Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pale

0 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy tűnik, a tízes évek a repülő játékok aranykora az RC-világban. Nekem a helikopter a mai napig űrtechnika, pedig az már nagyon 2011, aki pedig követi ezeket a trendeket, annak biztosan feltűnt, hogy idén a quadrocopter a menő. A Carrera egyszerre mindjárt négyféle…..
Egy Jalopnik-cikk fordítása következik, az ottani szerkesztők véleményét tükrözi, ne tessenek egyből nekem esni. Szerintem többnyire érdekes gépek, egyet-kettőt el is fogadnék, persze nem a meggyalázott Deloreant. Még annyit tennék hozzá, hogy az angol nyelvben a „vulgar” szó nem csak ízléstelent…..
Amikor megjelent az előző teszt rögtön elkapott a hév, hogy miért ne lehetne megcsinálni a Totalcar saját kis dolgozatát. Kezdetben még nagyon nehézre sikeredett de itt van a végleges verzió, amit most te is kitölthetsz! Lehet, hogy valamelyik kérdésnél több helyes válasz is…..
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Az öcsém fél év RC autózás után úgy érezte, hogy a kezdésnek vásárolt buggyt le kéne cserélni. A szempontok: kefe nélküli motor, összkerékhajtás, és monster truck felépítmény. A végső lökést az adta, hogy egy beázás után gazdasági totálkáros lett a homokfutó, így…..
A Jazzékiel a budapesti klubélet egyik fontos zenekaraként, valamikor 2011 táján hagyott fel az aktív koncertezéssel. Az elmúlt három év alatt a tagok különböző produkciókban (Grand Mexican Warlock, The Carbonfools) bukkantak fel, a zenekar pedig évente csupán egy-két koncertet…..
Máig emlékszem, amikor úgy tíz évvel ezelőtt a nagyapám a kezembe nyomott egy hetvenes évekbeli modellező magazint. Sokszor átnyálaztam, de a playboy módjára kihajtható tervrajzon kívül nem sok maradt meg, pedig tulajdonképpen nem is tudtam mit látok rajta. Áramvonalas,…..
TComment A polgár ne kérdezzen 2012.12.05 05:45:00
Bárki által hozzáférhető kilométeróra-állás? Van ilyen, elméletileg. Okmányirodai capriccio, hepiend nélkül. Különben is péntek van. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Pale 2012.12.05 08:47:55
@Gyurma73: Nem érdektelen info. Ha az autó teljes előélete során ezt felírták, akkor hihető is lehet akár.

(persze tudom, most jön az, hogy
1. minden műszaki előtt visszatekerték a gazok
2. 20000km alatt is tönkre lehet tenni egy autót, a másik meg 300000-rt megy)
2011-ben összesen 57 600 km-t tett meg, és 4,185 millió forintot költött benzinre hivatali autójával Kövér László, az Országgyűlés elnöke – derült ki abból a közérdekű adatigénylésből, amelyet még szeptember közepén adtunk be a parlamenthez, ám választ csak most…..
Digitális analfabétákat nevel az új kerettanterv az informatikatanárok szerint – és igazuk van. A hvg.hu cikkében olvasható, hogy drasztikusan csökkentik az informatikaórák számát, alsóban egyáltalán nem lesz, 5-8. évfolyamon 3,5 helyett 3, gimnáziumban 5,5 helyett 2, míg…..
Pale 2012.10.26 21:27:55
@ppppalika: Heti 1 órában semmit sem lehet tanítani. Az csak szerencsétlenkedés. El kell fogadni, hogy a XXI. században a számítógép-használat igenis fontos tantárgy. Mindenkinek tudnia kell nagy vonalakban, hogy mi van a gépben, hogyan lehet szöveget szerkeszteni és táblázatot kezelni.

