Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Knédli Man

2 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Messzebbről kezdem, de mindjárt jönnek a magyarok: Welbach Lola (magyar) jógakihíváson vesz részt, mely annyit tesz, hogy márciusban minden egyes k. nap bikram jógára megy a jógaterembe. (K. mint kurva nap, mert most, túl az iduson, túl a kezdeti elszánt lendületen, fárasztó és kényelmetlen minden…..
Knédli Man 2019.03.20 23:09:01
@Yotengri: szerintem nincs túlszaporodás. Legalábbis piciny hazánkban biztosan nincs. Jólét van, kérem szépen, és nem mennyiségi, hanem minőségi "túlszaporodás". A hetvenes években a maslow piramis másik bajnokságában játszottunk, a nép az istenadta nép a földeken volt meg a gyárakban, és nem a rómain meg korzón zokni nélküli HH vitorlás cipőben, meg sziget fesztiválon százezres hetijeggyel. Koncentrált lett a jóléti együttlét, és ezt a lélek, vagy "namaste nyelven" az aura frusztrációként éli meg. Párosul még mellé egy kis pozicionálás a munkahelyünkről, egy csipetnyi onlájn versenyszellem, amit a gyerekünk iskolai e-kréta naplójából kaptunk meg spamként, és már kész is az élelmes magyar archetípusa.
  - Nem szeretem az apámat. Ez a mondatom tízezer dolláromba került - mondja Richard Gere a Micsoda nőben, mikor a pszichoterápiájáról mesél Julia Robertsnek. Sok barátomért, ismerősömért sír a szívem. Negyvenesek, kora ötvenesek, akik zordan, keserűen, pengeszájjal járják a világot. A testük…..
Knédli Man 2019.02.13 22:06:18
Hát biza én nem várom meg, hogy valamék gyerekem könnyek között írjon ilyen sorokat. Inkább ölelkezünk, nagyon nem önmegvalósítunk, mesét olvasunk, még a 13 éves 41-es lábú nagyfiamnak is Pom Pomot tájszólással, meg Varró Danit Mácsaiasan, jó zenéket hallgatunk. Pl. ezt, ami most is szólt (www.youtube.com/watch?v=cuj__JnGWLg), miközben olvastam azokat a sorokat, amiket nem lenne jó, ha majd a felnőtt csemetéim írnának le miután végigjárták a coach-aki-ugye-nem-doktor kategóriába sorolható műszaki szakemberszökevények maslow piramisát. Szoktunk orrszkanderezni, az meg mindenképp terápia ahhoz, hogy ne legyünk messze egymástól azokon a ritka képeken, amit valaki más fotóz rólunk. ...és igen, valószínűleg kellett egy törés (hogy a fene vigye el ezt a népbetegséget is, oximoron, bocs') abban, hogy átértékelődjék az apa-gyerek kapcsolat. Amúgy meg szimplán lüke az az ember, aki nem akar minél tovább gyerek maradni...és ezt a legkönnyebb pont a gyerekek között.
Amikor koraősszel a Hospice Ház előterében bogarásztam az adományozók tábláit tudtam, hogy végre már meg kell írnom a Kulka-ódám.Akkor még nem volt Forbes címlapon, még nem beszélt a betegségéről, még nem jött ki az X film, de akkor csordult ki a Kulka rajongásom, s éreztem, hogy ezzel fogom…..
                                                                                                                                                                          Kabátban, arccal lefelé fekszem az avarban, szúrnak a tűlevelek. Még jéghideg a márciusi föld, de én forró könnyemmel öntözöm. Hát…..
Legyünk őszinték. (mi más marad) December 24-e délelőtt van, megyek az utcán, plusz tizenöt fok van. Beülök a kocsiba, rádió, I’m dreaming of a white Christmas. Miközben kint, mintha március lenne, tavaszi szél árasztja a vizet, és nem hogy nem fehér, de még csak nem is hideg a Karácsony. Odalett ez…..
Knédli Man 2017.12.27 01:32:33
Miután a nappalok visszavonhatatlanul elkezdték a nyúlásukat, elkerülhetetlenné vált számomra az az érzés, amit Omar magyar hangja a mix pultnál (nem) állva szabadított ránk a Duna-parti nyár éjszakákon.
www.youtube.com/watch?v=-DSVDcw6iW8&index=6&list=RDkY57noOFv8w
Tizenegy év. Egyszer a Dalmát teraszán fröccsözve ütötte meg fülem B.Gy. űberlokálpatrióta monológja, amint valakinek azt magyarázta el, hogy "te nem lehetsz szentendrei, ide születni kell, te csak Szentendrét használó vagy". Így maradok én ezt a várost használó, de ezeket az arcokat egytől egyig ismerő - hogy is mondják ezt mostanában, mig...ns?
Mint Driss. Vagy az anyja.
