Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bendegúz Miklós Gergye

1 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérte a járatbezárási hullám a Ryanair magyar útvonalait is, sajnos Gran Canaria mellett Santander és Nürnberg is is megy a lecsóba a nyári menetrendváltástól. Így már csak egyetlen Kanári-szigetre lehet eljutni közvetlen járattal, Tenerifére maradt heti kettő méregdrága Wizz. Szerencsétlen…..
Bendegúz Miklós Gergye 2019.12.21 18:31:13
@arpad1983: Nem fogja, még nem töltötték fel a menetrendet
Andrásék boldogan bevásároltak a 3440 Ft-os jegyekből, lefoglalták a szállást, elintézték az autóbérlést, aztán elolvasták az Eurowings válaszlevelét. Oda a boldogság: a légitársaság szerint túl olcsó volt a jegy, ezért inkább mégsem adják oda ennyiért. Egy hete én, a feleségem és öt barátunk…..
Egy történet, amiben csak egy dolog kellett volna az ügyfél boldogságához, a jófejség. De a Ryanair erre nem volt képes: hiába hibázott, hiába javította ki végül a hibát, nem sikerült ügyfélbarát ügyintézést bemutatni. Lányom osztálya, búcsúzó tanárukat egy Ryanair utalvánnyal akarta…..
Bendegúz Miklós Gergye 2019.08.19 16:16:37
@solo: szerencsére a WizzAir 7/7 csillagos biztonsàgi minősítéssel rendelkezik és a világ fapadosai között a legbiztonságosabb
Fura közlemény jelent meg ma arról, hogy Tarlós István főpolgármester és Palkovics László innovációs miniszter megállapodott arról, hogy éjfél és hajnal öt között repülési tilalom lesz Lisztferihegyen. A furcsaság az, hogy a két politikus egymással egyezett meg, nem az érintettekkel, bár a Wizz Air…..
Nagy lépés a Wizz Air életében, jelentéktelen az utasokéban: Budapesten állt munkába a Wizz Air első újgenerációs A321neo gépe. A 230 szék sem volt kispálya, hogy a túróba tömtek bele újabb kilencet? Arra, hogy üzletileg miért nagyon fontos a neo érkezése a Wizznek, egyszerű a válasz: ezeken a…..
Bendegúz Miklós Gergye 2019.03.31 17:58:28
@dr. mesterséges színezék: remélem sikerült utána nézni, hogy ezen a gépen 10 vészkijárat van. 2 elől, 4 a szárnyak felett, 2 a szárnyak mögött, 2 a gép végében
Manapság, amikor egy fogyasztói sérelem akár órák alatt is körbefuthat a facebookon, az ügyfélszolgálatok szerepe alaposan megnőtt. A legnagyobb gondossággal üzemeltetett cégeknél is előfordulhatnak ugyanis hibás áruk, technikai gebaszok vagy nehéz időszakban lévő pincérek, de…..
Bendegúz Miklós Gergye 2019.01.04 20:55:54
@Lancelot0: ilyen stílusban nyomatják telefonban is
Pont most, az ünnepek előtt estek durva mélypontokra a repjegyárak, keményen küzdenek a fapadosok, hogy január-februárra megtöltsék a gépeket. Kis körkép. A légitársaságok árazási mechanizmusa egyetlen dolgot akar: a lehető legmagasabb áron megtöltni a gépeket. Pontosabban: a gépet mindenképp meg…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.12.21 22:09:27
@Gtusa: Fuerteventurára heti egyszer közlekedeknek vasárnaponként. Faro pedig szezonális járat. Június 16-szeptember 15ig érhető el hetente 2szer.
Pár új infó, egyenesen a Wizz Airtől. Csomagszabályokról, kommunikációról, megszűnő útvonalról. A Wizz kommunikációs csapata tartott tegnap háttérbeszélgetést, volt pár dolog, ami fontos/érdekes lehet az utasoknak, ezekről röviden. A legfontosabb: a csomagszabályokkal kapcsolatos korábbi…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.09.13 18:55:37
@dieter: a Kolozsvár-Bukarest helyett Marosvásárhely-Bukarest lesz. A Wizznek van még belföldi járata: Várna-Szófia
A főszezonban talán már nem variálnak többet a szabályokkal a fapados szolgáltatók, nem árt összefoglalni, kinél mi az ábra. Az utasoknak leghúsbavágóbb szabályokat szedtük össze, ezeket ajánlott ismerni repülőre szállónak, sőt, foglalás előtt is jó velük megismerkedni, a nekünk legjobb szolgáltató…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.07.17 22:40:14
@nezo0007: én tavaly utaztam velük és a fedélzetre akkora bőröndöket felengedtek, ami elfoglal egy egész felső csomagtárolót. Bécsben se a súllyal sem a mérettel nem foglalkoztak. Odamész a check-in pulthoz és kérsz egy szalagot ami hand luggage-ra érvényes. Onnantól kezdve nem érdekel senkit sem.
Gyors növekedési fázisban elég ritka fejlemény, hogy bázist zárjanak be az ultra fapadosok, most mégis érdekes átrendeződés látszik. Több kicsi szenvedős bázis megy a kukába, hogy a gépeket átcsoportosítva máshol nagyobb profittal tudjanak a cégek terjeszkedni. A fő célpont: Bécs. Úgy tűnik, a…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.04.02 08:41:20
@tothbalazs88: tökéletesen egyet értek veled. A második gép valóban tervben van és szerintem meg is fog valósulni
Sokat utazva feltűnő, hogy Magyarország wannabe légitársasága elég mostohán bánik a nem A-listás nőkkel, ha azok arra vetemednek, hogy jelentkeznek légiutaskísérőnek. A Wizz-sztyuvik szinte mind 40 alatti, magas, sovány, kifejezetten csinos arcú hölgyek és hozzájuk illő urak. Még elvétve sem látni a…..
