Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TH Veszprém

103 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
VESZPRÉM HOME Pimp up the toilet! 2023.03.22 11:45:04
Ha elged van az unalmas, fehér vagy bézs wc-ből és tetszik a dark mood, akkor nézd meg, hogyan alakítottam át a saját wc-met. A wc általában nem a kedvenc helyiség, sokan raktárnak használják, ott tartják a felmosót, létrát, egyéb háztartási eszközöket. Szerintem ez nagy hiba, mert az egyébként sem…..
Már a neve is éltet, hát még maga az szín! A 2023-as év színe igazán vibráló és az örömre, optimizmusra ösztönöz. Minden év elején készítek összeállítást az év színéről. Idén is elterveztem, aztán közbejött egy csomó munka, teljesen kimerültem, nem volt türelmem, bár magamban vágytam már az…..
Nemrégiben az az öröm ért, hogy kaptam 20 szál rózsaszín rózsát. Nem is akármilyet, gyönyőrű, hosszú szárú rózsákat. Persze, hogy sajnáltam volna őket kidobni. Nem is tettem, mutatom mi lett velük. Egyik nap a férjem úgy állított haza, hogy hozott 20 szál hatalmas, rózsaszín rózsát. Csak úgy.…..
Az otthon rendezett, tiszta, meleg és jó illatú. A hangok megnyugtatóak és finom ételek főnek a tűzhelyen. Duruzsol a mosógép, a lábhoz dörgölőzik a macska, a kutya a kosarában alszik és tudjuk, hogy minden rendben lesz. A pandémia miatt bezártság hívta életre (vagy csak tette népszerűvé?), de…..
Igen, a hupilia, még csak meg sem erőlették magukat valami szép lilával. Elnézést, angolosan very peri. És én még a tavalyi sárga-szürke kombón voltam kiakadva...   Hát nem gyönyörű? A Pantone nevű festékgyár, ahogy 2000 óta minden évben, idén is meghatározta az év színét. Szerintem a…..
VESZPRÉM HOME Nyers házak 2021.05.26 11:46:50
Mostanában bele-bele futottam a Pinteresten olyan házakba/lakásbelsőkbe, aminek a lényege, hogy a falakat bevakolatlanul hagyják és legtöbbször a fa felületeket sem kezelik. Ez az ún. nyers vagy meztelen stílus (raw, naked in english). De honnan jött ez az egész és itthon miért nem találkozni vele…..
Mára egy lakásbemutatót hoztam, szokásomhoz híven ezúttal is kis alapterületű, ötletes lakást választottam. Nagyon megtetszett a színek és bútorok miatt, igazi Millenium-generáció lakáska :) Ezt a lakást a múltkori Y generációs posztomhoz való anyaggyűjtés közben találtam. Nagyon megtetszett, mert…..
VESZPRÉM HOME DIY- mártott papír 2021.03.21 17:00:00
Ha még maradt egy kis energiád és alkotókedved, nem túl eszközigényes, látványos és hasznos a saját készítésű papír. Ebben a bejegyzésben megmutatom a folyamatot és adok pár ötletet, mire lehet használni. Tavaly év végén kaptam egy Praktika magazint, abban láttam a mártott papír ötletét, de már…..
Újabb lakberendezési stílus ütötte fel a fejét a koronavírus hatására. Ez pedig nevezetesen a grandmillenial. Az évek óta töretlenül népszerű és egyszerű minimál helyett itt a formák, színek és minták csak úgy tobzódnak! A sokféle és gyakran változó lakberendezési stílusokat egyszerűen lehetetlen…..
Biztos szakmai ártalom, de részemről nagyon szeretem a társadalmi paródiákat. Ilyen ez az Y-generációsok otthonát parodizáló Bingo. Ha te is 25-40 év közötti vagy (vagyis 1981 és kb. 1996 között születtél) tutira ismerősek lesznek ezek a lakberendezési tárgyak :) Az eredeti cikket az Apartment…..
Azt történt, hogy a nagy év eleji rendezkedésben véletlenül letöröltem a vendégszoba/gardrób átalakításáról szóló bejegyzésemet. Ezt most pótolom, de képtelen vagyok újra megírni a cikket, ezért lapozható verziót készítttem belőle. A lényeg, hogy a házzal együtt kaptunk egy lengyel szekrénysort,…..
