Regisztráció Blogot indítok
Adatok
El Amante

0 bejegyzést írt és 116 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          „Ha nekem megfelelő és boldog vagyok benne, akkor minden jó, az évek meg csak számok” - ám se a szülők, se a barátok nem értik ezt a frigyet. Levélírónk eddigi tapasztalati szerint a korabeli férfiak vagy csak egyetlen dologért keresnek kapcsolatot, vagy türelmetlenek és túl lazán veszik…..
El Amante 2019.09.21 23:44:02
@El Amante: *olvadtam
El Amante 2019.09.21 23:46:02
@MsIreneAdler: erről van szó, igen :)
El Amante 2019.09.21 23:51:05
@God Harald: vettem észre, ezért is lepődtem meg, h ennyire konkrétan megnyilatkozott valaki, aki nem az.
Ha valaki megkérdezi, miért kötöttünk házasságot, a kapcsolatunk sikerességétől függően különböző válaszokat adhatunk. Ha elégedettek vagyunk, azt mondjuk, szerelemből. Ha már megbántuk, azt mondjuk, akkor jó ötletnek tűnt. Esetleg leegyszerűsítjük a témát, és kijelentjük, hogy fogalmunk sincs. Ha…..
El Amante 2019.09.20 12:42:45
@Haloperidol: szerintem leírta az elején, h sokan szerelemből házasodnak=együtt akarják leélni az életüket (legalábbis ez a terv), tehát nem mondta, h nincs ilyen. De van egy nagy százalék, aki nem, mégpedig egyéb okok miatt: lásd a felsorolást.
El Amante 2019.09.21 23:36:23
@Tabar: ó, köszi, ritkaság az értő olvasàs errefelé. Fura, h ilyen indulatokat és reakciókat vált ki egy ilyen egyértelmű poszt, és engem mindig elgondolkodtat, mi oka van egy boldog/elégedett párkapcsolatban élő embernek idejönni harciszinglizni, meg macskás vénlányozni.
El Amante 2019.09.21 23:37:13
@takineni: nem kell félni az érdek szótól. az érdeked az is, hogy jobb/teljesebb/egészségesebb életet élj és így pl a gyerekedet biztonságban felneveld v a családodnak megadhasd a lejobbat. Hogy kiegyensúlyozott légy, hogy jól teljesíts a munkában, vagy h a környezeted élhetőbb legyen (vö a világ jobb hely legyen). Ha a személyes érdekeidet háttérbe szorítod, abból hosszú távon semmi jó nem sül ki.
Sokszor hallom szingliktől, hogy nincs idejük komoly kapcsolatra. Ezen mindig csodálkozom. Mármint, hogy az idő faktort hozzák fel kifogásként. Ez pont olyan, mintha azt mondanák, nincs időm élni. Mert egyébként szeretnének társat, csak éppen most nem alkalmas. És mondják ezt akár harminc…..
El Amante 2019.09.20 09:25:54
@Sir Galahad: ez egy butaság. Miért fogyasztana többet egy egyedülálló ember? Többet eszik, iszik, ruházkodik, több tv-t vesz, drágábban nyaral ha egyedül van? Dehogy!
Ha összeadnád azt a pénzt, amit egy 2-3 gyerekes család költ éves szinten (pelenkától a nyaralásig), sztem igencsak veszítenének a szinglik, de még az együttélő párok is. Nem erről van szó, hanem arról, h már nem csak a család és a gyerek(szülés) egy nő egyedüli célja. Ami azt illeti a férfié sem. Megváltoztak a preferenciák. Nem elvárás már a házasság, nem szégyen egyedül élni, szerencsére.
                       Posztolónk idén lesz 32 éves, és bár szeretne kapcsolatot, olyat biztosan nem, ahol a párja rendszeresen verbálisan kasztrálja őt. Eddig azt hitte, hogy a nők olyan férfit akarnak, aki mellett nők lehetnek, nőnek érezhetik magukat és nőként is viselkedhetnek, épp ezért nem…..
