Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Adri Berecz

26 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tea with Adri A siker ezer arca 2019.09.09 17:18:41
Diplomamunkám során lehetőségem nyílt általam nagyon sokra tartott, szakmájukban igen kiemelkedő emberekkel interjút készíteni. A beszélgetések célja akkor az énmárka témakörének körbejárása volt, de nagyobb kincsre bukkantam, mint vártam. Olyan siker – recepteket kaptam ezektől az emberektől, amit…..
Biztosan Te is olvastál jópár olyan cikket mostanában, ami arról szól, miért élményekre költsünk inkább, mint tárgyakra. Gondolkoztál már valaha azon, miért is imádunk annyira utazni? Kíváncsiságképpen egy kis kutatómunkát folytattam és összegyűjtöttem Nektek pár pszichológiai kutatáson alapuló…..
Tea with Adri Az elválás fáj 2019.06.30 07:10:05
“Az elválás fájNem akarok több fájdalmat.Inkább vele maradok."..
Személyes vallomás 5 percben..
Tea with Adri Majd holnap.. 2018.09.14 11:27:49
Akik járnak hozzám coachingra már tudják, hogy a kedvenc jelszavam az Átkeretezés vagyis nézőpontváltás, vagy a téma újrafogalmazása. Személyes blogbejegyzés következik...
Sokan csak a posztjaimon keresztül ismertek engem. Sokat beszélek arról, bátran szeressétek önmagatokat. De ma megálltam egy pillanatra és rájöttem, a legtöbben nem tudjátok miért is olyan fontos ez nekem, miért hajtogatom annyit.  :) Személyes bejegyzés következik...
Tea with Adri Szeresd magad 2018.09.14 11:27:43
Szeresd magad. Ennyi az üzenetem a mai napra.  ..
Tea with Adri Elpazarolod a napod? 2018.08.24 21:41:16
Olvass tovább és kiderül.. :)..
Akik már ismernek, tudják, hogy szeretem átkeretezni a dolgokat, mert azt vallom, hogy a világot a szűrőinken, vagy ha úgy tetszik szemüvegeinken keresztül látjuk és értelmezzük, és ezt a szűrőt bármikor megváltoztathatjuk.  ..
Tea with Adri Pénzügyeink.. 2018.07.26 15:28:23
Gyakran merül fel coaching beszélgetéseink alkalmával a pénz kérdésköre. Ezért összegyűjtöttem Nektek pár hasznos tanácsot, hogy egy lépéssel közelbb kerülhessetek az álom-bevételetekhez...
A lélek hőmérője: a könyv.  Mondd, meg mit olvasol és megmondom: mi vagy. Megmondom mi az akaratod, célod, vágyad, álmod. Juhász Gyula ..
Tea with Adri Eb-gondolat 2017.11.02 11:40:22
Kurzusokra járunk és tanfolyamokra, könyveket olvasunk és más emberek okfejtéseit hallgatjuk már nagyon-nagyon régen, és várjuk, hogy a csoda velünk is megtörténjen. A nyugalmat, boldogságot kutatjuk pszichológiai kísérletekkel, mesterségesen előállított termékekkel igyekszünk boldogabbak lenni.…..
A párás füvön megcsillanó bágyadt napsugarakat néztem. Magával ragadott az élet egyszerű tökéletessége. Állandóság és folyamatos változás. Üresség és élet. A nap felé fordítottam arcomat és hálát adtam a pillanatért. A tökéletességért, aminek részese lehetek. Figyeltem a tüdőmet megtöltő tiszta és…..
Itt van az ősz, itt van újra, S szép, mint mindig, énnekem. Tudja isten, hogy mi okból Szeretem? de szeretem.  Kiülök a dombtetőre, Innen nézek szerteszét, S hallgatom a fák lehulló Levelének lágy neszét. (..) Petőfi őszi versében gyönyörűen megfogalmaz egy állapotot, amit manapság divat…..
„Miért akarna bárki is látni engem egy filmben? Nem tudom hogy kell színészkedni, nem is értem miért csinálom?!“ – gondolnád, hogy ezeket a gondolatokat a sok kritikus által minden idők egyik legkiemelkedőbb színésznőjének tartott Meryl Streep mondta? Érezted már hasonlóan magad? Érezted már…..
Oprah Winfrey szerint az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok, bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni. Röviden összefoglalva ennyi lenne a recept: kitűzni egy célt, majd nem hagyni, hogy mások eltántoríthassanak annak elérésétől. Nemrég híres nők inspiratív gondolatait…..
Volt a szomszéd lány, a Julcsi. Nagyjából egyidősek lehettünk, de ő már akkor szép és okos is volt. Mondták rá, de persze, láttam is. Julcsi bezzeg jó iskolába járt, jó jegyeket kapott, nőiesebb volt, és ezért jobban is ment férjhez… Ha azt vesszük, érthető is, miért vagyok „kevesebb”, mint a…..
