Regisztráció Blogot indítok
Adatok
utó

0 bejegyzést írt és 317 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fegyelmi eljárás Constantine “nem-edzősködése” miatt..
utó 2023.12.09 20:33:34
@manga2: A kép neve alapján román bajnokság, nekik meg nincs közük az ügyhöz. Nem is játszottak a magyarban az elmúlt napokban.
Kérdéses Coatta teljes felépülése és pályafutása..
utó 2023.11.25 18:37:41
@1885*: nyilván nem Ancsin vagy az UTE a hibás, és nyilván nem hibáztatom az áldozatot, és lehet, felesleges ebben a helyzetben őt piszkálnom -- de szerintem nem túl szerencsés a fogalmazás. Kétszer is elolvastam. Legalább kétszer van hangsúlyozva, hogy jobban vigyázzunk a magyar játékosokra -- minek, pont amikor légióst abuzált az ellen.
A pont nélkül álló házigazda ellen folytatjuk a vb-t..
utó 2022.08.29 22:42:41
@DominiKing: Ajjaj, nehéz eldönteni, melyik csapat milyen taktikával játsszon a kedvünkért holnap. :D
utó 2022.08.29 23:12:31
@DominiKing: Ha a németek bevisznek minket a negyeddöntőbe, akkor vár ránk egy jó kis USA/CAN.

Ilyenkor a működő taktika, hogy az elején sok apró góllal meg kell zavarni az ellenfelet. Mondjuk ebben az esetben kéne egy 20-30 gólnyi előny.

Ha a negyeddöntő is megvan, onnan már vinni kell a tornát. :D
Két lábban a földön kell maradnunk..
utó 2022.08.26 15:02:42
Nincs konkrét válaszom, de mondom, mit találtam. :)

Amerikában vannak fizetős megoldások, de (gondolom) nem meccsenként (NHL TV vagy ESPN+).

www.sportingnews.com/us/nhl/news/iihf-womens-world-championship-2022-dates-times-schedule-channel-streams/hytnblaoxmyyjghfbj2urcvj

Tegnap valaki a meccs közben betette az onhockey.tv-t azt nézted, ment? Lehet, hogy ott is megjelenik, de mivel este van a meccs, lehet, hogy csak később rakják ki a listára.

onhockey.tv/

Itt baloldalt érdemes frissítgetni a listát, hátha alul megjelenik.

Gondolom, ezek az NHL TV-től vagy az ESPN+-tól lopják az "adást". Nem tudom, milyen minőség, mennyi késéssel, mennyire stabil stb.
Rajnával a kapuban várjuk a szlovénokat Hátvédek: Garát, Macaulay Pozsgai, Horváth Szirányi, Kiss R. Tóth G., Fejes Csatárok: Erdély, Hári, Magosi Kulmala, Nagy G., Terbócs Kóger, Papp, Vincze Szita, Mihály, Vas, Tóth R.  ..
utó 2022.04.19 22:55:26
Belenéztem, de élvezhetetlen volt a webes közvetítés minősége. A 720p felbontás még elmegy, de szaggatott/rángatott is borzalmasan.

Jégkorongot amúgy is "fárasztó" nézni normális minőségben is, koncentrálni kell hozzá. :) Ha pedig rángat, akkor kifejezetten kellemetlen. Megfájdul tőle az ember feje, mert ugye tele van vastag csíkokkal a pálya, amik oda és vissza rángatóznak, ahogy pásztáz a kamera. ÉS ezt órákon keresztül nézni nem pihentető. :)

Amúgy nem tudom, mitől van ez, lehet, hogy csak hozzá nem értés, és valamilyen paraméter rosszul van beállítva. Vagy lehet, hogy több sávszélesség kellene neki, mint amennyit adnak. De 2022-ben talán már meg lehetne próbálni megoldani normálisan, már nem ott tartunk, hogy attól is lemegy hídba az ember, hogy nézheti streamen. Ma inkább az a helyzet, hogy annyi mindent lehet (normális minőségben) nézni, minek szenvedjek pont azzal, amit nem lehet.