Arról lehetne vitatkozni, hogy mi legyen a tananyag.
Szvsz nem kell az adatbázis-kezelés (önálló szakma) és a könyvtár-ismeret (nem ide tartozik).
Ellenben multimédiás szoftverekről több szó eshetne a digitális eszközök korában.
Pale 2012.10.26 21:32:35
@ppppalika: Én még csak 16 éve és én is tudom (le is írtam), hogy nem tud normális dokumentumot készíteni, de "hibás beidegződésekkel" is össze tud rakni egy ronda, hibás dokumentumot. Persze a XXI. sz-ban nem ez a cél.
Pale 2012.10.26 21:34:41
@manmachine: Ez nem így van. Meg kell tanulni az eszközt helyesen használni és utána lehet a többi órán is minél többször felhasználni, csakhogy ehhez nincsenek meg a tárgyi és személyi feltételek.
Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Művelődési Szervezete (UNESCO) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) 1966. október 5-én fogadta el a a pedagógusok jogairól szóló, 150 pontból álló határozatot. 1994-ben ennek a döntésnek emléket állítva ezt a napot kiáltotta ki az…..
Egy nagyon fontos dologról kevés szó esik az új választási törvény kapcsán: vajon ki fog előre regisztrálni? Én tartok tőle, hogy nem csak a politikai elemzők által várt pár százezer ember esik ki a választásokból, sokkal inkább milliók. Fogalmazzunk úgy: nagyon kevés ember…..
Pale 2012.09.19 11:46:16
@is: Ezek nagyon optimista számok. Szvsz ennek a negyede fog elmenni...
A rendkívül ritka Mercedes-Benz S-Type-ért 3 millió fontot adtak egy árverésen. Nem csoda, a 84 éves sportautó alig 13 ezer kilométert (!!) futott és az elmúlt 60 évet egy garázsban töltötte. A kor egyik kiemelkedő luxus sportautója volt a Mercedes-Benz S-Type, amely 6,8…..
Biztos sokan összefutottatok már vele, de ezt a képet érdemes többször is megnézni. A Kreatív Online cikke itt elolvasható. A magam részéről csak a Közgépről szólnék pár szót ennek a beszédes képnek, és a Top2 Simicska-Nyerges páros kapcsán. Nem azt, hogy ismét egy…..
Nemrégiben levelet kaptunk, amit főszerkesztőnk korrekten meg is válaszolt. Kedves olvasónk azt javasolta, hogy lobbizzuk ki: segédmotorral is lehessen utast szállítani. Ugyan Winkler Róbert gyakorlott robogósként is véleményezve udvariasan elmondta, hogy nem tartjuk erre alkalmasnak a…..
Naiv ügyfél egyik reggel arra ébredt, hogy a Digi koponyát lékelt rajta szoftvert frissített a beltéri egységén. Ennek hatására a megszűnt a csatornák rendezésének lehetősége, még prémium szolgáltatásként sem igényelhető. Sőt, jóváhagyni sem kell, elég, ha kikapcsolják a…..
TComment Nagy navit bomba áron? 2012.05.03 06:35:38
A legviccesebb a Windows. Ebbe a csapdába az Exporer ikonra kattintva sétálhat be az ember. A készülék ekkor figyelmeztetőleg megkérdi, hogy tényleg akarod-e. Ha igennel felesz, az évszázad rejtélyét kell megfejtened. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Pale 2012.05.03 15:16:07
@MAC-Ka: Trükközve fel lehet tenni mindent, de egy átlagfelhasználónak nem egyszerű.
Eleinte én is azt gondoltam, hogy mindenre használni fogom (filmnézés, képnézés, játék, ...), feltettem rá mindenfélét, de már rég rájöttem, hogy ez egy navigációs cucc. Se több, se kevesebb. Kinn hever az autóban, ha várnom kell, akkor esetleg játszok egyet vele.
Ha lenne benne wifi, tán lehetne használni internetezésre, de az már táblagép lenne. Ez meg nem az, nem is kerül annyiba. Annak való, aki lopja az igo-t.

Igo-val autózók, Russa-val túrázok, ennyi.
Pale 2012.05.03 15:19:09
@MAC-Ka: Itt a lényeg! Kell egy telefon méretű telefon (<3"). Kell egy használható méretű navi (4,3-5") és otthonra kell egy táblagép, és/vagy egy számítógép.
Remek elképzeléssel rukkolt elő a NER-birodalom Nemzeti Jövőkutató és Népességszívató Hatósága.Az elgondolás lényege a hetet egy csapásra doktrínán alapul:- toldozzuk vele valahogy, valamennyire a büdzsét,- tüntessünk el minél több, az előző, demokratikus köztársaságra…..
V6 / 1.754 cm3 / 57 PS / 78 Nm @ 2.500 (klikkelj a nagyobb képekért) ..
A hazai autópályákon nem sok útszakasz van, ahol egy irányba kettőnél több sávot lehet használni, holott még pár helyen jól jönne (pl. M1, M5 végig, M7 mindkét irányba a Balatonig). Persze már annak is örülni kell, hogy vannak autópályáink. Egyesek feltennék a kérdést, hogy…..
Pale 2011.12.28 09:57:53
@abc2: Pontosan ezt a módszert ajánlotta a Kresz oktatóm 20 éve! Mellé állsz és amint ő fékez és egy kicsit is előrébb vagy már mehetsz is!
Pale 2011.12.28 10:06:52
@konrada: Meg kellene erteni, hogy a parhuzamos kozlekedesre alkalmas uton KIALAKULHAT parhuzamos kozlekedes. Ez akkor van, amikor a forgalom surusege miatt nem lehet visszaterni a kulsobe. Errol a helyzetrol szol a 36.§, de ez nem tul gyakori mondjuk az M6 Szekszard-Paks szakaszon.
(bocs, bonyolult lenne az ekezet)