Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mummin

22 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pintér Béla tipikusan olyan színházat csinál, hogy bármivel rukkol elő, az ember mindig komoly elvárásokkal és vérmes reményekkel indul a Szkénébe, annak ellenére, hogy a Mester pályafutása számomra inkább lejtmenet, mintsem egy felfelé ívelő görbe. Tudniillik iszonyú erősen…..
A színházéhség nagy úr. Főleg nyáron. A balatoni, kisgyerekes nyaraláson az igények lentebb csúsznak. Nálam is. A Keszthelyi Nyári Játékok repertoárja hetente-kéthetente változik, tömbösítve játszották idén a Centrál Színház „vígjátékait”. Az elmúlt években a felhozatal láttán eszembe se jutott…..
mummin 2012.08.12 21:20:57
@Anti Anyag: Köszi:)) Kimoderáltam őket "nem releváns" megjegyzéssel.
mummin 2012.08.14 09:40:42
@Zoonekrofil: Köszi! Posztolás előtt javítottam, de ezek szerint a mentés nem sikerült. Jav vált.
Christie klasszikus, a bemutatása óta játszott színpadi darabja néhány évtized „késéssel” megérkezett a Tháliába. Szeretem Christie írásait, tekervényes megoldásait, Az egérfogót már olvastam, tehát maga a sztori nem volt ismeretlen előttem, sőt még arra is emlékeztem egy évtized…..
Idén először végre lesz Színházak éjszakája, ami kiváló programnak ígérkezik. Van egy Facebook-oldaluk itt, meg egy szinhazakejszakaja.hu a részletes programmal. Hajrá! ..
mummin 2012.03.26 17:26:40
Beugróként érkeztem az előadásra, melyről szuperlatívuszokban beszéltek ismerőseim és hangoztatták, hogy nagyon nehéz rá jegyet szerezni (érthető, Nemzeti Színház, kb. nagyon kevés férőhely). Ezért amikor az előadás kezdete előtt másfél órával megtudtam, hogy van egy "feles" jegy, nem…..
A Katona nagy kedvenc, Flaubert már nem annyira - gondoltam utóbbin felülkerekedek, hiszen jó rendezésben, jó színészekkel minden megoldható. Hát, csalódnom kellett. Bevallom, fanyalogva még nem jöttem ki a Katonából, most igen. Mielőtt leültem megírni ezt a bejegyzést, még azon is elgondolkodtam,…..
mummin 2011.05.30 20:35:26
@szergej_bodrov: Lehet, hogy egy kicsit belebonyolódtam, a zene rendben volt:)
Bár a magyar színházi világban nagyjából mindenki ismer mindenkit és a kis hazai piac, illetve kevés rajongó miatt a színészek nem számítanak különösen celebeknek, azért nem bennfentes színházi körben a színész ismerős még mindig bevethető fegyver. Csajok jelenlétében a „Nézd, az a színész ott…..
Lukáts Andor jó kis előadást rakott össze a színművészetis hallgatókkal: a klasszikus orosz drámát 100%-ban klasszikus módon dolgozta fel, a gyertyát gondosan meggyújtó inassal, a hölgyek kezében napernyővel és korhű jelmezekkel. Mivel még nem voltam főiskolás előadáson, kíváncsian ültem be, majd 2…..
Pihentető délutáni programnak pont megfelelőnek tűnt Hegedűs D. Géza felolvasószínháza - az előadásra leginkább a nevek, pontosabban Láng Annamária és Hegedűs D. neve vitt be, az alapanyag pedig Závada Pál szövege volt. A lényeg itt különben utóbbi lenne, a szereplők - Láng Annamária, Hegedűs D.…..
Az eső elöl menekültem pár hete az Örkény "kirakata" elé, ott szembesültem a finn Aki Kaurismäki (Külvárosi fények, A múlt nélküli ember, Tíz perc: trombita, Gomolygó felhők) filmjének színpadi változatával, a Bohémélettel. Mivel kedvelem Kaurismäki filmjeit, utam rögtön a jegypénztárba…..
mummin 2010.06.08 14:30:57
@sobri jozefin: Pontosan erre gondoltam én is:)
Annyi biztos, hogy a Die hard alapvetésnek számít: a szakadt trikós Willis itthon hasonlóan emblematikus figurája a rendszerváltás körüli időszaknak, mint az ablakban bámészkodó Horváth Balázs. Hogy jó ötlet e színpadon és Bruce Willis nélkül feldolgozni McLane sztoriját, több mint kétségesnek tűnt,…..
Fura módon amióta Alföldit kinevezték a Nemzeti élére, folyamatosan valami nagy-nagy durranást várok, de csak nem akar előjönni vele. Valószínűleg magasak az elvárásaink, tőle mindenki valami forradalmi újítást remél (vagy épp attól tart), fordulatot vagy botrányt, akármit, de mindenképpen…..