Ezredszerre nézem újra a gyerekekkel a Jóbarátokat –  nem lehet megunni -, az ötödik évadnál tartunk, s csak most figyeltem fel arra, milyen vegytisztán, bravúrosan mutatja be a sorozat a női manipuláció legsötétebb bugyrait. Mikoris a nagyérdemű publikum tíz epizódban láthatja csóri Ross Geller…..
Bene Zsófi barátnőm Kriston Intim Torna trénerként dolgozik. (itt van a Facebookon) Kíváncsi voltam mit lát, hall, érzékel egy tréner a nőkről, a férfiakról, a testünkhöz való viszonyunkról, a szexualitásunkról. Ültünk a konyhájában egy hosszú éjszakán át, beszélgettünk, közben boroztunk, teáztunk,…..
Knédli Man 2017.10.07 02:36:36
Függő.
Én bevallom, nyár elejétől függő lettem. Az sorok korrektek, hitelesek, élvezetesek...
Egyébként nem kell bennünket, férfiakat megkülönböztetve kezelni, a jelenlegi írás címe simán lehetett volna "A farok nem hazudik" (a pina analógiájára hajazva). Sic! Az a fene nagy baj a társadalommal, hogy mindennek, mindenkinek találunk, ill. kényszeredetten akarunk találni valami definíciót, kockába, szabályok közé akarjuk terelni. Mint én is ezzel a cím-adással. (nevet, azaz csak leírja, hogy nevet, de amúgy mosolyog, mert jó zenét hallgat)
Szexus. Intim-torna.
Az egész a házassággal kezdődött, a megismeréssel, és azzal, hogy a lány beleszeretett a fiúba, valamint a saját nőiességébe, az magna-matériába, a mindent vivő nagy magyar anya kultuszba. Ezt hozta otthonról, ezt kapta stafírungként. Elment tanfolyamra, akkreditált tréner lett, elküldte a fiút is, hadd mozgassa meg az alhasi részeket. Jó volt a szex, a fiú úgy érezte, révbe ért. De elég korán célirányossá váltak az intim együttlétek, a "ne védekezzünk" hozzáállást gyorsan felváltotta a hőmérős, peteérős nexus, két terhességből három év alatt lett is három gyerkőc. Tervezetten ölték meg a szexualitást, cinkosok lettek abban, hogy alárendeljék magukat a szülőség társadalmi elvárásainak. Csak mert az egyenrangúságot tűzték ki zászlajukra, azt, hogy a fiú is aktív részesévé válik az anyaság súlyos terheinek.
...
Olvasva a fenti sorokat bizony mondom én jobban látjátok a férfiakat, mint maguk a férfiak. Ez persze lehet törvényszerű, de induljunk már ki abból, hogy nem az! Elkezdtem írni a 47 éves férfi intim kronológiáját, de kit érdekel ez az egyedi eset? Ami ráadásul nem is egyedi, hisz tipikus tünet: a házasságban valamelyik fél rádöbben, hogy nincs meg a szinkron. A biológia csúfos kudarca: a két test, alkat, jellem nem párhuzamosan öregszik. Ez a változás mentálisan, érzelmileg, testileg mindkét félnél más-más arányban következik be. Lehet itt kémiáról, fizikai egyezőségről, vagy éppen interferenciáról beszélni, Casablanca-i szcénákról álmodozni (más, de ide pont jó lesz:
www.youtube.com/watch?v=nW7xp1U9xUM), tizenév házasság után az értelem a nyerő. Az értelem, mint szűrő abban, hogy felfedezzük, hogy miben vagyunk, legyünk közösek, vagy miben nem. Értelem, hogy ki merjünk a másik elé állni azért, hogy elmondjuk neki azt, amit belül ő is tud, érez. Értelem, hogy merjük vállalni önmagunkat, és azt, hogy igen, van kiút a petyhüdtségből. Értelem ahhoz, hogy felfedezzük a világot magunknak és visszatérjünk ahhoz ponthoz, amikor ezt az értelmi tényezőt ki kéne kapcsolni, és csak átadni magunkat a flow érzésének. Ezt az utolsó mondatomat az excel kör-körös hivatkozásnak értelmezné (béna elnevezés, de azt hiszem felismerhető a lényege egy nem excel gurunak is...)
...a másik cikkhez meg: Háy, Nőnek lenni!
Gyerekként nem szerettem. Vasárnap, húsleves, sárga, úszkáló zsír-szigetekkel, főtt répával, hússal, tésztával. Volt benne valami unalmas, valami valami nem tudom mihez fogható elavult íz. Porcelán tányér, falvédő, kinyerma, szürcsölés. Vizet ittam hozzá / mellé / közben. Leveshez vizet?…..
Egy próbát mindenképp megér, még mielőtt (ahogy mondják mifelénk) akasztott ember nem leszek...