Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fábyka

10 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megérkezett az esküvőszezon… És megérkeztek a jó tanácsokat, esetleges megoldásokat, munkahelymegtartó ötleteket reklámozó blogbejegyzések is. Van, aki azt tanácsolja, hogy halaszd el, van aki rögtön összeadna benneteket. És tudom, ti is gondolkoztok azon, hogy mit tegyetek. Tartsuk meg most,…..
Vasárnap a tékozló fiú példázatáról beszéltem a templomban. Egészen megfogott maga a szituáció, amiben Jézus ezt a példázatot elmondta. A farizeusok ugyanis megvádolták őt, hogy bűnösökkel és vámszedőkkel eszik együtt. Velük vállal társaságot ahelyett, hogy a jobbakkal…..
A hétvégén egy konferencián jártam Berekfürdőn, aminek témája Az egyház megújulásának teológiai alapjai és gyakorlata volt. Sokkal izgalmasabb annál, mint amilyennek hangzik. :D A hétvégén nem csak arra volt alkalmunk, hogy két napon keresztül elméleti síkon növeljük…..
Szólj Be a Papnak! Por(noooo)? 2018.04.24 10:00:00
Egészen merész és új területre léptem, amikor úgy döntöttem, hogy a pornográfiáról írok nektek. Egyrészt: Álomvilágban éltem! Legalábbis, ami ezt a témát illeti. 24 évem alatt soha nem beszélgettem erről senkivel. Tudtam, hogy van, de egyáltalán nem érdekelt. Mondhatni kívül esett a látóteremen.…..
Fábyka 2018.04.25 09:34:33
@Serény Vélemény: Nagyon jó a meglátás! Ennyire én nem gondoltam túl a dolgot. :D Itt tehát pusztán a netes pornó tényére utalok. Amúgy az általad említett témában írom a szakdogámat, szóval megvannak az infók, és ismétlem jogos és igaz a meglátás. Pusztán nem akartam ilyen téren belemerülni a témába. Tehát ennél a gondolatnál a tényleges, sorozatgyártott, többnyire egyénileg megélt technikai eszközről nézett pornóra gondolok, bár ez így tényleg nem volt egyértelmű.
Fábyka 2018.04.25 09:42:46
@Nylul: Szia! Vannak linkek a cikk végén. Bár nem jártam a témát teljesen, minden lélektani szempontból körül, azért utána néztem mielőtt kifejtettem a véleményem. :D Tehát ne várj oxford szintű kutatásokat. Olyanokat próbáltam keresni, amit én is, ilyen téren képzetlen ember megértek. :)
Válaszként a kérdésedre: Az Istennel való kapcsolatodat tényleg megváltoztathatja. Ha a saját szemszögemből (mert miből másból) indulok ki, akkor úgy fogalmaznám meg, hogy nem is maga a pornó nézése választ el Istentől, hanem az abból fakadó szégyenérzet. Bár erről nincs empirikus tapasztalatom, emberként nekem is vannak olyan lépéseim, amit kifejezetten szégyenlek Isten előtt, ez pedig azt eredményezi, hogy nem imádkozom, mert egyszerűen szégyenlek vele szembe nézni. Talán ahhoz tudnám hasonlítani, amikor az egyik házas fél megcsalja a másikat és nem bír a szeme elé kerülni, mert tudja, hogy valami írtó nagy baromságot tett. Tehát, ha és amennyiben a pornó nézés az emberben Isten előtti szégyent okoz, akkor bizony az rányomja a hitéletére a bélyeget. De, mint minden az életben ez is változtatható. :)
Szólj Be a Papnak! Miért így? 2018.03.29 10:10:00
Vasárnap teológus létemre fogtam magam és elmentem a templomba. Remélem ez senkit nem lepett meg. Ugye virágvasárnap is volt és még felnőtt konfirmáció is. Ennek örömére felolvastak egy zsoltárt. Vagyis felolvasták ezt a zsoltárt (126.): Mikor jóra fordította Sion sorsát az…..
Mivel "A keresztény nő 8 típusa, akit el kellene venned" c. bejegyzés elindította a kommentözönt, egy kicsit utánaolvastam a véleményeiteknek. Nem meglepő módon a megosztó cikkhez, megosztó vélemények születtek. Ezért úgy döntöttem, hogy elétek hozok egy még megosztóbb témát, véleményt, embert.…..
Reggel van, vagyis hajnali 5.30. Borzalmas korán. Kimászom az ágyból, bele a papucsomba, irány a fürdő. Zuhany, fogmosás, gyors fésülködés, kicsi smink. Mert egy kicsi mindig kell. Egy kicsi sosem árt. Belenézek a tükörbe és próbálok tagadni. Megpróbálom letagadni, hogy fáradt vagyok. Próbálom…..
 „Aki jó feleséget talált, kincset talált, és elnyerte az Úr jóakaratát.” (Péld 18,22) Éppen a keresztény öltözködési és magaviseleti szokásokról szerettem volna írni, amikor megtaláltam ezt a 2014-es cikket: itt. Röviden és tömören meséli el, hogy milyen nőtől…..
Szólj Be a Papnak! A lombik-vita 2017.11.16 10:00:00
Gyerek vagy nem gyerek? Ez itt a kérdés, dilemma, aggály, aggodalom, félelem, szorongás, pánik! Számos házaspárnak nincs lehetősége természetes úton gyermeket vállalni. De szabad-e elítélnünk azokat az embereket, akik a lombikprogramtól várják az esélyt? Az esélyt egy olyan…..
 "Fáby vagyok! Nem is tudok mást mondani. Fáby vagyok! Keresztény, hívő, református, humoros, hangos, türelmetlen, határokat feszegető nőszemély. Fáby vagyok! Sziasztok! :)"   Nem is tudom, hogy az első bejegyzésemet hol kezdjem. Ott, hogy "én", vagy rögtön a…..