Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annamari4062

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezen blog felületén nem ritkán olvasni zseniális írásokat - lásd #dragon_mondja -, de hajlok arra, hogy mintha adósak lennénk a zseniális és egyben fontos posztokkal. Ezt a tartozást igyekszem most leróni, amikor a progresszív társadalomfejlesztés egyik legrelevánsabb dimenzióját idézem meg, és adok…..
annamari4062 2020.02.29 13:09:20
@"the dragon": Természetes, hogy a hozzád hasonlóan a kubikos talicska mellől elszabadult "tudósok" tévedéseit az írástudó ember igyekszik korrigálni. A kemény fizikai munka, amit végzel tiszteletreméltó, de sajnos láthatóan nem rendelkezel a mély társadalmi folyamatok megértéséhez szükséges ismeretekkel, tapasztalatokkal, gondolkodási képességekkel. Ezt természetesen nem rovom fel neked hibaként, csak jó szándékú segítséggel terelgetlek a helyes útra.

Az jó dolog, hogy legalább láttál egy-két filmet, amelyben Jennifer Lopez szerepel, és elismered, hogy hitelesen alakította a takarítónőt (a film végére előléptették és elnyerte egy igen sikeres és jóképű férfi szerelmét) valamint "szárazdajkát", értsd anyát ( a film végére megtanult verekedni, és az addig őt bántalmazó férjét laposra inzultálta) alakított. Ezek a témák kifejezetten feministák. Remélhetőleg így, hogy a filmek történéseinek, mondanivalójának alapvető aspektusaira felnyitottam a szemedet, revideálod álláspontodat.

Dicsérendő, hogy értékeled, hogy nem egyformák a nők. Az viszont elszomorító, hogy pl. a legközelebbi női hozzátartozóidat is a mezei szartartály kategóriába sorolod, hiszen ők sem a feleséged és nem Zooey Deschanelek. Ismételten nem hibáztatlak, hogy ennyire egysíkúan látod a világot, örülök, ha néhány mondattal rávilágíthatok a részben tájékozatlanságból adódó téves következtetéseidre. De nem irányíthatom mindig a lépteidet, javaslom, igyekezz tanulni, művelődni! Most láttam egy hirdetésben, hogy az általános iskolát be nem fejezett embereknek indítanak a munkaügyi központok tanfolyamokat, amelyek a hallgatók általános műveltségének fehér foltjait hivatottak kitölteni. Szerintem ennek nagyobb hasznát vennéd, mintha ad hoc módon, segítség nélkül látnál neki az alapvető ismeretek megszerzésének szép, ám rögökkel teli útján.
Senkinek ne legyen kétsége arról, hogy a nők koszosabbak a férfiaknál. Aki látott már tinédzser lányszobát, pláne fürdőszobát, az nem kérdőjelezheti meg az igazságomat. De most nem általánosan a higiéniáról akarok írni, hanem csak a férfiak kézmosási szokásáról. Ha egy férfi vécére megy, négyféle…..
annamari4062 2019.07.01 15:19:12
@Frick László Intézet: A pusztán kitalációra építő, valóságalapot nélkülöző, spekulatív alapon kiagyalt elméletednek semmi köze a női WC-k tényleges történéseihez. Valóban sok nő nem ül le az ülőkére, de a WC csésze peremének átmérője van olyan hosszú, hogy nem szükségszerűen csöppen rá bármiféle anyagcseretermék. De ha ritkán - nagyon ritkán - mégis előfordulna ilyen balszerencsés esemény, a hölgyek természetesen letakarítják maguk után a WC-t.

