Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Storyteller

27 bejegyzést írt és 101 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves barátom! Itt jobboldalt egy donate gombot láthatsz, amelynek megnyomásával a PayPal rendszeren keresztül (vagy bankkártyásan) mostantól pénzben is kifejezheted lájkolásod a Milstoryblog irányába. Nincs minimális összeg, és természetesen mindez abszolút önkéntes. A…..
  Napi egy posztnál többet ne tegyél ki, de inkább annyit se. Csak értékes tartalmat ossz meg! Téged érdekelne ugyanez mástól? Nem kellenek a kóbor kutyáid. Nem kell a kóbor csövesed. Nem érdekel a gyerekeid szuperaranyos szövege. Tudtad, hogy az…..
Storyteller 2011.12.23 08:22:37
Stories told Red (2010) 2011.11.07 02:27:53
Egyes hátrányaimmal tisztában vagyok - azt mondják, ha tudsz a hibáidről, megtetted az első lépést a gyógyulás felé. A beismerés így hangzik: odavagyok a magukat semmilyen mértékben sem komolyan vevő akciófilmekért.   Is. Szeretem a magukat félig, vagy teljesen komolyan…..
Harckocsik, tüzérség, repülőgépek és bármi más félnótás találmány - le vannak szarva. Ezt a háborút is a kézi lőfegyver fogja megnyerni, ahogy eddig minden háborút megnyert.Beller őrmester (Leon Uris: Meghalsz, tengerész!) Ha van termék, amire vágyom ma, a mai fejemmel,…..
„Plüsskutyák tűntek fel a lakásban, majd tűntek el: hát neki vette/vitte ajándékba, és azt hiszem le is feküdtek egymással”– ez az egy darab halloweenes sztori érkezett, úgyhogy be is dobom. A csaj és a pasija egy műcsetepatét követően megbeszélik, hogy nem…..
Storyteller 2011.11.01 20:25:21
@Anakin Solo (a.k.a. Ape): @Zsit (nyau és rémizé): Ritka látogató vagyok, linket a sztorihoz, plox?
  Amennyiben van olyan történeted, amit szívesen megosztanál másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt részed, akkor írd meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Üdvözlöm! Történetem kissé bonyolult, de…..
Storyteller 2011.07.15 09:13:47
@TH: amikor a pannonnál voltam, ott a rendszer óránként tíz percre nem hagyott dolgozni, kivágott. Nem tudtam hívásokat fogadni. Letelt a tíz perc, mehettem vissza.
Storyteller 2011.07.15 10:03:03
@TH: minden órában. Ekkor iszol, hugyozol. Minket az oktatók elzavartak a géptül. Abban a másodpercben, hogy letelik a tíz perc, már kapod az ügyfelet, aki pl üvölt valami miatt, akár ott ülsz, akár nem.
Ez,el nem azt mondom hogy a cc a világ legrosszabb munkahelye, csak azt, hogy nem túl jó, bár a társaságot szerettem, és jó tapasztalat volt magammal kapcsolatban.
Palipeti első beküldése (ha jól számolom) következik:Egy nagy klasszikust szeretnék beküldeni, úgy láttam, hogy még nem szerepelt a blogon. A halálos fegyver 3 egyik mókás jelenete, amikor Riggs ráveszi Murtaugh őrmestert, hogy próbálja ki a Riggs és Lorna által a kvatrológia…..
A Zugügyvéd nem klasszikus jogi tanácsadó oldal, és csak azért tesz ki olyan ügyeket, mint az alábbi, mert ez is bizonyítja, milyen szerencsétlen és kilátástalan helyzetbe tud hozni családokat a jogi analfabetizmus, és a jogsérelmek nehézkes érvényesítési lehetősége.Tisztelt…..
Remek, sajnos nem beágyazható videót találtunk, amely szépen összefoglalja, hányszor segítették a 2009/2010-es BL-szezonban a játékvezetők José Mourinho akkori csapatát, az Intert. Fogalmunk sincs, hogy történhetett, hogy egy teljes szezonon át ilyen tendenciózusan tévedtek…..
Storyteller 2011.04.30 12:16:43
@Neel Armstrong: what you did there... I see it.

