Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pista Sagemono

0 bejegyzést írt és 107 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Újra itt vannak a 30-as évek: fogadalomtétel az állami janicsárképzőben 2019-ben. Köves Slomó és Ursula von der Leyen likes this...
Pista Sagemono 2019.09.11 18:56:19
@Cycmen: Te magadtól vagy ennyire tapintatlan, vagy isteni sugallatra?
         Bevezetés. Tárgyalás. Befejezés.        Az Orbán-mentes rész. A csoport fogalmát nem tudom elmagyarázni egy Vincent-posztban.  Van azonban egy csoport, amelyet mindenki ismer és ez az egész számok csoportja. Az egész számokra gondolhatunk úgy, mint egy gráfra. A három a kettővel és a…..
Mintha túl magabiztossá vált volna attól a magyar kormánypárt, hogy finoman szólva is egyszerű propagandaeszközök bevetésével sorra nyerte a különböző választásokat az utóbbi években. Pedig a győzelmek mögött volt egy fontos változás, ami erősen hathat a Nemzeti Együttműködés Rendszerének jövőjére.…..
Egy friss felmérés szerint egyre népszerűbb az európai egyesült államok gondolata. A Závecz Research kutatása alapján az ellenzékiek 72 százaléka ért egyet a Demokratikus Koalíció javaslatával, de még a fideszesek közül is kétszázezren szimpatizálnak az ötlettel. Íme néhány szám a Závecz Research…..
A Bundestag konzervatív elnöke azt gondolja, hogy Nyugat-Európának jobban tekintetbe kellene vennie a keleti tagok aggályait. A nacionalisták előreláthatólag jól szerepelnek az európai választáson, csak utána kerülnek bajba, mert a belső ellentétek miatt aligha képesek hatékonyan…..
Pista Sagemono 2019.04.18 20:23:12
@Boycie: Én is pont így jártam. Sétálok Párizsban és bemegyek egy étterembe, hogy fekete kagylót egyek. Kérdezték ilyen nálatok nincs?
Mondom, nincs, mert nálunk minden migráns ki van tiltva. A banán is csak azért jöhet be , mert sárga és fizettek érte , hogy bejöjjön.
A fakenews rosszabb, mint a tűz. ..
Pista Sagemono 2019.04.16 22:41:24
@_most_: Respekt.
Pista Sagemono 2019.04.16 22:44:43
@_most_: Respekt.
 „Kígyónak lábsó, madaraknak fogsor, diktál a kormány, írja a doktor.”..
Pista Sagemono 2019.03.11 21:05:29
Egyértelmű az MTA kivégzése. No nem "azért" mert más vélemény nem lehet. Pénz!!!!

No ez az alapvető motiváció. Nem az alapkutatás profitmentessége vagy akár a cigánygyerek hátránya az Angol arisztoráciában. Pénz.
Ha a kormány akar valamit akkor azt kiemelten támogassa extra pénzekkel és pályázatokkal.
Hja vazze a csillagászok találtak még egy kisbolygót, de nem vehet rajta telket mészaros lölő akkó minek.
Ha megfejtik, hogy mit evett a kőfejtőben az iparos a Kheopsz piramis építése közben?? az nem használható a magyar gasztronómiában?
Az viszont érdekelne, hogy egy Willkommenskultur agya szerint, hogy lehet Orbán pénze a nemzeti költségvetés , amit saját szájíze szerint költhet el. Miért nem lehet egy baloldalinak értelmes gondolata? Igen ezt is meg kellene fejteni, és az ország máris jobb irányba fordulhatna.Van régi barátom ebbe a sárga táborban és nem tudom velük elnyomó érveléseik ellenére tisztázni, hogy akkor a gyerekek miért külföldön dolgoznak, és viszik őket nyaralni, mert a nyugdíjból még a kiutazásra sem telik.
A lényeg:
a kormány elvette a tudomány függetlenségét,
rátette a kezét a tudományos forrásokra .
A következő ciklusban az EU ezt preferálja .
