinted mennyibe kerülne egy az egész Földet behálózó ilyen elosztó kapacitás ? És mekkora veszteség lenne rajta mire a delej Kínából ideér ?

Az meg, hogy valami nem füstöl látványosan, még nem jelenti azt, hogy nem toxikus.
Amikor külföldre költözünk, akkor amellett, hogy sok mindent nyerünk, veszítünk is, így meg kell birkóznunk a gyásszal. Erre a gyászra persze nem a szó hétköznapi, hanem pszichológiai értelmében kell gondolni, azaz sokkal inkább a veszteséghez, mintsem az elmúláshoz köthető...
midnightcoder3 2019.10.27 07:14:43
@Chaoyang: Valóságshowk kinn is vannak. És ha anyanyelvi szinten beszélnéd a kinti nyelvet, nyilván ott is látnál hasonlót.

www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=%23&ved=2ahUKEwiw6ru15LvlAhWwyqYKHVTKCrgQwqsBMAJ6BAgGEAQ&usg=AOvVaw0VTJzWxrN8ZFOD4xbU2nov
A mai egy rendhagyó poszt lesz, hiszen Tímea és családja a ti segítségetek, tanácsotok kéri. Levele nem hosszú, de a blog egyik célja mégiscsak az, hogy az övékhez hasonló helyzetben a közösség ha tud, segítsen. Szóval ha tudtok, segítsetek tanáccsal, ötletekkel! A kép illusztráció..
midnightcoder3 2019.09.17 11:03:05
@Arthamyr: Cloudból én ugyan inkább csak az azúrhoz értek valamennyire, de ott inkább azure sql-t használtunk, illetve app service-t, esetleg azure functiont, és persze storage accountot, service buszt, de most már akár dockerezhetünk is. Az IaaS szerintem leginkább a nagyon legacy appoknál használatos.
midnightcoder3 2019.09.17 11:03:10
@moloy: informatikusként vidékre menni hülye ötlet. Én inkább valami pesti multit céloznék meg elsõ körben, és megpróbálnék tanulni valami jobban eladhatót mint a linux rendszergizda, + nyelvet.
Az Index.hu címlapján lévő i2 doboz, valamint az i2 címlap nevet változtat: Blog.hu Címlap!-ként elérhető. A felület funkciója marad az, ami eddig is volt: a blog.hu-n vezetett blogok aktuális, arra érdemes posztjainak kiemelt helyet biztosító tartalmi közeg. De miért kellett megváltoztatni a…..
midnightcoder3 2019.09.15 21:05:53
@Narancsos kommunizmus: Minden nem, vagy csak faszbúkkal kommentezhetõ blogot ki kellene vágni, mint a macskát szarni. Mert az nem blog. Ebbõl a szempontból a rendeljkínait 1000x korrektebb mint pl. a szemlélek, mert ott legalább nyíltan kinn van, hogy támogatott tartalom. De a legkorrektebb az lenne, ha én az indapassos bejelrntkezésem alapján letilthatnám magamnál a nem szimpatikus blogokat. Ha valaki nem akar egy adott blogot látni, akkor ne essen már bele egy-egy clickbait cím alapján, pláne úgy, hogy a blog nevére csak egy betû utal. Ez szerintem még az index fejlesztõinek sem kellene hogy kihívás legyen.
Eddig úgy volt, hogy a Fidesz politikája, Orbán Viktor kormánya megvéd bennünket a vallási fanatikusok rémületes világától. Ez az ígéret állt a Fidesz választási kampányának középpontjában. A Soros György által arcot kapott migráció-barát, migráció-segítő politikára, s a migrációban egyebek mellett…..
midnightcoder3 2018.06.21 19:06:38
midnightcoder3 2018.06.22 06:28:10
@BiG74 Bodri: OFF: Nem innen, az 1000 leütés a mi hazánk című, magát konzervatívnak hazudó blogról tiltottak ki, egy nem tágár, senkit sem sérő, viszont a post - amúgy meglehetősen lilaködös - mondanivalóját cáfoló hozzászólás miatt. Az ilyesmit nagyon nem szeretik arrafelé. Azóta meg még lusta voltam visszaváltani mc2-re.

ON: A nép elég nagy részének szüksége van valamilyen vallásra, ahhoz hogy rendben legyen a kicsi lelke. És ha már vallás, akkor lehetőleg valami olyan legyen, ami másokat is élni hagy.
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
midnightcoder3 2018.04.04 20:39:25
@inreallife: "a fidesz tabora viszonylag jol becsulheto. 2 millio pluszminusz 1-200.000 ember, ennyi szavazatot fognak besoporni, viszonylag eleg konstans, nem fugg a reszveteli aranytol. "

Nem tudom ez mennyire realitás, és mennyire wishful thinking. A mindenkori ellenzék nagyon szereti hinni, hogy aki nem szavaz az igazából rá szavazna csak lusta elmenni. De ez korántsem biztos.