Zsófi története nem egyedi, bár ő messze tovább jutott az ügyintézésben, mint a legtöbb hozzánk forduló, neki ugyanis a Wizz Air elismerte a panasza jogosságát, és megítélte a kártérítést. Csak épp nem fizeti ki majd féléve. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy mindezt panaszosunk csendes beletörődéssel…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.03.01 15:24:40
@_Sunáznám_: az információk szerzéséhez legközelebb ne a Wikipediát használd. A Wizz járatokat MINDEN országban a Wizz Air Hungary Légiközlekedési Kft. üzemelteti. Ennek a cégnek a székhelye: 1103 Budapest, Kőér utca 2/A. Magyar adószámmal rendelkezik és a repülőgépeik magyar lajstromban vannak/kivéve egy gépet, amely angliai/. Az utazásszervező cégük szintén /WizzTours Kft./ ezen a címen található.
Miután elmorzsoltunk egy-két könnycseppet amiatt, hogy a Wizz felszámolja Lanzarotéra repülő járatát, az egyik utolsó kanyarra még elmentünk. Gyors kört terveztünk, megmászni mindazt két és fél nap alatt, amit eddig nem másztunk meg, enni ott ahol már ettünk jót és nézni a tájat nyálcsorgatva.…..
Bendegúz Miklós Gergye 2018.01.19 20:37:29
@skr77: pl. Vueling
Már februártól újraindítja hajnali londoni járatát a Wizz, de még így is borzasztó szar marad a menetrendje: hajnalban és délelőtt három gépet is indít Lutonból Budapestre, aztán egyet este hatkor és nincs is több. Pont egy hónapja írtunk arról, hogy a Wizz Air iszonyatosan idiótára változtatta meg…..
Van pár útvonal Budapestről, ahova most még be lehet utazni olcsón, de már nem sokáig, mert hamarosan eltűnnek a menetrendből. Különböző okokból élnek ezek a Wizz-járatok, a közös bennük az, hogy már nem sokáig, érdemes őket kihasználni, amíg még vannak. Lamezia Terme Időrendi sorrendben: Hahn és…..
Bendegúz Miklós Gergye 2017.12.18 18:52:53
@Zsokó: a kapacitást Tenerifére teszik át, ahogy megszűnik a BUD-Lanzarote járat onnantól kezdve heti 3 járat lesz Tenerifére. Fuerteventura egyelőre marad heti 1 vasárnaponként.
Budapest-New York és Budapest-Valencia után újabb útvonal került fel a légiközlekedési statisztikákkal foglalkozó anna.aero oldalára a Budapest-Luxemburg útvonal személyében a hét kiszolgálatlan útvonal kategóriájának nyerteseként (Unserved Route of the Week). Lehet nem is kell sokat várnia arra,…..
Bendegúz Miklós Gergye 2017.12.17 19:32:48
@Ződ2000: Már a Wizz Air is Frankfurt fő repterére repül Budapestről és Szófiából, így tényleg indíthatnának egy járatot oda is.
Örömmel jelentem be, hogy a blog átköltözött, így mostantól itt olvashatják bejegyzéseimet. Természtesen a régi oldalam megmarad, de egyenlőre azzal más terveim vannak :) Valószínűleg már mindenki beszerezte a kabátját, de nem biztos, hogy meg is találtátok a számotokra legmegfelelőbb kabátot.…..
Van néhány olyan dolog Váradi József legutóbbi interjújában, amely nem csak az üzleti oldalról szól, hanem az utasok számára is érdekes lehet. Ezekből szemezgetünk. Az interjú a Wizz-vezérrel november elején jelent meg a Forbes magazinban és mivel Gusztinak van némi köze hozzá, rám bízta, hogy…..
Bendegúz Miklós Gergye 2017.11.23 20:28:30
@vanek ur: A Wizz Air most is repül nagyon rövid járatokat:
Budapest-Kolozsvár, Budapest-Marosvásárhely, Kolozsvár-Bukarest, Szófia-Várna, Budapest-Podgorica (55 perc).
Évekre, egész pontosan 2009-re visszamenőleg van ügylistája a Homáron az Ingatlanbazar.com-nak, és ahogy már 4 éve is megmondtuk: Sosem lesz vége. Ugyanis Még mindig pénzt akar.az Ingatlanbazar.com, ami arról híresült el, hogy árak nélkül számlázott, vagyis  egy hónapnyi ingyenes hirdetést ígért,…..
Bendegúz Miklós Gergye 2017.11.16 21:34:44
@Darth Revan: merj rá foglalni nyugodtan ☺ éppen most indították el a Róma-Malé járatukat is.
Kipróbáltuk az új londoni flybe járatot, tetszett. A Budapesten nemrég debütált légitársaság heti három járattal tolja Londont és tök olcsón sokkal kényelmesebb eljutást biztosít, mint a két ultrafapados.  A kedvünk az induláskor majdnem elment az egész flybe-tól, mivel a tájékoztatás fogalmazzunk…..
Már Debrecenből is célba veszi Moszkvát a Wizz, a Ryanair közben egy érdekes spanyol célt dobott be: Santanderrel szinte az egész Ibériai-félszigetet lefedik a Pestről induló fapadosok. Nehéz volt egy akkora ziccert kihagyni, mint hogy ez legyen a cím: akár Wizz-járattal is repülhet jövőre Putyin…..