Még a végén habonyárpi is akadémikus lesz. vagy a rezsiszilárd. Kósa már készül doktorálni kommunikációs inzultusok témakőrben.
Sikerült eddig eljutnunk. Mária elhagyta az országát, Széchenyi meg forog a sírjában.
Orbán Viktor a Juncker elleni támadással túlfeszítette a húrt, de a Néppárt továbbra is opportunista, mert hatalmi törekvéseihez szüksége van Strasbourgban a magyar képviselők szavazataira; Az Európai Tanácsban egyre inkább az látszik, hogy a szükséges többség híján fektetik a Magyarország elleni…..
     Szarka László Csaba akadémikus a következőt engedte meg magának Körösényi Andrással szemben.  "Lehetséges-e például az objektív tudomány képé­ben tetszelgő, kőkemény globalista értékrendszer hirdetése az akadémia mint nemzeti közintézmény keretein belül? Normális körülmények között,…..
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
6 milliárd eurót nyúlhat le Orbán és közben olyan "tudósokat" toborozhat magának, akik boldogan tapsolnak a kormányzati őrülethez...
     Parragh László főrezsimszolga, iparkamarai elnök interjút adott az azonnali.hu-nak. Én most nem arról fogok írni, hogy milyen csinos fajvédelmi tézist rakott le az asztalra ez az izé, pedig az sem ártana. Az alapkutatásokról mondta el a kormányzati véleményt. Parragh: Nem véletlen, hogy az…..
Kövér Lászlót a Fidesz élő lelkiismeretének szokás nevezni - lényegében minden alap nélkül. Kétségtelen: a házelnök elvhű antikommunista, már amennyiben csak néhányszor pördült meg szélkakas módjára, szemben Orbánnal, aki épp arra áll, amerre szerinte a legjobban megéri...
Donald Trump elhalasztotta szokásos évértékelő beszédét, ám Orbán Viktortól dőreség lenne ilyen döntést várni. Mindkét politikus szereti a nyilvános megszólalásokat, főként, ha azok saját rajongótáboruk előtt zajlanak. A magyar kormányfő viszont nincs úgy sarokba szorítva, mint amerikai kollégája,…..
• Az Orbán-kormány állítólag üzemi balesetnek tekinti, hogy antiszemitizmusba torkollt  a puszta szavazatmaximálást szolgáló hadjárat Soros ellen • Bár az izraeli kormány azt ígéri, hogy besegít az elfogadható koncepció koncepció kialakításába a Sorsok Házánál, Köves Slomó nem bízik abban, hogy az…..
Pista Sagemono 2019.01.19 21:51:55
@Magyarország Europa jövője.:
Az a szerencse, hogy nem rajtad és a többi vezetőszáron logo fitymeszen múlik..
Kérlek nézz körül a világban és időnként gondolkozz is
Pista Sagemono 2019.01.19 21:54:24
@zsindekksz ISIS Al Qaida mind CIA projekt:
Milyen szerencse, hogy vannak akik még a tuningolt statisztikákban is hisznek.
Erről szólt a Kádár rendszer.
Otthon érzed magad?
Pista Sagemono 2019.01.19 22:01:30
@Európai téridő: Itthon minden lehetőséget elkúrunk. Most nemzeti tőkéseket termelünk pártállami szisztéma szerint.
Hallottál már piacgazdaságról:
Nem gond , ha valaki ügyesebb és piacképes. De ez vazze orbitális.
Nem az a baj , hogy a bunkó feljött pestre, csak azt hiszi , hogy Ő osztja az észt.
Viktorka , fel kéne nőni a feladathoz.
Alakul Orbán rémálom-forgatókönyve...
Pista Sagemono 2019.01.08 20:34:33
@rallus: jesszus.
mit hozott?????????????????
Rendet , no ez nem az ami itt van főleg nem a gazdasági vonalon. Vagy ha mindig mészaros nyer az rendben van? akkor.................
Mottó: „...az összes diktátort ugyanazokbóI az alapanyagokból sütötték: korrupció, nepotizmus, rossz gazdálkodás, társadalmi igazságtalanság, erőszak és félelem.”Szrgya Popovics – Útmutató a forradalomhoz Az O1G falfirkaként a maszatos falakon, logóként a közösségi média szabad felületein harsog a…..