           ...miért is? Társaságban nem túl kommunikatív, a csaj barátai butának tartják őt, és finoman szólva nem a Windsor-házból szalajtották. Posztolónk azon rágja magát, hogy fogadja el párját most már ilyennek, vagy kezdjen el a szakítás irányába mozgolódni, vagy egyáltalán ne törődjön mások…..
El Amante 2019.09.13 19:04:35
@exilis: a nők eleve arra vannak nevelve, h szót foagadjanak (jókislányok legyenek, ne mondjanak ellent stb), így nagyobb eséllyel tántoríthatók el egy kívülről rossznak tűnú kapcsolattól, de nem példanélküli. A nagyanyám pl. hozzáment a nagyapámhoz (aki a legnagyobb piás volt a faluban, és haláláig támasztott a talponállóban), és utána kb. ki is tagadta az anyja. Nem volt a legjobban sikerült házasság.

A posztban lévő helyzetre is van példám, szintén rokonságban, a nő értelmiségi (tanár) a ffi melós (hegesztő), nagyon ellenezték a nő szülei annak idején, de hozzáment, és az ő házasságuk viszont sikeresnek mondható, 40 éves házasok idén. Nem látok bele, de kívülről jól elvannak.
El Amante 2019.09.14 10:26:30
@Burgermeister: tudom, de ha nekik így megfelel, mit okoskodjak bele? Képmutató házasságok garmadáját nézem jelenleg is, sokaknál tudom, ki kivel kúr félre, és ez idős korban sem esik nagyon vissza. Ez a házasság sem tökéletes nyilván, amiről írtam, csak tényt közöltem, h a nő annak ellenére ment férjhez a pasihoz, h a szülei ellenezték, és végül is mégiscsak lehúztak 40 évet. A hogyant ne firtassuk.
                       „Jól bántam vele, valóban figyelmes voltam, segítettem mindenben, lestem minden óhaját, megígértem neki mindent” – a csipsz, kóla és plüssfüggő lány mégis hazacuccolt. A páros egyelőre csak szünetet tart, ami talán elég hosszú lesz ahhoz, hogy a pasi komolyan elgondolkodjon…..
El Amante 2019.09.12 15:07:12
@Egy a KING: mindennek ára van, a puncinak is. Mondj egyetlen esetet, amikor nem tettél bele semmit a farkadon kívül akár egy egyéjszakásba. Ha jó puncit akarsz magadba is tolni kell lóvét, nem csak a szexondöbícst kifizetni. Kinézet, ruházat, idő stb. mind pézbe kerül, h célhoz érj (puncihoz) Pl. Ugxanez fordítva is igaz. Most ezt komolyan magyarázni kell?
El Amante 2019.09.12 15:17:50
@Egy a KING: amit annak tartasz, akire, amire vágysz, nem ismerem a preferenciáidat.
El Amante 2019.09.12 17:53:41
@Egy a KING: ja, prosti vagy? Úgy más, persze.
                       „Nem csaltam meg, nekem a többi nő idegen, sosem voltam áruló kapcsolatban. Azt hittem, ami köztünk van, egy életre szól” - Amikor egy házasságban az egyik fél hirtelen megváltozik és már nem lehet vele beszélni, hiába szereted őt, valamit lépni kell, ha nem akarsz idegileg…..
El Amante 2019.09.11 08:15:53
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): Ha lesz szabad kapacitásom, mindenképp te leszel az első, akinek szólok :D
El Amante 2019.09.11 22:24:19
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): dehogy, hát te sem hiszed :)
El Amante 2019.09.12 07:01:34
@Janed0e: írtam neked privát, majd csekkold!
        Kissé csapongó gondolatvilágú Levélírónk szerint a férfiak a következő paraméterek alapján állítanák össze a Tökéletes nőt: kifogástalan külső, ami pornófilmben és operabálon egyaránt megállja a helyét. A féltékenységet hírből se ismerje, de a hűséget annál inkább. Adjon elég szabadidőt,…..