Az pedig végképp a valóságtagadás magasiskolája, hogy a hölgyek egyre magasabban tartják a altestüket a WC fölött.
1. Mi oka lenne erre a hölgyeknek? A WC peremén nem lesz egyre magasabb a szennyeződés, ami erre az indokolatlan és kényelmetlen tettre sarkallná őket.
2. Vajh mi módon ellenőrizte állítását a komment írója? Ő maga nyilván nem leselkedett a WC-kben, a tapasztalati út kizárható. A hölgyek nem tudnak megalapozottan nyilatkozni arról, hogy ők magasabban tartották-e szeméremtestüket a a WC felett az előző használóhoz képest, hiszen ennek mértékéről természetszerűleg nincs tudomásuk. Így könnyen bizonyítható, hogy a kommentelő csak álmodozik a látványról, az általa prezentált történés még tudománytalan spekulációnak is gyermeteg állítás.
A hölgyek tényleg többet fogdossák a bevásárlókocsi fogantyúját, annál az egyszerű oknál fogva, mert a férfiak többsége lusta vásárolni. Inkább éhen halnának, minthogy felemeljék a fotelből a tv elől nemesebb szervüket, és gondoskodjanak alapvető fizikális szükségleteikről.
A kormánykerekek valóban kopnak a használat során. Állításod rút rágalom.
annamari4062 2020.02.11 21:05:20
@Frick László Intézet: Figyelmetlenséged a kommentek olvasása terén épp oly nyilvánvaló, mint amennyire megalapozatlan tézisekkel bírsz a női mosdók állapotát illetően.

Állításaid mindegyikéről cáfolhatatlan módon bebizonyítottam, hogy azok rút rágalmak, így nem véletlen, hogy harmatgyenge próbálkozásként megkiséreltél visszavágni ezzel a pletykalapok kommentszekciójába illő hozzászólással.
Méltóságodat még megőrizheted, amennyiben elismered, hogy érveim hatására beláttad tévedéseidet, és meghajtod fejed az általam prezentált tények előtt.

Természetesen nem személyeskedés céljából írtam a fenti sorokat, csupán az igazság, a tudomány és tények tisztelete iránti elkötelezettségem vezetett.
annamari4062 2020.02.11 21:05:28
@Frick László Intézet: Figyelmetlenséged a kommentek olvasása terén épp oly nyilvánvaló, mint amennyire megalapozatlan tézisekkel bírsz a női mosdók állapotát illetően.

Állításaid mindegyikéről cáfolhatatlan módon bebizonyítottam, hogy azok rút rágalmak, így nem véletlen, hogy harmatgyenge próbálkozásként megkiséreltél visszavágni ezzel a pletykalapok kommentszekciójába illő hozzászólással.
Méltóságodat még megőrizheted, amennyiben elismered, hogy érveim hatására beláttad tévedéseidet, és meghajtod fejed az általam prezentált tények előtt.

Természetesen nem személyeskedés céljából írtam a fenti sorokat, csupán az igazság, a tudomány és tények tisztelete iránti elkötelezettségem vezetett.
Kigondoltam Félholdmánia 2019.11.10 19:02:25
A féholdmánia (lunatis-mania), egy általam felfedezett, speciális betegség, melynek során a beteg minden, félhold alakú dolgot mániásan keres és gyűjt.  A mánia elszenvedője absztrakciót végez az őt körülvevő, félhold-alakú tárgyakról, és azokat, vagy azok képviselőjét maga köré gyűjti. Habár…..
annamari4062 2019.12.22 20:06:36
@"the dragon": Tekintettel arra, hogy hamarabb olvastad a "cikket", mint én, és neked nem tűnt fel a szerző tévedésen és/vagy csúsztatáson alapuló, félrevezető vizuális információt tartalmazó közlése, ebből következően én jobban értek a mezgazdasághoz, mint te. Te csupán valami homályos célozgatásba kezdtél a nem létező doktorátusoddal és a geometriával kapcsolatban, de ezt a gondolatsort sem tudtad szabatosan megfogalmazni.