Lehetséges, hogy ez a tévészabványokkal is kapcsolatban van, azaz 50 hz-en folyamatosabb lenne a mozgás, a monitoroknál szokásos 60 hz helyett?

Én pont azon szoktam mostanában gondolkodni, hogy a jégkorong pont jó jelölt lenne a 120 hz-es közvetítésekre. Az újabb tévék közül sok tudja a 120 hz-et. Hokiban a lövések annyira gyorsak, hogy lehet, hogy 120 hz-en kicsivel jobban látszanának. Lehet, öregszem is, de tévében többnyire csak a visszajátszásból látom, mi történt egyáltalán egy gólnál.
Bajnokok Ligája-résztvevő a Fehérvár..
utó 2022.03.31 17:35:35
utó 2022.03.31 23:15:06
@trollfeeder: Bár igazából nem követtem az idei idényt, de van egy meglátásom.

Szerintem a Volánnak az évek során jópárszor voltak olyan időszakai, amikor nagyon jó volt, az EBEL legjobban játszó csapata is volt átmeneti időszakokban. De ezt sosem sikerült akkorra időzíteni, amikor nagyon kellett volna, a rájátszásra. Most sikerült.
Hydro Fehérvár AV19–Villach 3-2 Kevin Constantine: – Nagyszerűen kezdtünk, elmentünk kettő nullra, az első harmadunk kulcsfontosságú volt. Miként az is, hogy a hátrányos védekezésünk ezúttal kiválóan működött, a záró harmadban kivédekeztünk egy kettő plusz két percet is. Nagyszerű munkát…..
utó 2021.09.30 12:53:35
@kutyatej73: Nagyon szimpatikusan, kifejezetten intelligensen és korrekten, alázatosan nyilatkozik.
Vas János távozik a DVTK Jegesmedvéktől..
utó 2021.07.20 12:08:41
@alljko: Ennek mi értelme van? :( Miért csinálják? Simán hülyék, vagy rosszindulat?
Sofron István hazatér a Sportklubhoz „Fantasztikus érzés, már most libabőrös leszek, ha arra gondolok, hogy szülővárosomban léphetek majd pályára, annak a sportklubnak a mezében, ahol édesapám is szerepelt . – Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó hangulat lesz bajnokesélyes csapatunk…..
utó 2021.07.19 16:47:43
@Antibes: Ezért sem szeretném, ha bármelyik gyerekem profi sportoló lenne. Vagy legalábbis ne azokban a sportágakban, ahol ekkora a bizonytalanság, és a pénzcsapos hájfejek szeszélyeitől függ minden.

De a piaci alapon működő sportokban is (vagy főleg azoknál) akkora a verseny, hogy rohadtul rossz befektetés az emberek ~100%-ának a sportkarrierbe fektetni. Szinte olyan, mint a lottó. Nem teljesen kizárt, hogy összejön. :)
Kiment az ütközéstől a plexi, de nem robbant fel..
utó 2021.05.27 19:42:18
Gagarin Kupát ért Tolcsinszkij hajszálpontos lövése..
Szlovénia pótvilágbajnokságot szervez – nélkülünk..
Kanada nem rendezi meg a női világbajnokságot..
Rendszerváltást terveznek a magyar jégkorongban..
utó 2021.04.08 14:10:48
A gyerekeim hokiznak, egy lány, egy fiú. Alapvetően örülök, ha megy nekik, élvezik stb. De nem tűnik pályának. Aránylag nagy a verseny, de aki eljut mondjuk ifiig-juniorig, annak is tök kicsi az esélye, hogy akár csak normálisan megéljen a hokiból.

