Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FAmelita

63 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„A szolga ura megkönyörült rajta, elengedte az adósságot, és hagyta, hogy elmenjen.” (Mt 18,27) Isten Szava azt mondja neked, hogy engedd el a sértettségeidet, nehezteléseidet, és bocsáss meg másoknak. El kell engedned a sérelmeket, ahelyett hogy  újra azokon gondolkodnál. Itt van három indok,…..
„A neved már nem Jákób lesz... Mostantól Izráelnek fognak hívni” (1Móz 32,28 NLT). Nem kell ugyanolyannak maradnod! Valójában ha elkezded Jézust követni, nem is tudsz ugyanolyan maradni. Isten új identitást ad neked. Mózes első könyve nagyon tiszta képet fest elénk arról, hogy Isten hogyan…..
„Akinek pedig ti megbocsáttok, annak én is megbocsátok. Mert amit én megbocsátottam, ha volt mit megbocsátanom, az tiértetek volt Krisztus színe előtt, hogy rá ne szedjen minket a Sátán. Az ő szándékai ugyanis nem ismeretlenek előttünk” (2Kor 2,10–11). Nem tudsz ellenállni a kísértésnek, ha nem…..
„Nem számít! Az a fontos, hogy bármilyen módon, akár színlelésből, akár meggyőződésből: Krisztust hirdetik, és én ennek örülök. És továbbra is örülni fogok" (Fil 1,18 GNT fordítás). Néhány dolog pillanatok alatt ellopja a boldogságodat, például az, ha mások kritizálnak, vagy ha úgy érzed, hogy a…..
„Jól van! Jó és megbízható szolga vagy! Hűséges voltál ezen a kevésen, ezért ezentúl sokat bízok rád. Gyere, és örülj velem együtt!" (Mt 25,21 NIV fordítás). Az alatt a rövid idő alatt, amíg itt vagyunk a Földön, soha nem birtokolunk igazán semmit. A Biblia azt mondja „A világ és benne minden az…..
„Isten előre ismerte az embereit, és kiválasztotta őket, hogy az ő Fiához hasonlóvá váljanak abból a célból, hogy az ő Fia legyen az elsőszülött sok testvér között" (Róm 8,29). Legtöbbünknek nagy álmai voltak fiatal korában. Valami nagyszerűt akartunk volna elérni. Talán baseball játékos,…..
„Még akkor is, ha mindenféle megpróbáltatás gyötör benneteket… Ez nem véletlen: azért történik, hogy igazolja hiteteket, ami végtelenül többet ér, mint az arany” (1Pt 1,6–7 PHILLIPS fordítás). Az élet nem véletlenszerű, őrült szerencsétlenségek sorozata. Az élet nem tervezetlen. Az élet nem…..
„Miért veszed észre a kis porszemet a barátod szemében, de nem veszed észre a nagy darab fát a saját magad szemében? [...] Te álszent! Először vedd ki a fát a saját magad szeméből! Akkor világosan fogsz látni, hogy kivedd a porszemet a barátod szeméből” (Mt 7,3.5 NCV fordítás). Az egyik…..
„Ha tehát kimondod és elismered, hogy Jézus az Úr, és szívedben hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor megmenekülsz. Mert a szívünkkel hisszük, hogy Isten számára elfogadhatóvá lettünk, és a szánkkal mondjuk el másoknak, amit hiszünk, hogy megmeneküljünk” (Róm 10,9–10 NLT…..
„Kérlek, emlékezz vissza arra az ígéretre, amelyet szolgádnak, Mózesnek tettél: »Ha ti hűtlenek lesztek, én elszélesztelek benneteket a népek közé. De ha megtértek hozzám, megtartjátok parancsolataimat, és azok szerint éltek... visszaviszlek arra a helyre, amelyet kiválasztottam, hogy ott tiszteljék…..
„Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol” (Zsolt 84,5). Elfáradtál? Talán gőzzel mentél. Sokat vagy fáradt. A nap végén megviselt vagy, és már semmi energiád nincs. Ennek az oka pedig igen egyszerű: emberi lény vagy. Az erőd korlátozott. De Isten ereje korlátlan. Az…..
Az ÚR Lelke van énrajtam, mert felkent engem, hogy örömhírt hirdessek a szegényeknek. Azért küldött, hogy szabadulást hirdessek a foglyoknak és szemük megnyílását a vakoknak, hogy szabadon bocsássam a megkínzottakat, és hirdessem az ÚR kedves esztendejét” (Lukács 4:18-19 NIV fordítás). Nem tudod…..
