Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Füst Figyelő

31 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Peterson család egyik legkedveltebb dohánykeveréke. Igazi klasszikusnak számít és nemcsak a keményvonalas pipások körében, hanem az aromatikokat kedvelő, illetve kezdő pipások is olyakor-olykor elcsábulnak egy-két tömésre. Igazi csemege, hiszen a keverékben fekete cavendish, virginia, ún. török…..
Igazi impozáns darab, egy nagy múltú gyártótól. Összetétele:tölteléklevele érdekes egyveleget alkot dominikai, nicaraguai és amerikai dohányokból. A kötőlevél kamerunból, a borítólevél pedig dominikáról származik.      Mérete alapján standard Robusto. Borítólevele sötétbarna, igazán…..
Dominikai szivar, a Paul Bugge dohánykereskedő cég saját márkája. Nem sokat lehet róla írni, de azok az információk meglepőek. Alig 3 Euróért egy meglepően jó szivart kaphatunk. Nem kell nagy igényeket és elvárásokat támasztani felé, de maga a saját márka és az alacsony árkategóriája erre nem is…..
Újfent egy Rocky Patel szivar kerül terítékre, a sokatmondó Fifty-five, azaz ötvenöt (gyűrűméret) nevet viselő egyed markáns,  férfias ízeivel igazi csemegének bizonyul. Kezdjük is az összetétellel:a tölteléklevél Nicaraguából, a kötőlevél Ecuadorból, a borítólevél pedig ugyancsak Nicaraguából…..
A Rocky Patel fogalom a szivarok körében, nem csak egy név, ezért nagy elvárásokkal kezdtünk neki.Illatra édeskés, bőrös, némi kakaóval. Longfiller, dominikai és nicaraguai dohánnyal, valamint szumátrai borítólevéllel. Ez utóbbi meg is lepett.Gyújtás után sem erős, kellemes, édes, lágy íze van.…..
Elnézést a kép minőségéért, de a lényeg látható rajta :)Empire Perique Flake egy igazán jó dohánykeverék,amely sajátos módon van összekeverve. Olyan, mintha a dohányleveleket egy tömbbe préselnénk össze és ezeket vékony szeletekre vágnánk, majd laponként raknánk a dobozba. Szerencsére a többi ilyen…..
A neves Cigar Aficionado magazin választotta be 2010-ben a Top 25 közé ezt a pofás kis szivart.Egyértelműen minőségi termék, ami a 91 pontos összértékelésen is látszik, emellett megnyerte a legjobb ár-érték arányú szivarok kategóriáját is. Mind a tölteléklevél, kötőlevél és borítólevél is…..
Minőségi, nicaraguai, long filler szivar.Füstje kellemes, közepesen sűrű. Passzív füstje kellemes illatú, így társaságban is élvezhető.Íze változatos. Végig dominál egy erősebb mandulás, édes, bőrös íz, mégis a közepénél megjelenik egy bizonyos kellemes, fűszeres íz. Utóíze a pipadohányoknál jól…..
(A képpel ellentétben gyufával gyújtottam be, nem kell aggódni :) ) Egy igazi nicuraguai szivar, a legjobb fajtából!  Sungrown, azaz a dohány felső, leginkább napfénnyel érintett leveleiből sodorták. Illata begyújtás előtt földes, erőteljes.  Begyújtás után érezhető némi füstölt fa és bors, ami…..
Csupán 1400 doboz erejéig.Ugyanis ennyi került a piacra ebből a csodás, nem mindennapi szivarból, ahol a dohányleveleket 18(!) évig érlelték, a sodrás előtt optimális körülmények között.A kételkedőknek most szólok, a 18 évet valóban lehet "érezni", ami alatt az ízek totális kiteljesedését…..
Első ránézésre rögtön megakad a szemünk a gyönyörű, világosbarna borítólevelen és a dupla gyűrűn.Származási országát tekintve egy dominikai longfillerről beszélünk, ahol a burkolólevél kivételével,(mely ecuadori), a felhasznált dohányt a fent említett országban termelték.Közel 13 cm-es hosszával és…..
Ritka, amikor az ember olyan szivart szív, aminek a az ár-érték aránya megfelel az elvárásoknak.Ez a helyzet ezzel a "fekete szépséggel" is, kifogástalan ízek, remek kézműves munka teszi ezt a szivart feledhetetlen élménnyé.Meglehetősen érdekes, nem mindennap találkozik vele az ember, mégis formáját…..
Egy finom, nicaraguai, longfiller szivar.Illata enyhén csokis, borítólevele ecuadori. Érlelése klasszikus módon történik, amit még a 19 században találták ki: rétegezve, köröket alkotva, egymáson érlelik legalább 18 hónapig, és ez olyan ízeket hoz elő a dohányból, hogy nem győztem ámulni!Begyújtás…..
Egy tekintélyt parancsoló dominikai szivarral ünnepeltük a karácsonyt, és ideje volt, hogy most megírjam róla a méltó kritikát.Longfiller, churchill méretű szivarról van szó, az 1495 Series tagja. Illata gyújtás előtt erős bőr és némi kakaó-étcsoki.Begyújtás után ez felerősödik, igazi, erős, férfias…..