El Amante 2019.09.11 15:09:55
@h.chris: "Szerintem a férfiak több mint 90%-a a szex és a főzés mosás takarítás miatt él együtt egy nővel. Cserébe elviseli a problémáival." Egészen pontosan ezért tart itt a társkeresés. Mert nem társat keresnek sokan, hanem dugható pótmamát. Aztán amikor ez kiderül, és a nőnek nem tetszik a ráosztott szerep, netán később jön rá, hogy át lett baszva, akkor ő a jellemtelen, büdös kurva, aranyásó aki újra fel akar ülni a faszkörhintára. Hát persze. A poszternek teljesen igaza van, az irreális elvárás mindkét oldalon jelen van.
Azért kíváncsi lennék, milyen problémái vannak egy nőnek, hogy azokkal egy ffinak annyit kelljen foglalkozni, h a háta közepére kívánja.
                       „Olyan ruhákat hord, amiket már a nagyanyám se venne fel, ha élne...Hogy engedhetik el magukat annyira a nők, hogy ez legyen a vége?” - Posztolónk egyik kérdése az, hogy érdemes-e 45 éves férfiként gyereket vállalni, a másik pedig az, hogy mit lehet tenni, ha a párja, aki a…..
Ez a pasi mindenből ki tudja szövegelni magát, talán az nyomasztja, hogy a barátnője jobban keres nála. Ha kínosan érzi magát, kioktató filozófiát pattint elő, vagy épp utasítja valamire a csajt, hogy megmutassa, azért mégis ő a férfi ebben a felállásban. Nagyon rafináltan ki tudja dumálni magát…..
El Amante 2019.09.09 09:23:48
@Daenerys Targaryen: szopás

A poszthoz: ez egy bunkó, suttyó, primitív pojáca, nem érdemes energiát pazarolni rá. Sem a környezetére nem igényes, sem a kommunikációjára, téged azért tart, mert kiszolgálod az igényeit önként, dalolva. Milyen dolog már, h átmész hozzá és takarítani kezdesz? Tejóstengyerele!
El Amante 2019.09.09 11:55:24
@Captain Admin: ennek a farka is retkes, hülye-e vagy?
„A szűk családi köröm ismeri, és az elejétől fogva úgy látták, hogy esetlen és nekem kell irányítani mindenben, ha azt mondom neki, állj be a sarokba, ő odaáll” - Sokan inkább maradnak egy meddő kapcsolatban, mintsem egyedül legyenek, vagy a szakítással megbántsák a másikat, ám Posztolónk nem ilyen.…..
„Mikor pedig végre hosszas munkával sikerült becsábítani, kiderült, ami addig is egyértelmű volt: hogy életem szerelme teljesen impotens” – És nem Levélírónk külleme miatt, ennél sokkal összetettebb a dolog. Mert hiába az összhang és a sok közös téma, ha egy dogmatikus vallás közétek áll.…..
El Amante 2019.08.30 12:58:06
@PPK™: ez így van. A “megérzés” nem más, mint az olyan apró jelek észre vétele, amik arra utalnak, h vmi megváltozott a másikkal. Csak egyszerűen nem akarnak tudomást venni róla, vetítik tovább a mozit. Később, anikor bukta van, ezek a kisebb-nagyobb jelek összeállnak, ekkor mondják, h éreztem én. Persze, egy fenét! Láttad, ott volt előtted, csak nem akartad tudomásul venni. A nők élvonalban járnak ebben, de kell a felmentés a saját hülyeségükhöz.
„Sokáig azt hittem, ők A Minta Pár, de már világosan látom, hogy a konfliktus gyökere az, hogy nincsenek egy szellemi szinten” - Tényleg olyan világot élünk, ahol a párok inkább rögtön szakítani akarnak, mintsem leülnének megbeszélni a dolgokat? Posztolónk szerint igen, és ha két ember nem…..
