Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hegecz25

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
hegecz25 2020.04.23 08:40:29
@dare:
a magyarok/europaiak nem tudtak 20-30 ezernel nagyobb seregeket kiallitani, tobbfele oknal fogva. Nemcsak ebben az idoben, hanem egeszen a XVII. szazadig. Persze, a kronikak tele vannak 100 ezres, meg millios seregekkel, de azokat legalabb 10-zel kell osztani.
hegecz25 2020.04.23 08:41:28
@paráznabillegető:
egyetertek, jo kis iras ez. Nem kotozkodni akartam, csak kiegesziteni.
hegecz25 2020.04.23 16:04:17
@/\ngel:
igen, teso, ezek szerint nem olvastad az ide vonatkozo reszt. Az elso hozzaszolas arrol szolt hogy Bela tesoja volt a spiler a hadakozasban is meg az uj honalapitasban is. Erre irtam, hogy az utobbiban aligha, mert a muhi csata utan hamarosan belehalt az ott szerzett sebeibe.
Kossuth Lajos 1859. június 15.-én felkereste a londoni celebritások leghíresebb fényképészét, John J. E. Mayallt, és lefényképeztette magát. A fotóknak minden bizonnyal kulcsszerepet szánt a tervezett magyar felkelés propagandakampányában, de a sors kereke más irányba fordult, és a képek végül nem…..
hegecz25 2020.04.21 00:43:40
Oszi és Dezső trükkjei a bennmaradásért valamint az újságíró aki másként értékelte a sorozatot a rendszerváltás előtt és után. A Magyar Televízió az első munkásmozgalmi témájú sorozatában fölfedezte az örök fiatalság titkát. Bors Máté, valamint az ő társai és ellenségei 1918 és 1944 között mit sem…..
A sporttörténelemben mindig voltak "legjobb", már-már legyőzhetetlen és legendás csapatok. Szerencsére nekünk, magyaroknak is volt és talán lesz is még mire büszkének lennünk, ha a sportcsapatainkra gondolunk. Azért beszédes, hogy a legjobb csapatokat bő 30-60 évvel visszafelé kell keresünk!…..
hegecz25 2020.03.14 07:52:54
Kösz Norbi, hogy megihlettél a tapló videóddal! Rég nevettem ilyen jót emberi butaságon. Nem megyek bele mélyen abba, hogy mekkora hímsoviniszta ember képét festetted magadról, felesleges, látja mindenki. Abba sem megyek bele, hogy mit és miért mondtál rosszul, mert azt is látja…..
hegecz25 2020.01.22 08:03:05
@Etniez:
a gond eppen ott van, ha az illeto csaladnak nincs sok penze, es a gyerekeit tisztessegesen fel akarja nevelni. Ilyenkor van az, hogy a szulok eron felul igyekeznek, es nem marad arra idejuk/energiajuk hogy a munkajuk es a csaladjuk utan meg elmenjenek sportolgatni/fitneszezgetni. Persze hogy rajtuk ragadnak a folosleges kilok, es ez nem csak elhatarozas kerdese. Ha norbink is lehuzott volna napi 8-10 orat fizikai munkaval, es feketen kapna a fizeteset, kicsivel a minimaber felett, akkor neki se lenne energiaja fikazni azokat akik ilyen korulmenyek kozott elnek.
Már alá is írt egy megállapodást a Disney-vel egy szinkronszerepre Meghan sussexi hercegnő - adta hírül a brit Sunday Times újság vasárnap. A szinkronszereplésért kapott gázsit Meghan egy elefántokat az orvvadászokkal szemben segítő szervezet, az Elephants Without Borders (Elefántok Határok Nélkül)…..
Vannak zsidós nevek, mint a Kohn, a Grün, a Weisz és a Schwartz. Pedig akik ismerik az ókori illetve a középkori rabbinikus irodalmat feltűnhet, hogy a zsidóknak nemigazán volt családnevük. Hozzáteszem a nem-zsidóknak sem. Jó sokáig. A zsidó társadalomban mindenkit, döntőrészben patriarchális…..
hegecz25 2019.08.06 23:38:21
@Pierr Kardán:
a Zrinyiek eredeti (horvat) neve Subic-Zrinski. Meg Nagy Lajos kiraly adta a Szubics csaladnak Zrin varat, innen mar meg is van az i-betu.
A Rakocziak eloneve pedig rakoci es felsovadaszi, ami szinten arra utal, hogy ott volt a birtokuk.
Néhány napja azt firtatjuk a nyilvánosság fórumain, vajon a volt miniszterelnök átverte-e a szocialistákat. Elvégre kihátrált Karácsony Gergely mögül, és elővette a sufniból Kálmán Olgát, aki szerinte harcosabb természet, mint „a Gergő”. A Demokratikus Koalíció elnöke azóta magyarázgatja a…..
hegecz25 2019.06.15 00:06:53
@Bryan élete:
legalabb nem lehet majd belejuk folytani a szot.
Hogy mennyire keresztény az az ország, ahol a kormány tagjai és szócsövei úgy beszélhetnek a pápáról, ahogy mifelénk ezt megtehetik... – nos az is „megérne egy misét”! „Én vagyok a legkeresztényebb, tehát a legeurópaibb az európaiak között. Európa DNS-e vagyok, annak az őrzője.” - mondotta…..
hegecz25 2019.06.04 21:34:40
@MAXVAL bircaman közíró:
ugy tunik, hogy ti tudtok egy legvonalnal is rovidebb utat, teso.