Próbálkozz keményebben, ez nem elég.
zoli voltam Születésnapodra 2011.04.26 12:47:00
Vesztes meccs akár csak megpróbálni is, mert tőled tanulom az egészet. Veled jöttek a szertartások, a leülés, az egymás felé fordulás. A csomagbontás izgalma, és a várakozás, ahogy szívod magadba a másik örömét, mert kapott tőled valamit.  Még leírni se tudom azt, amit…..
Storyteller 2011.04.26 15:03:45
Na, most lett elegem. Tegnap este hivatalosan is véget vetettem a kísérletnek, hogy eladjam a lakásomat.Az elmúlt két hónapban a tizenegy közvetítő cég épp csak olyan érdeklődőt nem tudott prezentálni, aki valóban egy belvárosi, közepes állapotú, harmadik emeleti garzont…..
Szombaton különösen jó volt Barcelona-drukkernek lenni. Egyébként is az, de a napon, amikor kiderült, hogy 40 százalékon focizva is meg tudjuk verni a Real Madridot, tényleg van mire büszkének lenni. Arra nem számíthattunk, hogy a bíró egy tizenegyest is ajándékoz a Madridnak,…..
Storyteller 2011.04.17 08:27:28
A téma általános iskola óta kézenfekvő... Már akkor úgy vélekedtünk a "rocker" csajokról, hogy a legtöbbet el kéne rángatni a tábortűztől (ahol valami Kurt Cobain-wannabe gitározik neki) és jól ki kell mosdatni őket, hiszen több van bennünk. A legtöbb fiúsan…..
Storyteller 2011.02.17 14:10:19
@Harlek: Hoi! :)

Szóval a Giersbergenek Annekéje azért hiányzik innen. Jójó, nem is metalcore, meg mán gyereke is van, de akkor is.:)

Random módon: www.youtube.com/watch?v=AB-5AFagZNc&feature=related
A nagy felháborodásnak engedve a BBC és a Top Gear alkotógárdája végül csak elnézést kért a mexikóiaktól azért, mert a hétvégi adásban lustának és kövérnek nevezte a mexióiakat, akik ráadásul állandóan finganak. Illetve egy mexióki sportkocsiról mondták, hogy pont olyan,…..
Storyteller 2011.02.07 01:38:28
Hadd segítsek mindenkinek, aki azt mondja, hogy bezzeghaamagyarokramondtavolna. Mondta.

www.timesonline.co.uk/tol/comment/columnists/jeremy_clarkson/article666139.ece

Csak egy példa:

"Budapest, it turns out, is the worst shopping city in the whole of the world. Walking down the pedestrianised main street is exactly like walking through the centre of Croydon 40 years ago, except that all the men are sweeping leaves and all the girls are wearing knee-length shorts with turn-ups. This is not a good look at the best of times, but it’s even worse when you have an arse like a championship pumpkin."

Vagy:

"Obviously I had to have one, which meant trying to work out how much they cost. I don’t know what currency they use in Hungary — pigs, I think — and nor could I work out how many sucklings you get to the euro. This is because Victor, the hat seller, only had one word of English, which was “moment”."
(itt felhívom a figyelmet a középső mondatra: 'Nem tudom, milyen pénznemet használnak Magyarországon - azt hiszem, disznókat -, ahogy azt sem, egy euróért hány kismalacot kapni.')