El Amante 2019.08.29 17:44:45
@Tata_: általában akkorra jut el egyik v mindkét fél oda, h nem ilyen lovat akartam, vagy már nem tetszik. És persze egyszer élünk, de szerelmesek többször tudunk lenni. Sztem egyáltalán nem fura, h sok kiüresedett házasságot inkább felbontanak, mint, h azt a példát mutassák a gyereknek, h szorítsd össze a fogad és bírd ki, ha már 25 évesen igent mondtál. Ez egy vállalhatatlan dolog. Illetve sokaknak vállalhatatlan. A gyerek nrm profitál, a család nem profitál, a pár tagjai meg szenvednek, akkor meg minek?
El Amante 2019.08.29 21:55:31
@VOGAben: "Mindnek adott volt egy jó alternatíva. Anno. De a kibaszott álmaik élveztek elsőbbséget. " Az alternatíva a holtomiglan-holtodiglan? Amit a rózsaszín ködtől nem látva mondtak ki a násznép előtt? Na, ha valami, az a mese, egyszerűen nem életszerű. Az álmok meg vannak, nem csak a nőknél, férfiaknál is. Jobbat akarnak, mást, nem a 10-20 éve tartó híg fost. Nincs baj ezzel. Ha te nem akarsz részt venni egy újrakezdésben, sztem kár is gondolatot pazarolni rá. Egy élete van mindenkinek, miért ne akarhatna mást valaki 30-40-50 évesen, vagy akár később, mint amit eldöntött 25 évesen? Kinek jó, ha fogát összeszorítvva benne marad olyasmiben, amit teste-lelke visszataszítónak tart már? Ezt a szemére vetni sem nőnek, sem ffinak nem kellene. Döntések vannak, és mindenki viseli a következményét. Ha ez az általatok macskás vénlányos állapot, akkor az, ha az alkesz topmanager, akkor az. Egyáltalán nem biztos (sőt), hogy ők a kevésbé boldogok.
El Amante 2019.08.30 09:49:38
@exilis: igaz, mostanra kitolódott egy kicsit, de a házasságok zömét még mindig 30 alatt kötik. Ettől még igaz lehet az állítás. A konyhád falát is megunod 10 év alatt, elégedetlen lehetsz az állásoddal, hiába keresel sokat, váltasz, barátok mennek és jönnek az életedben, stb. Ne mondd, h egy egy húszonéves ugyanolyan, mint egy 40-es. Annyi változás van ma már egy ember életében, miért pont a házasságra ne hatna ki? A mai formájában elavult intézmény a házasság, de azért divatból félredugóval még nem találkoztam, pedig ismerek néhány sztorit. Az emberek azért lépnek félre amiért mindig is: mert félre akarnak lépni. Persze ráfogják valamire/valakire, mert úgy pofásabbnak tűnik a dolog, de a helyzet az, h ez is csak egy döntés egy adott szituációban. Nem megoldják a problémát, hanem generálnak egy másikat. És pont, h belegondolnak (hiszen ez a problémára a megoldásuk), ezért meg is tesznek mindent, h ne derüljön ki. De többnyire, amikor kiderül, akkor már úgyis mindegy. Kevés házasság él túl ilyesmit, de azért nem példanélküli. Egyébként pl. a párterápia hasznos dolog, ott azért ki szokott derülni, h sokan mennyire meggondolatlanul házasodtak, és mennyire nem ismerik azt, akit elvettek/akihez hozzámentek, ill mennyi egyéb lelki terhük van, ami kezeletlen évtizedek óta.
Posztolónk beismeri, hogy sosem volt sárkány, és talán emiatt érzi a bátorságot a párja, hogy titkos találkákat szervezzen lányokkal. De amikor az ártatlannak mondott összejövetelek utólag derülnek ki, vagy a pasi egyenesen le is tagadja őket, a bizalom kissé meginog. Vajon honnan a beidegződés,…..