Bár elméletileg az amerikai-magyar kapcsolatokról szólt volna Orbán Viktor és Donald Trump hétfői találkozója, lényegében mindketten saját hátországukat próbálták erősíteni a megbeszéléssel. Ettől még születhettek fontos kétoldalú megállapodások a zárt ajtók mögött, ám a washingtoni vizit elsősorban…..
hegecz25 2019.05.15 00:22:44
Hétfőn az MTA közgyűlése jelentős többséggel nemet mondott az orbáni rendszer akaratára, amellyel einstandolták volna az akadémiai kutatóhálózatot. Orbán Palkovics persze nem nyugszik, akkor majd törvénnyel államosítják a tudományt. Az akadémikusok és az akadémiai kutatóintézetek dolgozói próbálnak…..
Van egy "macska", ami fogja magát, elcsemegézget a kávé cserjéken, zöld/piros héjával együtt elfogyasztja a szemeket. Aztán némi emésztés és természetes fermentálás után...szóval, távozik belőle a nagyjából érintetlen kávébab, egy helyes kis bab-vonat formájában. Ő a luwak, vagy civet macska. Ez…..
A Tel-Aviv Egyetem kutatói igazi világszenzációt jelentettek be: első alkalommal sikerült erekkel rendelkező szívet printelni. A szívhez páciensek szövetét használták fel. Az eddigi sikeres nyomatok csak véredények nélküli, egyszerű szöveteket tartalmaztak. A mostani…..
hegecz25 2019.04.18 01:38:34
@Sir Galahad: egyetertek.
Ez a modell semmivel nem masabb mint az eddigiek, ott is sejteket nyomtattak valamilyen extracellularis matrixba.
Az igazi szenzaciokat altalaban valamelyik top tudomanyos folyoiratban jelentetik meg eloszor, aztan nyilatkoznak a sajtonak, nem pedig forditva.
A szivnel nagyon megbonyolitja a dolgot, hogy nemcsak pitvarokat, kamrakat, meg ereket kell nyomtatni, hanem billentyuket, es ami sokkal nehezebb, igeruletvezeto nyalabokat is, bele a pitvarok/kamrak falaba. Ez biztositana, hogy a sziv koordinaltan huzodjon ossze. Osszehuzodasrol azonban itt szo sem volt, gyakorlatilag nyomtattak egy 2 dollaros kinai muanyag szivet, csak ez sejtekbol volt.
Cikksorozatunk második része az élelmiszerek kapcsán veti össze a nyugati- és hazai piacokat. Vajon mennyit késett az első dobozos tej, pet palack vagy éppen a Coca Cola a hazai boltokban?..
Nem tudni igazából, hogy hogyan találta meg a török fiatalokat az István a Király rockopera egyik dala, aminek az eredetijét a Koppány Vezért játszó Vikidál Gyula énekelte anno el. Azonban felkerült ez a videó a legnépszerűbb videómegosztóra, ahol a török gimnazisták magyarul…..
hegecz25 2019.01.19 02:04:04
A karácsonyi ünnepek táján a csapból is a kedves, szívmelengető filmek folytak. Akarva, akaratlanul is biztosan megnéztük az Igazából szerelmet, a Reszkessetek betörőket, vagy bármilyen szép, havas, romantikus vígjátékot, elbűvölő, szerelmi történetet. Nos, adventnek és a karácsonyi időszaknak…..
Féláron esznek. Ráadásul a királyi vár új lakója fordítva fogja a kést, miközben a Gundel szotyimenzáján a vagdalthúst szeleteli. Kedves #Gundel - ez aztán remekmű. Igazi Fine dining...
Miért mondott le valójában Szél Bernadett? ..
hegecz25 2018.08.28 17:45:07
@Nyírjeslakó:
1. ugye nem gondolod, hogy a sajat vagyonabol egy fillert is koltene a partjara? Tul azon, hogy kilora megvett embereket.
2. a vilag csak ugy mukodik, hogy akinek sok penze van, az meg tobbet akar.
Tekintve, hogy mennyi közpénzt költ a magyar kormány futballra, nem csoda, hogy a köztévé azt hiszi: a magyar futball a világ közepe. A Ferencváros ugyanis 1,5 hónapon belül másodszor készül megnyerni a vb-t! Először július elején, a vb hajrájában szembesülhettünk azzal, hogy Magyarország nemcsak…..
Katiék két éve költöztek Svédországba két gyerekükkel, így volt szerencséjük megismerkedni az ottani oktatási rendszerrel. Két hónappal ezelőtt megírta az első benyomásokat (itt olvashatod el, ha kimaradt volna), most jön a második rész, melyből egyebek mellett kiderül, hogy…..
hegecz25 2018.07.31 21:58:35
@zoldzeller:
ja, lattam mar nem teljesen hulye gyereket lemenni a lefolyon, mert o mondta meg hogy mit akar csinalni. Aztan napi 25 ora Call of Duty Black Ops lett belole. A gyerekbol meg semmi.
hegecz25 2018.07.31 21:58:40
@LepesMez:
Amerika?
(Fotó: Fortepan.hu) Nézegettem a napokban az Index2 címoldalát: egymás alatt sorjáznak a receptek és étteremtesztek, kajafotó kajafotó hátán. A foodporn az új bikinihíd és combszemöldök, beteljesülni látszik végre a rég áhított gasztroforradalom! De egészen biztos, hogy ez így van? Hiszen…..