Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tóbiás Ferenc

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JogÁsz Megbocsát-e az ő istene? 2018.03.17 20:46:57
Oskar Gröning múlt pénteken, 96 éves korában halt meg ágyban, párnák közt egy kórházban. Éppen az előtt, hogy meg kellett volna kezdenie a rá jogerősen kiszabott 4 éves büntetését. Oskar Gröning      Fotó: Láng András 2015.július 15. Franz Kompisch, a Lüneburgi Tartományi Bíróság tanácsvezető…..
Újabb bizonyíték arra, mennyire nem értik Orbán csatlósai a valódi világ működését. Lehet keménykedni egy nemzetieskedő markatingblöff alapján, de ha veszteséget okozol egy cégnek, annak következményei lesznek...
Tóbiás Ferenc 2017.08.28 12:27:42
Van terv csak az senkit nem érdekel.
A magyar kormány egy naperőműre és egy üvegházra 758.000.000.- Ft-ot ajánlott fel. Ezek a művek éves szintén 100.000.000.- Ft- ot termelnének. Csökkentenék az állami költségvetéstől való függést és munkahelyet teremtettek volna. Nem kellett a városvezetőnek. Most ennek a támogatásnak a tizedéért könyörög. Itt csak a látványberuházások mennek. Kerékpárút gyalog út lakóterületi út felújitása. Ebből már minden megvolt.
Nem volt rendszeres kapcsolatápolás az ipari nagybefizetőkkel. Ráadásul a Bunge és a Heineken januártól adóemelésben részesült. Tény visint, hogy a Heineken becsapta, tévedésben tartotta Martfűt. Három éve döntöttek egy új készítmény hazai gyártásáról, aminek az alapanyaga majdnem 100 % adó alá esik. Tudták hogy termelés csak Sopronban lesz. Ehhez képest másfél éve még a martfűi termelés bővitéséről beszélt az igazgató.
A teendők.
1. Kártérítési per a Heineken ellen.
2. Bevételnövelő projektekre pályázni - ha még nem késő. Naperőmű, üvegház, biomassza üzem.
3. A gyógyturizmus erőteljes fejlesztése. Van gyógyvizünk szállodánk széleskörű orvosi ellátás.
4. Fokozni a rentábilis kulturális rendezvényeket egész éven át.. 3.900 négyzetméteres Művelődési Központunk van ami a megye második ilyen célú legnagyobb komplexuma. Számos, több ezer ember befogadására alkalmas infrastruktúrával ellátott területünk van.
4. Rentábilis sportrendezvények szervezése a megye egyik legkorszerűbb sporttelepén. Az mégsem járja hogy egyedül Martfű nem tud mit kezdeni a műfüves focipályájával. Van itt teniszcentrum füves pálya meg számtalan egyéb lehetőség, pl sportlövészet, íjászat, erős emberek triatlon stb Külön Városi Sportcsarnok van ami alig kihasznált.
5. Működési kiadás csökkentő terv, működési bevételnövelő terv készítése.
6 nemzetközi hírű pénzügyi tanácsadók igénybevétele. Én korábbi munkám során kettőt is ismerek
7. Magyar nagybefektetők idecsábítása. Egy a megyénkben él. Korábban szovjet katonáknak épitett városokat. A másiknak Andorrában sípályája Madridban kórháza van.
Nem sorolom tovább, bár tudnám
Egy faluból várost csináltam egy önkormányzatot 540.- Ft ( sic!) összeggel vettem át. Távozásomkor 44.000.000.- Ft szabad pénzeszközt hagytam. Egy önkormányzatot a csődtől mentettem meg. Távozásomkor 80.000.000.- Ft.- ot hagytam
Most közmunkás vagyok.
Tóbiás Ferenc 2017.08.28 13:25:00
@Kivlov: törvény szerint az állam nem felel a helyi önkormányzat pénzügyi helyzetéért. Szintén törvény kötelezi a költségvetés biztonságára. A Heineken helyett biztosan nem fizet.
Tóbiás Ferenc 2017.08.28 13:26:07