Lehet megsértődni.
A hosszú véleményes hétvége keretében most néhány rövidebb darab következik (bár ezek jellemzően önmagukban nem véleményesek). Kezdjük Balázs beküldésével:http://bookline.hu/product/home!execute.action?id=76750&type=22&_v=Grisham_John_Egy_amerikai_ParmabanClevelandi…..
Storyteller 2011.02.04 13:27:11
Félrefordítások Régi elő 2011.02.04 07:53:00
Le a kalappal Storyteller előtt - szerintetek 100-ból hányan szúrták volna ezt ki?Megnéztük tegnap a predatorzot, ami egy igen jól sikerült remake, szerintem. Mivel idegbajt kapok a szinkrontól mostanság (lehet sznobozni), momparkba mentünk. Nem is néztem a feliratra túl sokat, de…..
  A médiatörvényről szóló legerősebb kontentet vitán felül az MTV reggeli műsora és Betlen János szolgáltatja mostanában; Stumpf András is jelezte a Heti Válaszban nemrég, hogy BJ elég csúnyán porig alázta Fölkel Róbertet, az első Kossuth téri tünti szervezőjét, hogy…..
Storyteller 2011.02.02 14:26:31
Sziasztok!

A videóhoz - és a médiatörvényt illető kritikákhoz a törvényt még nem olvasván - nincs mit hozzátennem - még annyit sem, hogy Orsi jobb, vagy rosszabb-e, mint Robi volt, erről megvan a véleményem, de nem mondom el -, nagyjából olyan volt, mint amikor egyszer a Tilosban nekem kellett Szudánról beszélnem, de nem voltam felkészülve (ebből AI-sok leszűrhetik, ki is vagyok:), de a szervezetet volt amnestysként meg kell védenem.

Azoknak, akik azt kérdezték, hogy hol volt az Amnesty 2006 őszén: a szervezet konkrét sokkot kapott, nem hittük el, hogy ilyesmi létezik, és bár óriási hibát követtünk el, hogy nem tiltakoztunk azonnal, ezt részben kompenzáltuk azzal, hogy a nemzetközi szervezet küldött Budapestre egy munkacsoportot, kivizsgálni a helyzetet, és néhány hónappal az események után (talán februárban) adtak ki egy erről szóló jelentést és javaslatcsomagot, ami persze akkoriban még süket fülekre talált, bár emlékeim szerint igyekeztünk nagy sajtónyilvánosságot csapni az ügynek.

Az ingyenélő libsi gittegyletre: annyiban valóban ingyenélők, hogy nem termelnek rendszámtáblákat, vagy gyümölcsrekeszeket. Helyette a szervezet adományokból tartja fenn magát (részben a magyarok, részben a nemzetközi szervezet által beszedett és újraosztott támogatására támaszkodva), pályázati pénzeket, azaz közvetlen adóforintokat addig a pontig, amíg én beleláttam a pénzügyekbe (2006-2010 tavasza) biztosan nem használtunk fel, de ez szervezeti alapelv. Ebből persze az is következik, hogy olyannyira nem élnek jól az alkalmazottak, akikből talán van most kettő, az igazgató, meg a kampányos.
Libsik vagyunk? Igen, liberális a szervezet, és néha túllő a célon, irreális elvárásokat fogalmaz meg, és általánosít (pl. a sokak által szeretve citált cigányügyben is úgy a cigányokkal, mint a többségi társadalommal kapcsolatban), de így van bedrótozva. Ebben és a halálbüntetés ügyében egyébként a véleményem masszívan különbözött a szervezet általános álláspontjától, de mindannyian vagyunk így ezzel.
Gittegylet? Háromezer támogató rémlik, ha ez gittegylet nektek, legyen. Az való igaz, hogy az AI a nemzetközi - helyenként nem kicsit megtépázott, ld. Izrael ügye - hírnevét használja fel arra, hogy eljusson olyan helyekre, ahova más, kisebb hátszéllel rendelkező csoportok esetleg nem tudnának, de amíg ez a jó cél elérésében segít, addig miért ne.

A médiatörvény érintettségétől: el tudom képzelni, hogy Orsiék azért vették fel a témát, mert valóban úgy gondolják, hogy pl. a kétharmados parlament által kinevezett Médiatanács tagjainál el fog hajolni kicsit a mérleg karja. Nem tudom, nem ismerem az idei terveket.