Gondolom, jól keresni lehet a pár magyar topcsapatban, de ott mondjuk a helyek felére van egyáltalán esélye eljutni magyarnak. És ezrével pályáznak up hokisok arra a nagyon kevés helyre. Egy Este ligás középcsapatban egy stabil (nem sztár) játékos mennyit keres? Azzal a rengeteg befektetett munkával szerintem simán elhelyezkedhet bárki úgy, hogy legalább annyit keres, 35 éves korában nincs vége a pályájának (sőt), nincs állandó sérülésvesélyben stb.

A fanatikusoknak lehet jó a hoki, nem racionális életpálya, és ha a gyerekem komolyan a fejébe venné, hogy csinálni akarja, akkor valószínűleg inkább lebeszélném. És akkor még a női vonalról nem is beszéltünk, ahol ugye végképp nem pálya.

A sport mint fenntartható üzlet témában: a magyarok a nyugatiakhoz képest csórók, és nekem az a benyomásom, hogy amúgy sem szeretnek szolgáltatásért sokat fizetni. Nyilván nem jó állami eltartottnak lenni, pld. ezért sem örülnék, ha a gyerekem Mo-on akarna profi sportoló lenni. De nem nagyon látom ebből a kiutat. Szerintem az állami injekció nem kezdőlökést ad a saját lábra álláshoz, hanem rászoktatja a sportot az ingyenebédre, vagy ha úgy tetszik, ebben az értelemben folytatja a kádári utat. Pld. beállítja fizetéseket egy bizonyos szintre (focisták ugye), ami üzleti alapon teljesen irreális lenne. A focisták tudtommal kifejezetten azért jönnek hozzánk, mert Magyarországon a tudásukhoz képest többet kapnak, mint máshol.
Jövő héten Magyar Kupa final four Debrecenben..
utó 2021.03.30 15:03:12
@kutyatej73: Magyarországon az élsport adófizetői pénzből megy, ezen nem érdemes hirtelen felháborodni. Mondjuk kb. Fucsovicson kívül, ő talán eltartja magát, illetve lehet még talán pár másik ellenpélda, de felteszem, bőven elég egy vagy max. két kezem a megszámolásukhoz. :)

Tegyük fel, hogy konkrétum. A TAO tudtommal úgy működik, hogy a sportegyesületek, klubok a szakszövetségüknél pályáznak azzal, hogy milyen céljaik vannak, és arra mekkora TAO-keretet szeretnének. Ha jól értem, az a "vád", hogy azért van a kupa, mert a TAO-pályázatokban szerepelt. Gondolom, akkor ők ezt maguktól beírták, esetleg a szövetséggel úgy egyeztettek, hogy legyen benne, mert a szövetség szerint ez hasznos a sportnak. Ha már tényleg van ilyen vállalás, akkor őrület lenne nem megcsinálni. Én nem annyira látom itt a nagy bűnt. Amúgy meg a szövetség szervezte, gondolom, nem a Miskolc vagy a Fehérvár. Hozzáteszem, még ha vállalás is, szerintem simán kiahagyhatnák, és hivatkozhatnának vis maiorra, hogy nem várták, hogy még most is tombol majd a covid.

Nyilván a korlátozott részvétel furcsa, és illene hozzá kicsit bővebb magyarázat. De amúgy szerintem jó lehet(ne) a kupa. A szurkolók frusztráltak, hogy kiesett a Miskolc és a Fehérvár, szerintem jó, ha van meccsük. A játékosoknak sem árt, főleg hogy nincs vb sem. Engem érdekel.

Nekem inkább a kevés csapat nem tetszik, igaz, ha sokcsapatos lenne, talán akkor is inkább a vége érdekelné igazán a szurkolókat sajnos. Értem, hogy az erdélyi csapatok hiányoznak, de őket a bajnokság döntőjében sem tudom nézni, ha jól értem, legalábbis nem tévében? Pedig most először elkezdett érdekelni a dolog valamennyire. (Nyilván gyenge, puha fotelszurkoló vagyok, stb.) De hogy legyek lelkes egy bajnokságért, aminek a döntője nincs közvetítve?
utó 2021.03.30 17:22:30
@kutyatej73: értem, köszi a kifejtést!