Akit kevésbé szeretnek, soha sem tudja pontosan, miért is szeretik őt "kevésbé". A világ igazságtalanságát okolja, vagy az emberek érzéketlenségét, holott valójában érzelmi intelligenciájának fejletlensége; önzése és beszűkültsége miatt kerüli őt mindenki. Mert bizony kerülik. Nem szívesen…..
Azt beszélik, létezik egy titkos szekta, láthatatlan, csendes járású, arctalan tagokkal. Összetartozásuk ideológiák, vallások, anyagi javak felett áll; kötelékük betonmasszív alapja pedig nem más, mint Hámori Gabi bálványként imádása. Péntek este az Örkény Kasimir és Karoline előadásának kb. a…..
mummin 2010.03.01 17:27:36
@kovacsbalint: Bálint posztjára kritkájár (nem a komment) reagálva - nekem éppen az örkényes és a miskolci előadás vége közti különbség okoz dilemmát. Az örkényi anyává válás kép nagyon erősen megmaradt bennem, nem vagyok benne biztos, hogy a miskolci megoldás ennyire jó lenne és persze teljesen mást mond...
mummin 2010.03.01 17:28:46
@mummin: no, "posztjára, kritikájára" (túl sokat akartam egyszerre, bocs)
Kovács Lehel főpróbai balesetét követően eltolódott A kétfejű fenevad bemutatója. Beugró emberként vettem részt a főpróbán/premieren, ahol a kezdés előtt a rendező, Máté Gábor is szót kért, felhívva a figyelmet arra, hogy Kovács Lehel darabbeli fürgesége megakad a mankók miatt, és…..
mummin 2010.02.22 13:32:03
@Prospero: fangos elírás javítva, köszi. Valóban nem recenzió, nem is az akart lenni, akit érdekel a sztori olvassa el vagy nézze meg - ezért van a színház és ezért van a könyv. Nem célunk tartalmi zanzák írása... és ha ömlengés, az azért van, mert igazából rosszat nem tudok róla írni, de előtted a pálya...:)
mummin 2010.02.22 13:33:53
@flea: újra javítva, köszi. Még életemben nem írtam le ezt a szót, de most örökre megjegyeztem...
Mivel a hírek szerint az Eszenyi-féle új szellem lengi körül az egyébként kortárs amerikai darabot (eltekintek a leírásától) és pár beugró színész (Gyabronka és Láng Annamária) neve csábítóan hat rám, engedek a kísértésnek és rábólintok a darabra. És igyekszem mindvégig észben tartani, hogy a…..
Nem vagyok egy táncszínházba járó, rettegek attól, hogy nem értem a szavak nélküli színházat, hiszen sohasem mélyedtem el a tánc, balett világába. Az első – és ezidáig egyetlen – próbálkozásom a Forte társaság Kalevalája volt, melyet háromszor láttam és mivel magát az alapművet is…..
Úgy alakult, hogy újra lehet játszani velünk! A Gödörben három napon keresztül látható egy új, kísérletező kedvű színházi projekt az Élőkép Társulat és a H, mely tulajdonképpen egy "trilógia" (VÉGTELEN, EX LIBRIS) végét jelenti. Az ÁTJÁRÓK - a szerzőket idézve - "Szubjektív…..
Ez kevés volt nekem: hiába a gyémántkemény színészgárda, a majdnem meztelen testek, az egyik legmenőbb kortárs drámaíró és a téma, aminél magasabbra a labdát nem lehet feldobni, ez az előadás nem kicsit lufigyanús. Vagy csak én ülök be túlzott elvárásokkal olyan nevekre, mint Csákány, Für, Tasnádi…..
Thomas Bernhard: A színházcsináló (r. Tamási Zoltán)Minimum, hogy sajátos, ha nem is túl eredeti a Stúdió K enteriőrje: a lepukkant karosszékek, díványok, kiragasztgatott régi papírok, színlapok és az egymást érő szőnyegek uralta térben minden valamirevaló kiöregedett bölcsészben megmozdul valami,…..
Színház.hu Szorokin: 23000 2009.12.10 23:00:00
Ezoterikus akció scifit tett le az asztalra Szorokin a 23000 című könyvével, aminek a napokban jelent meg a magyar kiadása. Az ezotéria ismerős lehet mindenki számára, aki látta a Krétakör vagy a Nemzeti Színház produkciójában a Jég című előadást - a mostani kötet a Bro útjával kezdődő és a Jéggel…..
Színház.hu Szorokin: Bro útja 2008.07.21 17:49:00
Hogy mire fel a "könyvkritika" (nem az)? Ha nem láttad a Krétakör Jég című darabját (amit már nem is fogsz, hacsak az ősszel a Nemzeti Színházban jövő B-verziót nem tekintjük félig-meddig annak), legyen elég annyi, hogy 1. hibáztál, 2. az előadás alapanyaga egy Szorokin nevű kortárs orosz…..
mummin 2009.12.07 20:19:47
@mummin: És megjelent magyarul a 23000!!!! Friss és ropogós!