Egyre népszerűbb politikai gyakorlat a világban, hogy az államok vezetői csakis saját szavazóbázisuknak akarnak megfelelni, azokat viszont, akik soha nem adnák voksukat a kormányzó erőre lényegében másodrendű polgárokként kezelik. A nagy hagyományokkal bíró nyugati demokráciákban is megesik, hogy az…..
A parlamenti ellenzék lezárta a pulpitust a rabszolgatörvény szavazása előtt. Latorcai János a saját helyéről vezeti az ülést - amely önmagában házszabály-ellenes -, Csárdi Antal LMP-s képviselő videója szerint pedig a képviselői kártya nélkül is lehet szavazni, azaz a kormánypárti képviselők…..
Pista Sagemono 2018.12.12 21:19:35
@Jakab.gipsz: No azt amin a kopaszok "álltak sorba".
Ne nevettess, mert itt most másról van szó. Most a melóst engedik megnyúzni.
Pista Sagemono 2018.12.12 21:23:31
@nick papagiorgo:
Ez csak tiltakozás. Az országot az Albán hadsereg is megbénítaná 24 órán belül.
Nem, ez nem valami vicc kezdete, a Juventus portugál világsztárja a minap tényleg egy londoni éttermben járt és ha már ott volt, negyedóra alatt elköltött 27 ezer fontot (9,6 millió forintot) borokra...
Ironikus posztban tiltakoztak a korlátolt butasága ellen. Pedig amit mond, az inkább félelmetes, mint nevetséges. ..
Pista Sagemono 2018.11.02 21:51:12
Olvasgatva a véleményeket , bizony látszik az ezeréves megosztottság. Vagy széthúzás vagy nevezzük aminek akarjuk.
Nem az a cél , hogy egy poli(techni)kuss szavairól beszélgessünk, hanem csak úgy durr bele alapon.
Szóval nem szívesen szólok bele a gyengénlátók vitájába és nem is veszek fel este napszemüveget az esélyegyenlőség kedvééért, de azért röviden értékelném a hozzászólókat.
Legjobban érvelt és valóságtartalmú hozzászólás a nagy ho-ho hoo részéről érkezett, mert az ember nem csak a tanároktól tanul, hanem abból ami még mellé jön. ) nálunk legalábbis ilyen tanárok voltak." Fiam ami a könyvben van azt bármikor elolvashatod, de ha érdekel a téma akkor jobb, ha a levéltárban kutakodsz" csak arról érdemes beszélni amit nem hoz le a sablontankönyv.) Mikor -Melyik?
A másik szinpi hozzászólás a "rendszerkritikáról" neko 1967 családelemzése volt az egészet végigfuttatva a kndp-s munkásőrig.
No és volt még egy befejező gondolat a szemorvostól, hogy miért is fontos a tisztánlátás.
Nos egy páran akik végig ott voltunk a családdal 1914- től napjainkig azok már sok mindent láttak és nehéz megvezetni őket. Az sem akadály a tisztánlátásra, hogy kölyökként jó volt részt venni egy úttörőtábori programon. Vagy akár ifjú suhancként egy kiliántelepi "szocialista ifjúsági" tábort végig ku.,., tatni.
No és Marx bácsi jól mondta a melós termeli meg a terméket a paraszt a búzát a jó vezető mérnők utasítására, de a tőkés és a gazda (vagy a párt) aratja a hasznot.
Nos ezek az elvek a mai globális világban még mindig irányadóak vagyis nem évültek el
Egy normális könyvtárban Marx a polcon van a jövő generáció okulására.
A történelmet lehet napi "közakarat szerint átírni", de ez még bizony Adolfnak sem sikerült hosszútávon, annak ellenére, hogy megvolt a "kétharmada"
Konklúzió.
Tanuljunk elődeink történelméből és okuljunk hibáikból.
A vallás nevű vállalkozásokra nem akarok kitérni , mert ez magánügy.