Az MSZP kikerülése a parlametből mindenképp örvendetes lenne, lehetőleg a DK-val együtt. Amíg ez a két párt mételyezi a magyar közéletet, addig Orbánék csak a kisebb probléma.

Amúgy én egy olyan forgatókönyvet is simán el tudok képzelni, hogy az MSZP és Orbánék kötnek koalíciót. Ez persze mindkét csapatnak arcvesztést jelentene, viszont a húsosfazék nagy úr.
midnightcoder3 2018.04.04 20:44:10
@inreallife: "engem is, masokat is zavarnak a migransok. szerintem is jobb lenne, ha a hataron lonenek az illegalis atkelokre. de ettol meg nem gondolom azt, hogy magyarorszagnak ez a legnagyobb problemaja, plane, hogy emiatt a fideszre kene szavazzak"

Ebben egyrészt igazad van, másrészt a következő 20 év dilemmája az lesz, hogy mi a várható nyugat-európai Mad Max keleti határa leszünk, vagy a nyugati. Afrikában 2050-re duplázódni fog a létszám. Ez úgy 1.3 milliárd, nem annyira európai kultúrájú potenciális migrit jelent. Ugyanakkor erre a problémára a Jobbik legalább olyan jó válasz mint Orbánék.
Nem kell ahhoz antiszemitának lenni, hogy náci, göbbelsi kampányt folytasson a magyar kormány. Márpedig széles mellkassal, szégyenkezés nélkül állt bele a legújabb náci alapvetésbe is a Fidesz...
A miniszterelnök egy minapi beszédében szomorkodott azon, hogy a németek ötször annyit keresnek, mint a magyarok. Pontosabban nem szomorkodott, hanem ennek fényében szemtelenségnek nevezte, hogy Schulz szocdem kancellárjelölt nem akar pénzt adni Orbán kerítésére. Mielőtt odajutunk négy év múlva,…..
midnightcoder3 2017.09.10 20:31:30
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: "Náci alapú kérdésekre is tudok választ adni, azt mégse vagyok náci."

A kommunizmus is a nácizmus egy fajtája. Csak a nácik nemzeti szocialisták voltak, a komcsik pedig nemzetellenesek. Ja, és a nácik úgy 6 millió civilt öltek meg, a komcsik pedig alsó hangon is vagy a tízszeresét.
midnightcoder3 2017.09.10 20:35:50
@Lord_Valdez: "Tajvan se született gazdagnak."
A keleti modell leutánzásához mi egyrészt elég kevesen vagyunk, másrészt túl jó a fizunk ehhez. A nyugati modellhez viszont kellene úgy 500 évnyi felhalmozott tartalék.
midnightcoder3 2017.09.11 07:24:17
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: Lenin elvtársnak úgy 4 és 13 millió közötti áldozata volt, Sztálin elvtársnak olyan 23 millió. Mao elvtársnak olyan 48-78 millió, aztán a kisebbek mint Pol Pot a maga két milliójával, Kim Ir Szem a maga 1.5 milliójával, a többit már nem is érdemes számolni.
Orbán Viktor kormánya még véletlenül sem képes igazat mondani a menekültekkel, az Unióval, a kvótaperrel és Soros Györggyel kapcsolatban. Igyekeztünk összeszedni minden kormányzati hazugságot - nem volt könnyű...
midnightcoder3 2017.09.11 07:06:02
@karandash: Az a különbség, hogy míg az amcsik nem hiszik el, hogy a lövöldözés megállítja a hurrikánt, addig a békéért imádkozók elhiszik hogy ettől tényleg béke lesz. Akkor ki is a hülye ?
Beismerem, hogy mi Magyarországon nem a legolcsóbbat választottuk az élelmiszerekből, ha találtunk jobb minőségűt, ami még megfizethető volt, így most nem sokkal több a heti kiadásunk, mint Mo-on volt. Persze csak azért nem vettem biot, mert az volt ráírva, főleg mivel Magyarországon a bio cuccok…..
midnightcoder3 2017.09.10 20:26:01
@Györgyi Francsicsné Nagy: Programozó kollégám kinn van, ő úgy 4x keres többet kinn mint itt. Viszont előzőleg vagy 5 évig tanult svédül.