Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gerli

36 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy olyan lépéssel, amely felforgathatja a közösségi média tájképét, a TikTok bejelentette, hogy tervezi elindítani egy új fotómegosztó alkalmazás, a "TikTok Notes" appot - célzott versenytársat az Instagram számára. A közelgő alkalmazás arra hivatott, hogy kihasználja a TikTok hatalmas felhasználói…..
A e-kereskedelem és az AI-fejlesztés gyorsan változó világában új csatatér nyílt meg a fogyasztói adatok gyűjtése és felhasználása körül. Ennek a vitának a középpontjában a Temu vásárlási alkalmazás áll, amely több javasolt csoportos keresettel is szembesült, amelyek túlzott adatvédelmi…..
A történelem során volt már sok különleges képességgel felruházott állat, amelyek aztán trükknek bizonyultak, azonban itt nem erről van szó!   Christina Hunger alapvetően változtatja meg az eddigi kapcsolatot a kutyáinkkal. Az Amerikában élő hölgy nem kutyakiképző viszont szakértő a kommunikáció…..
Tizenöt éve szoros a kapcsolatom a lovakkal. Oktattam lovasiskolában, voltam lóápoló és lovas. Mind ugyan azt nyújtotta, a lelki-békét. Nem tudom, hogy van-e nagy Ő, hogy társat találni tényleg csak egyet lehet-e. Azt tudom, hogy párkapcsolatban az igazat kell megtalálni, nem pedig azt az…..
Gerli 2020.04.24 13:40:58
@Erőnyerő: Köszönöm, nagyon kedves vagy! Nagyon érdekes, amit írtál biztosan különleges ló volt. :)
Cserépváralja szép természeti környezetben lévő Bükk-aljai település. 25 km-re található Mezőkövesdtől, valamint Egertől is.  Néphagyományait a 30 éves múltra visszatekintő aranyminősítésű asszonykórus és gyermek csoport őrzi. Minden évben megrendezésre kerül a “Váraljai Művészeti Napok”, melyen…..
Javában szervezzük a cserépváraljai alkotótábor programjait. Ebből az apropóból utaztam Zajácz Tamás bőrműves iparművész társaságában Mezőkövesdre, ahol egy találkozót beszéltünk meg Korpás Károllyal, aki  a művelődési ház kötelékében a képzőművészeti kiállításokat szervezi… többek között (mert…..
kARakTer Firkálni jó! 2019.02.27 10:00:55
Ha beírjuk a keresőbe a „firkálás” szót, nagyon sok érdekességet tudhatunk meg erről a tevékenységről. Feuer Mária: A  firka lélektana címmel írt könyvet, melyet az Akadémiai kiadó jelentetett meg 2002-ben. Szóval bőven, van irodalma a témának. Az alábbi cikket azért választottam közre adni…..
„Az alkotás öröme nem valamiféle kiváltság, amely csak a nagy tudósokat vagy művészeket illeti meg. Minden ember, bármely foglalkozási ágban, alkotó munkát végezhet és átélheti annak szenvedélyeit, kereséseit, eredményeit és felfedezéseit, ha akarja ezt, és képes megvalósítani…..
Én nem tudok ilyeneket kitalálni….. Én nem vagyok elég kreatív…. Nem tudok ilyet csinálni… Nekem ötletem sincs… Ismerős? Te is tettél már hasonló kijelentéseket? Pedig sokkal több rejlik bennünk, sokkal többre vagyunk képesek, mint gondolnánk. A kreativitás a tanulás része. A tanulás…..
Karácsony a szeretet ünnepe….de bárki bármit is mond, az ajándékozásé is. Szeretünk adni, szeretjük átélni az öröm élményét, mely akkor ér minket, amikor átadjuk…. De mit is? A médiából már november közepén, vagy még korábban, ömlik felénk a vásárlásra, ajándékozásra lelkesítő szlogenek…..
Frida Füveskönyve Többek között ezt a könyvet is olvasásra ajánlottam a közelmúltban zárult budapesti Frida Kahlo  kiállítás kapcsán. Jómagam is vettem a „fáradtságot” – nem volt az!! Mi ez a könyv? életrajzi regény? művész portré? szenvedés…..
Sok ember félve vagy nem is lép be egy kiállításra. Attól fél, nem látja meg az alkotásokban a csodálatos remekművet, vagy nem érzi azt a lelki hatást amit elvárnak. Fotó: Mervai Márk Frida Kahlo műveinek megtekintése, véleményem szerint, remek kiindulási alap. Ezt a kiállítást meg lehet élni.…..
kARakTer Mit tudunk a turulról? 2018.10.08 17:56:37
Minden nép monda- és mitológia világának megvannak a maga totemállatai. A magyar hiedelemvilág egyik legmeghatározóbb szereplője a turul madár.   Rakamazi turul                                                           Gizella kincs turulja De tulajdonképpen mi ez a madár....? altáj…..
kARakTer Szín vagy mégsem? 2018.10.02 21:56:15
A színek egyike, bár a színelmélet nem tekinti színnek, hanem – a fehérrel és a szürke összes árnyalatával együtt – akromatikusnak, semleges színűnek tartja. Szemünk feketének érzékeli azt a testet, felületet, amely egyáltalán nem, vagy környezetéhez képest csak nagyon gyengén veri vissza a látható…..