Valószínűleg Te is gondolkoztál már azon, vajon azok, akik nálad sikeresebbek hogy csinálják?! Biztosan valami olyan titok birtokában vannak, ami megszerzése szinte lehetetlen... Szeretnélek biztosítani, a titok nem elérhetetlen, sőt ha tovább olvasol, akár már ma tehetsz annak érdekében, hogy Te is…..
Tudom, tudom. El kellene már kezdenem írni, de előtte még iszom egy teát. És meg kellene csinálnom azt a másik anyagot is. Na, azzal kezdem majd ebéd után…. Ó, már négy óra? Akkor majd holnap… Ismerős? Nyerni nem nyerünk a halogatással semmit. Veszteni annál többet „tudunk”: időt, energiát,…..
Gyakran felmerül a foglakozásaim alatt, hogy a coahcing az élet milyen területein használható. A válaszom erre az, hogy mindenhol, ami a lelket és a szellemet érinti, de valójában maga a fizikai valónkra, a testünkre is hatással van. A gastro coaching egy új ága a life coachingnak, mely kifejezetten…..
Adri Berecz 2017.09.05 21:36:42
@Csokáv: Bár nem tudom mi a háttér, de a legtöbb esetben én azt gondolom, hogy vagy coach vagy pszichológus segítségével - ha ilyen jellegű a probléma - megoldható.
Amit tudni kéne, hogy mi az amit ilyenkor szívesen eszel. Én pl. munkahelyi stressz miatt a ropogósabb ételek után nyúltam - a chips volt a kedvencem. Ezt helyettesíteni úgy tudod, hogy hasonló textúrájú de egészséges ételeket választasz, pl. répa, zeller, esetleg sütsz édes burgonya vagy zellergumóból chips-et. Ezek mind kiválóak. Vagy magvakra is le tudod cserélni. Nem vagyok a drasztikus változtatások híve, ezért nem ajánlom Neked se. A pici változások sokat lendíthetnek és az akaraterődet is edzhetik.
Egy másik technika a vizualizáció: otthon nyugodt körülmények között adsz magadnak 10 percet, amikor befelé figyelsz. Elképzeled azt a szituációt ami kiváltja benned a stresszt és egy olyan reakciót képzelsz el, ami más irányba tereli a helyzet kimenetelét. Mondok egy példát: Az a forrása a dolognak, hogy nem tudsz nem-et mondani, mert félsz hogy emiatt kirúgnak. Elképzeled, hogy kedvesen segítséget kérsz a főnöködtől a feladat megoldásához, és elmondod, hogy mennyi idő lenne, mit tudnál te tenni, és így mindenki normálisan reagál a dologra, te pedig megkönnyebbülsz. Ezt úgy is hívjuk, hogy átkeretezés. Az agy pedig nem tud különbséget tenni a valós emlékek és az elképzelt "emlékek" között. Így végül átírhatod a saját válaszreakcióidat.
Kíváncsi vagyok mik a tapasztalatok! :)
Pár egyszerű lépésben bemutatjuk Nektek, hogy hogyan tudtok képet beilleszteni saját bejegyzésetekbe. A blog.hu rendszere jelenleg háromféle módot támogat: képbeszúrása a blog.hu-ra töltött képek közül képbeszúrás külső linkről képbeszúrás az Indafotós képeid…..
A modern kor betegsége – mondják, a szolgáltató, fogyasztó és rohanó emberé, aki mindent kicsit túlgondol és már alapból ideges. Ebben ugyan nagy igazság van, de tegyük hozzá gyorsan, hogy egy középkori királylány, aki férjét/apját, a királyt és persze a fele birodalmat, a trónörökös(öke)t, az…..
Sokat olvasok arról, hogyan lehetséges mindful állapotban lenni, azaz a jelenben élni. De vajon hogyan valósítható ez meg valójában az igazi világban? Papíron minden olyan egyszerű...  és mit tudsz tenni, ha nem vagy buddhista pap vagy jógi de még egy gyakorlott meditáló sem, és mégis szeretnéd…..
Megbeszélésről megbeszélésre szaladunk. Listák futnak a fejünkben mindarról, amit bele kellene még passzírozni a napunkba - vásárlás, házimunka, edzés, kutya, barátok, család. Este holtfáradtan a kanapéra dőlve már a másnapi teendőket gondoljuk át. Ismerős a helyzet?Állj meg egy pillanatra! Ma egy…..
„Ki korán kel, aranyat lel” mondja a magyar közmondás, és nem is téved, hiszen egy jól indított reggelnek rengeteg pozitív hatása lehet életünkre. Olvass tovább, hogy kiderüljön mit tudsz tenni egy jó reggelért. Kép forrása: pexels..