Tehát nyilvánvalóan a te szobatisztaságoddal kapcsolatban merülhetnek fel kétségei a kommentedet olvasó, jobb sorsra érdemes embereknek.
Kigondoltam Merőleges világok 2019.03.20 23:15:37
Képzettebb olvasóink, a minimum két akadémiai tagsággal rendelkező ún. pro-akadémikusok, az űrben járt űrhajósok és a Kigondoltam egyes szerzői tudják, hogy a párhuzamos világok nem sci-fi szerzők agyszüleményei, hanem tényleges valóságok. Párhuzamosak. Nem itt megvitatandó tény, hogy léteznek…..
annamari4062 2019.07.17 18:04:52
@villám.ló.láng.nyelv: No lám, máris utánanéztél az abc-nek! Dicséretes!
annamari4062 2019.07.01 14:28:41
@Kadarka Jánoska: A zsenik csak bölcs mosollyal szemmel tartanak benneteket, mint szülő az önmagukra is veszélyes gyermekeket. Véletlenül sem akarnak közétek tartozni. Mint pl. én.
annamari4062 2019.07.17 12:49:05
@villám.ló.láng.nyelv: Az egyetemes emberi kultúra fejlődésében a mássalhangzók is igen nagy szerepet játszottak és játszanak ma is, ezért érdemes lenne elsajátítanod őket.
A Világbank február 27-én közzétett tanulmánya szerint világviszonylatban a nők a férfiak jogainak csak háromnegyed részét birtokolják – írja a Le Figaro. „Ha a nők egyenlő eséllyel rendelkeznének, a világ nemcsak igazságosabb, hanem virágzóbb is lenne” – jelentette ki…..
annamari4062 2019.03.30 12:57:14
@ThemePHL:
@annamari4062:
"Ha léteznek egyáltalán a te általad emlegetett belső kvóták, ami nagy valószínűséggel kitaláció..."

Khm... szemezgettem...
"Női kvótát vezetnek be az Európai Központi Bankban (EKB), az intézkedés révén megkétszereződik a nők aránya a vezető állásokban."

"Az új uniós irányelv szerint 2020-ig a nagyobb tőzsdei vállalatok felügyelőbizottságában legalább 40 százalékos arányt kell elérniük a nőknek, különben szankciókkal nézhet szembe a cég."

"Norvégiában jogszabály biztosítja, hogy a nők aránya legalább negyven százalék legyen a cégek vezetőségé­ben."

"Női kvótát vezetnek be Kaliforniában a cégek igazgatótanácsára nézve, 2021-re már 40 százalék kell, hogy legyen a női vezetők aránya."

"...egyik vezető informatikai vállalat hazai leányvállalatának HR-ese...
...A cég pedig ki nem mondott kvóták alapján folyamatosan monitorozza a nemi arányszámokat – hangsúlyozta."

Személyes példa... HRes ismerős egy nagy multicég hazai leányánál... elmondta, hogy vannak irányszámok, amihez igenis tartani kell... ha nagyon borulnak a számok, akkor bizony a felvételin erősen lejt a pálya a nőknek... ilyenkor simán előfordulhat hogy nem a jobb férfit, hanem az ugyan közelében lévő, de egyértelműen nem jobb nőt veszik fel a pozira...

Kitaláció mi?

Szerintem mások szemezgettek helyetted. :) Viszont ha a kvóták tényleg léteznének, és betartanák azokat, nem ezek a férfi-nő arányok lennének a vezetői pozíciókban a valóságban. Arányaiban elenyésző bármiféle kvóta alkalmazása. Szintén kérdés, hogy ezeknek a vezetői pozícióban lévő emberek vajon mennyi időt töltenek a saját gyerekükkel, rohannak-e négy órára értük az iskolába-óvodába, hányszor maradnak otthon a beteg csemetéjükkel, hányszor olvasnak neki mesét, stb. stb.

Én a versenyszférában dolgozom, jó néhány munkaerő-kiválasztási folyamatban részt vettem már. A nők kimondottan hátrányban vannak, hiszen eleve feltételezik róluk hogy ők maradnak otthon a gyerekkel, ők végzik zömmel a háztartási és a gyermeknevelési feladatokat. Az előítéletek mai napig nagyon erősek.
annamari4062 2019.03.30 13:45:20
@annamari4062:

Felhívnám a figyelmedet két mondatodra:

"Attól meg azonnal elvenném a gyereket, aki kifizetendő munkának tekinti a gyerekneveléssel járó munkákat." "Amit általában nem fele-fele arányban fizettek a megszerzéskor."
Az a helyzet, hogy a gyereknevelés történetesen időigényes dolog, és jövedelemkieséssel jár. Az mennyire igazságos, hogy aki sokkal több időt szentel ennek a társadalmilag rendkívül hasznos tevékenységnek, ami korlátozza a fizetéssel járó munkában, anyagilag jelentős hátrány szenvedjen?