 A fehér a visszavert ragyogás. A szín hiánya, mégis tartalmazza a spektrum minden színét. Szimbolikus jelentése: tisztaság, szűziesség, ártatlanság, könny, tiszta lap, új kezdet. Tiszta értelem és érthetőség. Megvilágosodás, megtisztulás.   A fehér szoros kapcsolatban áll a halállal, és az…..
kARakTer A kezdetek 2. 2018.09.12 15:21:29
A legelső szobrok női- és állat figurák voltak. Készítésük célja természetesen nem a gyönyörködtetés volt. Azért készültek, hogy a vadászat, halászat tevékenységét pozitívan befolyásolják, eredményessé tegyék,tehát az emberek a maguk javára fordítsák a természeti jelenségeket. Az…..
kARakTer Vajk – István 2018.09.05 19:03:08
Több forrást átnézve, a honfoglalás, az államalapítás időszakáról, az akkori uralkodó(k) életéről teljes bizonyossággal kinyilatkoztatni tényeket ….enyhén szólva is merész gondolat. De ha már arra is vállalkoztunk, hogy egy-egy festő műveihez némi háttér magyarázattal szolgálunk, akkor, íme, néhány…..
A turul madár jelképének két legősibb legendája közül az egyik Álmos vezér születését megjósoló mítosz, melyben Álmos anyjának, Emesének, álmában egy turul jelenik meg, s jóslatával tudatja az asszonyt, hogy fiú gyermeket fog szülni. Méhéből forrás fakad, és ágyékából dicső királyok származnak…..
kARakTer Frida Kahlo 2018.08.24 07:55:31
Azért gondolom, hogy kell róla írni, mert egyrészt Budapesten a Nemzeti Galériában 2018. Július 7. - november 4. között látható kiállítása a XX. sz. meghatározó festőnőjének. másrészt, élete tipikus példa lehet arra, hogyan lehet a reményvesztettségből, a legelkeseredettebb élethelyzetből újra…..
Jó hangulatú megnyitó alkalmával tudtunk egy pár szót váltani Buday Mihály festőművésszel. Bemutatkozó kiállításra különös odafigyeléssel választ képeket, mivel Kunpeszéren még nem járt, így volt ez most is. Egy nemzet születése A képen megjelenik a turul legendától a honfoglalásig, majd ország…..
kARakTer A kezdetek 2018.08.17 14:14:10
Őskor  - Festészet? Mire emlékszünk, mi az, ami dereng az alábbiakról: A tudomány mai állása szerint, mikor jelent meg a Földön a modern ember, a Homo Sapiens? (100.000 éve) Mikor keletkeztek az első műalkotások? (30.000 éve) Mik voltak azok? (pl. barlangrajzok, -festmények, kis szobrok, totem…..
Mik azok a napi hashtag-ek? Az Instagramon minden hétköznapra kialakult több téma. Ezek ismeretében és hozzá csatlakozva jól célzott tartalmat tudsz készíteni. A napi hashtagek használata nagyszerű módja annak, hogy közönséget kovácsolj  a márkád számára. Ezek a napi hashtagek nagyon népszerűek,…..
Mire eljött 2017 tele, már sokat gondolkoztam azon, milyen lehet amikor valakinek Husky-ja van. Kifejezetten vonzott a jellemük és a közös sport lehetősége. Végül eldöntöttük, egy husky-val bővítjük a családot. Több örökbe fogadható kutyust találtam, aki szimpatikus volt. Bizonyára fárasztottam…..
A ló hátulsó lábának mozgása két teljesen elkülönülő részre osztható: a hátra- és előrelendülésre. A hátralendülés mértéke határozza meg az előrehaladás sebességét. Minél jobban hátralendül a ló lába, annál nagyobb a tolóerő, a ló sebessége. Az előrelendülés, a súlypont felé lépés ettől teljesen…..
Gerli 2018.04.11 15:12:20
Gondoltam, hogy megosztom a gondolataimat egy olyan sporttal kapcsolatban, ahol a pénz mindenhol ott van, ahol az emberek a ruhásszekrényükön keresztül jelezhetik helyüket a ranglétrán, ahol képtelenség lépést tartani az újabb és újabb divathullámokkal. Megéri? Nem tudom...