Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lifegarden

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltam már vékonyabb, légiesebb, törékenyebb is, de erősebb, az nem. Még sose voltam ennyire erős, mint most. Régen a hasamon lévő kockák (is) érdekeltek, ma a bicepszem fontosabb. Nem csak azért, mert a karom, főleg így nyáron többet van szem előtt. Cseppet sem. Egyszerűen azért, mert azzal emelem,…..
Az, hogy épp ragadozómadár sziluetteket vagdosunk ki a fiúkkal, egy banális véletlen műve. Harmadik napja két hullámos papagáj, Foltos és Csíkos él velünk.  Az egész úgy indult, hogy meglátogattuk egy madaras barátnőmet, és a fiaim hazafelé annyira lelkesen meséltek a Luluval való találkozásukról a…..
Nagyon kevés félelem születik velünk. Az élőlények közül csak a kígyóktól félnénk eredendően, ha már nem cáfolta volna meg ezt is a tudomány. Ha jól emlékszem, két dolog marad az eredeti félelmek listáján: az éles hang és a sötétség. Az evolúció szemüvegén át e két utóbbi kis empátiával érthető,…..
  Ma hét éve fordult fel fenekestül a világ. Az enyém legalábbis. Elsőszülött fiam születésnapját ünnepeljük. A világ legboldogabb hétévese két dologra vágyott nagyon. Egy extrém görkori pályára, és egy hatalmas lóra. Előbbi olyan, de olyan egyszerűnek tűnt…  A Görzenálban természetesen mind a…..
  Egy hete mániákusan virágokat ültetek.   Nem tudom, miért, de minden nap egy nagy tálca virágzó növénnyel érkezem haza, és a tenyerem vízhólyagos a kerti munkától. Ültetek. Folyamatosan. Közben a gondolataim a Dunán időznek. Valamiért nem vitte el őket a sebes áradat. Pedig huszonegy életet…..
    Orsi barátnőm huszonnégy éve kitartóan felhív ezen a napon reggelente, és kaján vigyorral meghirdeti pünkösdi királyságát. Szerencsére sosem hagyná ki. Orsi nyolc nappal később született. Tehát ilyenkor hivatalosan egy évvel öregebb vagyok majd’ egy hétig. Remélem, ez a poén fogatlan, motyogós…..
Fotó: pintrest    A jungiánus teszt tizenhat dobozba pakol minket, a DISK négybe, a horoszkóp tizenkettőbe. Szeretünk egyszerűsíteni. Néha segít. Na, én meg most elosztom a népet háromba. Ahogy a fáktól az oxigént, a jóistentől meg a wifit, úgy kapjunk egymástól az energiánkkal. Mármint a…..
    Két hete vagyunk itthon a gyerekekkel. Egy makacs és agresszív vírus tombolt végig közöttük, szorongatta meg mindhárom apró testet. A férjem pont ebben a két hétben utazott el egy sürgős üzleti útra, és így magunk maradtunk a srácokkal, a negyven fok feletti lázukkal, és az elesettséget egyre…..
 Fotó: Art Streiber  https://www.wired.co.uk/article/whats-driving-elon-musk és https://www.google.co.uk/amp/s/www.dailymail.co.uk/news/article-2244002/amp/Mall-Santa-Claus-fired-rude-grumpy-wouldnt-let-child-sit-lap.html     Kedves Télapó!   Biztosan fáradt vagy ma reggel, ezen az egyetlen, de…..
  „Túl hangos a zene? Öreg vagy!” (Aerosmith, ha jól emlékeszem…..)   Azt hiszem, van egy ingerbefogadási szintje és maximuma mindenkinek. Ez extra eltéréseket mutathat, mintha valahogy velünk születne, legyen szó érintésről, hangról, sebességről, társas életről. Én magamat mindig azok közé…..
  Tele a virtuális világ (is) cicaharcokkal. Meg azok áldozataival.   Egyik nap a bálnácskáké, a következő a kérkedő celeb anyáké és a kritikusaiké. Bálnácska ügyben csak jelzem, a le és megszólt nők amúgy orvosok, cégvezetők, körmösök, befektetési tanácsadók, vagy akármik, nem mellesleg meg…..
  Meleg, nyári, igazán fülledt este volt a Budapest Parkban szombaton. Hat órakor már kígyózott a beléptető sor, amit elnézve nem is értettem igazán, hogy férünk be ennyien egy végül is zárt, de legalábbis körülhatárolt helyre. Aki már fúrta magát keresztül tömegen az tudja, hálátlan műfaj ez, de…..
Sosem voltam királylány típus. Ez lehet, hogy azzal az egyszerű ténnyel van összefüggésben, hogy úgy tizenkét éves lehettem, amikor először lánynak néztek hozzánk látogatóba érkező ismeretlenek. A dolog némiképp érthető: csutka hajú, kapafogú, békákat gyűjtő langaléta gyerekként nem jegyeztek a…..