Ismét egy hondurasi szivart kóstoltam, a híres Camacho család Criollo robusto méretű tagját. Illata lágy, enyhén krémes, fűszeres. Begyújtás után ugyanez az ízviág köszön vissza, szinte végig enyhén fűszeres, krémes, néha mandulás. Füstje sűrű, kellemes, egyáltalán nem erős. Égése egyenletes, hamuja…..
Különleges, hondurasi longfiller. Illata édes, fás. Begyújtása után már érezhetőek az alapízei, ami legjobban a fehércsokira emlékeztet, egy kis fehérborsos pikánssággal, enyhén fás. Ez az íz végig dominál, nagyon finom, kellemes. Krémes , sűrűs füstje van, hamuja világos szürke. Erőssége 1/5,…..
Finom nicaraguai, érlelt, longfiller szivar.Illata erős szivart sejtet. Ezzel szemben a begyújtás után krémes, sűrűs füstöt kapunk, amely egyáltalán nem erős!Határozottan fűszeres, enyhén borsos, megfoghatatlanul növényes érzetet kelt. Ha költőien akarunk fogalmazni, olyan, mint a nedves, hajnali…..
Füst Figyelő Üdv köztünk! 2017.09.04 00:53:17
Üdvözlünk, kedves látogató! A blog célja elsősorban szivarok, pipadohányok elemzése. Amatőr, de lelkes csapat fogja itt megosztani a tapasztaltait, miközben megkóstoljuk a finom szivarokat, dohányokat. reméljük, hogy szívesen olvasgattok itt, és segíthetünk 1-1 szivar, vagy dohány választásában. Jó…..
Füst Figyelő 2018.03.15 17:53:13
@SzubjektivPipas: Nagyon szépen köszönjük! :) Elnézést a kései válaszért, vmiért nem kaptam róla értesítést, hogy komment érkezett.
Tervezem amúgy, hogy pipadohányokat is fogok tesztelni, ez a közeljövőben meg is fog valósulni a terveim szerint :) Jó füstöt!
Végre elérkezett az idő, hogy egy magasabb kategóriás szivart is megkóstolhassak! A híres Montecristo került terítékre, abból is a Petit Tubos verziója. Ez a longfiller szivar le se tagadhatná, hogy kubai, már meggyújtás előtt is erős, de kellemes földes illata van. Begyújtás után azt kapjuk, amire…..
A megújult szivarcsalád egyik legimpozánsabb tagja. Finom, hundorasi dohánylevelekből tekert, longfiller robusto. Szerencsére a gyűrűcímkét most egyben le tudtuk venni és nem tapadt a borítólevélhez, ami sajnos a Camacho gyakori hibája. Illata már a begyújtás előtt is erősen fás. Begyújtás után…..
Füst Figyelő 2018.03.15 17:36:26
@Dzsontra Volta: Igen, az a fás íz eléggé dominál, és barna cukros presszó kávéval ajánlom, jó meglátás :)
Füst Figyelő 2018.03.15 17:37:34
@cilv27: Érlelt, finom :D (nem vagyok szakértő sajnos)
Csomagolása minőségi papírdoboz. A Davidoff logo és az arany-fehér kombináció már az első pillanattól kezdve eleganciát sugároz.A doboz 10 darab egyenként celofánba csomagolt szivarkát rejt, ami tovább emeli a luxus érzését.Gépi sodrású shortfiller, különféle országokból összegyűjtött dohányból.10,5…..
Cohiba 20 Club SzivarkaCsomagolása szép papírdoboz, a már megszokottnak mondható aranysárga/fekete-fehér színkombinációval,rajta pedig a dombornyomott, aranyszínű Taino indián fej található. Ugyancsak gépi sodrású, mint a szivarkák nagy része, emellett 100% kubai termék.Külsejük átlagos.Gyújtás…..
Egy kellemes dominikai, kézi sodrású, longfiller szivar. A mostanság alacsonynak számító 900-1000 forintos ár kicsit megijesztett, de pozitívan csalódtam. Könnyű, sima felszínű szivar, száraz növény illattal begyújtás előtt, ami talán a szénára hajaz. Begyújtásnál kellemes felismerés: tényleg…..
A Romeo y Julieta szivarka család legnagyobb tagja.Szépen, és praktikusan megtervezett fémdoboz rejti ezt a 20 darab minőségi szivarkát, alul-felül 10-10, papírlappal elválasztva.A doboz értékét tovább növeli praktikussága, hiszen a különböző dohánytermékek mellett szinte akármit lehet benne…..
A csomagolás külleme igencsak impozáns, szép színek, a Montecristo embléma dombornyomott rajta. A dobozt kinyitva egy vékony papír védi a szivarkákat a sérülésektől ami a kubai szivarkáknál megszokottnak mondható.A szivarkák külsőre nem a legszebbek, de tekintettel léve arra, hogy gépi sodrásúak,…..