„Az érzelmeimet kövessem, vagy engedjem el, és vállaljam a kockázatát, hogy mi lesz ha egyedül marad, és én nem leszek vele egy jó darabig?” - A páros egy ideje külföldön dolgozik, de a pasi nagyon hazavágyik már, és a pánikrohamai sem a maradást ösztönzik. Levélírónk azon töpreng, vele…..
El Amante 2019.08.26 23:43:54
@Tata_: ugyan ki akarna beállni a szarcunamiba? :D némely történet olyan abszurd, h én simán elhiszem, h vki megír egy ilyen vekengést, mit veszíthet névtelenül, arctalanul? Hozzászólni meg minek, jól itt senki nem kerülhet ki.
„ Lényegében ma egy nő mindent megtehet, és a férfiaknak kell alkalmazkodni, különben repülnek ” - Posztolónk még emlékszik azokra az időkre, amikor a nőkben még akadt egy kevés realitásérzék, lehetett velük hülyéskedni és szót érteni. Mára a barátságos Lányok eltűntek és megjelentek a Nők, akik a…..
El Amante 2019.08.24 22:50:23
@Blindmouse: áh, zenész, igen, az csajmágnes. Gondolom, kiderült, h amikor nincs a menő körítés, kevésbé vonzóvá váltál, és a bunkóság önmagában már nem elég egy dugásra (sem). Volt nekem is zenész pasim egy rövid ideig (értsd pár aktusig), miután abba hagyta, még egy darabig jöttek a csajok, megismerték a kocsmában ahol korábban játszott, mesélte a sztorikat, aztán amikor egy év után mindenki hallotta már az összes hányást, bulit, menőséget, elkoptak a "rajongók", ő meg ott maradt kocsmabútornak. Sok évig nem tudott magával mit kezdeni,rövid időn belül nagyon lecsúszott, végül a baráti köre húzta ki őt a gödörből, de évekbe telt a felépülése. Meló mellett elvégzett egy egyetemet, egészen prózai módon közszolga lett, jól van, partnere is van pár éve, és játszik egy hobbi zenekarban. Most olyan 45 körül lehet.

De ha most jól érzed magad egyedül, akkor nincs gond, csak nem értem, miért mérgezed magad körül a levegőt. Nihilista, introvertált mizantróp, mennyi vagy 35-40? Egészen biztosan túl fiatal ahhoz, h így éld le az életedet, keserű, pozőrködő öregemberként... de sztem tudod te ezt, nem vagy hülye gyerek, nem késő neked sem változtatni. Szóval talán nem a nők akarnak túl sokat, talán te sem tudod, mit szeretnél, mit vársz, és hogy merre tartasz, mi a célod. Amíg ez nincs meg, minden megugorhatatlan akadálynak tűnik.
El Amante 2019.08.24 23:42:44
@savanyú a narancs ( Villanyfényes): gondolom, ez most egy költői kérdés
A pasi lassan kezdi bevezetni a totális kontrollt, talán azért, mert csúnyán ért véget az előző kapcsolata, és nem akar semmi meglepetést. Az exe szakított vele, ami annyira megviselte, hogy még arra se maradt energiája, hogy az őt vigasztalni kívánó nőket visszautasítsa. Levélírónk most ennek a…..
El Amante 2019.08.23 22:35:38
@exilis: néha olyan jókat is tudsz mondani, de ez egy baromság. A féltékenység rossz, felesleges, romboló. Az ilyennek ne szüljön már, könyörgöm, akkor se, ha az összes petéje startra kész. Az meg egy röhej, h a gyerek miatt lesz valaki hűséges.