Egy dolgot mindig csodáltam férjem angolszász kultúrájában: a viszonyát a nemhez. Én a magam részéről azt tapasztaltam a körülöttem felépített világban, hogy a határozott nem tiszteletlenség, udvariatlanság, nem illik. Pláne gyerekként. Pláne egy tekintélyes felnőtt felé. Pláne, ha szeretünk…..
  Van egy polcom a nappaliban, a ház legszebb és stratégailag legfontosabb pontján, a vitrinben, a tévétől balra. Az üveg mögött tartjuk mindazt, amit nem lephet be a por. Az ünnepi kávéscsészék már jócskán hiányos készletét, a borospoharakat, és a nevezett polcon azokat a könyveket, amiket ha egy…..
Kétnyelvű család vagyunk, még akkor is, ha néha úgy tűnik, a gyerekek egyik nyelven sem értenek. Különösen reggel az öltöztetés során van ilyen érzésem, jellemzően télen, amikor ez a világ egyértelműen leghosszadalmasabb procedúrája. Garantált, hogy a három kissrácból egynek – szerencsés esetben…..
  Igen, valahogy kibírtuk, hogy nem adtunk egyiknek sem soha telefont, vagy más kütyüt. Jó, még a legnagyobb is csak öt és fél, de akkor is. Tudom, mi a dörgés az ovisok között. Ez akkor is valami. Nem volt egyszerű. Évekig nem mentem fél óránál több vezetést igénylő távolságokra, mert mindig épp…..
  Az esték meghittek, mélyek és bensőségesek. A sötét megnyit és felbátorít. Mindannyiunkat. Összebújva alszunk el a fiaimmal ma is, mint oly sokszor. Lassan jön az álom, a nap tele volt élménnyel, kalanddal, veszekedéssel, sírással, nevetéssel. Hangos az élet három kisfiúval. Harsány és élénk.…..
lifegarden 2018.02.19 20:03:42
@hillman.: Azt gondolom, Sanyika története ennél az értelmezésnél bonyolultabb lehet.
  Bő egy hete töröltem magam a facebook-ról. Új időszámítás kezdődött. Komolyan. És nem csupán kimenekültem, vérszemet kaptam. Töröltem az okostelefonomról minden zavaró csalit. A közösségi háló fogságából kiszabadulva újabb és újabb ötleteim támadtak, hogyan is nyerhetném vissza belső…..
    fotó: http://wsufairytales.pbworks.com/w/page/73693640/Tricksters%20in%20Fairy%20Tales Végre töröltem a facebook profilomat. Valójában már nagyon rég többet ártott, mint használt, de mindig meg tudtam magyarázni, miért nem szabadulok meg tőle. Milyen jó tudni a távoli ismerősökről! Szuper a…..
  Futni mindig futottam, de sose gondoltam extrának, vagy különlegesnek a futást magát. A kutyasétáltatás spotosabb formájaként tartottam számon és hatlábúként kocogtam, futottam, rohangáltam, és ez természetes része volt az életemnek. De elegendő nem volt. Sokkal érdekesebb, merészebb, és…..
  A legfontosabbal kezdem. Alapszabály: keress az utolsó hetekre, lehetőleg minden napra szabad nagymamát, nagypapát, bébiszittert, bejárónőt, tesót, barátnőt, bárkit! Anélkül el se kezdd! Nem, nem és nem! Eszedbe se jusson! Ja, hogy úgy jártál, mint mi? Hogy épp dolgoznak, elutaztak, nem érnek rá,…..
  Ma reggel történt valami. Valami, amire biztos, hogy egész életemben emlékezni fogok, és amit talán a legkülönlegesebb kincseim között fogok tartani, nagy becsben, mindig elől tartva. A három kisfiam adventi naptárába minden éjjel egy kis csokit csempésznek az angyalok. Egyszerre egyet, mert a…..
  Forrás: https://wmn.hu/wmn-life/47822-atmeneti-kilepes-a-klubbol--ezert-erdemes-neha-belelepned-masok-cipojebe   A minap egy régi barátnőmnél töltöttem egy éjszakát, egy vidéki ünnepségre készültünk, és befogadott bennünket a kis lakásába a három fiammal. Nem is akárhogyan. Ő maga aznap éjjel…..
 Tegnap pofára estem. Az oviban próbáltam a három fiút egyszerre téliesíteni, és csúfos kudarcot vallottam. Míg a két nagyot kergettem – szó szerint – le kellett vennem a kicsiről a kabátot, mert ugye az meg beleizzad a cuccba, mire a többit felöltöztetem. Ez rám is vonatkozik, tehát az öltöztetés…..