"Mezítelen jöttem ki anyám méhéből, mezítelen megyek is el. Az ÚR adta, az ÚR elvette. Áldott legyen az ÚR neve!" (Jób 1:21) Amikor csalódás ér, akkor teljesen rendben van, ha elmondod Istennek, hogy mérges, hogy szomorú, vagy éppen lehangolt vagy. Nincs kivetni való abban, ha kifejezed…..
„Mindegyikünk számot fog adni önmagáról Istennek. Ezért ne kritizáljuk többé egymást, hanem inkább próbáljunk meg úgy élni, hogy a testvérünk ne botránkozzon meg amiatt, hogy látja, hogy valami olyat teszel, amiről tudja, hogy nem helyes.” (Róma 14:12-13, TLB…..
„Az ígéretek nem csak azoké, akik Mózes törvényei szerint élnek. Mindenkié, aki hittel él, mint Ábrahám.” (Róma 4:16, ICB fordítás) Nem számít, ki vagy; nem számít, mit tettél, Isten szeret téged, és azt akarja, hogy gyere haza hozzá. Meg akarja mutatni a kegyelmét…..
„Mindegyikőtöknek el kell határoznia a szívében, hogy mennyit ad. És ne vonakodva, ne kényszer alatt adjatok, mert Isten a jókedvű adakozókat szereti.” (2 Korinthus 9:7) – NLT fordítás A bőkezűség nem azonos a gazdagsággal. A nagylelkűség arról szól, hogy segíteni akar…..
"Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét." (2Timóteus 1:7) Amikor tele vagyunk félelemmel és aggódással, akkor nem tudunk közel kerülni egymáshoz. Sőt inkább még hátrálunk is egy lépést a másiktól. Félünk attól, hogy elutasítanak,…..
"Tudom, hogy igazam van, amikor így gondolkozom rólatok, hiszen szívembe zártalak benneteket." (Filippi 1:7 NIV ford.) Felfedeztem, hogy azok az emberek, akik nincsenek a szívemben, azok az idegeimen vannak. Ha a gyerekeid nincsenek a szívedben, akkor az idegeiden vannak. Ha a házastársad nincs a…..
  "Isten azonban abban mutatta meg rajtunk a szeretetét, hogy Krisztus már akkor meghalt értünk, amikor bűnösök voltunk." (Róma 5:8) Minden, amit Jézus tett érted, azt szeretetből tette. Biblia azt mondja, hogy Isten azért teremtett téged, hogy szerethessen. Az egyetlen oka annak, hogy életben…..
"Ti pedig Krisztus teste vagytok, és egyenként annak tagjai."(1 Kor.12:27) Azért is kell egy gyülekezethez kapcsolódnod, hogy beteljesítsd az elhívásodat, hogy gyakorlati módon szolgálj más hívők felé. A Biblia  azt mondja „Mindannyian együtt Krisztus teste vagytok, és…..
"Azt gondolhatod, hogy a helyes úton vagy, és mégis halál a vége." (Példabeszédek 14:12 - CEV fordítás) Az érzelmek ideiglenesek, akár jók, akár rosszak. Lehetsz boldog Disneyland-ben, de nem fog örökké tartani. Lehetsz ünnepelt egy győzelem után, de ez sem fog örökké tartani. Lehet, hogy az…..
 „Ezért azt mondom nektek: Ne aggódjatok életetekért, hogy mit fogtok enni és inni, se testetek miatt, hogy mibe fogtok öltözködni! Hiszen értékesebb az élet, mint az étel. A test is értékesebb, mint a ruha." (Máté 6:26 NIV fordítás) Isten a forrása mindannak, amire az…..
"Sose hagyjátok abba az imádkozást!" (1Thesz. 5:17 NLT ford.) Úgy sosem fogsz szoros kapcsolatot kialakítani Istennel, ha heti egyszer elmész a gyülekezetbe vagy naponta tartasz egy kis csendességet. Az Istennel való barátság úgy tud ki épülni, ha minden élményed megosztod…..
„Legyen benned alázat, amikor a veled ellenkezőket kijavítod... őket a gonosz csapdába csalta, hogy engedelmeskedjenek neki, de Isten tud nekik segíteni, hogy kiszabaduljanak." (2Timóteus 2:25-26, CEV fordítás) Amikor a hited miatt ellenállásba ütközöl, akkor fel kell ismerned az…..
"A nekem adatott kegyelem által mondom tehát közöttetek mindenkinek: ne gondolja magát többnek, mint amennyinek gondolnia kell, hanem arra igyekezzék mindenki, hogy józanul gondolkozzék az Istentől kapott hit mértéke szerint." (Róma 12:3 NIV ford.) A büszkeség az első és legnagyobb akadálya a…..