El Amante 2019.08.24 14:40:37
@Almandin: ezt teljesen adom, egészen közelről néztem végig egy ilyen kapcsolat kimúlását, csak fordított volt a helyzet, a nő volt betegesen féltékeny. Hozzáteszem, a pasi tényleg csalta egy idő után, de azt a poklot én nem kívánom senkinek, ami egy ilyen kapcsolatban van. Óránként telefonos csekkolás, bejelentkezés, szaglászás, zsebek átvizsgálása titokban, telefon átkutatása titokban stb. A melón kívül mindenhova ketten kellett menni, a haverokat, barátokat teljesen lekoptatta a nő, csak ketten, és csak otthon, hogy nehogy valahol a pasi rá tudjon nézni másik nőre, és persze nyomatta ő is a gyereket, h mikor már. A pasi időben kiszállt. Volt a nővel egy érdekes beszélgetésem, kérdeztem tőle, mi értelme ennek (telefonok stb), azt felelte, az, h tudja, mikor mit csinál. Kérdeztem, gondolod, ha hívod és épp egy másik nővel van, majd jól bevallja? Vagy a zsebében majd óvszert találsz? Erre felháborodva visszavágott, hogy munkaidőben nem hiszi, hogy meg tudná csalni (mit ad isten, a pasinak pediglen pont ott volt a szeretője), kérdeztem, akkor minek hívogatod óránként? Erre nem tudott mit mondani. Mondjuk, sztem ő már beteges volt. Nem tudok róla a szakításuk óta, de végignéztem a folyamatot, és ez egy öngerjesztő folyamat, minél jobban féltékeny vki, annál jobban hajtja a másikat a 3.-hoz.
Levélírónk már többször eljutott oda, hogy szakítani kéne, de amikor rászánja magát és szóba hozza, a pasi hirtelen felértékelődik a szemében, felerősödnek az érzelmei és képtelen rá. Ilyenkor markánsabban érzi, hogy szereti még. Mi veszett el és mi az, ami még menthető ebben a…..
El Amante 2019.08.22 20:32:30
@Kritikus Intrikus: nem magamról beszéltem, bár jelzem, kiverni nem azonos a szexszel, ami az előbbivel szemben a másik fél akaratán is múlik.
El Amante 2019.08.22 21:16:42
@Kritikus Intrikus: nem is értem, miért nem írsz könyvet falnák a tudatlanok.
El Amante 2019.08.23 09:06:38
@Daenerys Targaryen: sztem ez elég erőltetett párhuzam, de mindegy. Nem mondtam, h normális a havi egy, csak annyit, rengeteg házasságban nullázódik s szex, ami tény. Tavaly olvastam erről egy közvélemény kutatást, döbbenet volt (ha megtalálom, belinkelem neked).
Egyébként nem akarlak meggyőzni, mert hát mindenki szexuális életéről max. feltételezéseink lehetnek, mindössze azt közöltem, amit olvastam, és amit tapasztalok, tudomást szerzek.
...bár jó helyen van az a gyanakvás ott, ahol van, hiszen a készenlét megkönnyíti az esetleges későbbi csalódást, ha a pofonok súlyát nem is tudja mérsékelni. A pasi azt állítja, hogy minden kapcsolatot megszakított már az exével, de amikor a jelenlegi csaja megnyilvánulásait hozzá hasonlítja,…..
El Amante 2019.08.14 09:07:24
@Sir Galahad: ez valami speciál szleng? :)
El Amante 2019.08.14 09:07:24
@Sir Galahad: ez valami speciál szleng? :)
El Amante 2019.08.14 14:24:19
@kispotzak: PPK elég tisztességes választ adott és a lényeget sem hagyta ki, h te is élvezd, hogy akard, de csak úgy izé, mert a pasid akarja. Fontos, h figyeld a reakcióit, mi az amire elakad a lélegzeze, felsóhajt, megborzong, felnyög. Nem kell félni kicsit erőteljesebb szívástól, myelvmozgástól, és elkalandozástól más zónàk felé. A ffiak ált. vizuális típusok, tükör előtt még izgibb, nem csak felülről lát, plusz te is látod magadat.