Labancz: igen, ez az alapelv ma is, bár vannak ügyek, amelyben kérhetsz engedélyt arra, hogy a saját országodon dolgozz, de az alapelv a mozgalmiság lenne, azaz pl. hogy a tiltakozásnak nem csak a hivatalos csatornákon kellene érkeznie, hanem a nem hivatalosokon is (ez jellemzően egy formalevél elküldését jelenti adott ország érintettjének, pl. miniszter, elnök, börtönparancsnok stb.)
Storyteller 2011.02.02 14:34:13
@Storyteller: Természetesen van pár elütés a szövegben, ezt nézzétek el.
Storyteller 2011.02.02 14:58:04
@BKV - Önnek megyünk: komolyan? miért?
Felkavarta az indulatokat Tarlós István főpolgármester bejelentése, miszerint a Szigetnek ezentúl területhasználati díjat kell fizetnie a fővárosnak. 2,5 milliárd forintra taksálta Budapest első körben az összeget, amit másnap maga Tarlós tompított azzal, hogy ebből 1-1,5…..
Storyteller 2011.01.14 11:40:53
@Ork of Angelland: Hadd segítsek egy kicsit, ma úgyis Segítő Péntek van.

Gerendai nagyon rafkósan oldotta meg a dolgot, mert maga a Sziget persze, hogy éppencsak nyereséges/nullszaldós, de Gerendai pénze nem abból van, hanem abból, amit a posztoló is állít: övé az a bót, ahonnan a kajások vehetnek bármit is a sörtől a csirkemellen és a sertészsíron át a lilahagymáig és a kenyérig. Azon keres sokat, és mivel a sziget éppencsak nyereséges, így felveheti hozzá az állami támogatásokat. Itt semmi más nem történik, mint Tarlós húzgálja Gerendai lófarkát, mert tudja, hogy G. nem fogja elvinni a Szigetet a helyéről, mert a földrajzi elhelyezkedése a legnagyobb előnye, Gerendai pedig Tarlós fülét pöcköli, mert tudja, hogy úgysem kéri el a 2,5Mrd forintos területhasználatit. Ártárgyalás zajlik, kis pszichológiai ráhatással. Ne aggódj, meglesz a Sziget az 5-6 évvel ezelőtt csúcson járt sztárokkal, meg minden (és én is kint leszek, mint mindig).

Szép hétvégét!
Aki eddig azt hitte, hogy a 10 perces gitárszólók, vagy a véget nem érő dobszolók a legnagyobb öncélú megoldások a színpadon, az nézze meg az alábbi videót, melyen Mike Patton és csapata prezentálja a feleslegesség csimborasszóját. Fantomas, avagy kép- és hangjáték, 2:08-tól…..
Teljesen véletlenül találtam meg ezt a videót és sokkhatás alá kerültem. Micsoda? Hogy John Rambo az első rész végén majdnem... ööö... Spoiler helyett nézd inkább meg a Rambo I. alternatív befejezését az alábbi videón, az utolsó szó jogán pedig legyen…..
Storyteller 2010.10.24 16:01:20
Srácok, az első könyv végén nem gránátot/dinamitot szorongat a hasához és úgy robban fel?
@Madnezz: Igen, és úgy folytatódik, hogy "És ölt. És ölt. És ölt. Aztán vége volt.":D
  Az előző poszt megjelenésének estéjén egy furcsa, kopogó zajra lettem figyelmes hazafelé, mikor Mike Patton ordította a memóriakártyáról, hogy Don't look at me, I'am ugly in the morning. Remek szám, de sajnos ez a zaj nem illett oda. Félreálltam, és beindult a heti…..
Storyteller 2010.10.24 15:21:02
@-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Akkor miért nem érted azt, hogy ennek az embernek ez a szerelemautó? Nem, persze, hogy nem éri meg. De szereti. Minek osztod be az idejét/pénzét/családját/szerelőjét? Ha nem tetszik, tessék menni Velvetet olvasni.
A nyelvtanulás egy pontján mindenki szembesül azzal az elvárással, ami nagyjából így hangzik: nem elég okosnak lenni, annak is kell látszani. A nyelvtanulásban erre a szerepre - okosnak látszani - a legalkalmasabb a nyelvvizsga megszerzése. A kérdés persze az: melyiket? Ebben a…..