Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szabari.betti

61 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Esetleg télen derült ki a diabéteszetek? Észrevettétek már, hogy a szenzor grafikonja időnként egy hullámvasúthoz hasonlít, amikor az időjárás hidegre fordul? Nagyon sok cukorbetegnél feltételezhető, hogy az éghajlati viszonyok és az időjárás is hatással van a vércukorszintre már a diagnózist követő…..
A sportolók T1D kezelése mindig az adott egyénre jellemző, és számos tényezőtől függ, mint a sport típusa, a sportoló egészségügyi igényei, az edzés hossza és intenzitása, stb. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, tanácsokat, amelyeket fontos tudnunk ahhoz, hogy cukorbetegséggel is…..
Első olvasásra talán furcsa, már-már összeegyeztethetetlen lehet a cím: mégis mi köze van a kettőnek egymáshoz? Hogy jön a hulladékgyűjtéshez a cukorbetegség? Pedig ha belegondolunk, ez a két dolog nagyon is összefügg(het): véleményem szerint diabéteszesként - különösen, ha pumpát és/vagy szenzort…..
Cukkerberg Kicsi Gesztenye 2020.01.03 18:44:01
Magyarország Cukormentes Tortájának receptje mostantól elérhető a blogon! ..
Egy újabb egyetemi feladatomnak köszönhetően nagyon különleges helyeket és kezdeményezéseket ismerhettem meg az elmúlt hetekben. Olyan foglalkoztatóknak jártam utána, akik megváltozott képességű embereknek adnak munkát, és egyben teremtenek lehetőséget arra, hogy ők is fejlődhessenek, megismerhessék…..
A Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen díjazták a legkreatívabb receptet megalkotó hobbicukrászt is. A selyemút ajándéka tortával Pénzes Kinga kapta a verseny főtámogatója, a 77 Elektronika KFT. Dcont ETALON vércukormérőt is tartalmazó ajándékcsomagját a Zsolnay Kávéházban megrendezett…..
Szeptemberben kezdtem el a rehabilitációs környezettervező szakmérnöki képzést az Óbudai Egyetemen, ahol építészként megtanulhatom, hogyan tervezzek (minden szempontból) akadálymentes környezetet, valamint meglévő tereket, épületeket hogyan alakíthatok át ennek megfelelően. Ezeken kívül lehetőségem…..
Hatalmas divat mostanában, de vajon cukorbetegként érdemes-e kipróbálni, alkalmazni a paleo étrendet? Milyen előnyei, és milyen veszélyei lehetnek? Erről írtunk pár sort...
Citromfű, hibiszkusz, fehérbabhéj – idén is sok izgalmas és újszerű gyógynövény összetevőt használtak a pályázók a hobbicukrászoknak kiírt Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012 óta minden évben megrendez. A legjobb gyógynövényes tortáért…..
A Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztese a kecskeméti Puskás Hajnalka lett Almás diós tortájával. A nyertes kreáció nem tartalmaz fehér lisztet és hozzáadott cukrot, kedvező szénhidrát - és kalória értékeinek köszönhetően a cukorbetegek étrendjébe is beilleszthető. A versenyre idén 30…..
Cukkerberg Koffein és diabétesz 2019.09.27 16:10:11
Vettetek már észre eltérést a vércukor szintetekben egy csésze kávé vagy tea elfogyasztása után? A Mayo Klinika szerint a koffein valóban hatással lehet a vércukor értékre, alacsony vagy akár magas irányba is ingadozást okozva, tehát az optimálisabb kontroll elérése érdekében csak limitált…..
Figyelembe véve, hogy az elmúlt években milyen elképesztő gyorsasággal fejlődött a T1D kezeléshez kapcsolódó technológia, ma már nagyon könnyű és kényelmes a rendelkezésre álló eszközöket használni, elsajátítani a kezelésüket. Nincs sok okunk rá, hogy azon tanakodjunk, vajon milyen lehetett korábban…..
Cukkerberg Körös-menti Egres 2019.08.29 18:08:00
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyen a magyar fejlesztésű Dcont® vércukormérő készülékeket gyártó 77 Elektronika Kft., mely a programot kezdetektől támogatja, különdíjat ajánlott fel a Tímár Panzió és Étterem számára a „Körös-menti Egres” elnevezésű tortáért. A cukrász az innovatív…..
