Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cumuluscongestus

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elöljáróban azzal szeretném kezdeni, hogy az IPM magazint nem ismerem túl régóta, talán ha egy éve akadt – teljesen véletlenül – a kezembe egy számuk. És azonnal ledöbbentem. Ebben persze biztos az is közrejátszott, hogy milyen sztár-, meg egészség-, meg opardon…..
cumuluscongestus 2017.10.18 11:54:39
@Ferenci Tamás (vedooltas.blog.hu): Félreértett, a belinkelt könyv (legelső link) szerzője, Dr. Faragó Ferenc, aki nevéhez köthető ez a baleset.
A dokumentum szerint pedig ezt a részt értettem:
"Lindis vallomása szerint egy, az ACsI-ből érkezett és általa szobahőmérsékleten (egy elromlott jégszekrényben) tárolt szérumszéria zavarossá vált. Ahelyett, hogy kidobták volna, leszűrték, (Lindis szerint Faragó utasítására), de nem vizsgálták meg, mitől zavarosodott meg a szérum. Erdős doktor szerint tetanuszbaktériumos fertőzéstől! Szerinte ebből a befertőződött szérumszériából eredhetett az abban a hónapban készített teljes pertusszisz-hyperimmunsavó állomány szennyeződése. Így cáfolta meg Erdős doktor azt az elméletet, hogy a toxin szűrési hibák és hanyagságok miatt került a szérumba. Vizsgálataiból az is kiderült, hogy a toxin azonnal kötődött az idegrendszerhez,s ettől a ponttól kezdve antitoxinnal már nem volt semlegesíthető. A június 4-e előtt beadott toxint a június 4-e után beadott antitoxin már nem tudta semlegesíteni. Kizárólag a beoltottak testsúlya határozta meg a mérgezés kimenetelét: a kisebb testsúlyú csecsemők meghaltak (tíz haláleset történt!) az antitoxin-kezelés ellenére is.A tetanusztoxinnal szennyezett pertusszisz-hyperimmunsavóval beoltott csecsemők legtöbbje súlyos beteg volt (tüdőgyulladásuk volt) már a szérum beoltása előtt, és valószínű, hogy meghaltak volna tetanuszmérgezés nélkül is. Óriási tragédia, hogy szennyezett szérumot kaptak, de még ennél is borzalmasabb, hogy némely csecsemő, már a pertussziszfertőzés elején, a komplikációk megelőzése céljából kapott szérumoltást, és így nem pertussziszos tüdőgyulladásban, hanem tetanusztoxin-mérgezésben haltak meg. A toxinnal szennyezett szérummal beoltottak sorsát a június 4-e után beadott akármekkora adag antitoxin sem tudta már befolyásolni."
library.hungaricana.hu/hu/view/ORSZ_ORVO_OK_1999_166_169/?pg=98&layout=s (97-98 oldal).
Tartalomjegyzék gyanánt A közösségi (vagy nyáj-) immunitás A bejegyzés I. része itt olvasható...
cumuluscongestus 2017.10.18 05:58:02
@Szilágyi András:
Ott a pont! Az oltottat nem izolálják. Akkor ki fertőz kit?
Ezek szerint a felnőtt lakosság egy része (úgy kb. 50-60 éven aluliak esetén) - miután az oltások védettsége megszűnik - oltatlannak számít.