„Csalódtam másokban és magamban is. Szerettem volna viszonylag fiatalon férj és apa lenni, de mostanra egyre távolodik ez a kép” - Levélírónk legalább akkora bullshit-nek tartja a közhelyet, miszerint „előbb-utóbb mindenki megleli a hozzá illőt...” mint a szakpszichológusokba vetett hitet. Mert egy…..
El Amante 2019.08.14 11:36:40
@Jumpin Jack Flash: ezt a kommentet 100% adom és én is ugyanilyen döbbenten olvastam a levélíró soarit, magabiztos, lenéző elutasítását, miközben épp tankönyvi eset, amit elővezetett.

Drága levélíró, olyan nincs, h egy kapcsolat csak az egyik fél miatt megy tönkre, bármit mondjanak is itt a magukat alfának hívő tagok. Rajtad épp annyira múlott a kapcsolaid megváltozása, esetleg nem történt semmi, csak már az elején nem vetted észre a valóságot (projekció). Amit itt leírtál, egyértelműen kisebb deprsszióra utal, és igencsak rád férne egy pszichológus, nem párkapcsolati (mert ugye párod nincs), hanem sima egyéni terápia. A problémáid gyökerét kellene feltárnod, a pszichológus majd elvezet addig, h egyáltalán meglásd, hol kezdj ásni. És a megoldást te magad fogod megtalálni. A coachok, motivációs trénerek akkor hasznosak, ha már tudod, mi volt a problémád és tovább akarsz lépni. Ők tudnak segíteni abban, hogyan érj el a kitűzött céljaidig, ha születnek egyáltalán. Mivel ilyenkor szokott vád érni, h a levegőbe beszélek, igen, én jártam pszihológushoz is, coach-hoz is az életem egy-egy szakaszában, és őszintén mondom, h minden fillér megérte, pedig nem kevés pénzt hagytam náluk. Férjnek, apának lenni ilyen állapotban nem vagy alkalmas, egy feleség és egy gyerek sem fogja megoldani a problémáidat, elakadásaidat. Sok sikert!
Posztolónk szerint a mai huszonéves pasik csak úgy elvannak, várnak valamire, és ha netán horogra akad valaki, semmit nem visznek bele a kapcsolatba, viszont rengeteg elvárásuk támad. Az előítéletek is erősen élnek bennük, így ha elérhetetlen nő kerül az útjukba, inkább lekezelőek lesznek…..
El Amante 2019.08.12 21:17:25
@letmebreakitdown: nem kell elfogadnunk egymás nezeteit, beszélgetünk. És amiért én próbálok itt is szót emelni, az az, h ha egy nő nem megy férjhez és/vagy nem szül gyereket és aztán ezen siránkozik x idősen, ez legyen az ő gondja és ne övezze megvetés miatta, és nemi általánosítás. Volt egy döntése, neked, és más ferfiaknak ehhez nincs köze. Nincs erkölcsi fölényed vele szemben, sem semmilyen, h így nyilatkozz bárkiről. Ill ezt jó lenne megértetni mindenkivel, h a saját felelősségünk, döntéseink terheit nekünk magunknak kell cipelnünk. És még: Ha ma egy ffi egyedüllét mellett dönt, nem övezi megvetés, még ha meg is bánja utólag. Itt az a narratíva, h a nő csak egy életképtelen idióta lehet, aki 20 évesen piacképes, utána 30 évesen agyhalott lesz, majd 40-es szinglipicsa, aki a macskáit simogatva siránkozik. Persze 1x poén, de tudjuk, h nem erről szól. Hanem arról, h nehéz megtalálni a megfelelőt, és néha dühítő, h nem megy, nem jön a megfelelő.
Na, végül semmire sem válaszoltam, de mindegy, ennyi a lényeg.