"Lófaszt.
A gyerek szempontjait nézik, hogy minél kevesebb változás legyen az életében a válás után.
Ha kicsi a gyerek ez azt jelenti, hogy ha anyuka volt vele otthon, "ővé lesz" a gyerek.
Akkor is, ha a gyerek az apukához kötődik jobban.
Lakás, anyagiak nem számítanak. Azt el lehet venni apukától.'

Az apukáknak pont annyi joguk van otthon maradni a kicsi gyerekkel, mint az anyukáknak. Csak nekik többnyire derogál a saját kicsi gyerekük gondozása, nevelése. Ha valakinek a válás előtt nincs igénye arra, hogy sok időt, energiát szenteljen a gyerekének, akkor miért hinnének abban, hogy a válás után majd lesz? Az anyagiak pedig a törvény szerin fele-fele arányban oszlanak el, nem lehet elvenni az apukától.

""Hogy ezek általában a nők, ez arra mutat rá, hogy sok férfi nem vagy csak kevéssé vesz részt a saját gyermeke ellátásában, ami szomorú dolog."

Ez arra mutat rá, hogy rutinszerű az ítélkezés. Alap hogy az anyának ítélik a gyereket. Komoly oknak kell lennie, hogy ez ne így legyen."
Nézd meg a felméréseket. hány apa hajlandó otthon maradni néhány hónapot a pici gyerekével, hányan hajlandók táppénzen maradni a beteg gyerekükkel. Arányaiban ki végzi egy családban a több fizetetlen munkát, ki tölt több időt a gyerekkel, ki gondozza őt. No, aki erre hajlandó, annak ítélik a gyermeket. Ez többnyire a nő, erre mutat rá az ítélkezés.

'"a gyerektartás többnyire még a gyermekneveléshez szükséges anyagiak felét sem fedezi, nem beszélve az ingyenmunkáról, ami a gyermek Van ilyen is. Bár kíváncsi lennék rá, szerinted mennyibe kerül egy gyerek nevelése egy hónapban és azok mikből tevődnek össze.
Aztán van olyan is, hogy a gyerektartás (ha van miből vonni) többnyire nem a gyereknevelés költségeinek a felét, inkább annak egészét, néha még az anyuka személyes költségeinek egy részét is fedezi.nevelés édes terhével jár. "

Nem az amerikai filmekből kellene kiindulni, hanem a ,mai magyar valóságból. A férfiak messze többségének eleve nincs akkora fizetése, hogy eltartson egy családot sem a válás előtt, sem a válás után. Majd pont ők fizetnek akkora gyerektartást, ami az elvált feleség költségeit is fedezi.
annamari4062 2019.03.30 14:13:28
@ThemePHL:
''"De az általad felsoroltak még minidig nem bizonyítják, hogy az egészségügyben, szociális ellátó rendszerben a férfiakat hátrány érné a nemük miatt."

A teljes kommented több pontjával tudnék vitatkozni... Nem teszem, mert nyilvánvalóan az általam írtak el nem olvasása miatt születtek meg ezek ebben a formában, így, csak annyit, hogy...

Kérlek másold ide hol is írom, jelzem, vagy csak utalok rá hogy az általam felsorolt példákkal azt szeretném bizonyítani, hogy a férfiakat hátrány éri az EÜ rendszerben.'

Az általad írtakat elolvastam. A kommentemmel azért nem vitatkozol, mert nem tudsz belekötni. :) Bocsánat, valóban Obszerváló nevezetű kommentelő nehezményezte, hogy a nőkre többet költ az egészségügy. Ő nyilván kirugdalná a nőket a kórházakból.