Cukkerberg Hőség és diabétesz 2019.08.10 16:00:31
Akár csak itthon tapasztalunk nagy nyári hőséget, akár egy trópusi vakációra készülünk, fontos mindenki számára, hogy vigyázzon a nagy melegben, és tisztában legyen a hatásokkal, amit ez az időjárás gyakorolhat a szervezetünkre. Tapasztaltátok már, hogy a vércukorszintetek extrém gyorsan nőhet vagy…..
Cukkerberg Strand és diabétesz 2019.07.17 14:36:40
Azon gondolkodsz, hogy elmenekülsz a hőség elől és inkább leugrasz a strandra a nyáron? Nem ítélünk el érte...sőt, tökéletesen megértjük! Itt van pár tipp és trükk, hogy navigálni tudd a diabéteszed, amíg jól érzed magad a szikrázó napsütésben...
Cukorbetegként sokszor nincs is olyan egyszerű dolgunk, ha ránk tör a nassolhatnék, hiszen oda kell figyelnünk, hogy lehetőleg ne tartalmazzon hozzáadott cukrot az édesség, amit megeszünk, valamint fontos tisztában lennünk a szénhidrát tartalmával is. Szerencsére országszerte, és különösen…..
Bizonyára sokan hallottátok (illetve át is éltétek) már a frázist "mézeshetek", de mit is jelent ez valójában? Egy T1D mézeshetek-időszaka jó vagy rossz? Most akkor mindennek vége?  Megpróbáltuk megválaszolni ezeket - és egyéb más mézeshetekkel kapcsolatos kérdéseket...
10 dolog sorozatunk aktuális cikkében összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, ami "jó" lehet a diabéteszben, amire pozitív hozadékként tekinthetünk. Tulajdonképpen nem is volt olyan nehéz. Ti hogy látjátok? Melyikkel értetek egyet? Melyik igaz rátok?..
Cukkerberg Repülőtéri security 2019.05.18 17:27:35
Inzulinpumpát viselve a mellkasomon, a repülővel való utazás sokkal nagyobb "kaland", mint egyébként. Cukorbetegen egy ilyen út minden esetben több előkészületet igényel. Diabétesz esetén egy pár napos utazáshoz is könnyű megtölteni egy fél bőröndöt a szükséges felszereléssel és pót-dolgokkal.…..
Gratulálunk! Egy izgalmas, vicces, gyönyörű és erős személlyel randizol, aki diabéteszes is. Ha esetleg aggódsz emiatt, nincs rá szükség. Íme néhány tipp, ami segít gondját viselni választottadnak, és minden más, amit nélkülözhetetlen és kötelező tudni a diabétesz menedzsmentről...
Szerintem minden cukorbeteg életében eljönnek olyan pillanatok - több is -, amikor elege lesz, és úgy érzi, semmi kedve és ereje nincs foglalkozni a méricskéléssel, szénhidrátok számolgatásával, bólusok becsülgetésével. Megunja a folytonos mérleghintát, az egyensúlyozást a magas és alacsony értékek…..
Cukkerberg Édesítőszerek 2019.04.13 15:55:38
Megpróbáltuk egy helyen összegyűjteni a lehető legtöbb édesítőszert, és mindazt, amit tudni lehet róluk. Reméljük ez segít a választásban! Ha egy termék édesítőszert, cukorpótlót tartalmaz, azt kötelesek feltünteni az "Összetevők" felirat után, mennyiségileg csökkenő sorrendben - ahogy ez a többi…..
10 dolog sorozatunk második részében összeszedtük Nektek, mi az, aminek mindenképp benne kell lennie egy diabétesszel élő felszerelésében. Mit gondoltok, kihagytunk valamit? Írjátok meg! Ti miket visztek mindig magatokkal?..
Cukkerberg 12 pont 2018.04.22 20:29:37
Kicsit a saját diabéteszemet, a saját önmenedzselésemet (is) helyrerázandó, felfrissítendő, az elmúlt hetekben igyekeztem összeírni egy listát. 12 pontot, amelyben összegyűjtöttem a számomra legfontosabb elemeit az önellenőrzésnek, az elfogadásnak, a cukorbetegséggel való együttélésnek, a…..
szabari.betti 2019.04.02 12:28:00
@dimitrisz: természetesen :) köszönjük.
Súlyos hipoglikémia - hogyan győzhetjük le az esetleges félelmeinket vele kapcsolatban? Olvashattunk már olyan híreket, amelyek arról szóltak, hogy cukorbeteg gyerekek vagy akár felnőttek esetében egy éjszakai hipoglikémia tragikus halálesethez vezetett. Természetesen ez minden T1D-vel élőt és…..