El Amante 2019.08.12 21:55:09
@letmebreakitdown: nem tudom, h egy átlag nőt (milyen az átlag nő??) mennyire vonzza az olyan ffi, aki feminista és segítő szakmában is dolgozik (ezeket az akciókat egyébként mindenki a szabad idejében végzi, "rendes" melója is van mindenkinek). Sztem egyébként jó pont inkább ismerkedésnél, ha kiderül, nyilván az olyan nő szemében, aki ezt értékelni tudja. Bár nem hiszem, h valakinél erre gyulladna a szikra a bugyiban.
Én nagyon tisztelem őket, sokan nagyon jófejek, jól lehet velük dumálni, remekül kommunikálnak, jó szövegük van, kedvesek, gondoskodók, általában remek a humoruk, jól lehet velük együtt dolgozni, mert pl. nem akarnak mindenáron irányítani, de azért felületesek ezek a kapcsolatok. Egyébként ott vannak a mindnnapokban, kint a Szigeten, a koncerteken és a metrón, villamoson, nem tudok nagy különbségekről írni. A szexuális vonzerőről meg azt tudom mondani, h nekem teljesen mindegy, h segítő vagy sem, h tamponokat visz le karakószörcsögre vagy benzint tölt a kútnál. Ha ott van az a valami, akkor vonz, akkor az is vonz, h tampont juttat zsákfalukba, de az is vonzana, ha halat pucolna napi 8ban. Ha nem, akkor nem. Hogy más nő ezzel hogy van, nem tudom. A legtöbb segítő egyébként viszonylag fiatal (30-as évek eleje, ill 40-es korosztály), van barátnőjük, de az idősebb pasik is általában nősek. Némelyek elváltak, csakúgy, mint máshol. Szóval összességében nem hiszem, h előnyt jelent a csajozásban a tampon akció, inkább a ffi hozzáállása (empatiuksabb, türelmesebb, értőbb kommunkáció, humor), amivel többet elérhet. Tehát az "alapbeállításuk" segítheti őket inkább.
El Amante 2019.08.13 17:10:15
@mi szél hozott?: rákerestem, mi ez a redpill, majd ha egyszer lesz 2 felesleges órám, megnézem a filmet... képzelem, mekkora hatása volt világszinten, ha 2015 óta most hallok róla először (pedig évi egyszer a férfihangra is eltévedek). És képzelem, mennyire népszerű az olyan ffi a nők körében, aki szerint minden sikertelenségének okai azok a nők, akik nem őket választják, hanem olyasvalakit aki náluknál jóképűbb, tehetősebb. Mert végeredményben erről van szó, nem? Hogy vannak ffiak, akik bizonyos okoknál fogva vonzóbbak a nők számára. De hogy erről miért a nők tehetnek? Az a baj, h a vonzóbbat választják? Te kit választasz? Vagy neked mindenkire is feláll, mindegy, csak lyuk legyen rajta?

Hogy a nők kit tartanak vonzónak, azt te csak találgathatod, a bibliádat tedd le, és inkább figyelj egy kicsit arra a nőre, akivel járni szeretnél, és ha egymás után 10-en elutasítanak, talán nem a nőkben (általánosan, egy kalap alá véve mindenkit) kellene keresni a hibát, és nem képzelt sorstársakkal közösen hangosan szidni a másik nemet, hanem a tükörbe nézni, mi lehet a gond. Mondjuk, nézőpont váltás.

Sérültek vagyunk mind, ki így, ki úgy. Az a nő is, akit királylányként neveltek, az a fffi is, aki pofont kapott az apjától, ha sírni mert. És ez még csak zöld mező, a havas csúcsokon sokkal durvább dolgok történnek családon belül, gyerekkorban, amiket a kapcsolataikban is nyögnek az emberek.
Mindenki szingli Nem kell a dráma! 2019.08.01 20:00:00
A jó regényhez, színdarabhoz, filmhez sok fordulat kell. A váratlanság, a meglepetések sokasága a szerelmi sztoriknak is szükséges velejárója. Mert mit lehet azon elmesélni, hogy két ember megismerkedett, megtetszettek egymásnak és hamarosan úgy döntöttek, hogy együtt folytatják tovább? Ez…..