Nem emlékszem, hogy gyerekkoromban lettek volna "klasszikus retro" kerámiáink otthon, de valószínűleg csak az emlékkép kopott meg. Nem volt olyan magyar háztartás, ahol ne lett volna váza/kaspó/tál és akkoriban kizárólag magyar tömeggyártottat lehetett kapni.  Arra viszont emlékszem, hogy jó…..
2021-ben is megválaszották az év színét, nem is egyet, hanem rögtön kettőt. Ezek pedig a semleges szürke és felvidító napsárga lettek. És hogy miért pont ezek és ki veszi a bátorságot arra, hogy egy egész évnek színt adjon? Megtudhatod ebből a bejegyzésből. Végre eljött a magyar háztartások…..
VESZPRÉM HOME Júliusi naptárak 2020.06.30 12:55:13
És máris itt a július, már a felén túl is vagyunk az évnek. Az első félév jó tartalmasan telt, a második remélem nyugodalmasabb lesz.   Fogadjátok szeretettel a júliusi háttérképet és szervezőt! Katt a képre a letöltéshez! Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő…..
A tegnapi egy jeles nap volt a számomra, mert sikerült végre az emeleti előtérbe is beszereznem a régóta áhított szőnyeget. Eredetileg mindenáron állatbőrt akartam ide, de végül egy antik kézi szőnyegre esett a választásom. Megmutatom mi alapján választottam. Az emeleti előtér egy sok kihívást…..
Nagyon régen volt lakásbemutató, amit nem értek, mert imádom őket. Remek ötleteket lehet szerezni, ha nem csak átfutjuk a képeket, hanem tüzetesebben kielemezzük mi is az, ami megfogott minket benne. Hol máshol is lehetne ez a 95 m2-es 2 hálószobás fehér szépség, mint svédországban. Igazi skandináv…..
VESZPRÉM HOME 2020 májusi naptár 2020.05.12 10:19:07
Szégyen és gyalázat,  hogy a májusi naptárakat még csak most rakom ki, de eldöntöttem, hogy nem adom fel a kihívást. Mostanra kezdek belefulladni a munka-tanítás-vállalkozás-háztartás kedves kis négyszögébe, szóval úgy döntöttem, megbocsájtok magamnak.   Kattints a képre a nagyításhoz és a…..
2010-ben, amikor már mindenhova odacsapott a válság úgy éreztük, hogy el kell mennünk Budapestről, ahol addig éltünk. Logisztikai okoból szülővárosomra, Balassagyarmatra esett a választásunk, ott béreltük ezt a vadregényes házat. Mivel nem akartunk a szüleim házában lakni (nekünk ez teljesen…..
Még a márciusi naptár készítésekor sem gondoltam volna, hogy az áprilisit már innen a karanténból fogom közzé tenni.  Most még kicsit hideg van, de hétvégére jön a jó idő, lehet kertészkedni, érnek a primőrök és végre feltöltődhetünk egy kis D vitaminnal. (Esküszöm próbálok pozitív maradni.) Úgy…..
Bár már két hete itthon vagyok, én nem unatkozom, sőt, mivel a reggeli készülődés elmarad, ezért a tényleges munkavégzésre is több időm van, valamint az 1. osztályos gyerekemet is nekem kell tanítani, mert ennyi idősen még nem tudja megcsinálni a kiadott feladatokat. Azok száma pedig nem kevés,…..
Ahogy végre kezd kicsit jobbra fordulni az idő és egyre többet süt a nap is, szerencsére a nehéz ételeket is egyre kevésbé kívánom. Azért még messze vagyok ilyenkor attól, hogy ropogós salátát akarjak rágcsálni, de legalább már a zsíros ételek látványa kevésbé dobogtatja meg a szívemet. A kép…..
Nem győzők olyan tempóban naptárakat gyártani, ahogy a hónapok telnek. Mindig arra gondolok, hogy ráérek még, aztán máris késésben vagyok. Mindegy, felnőtt koromra megtanultam magamról, hogy egy borzasztó notórius késő vagyok. Kattintsatok a képekre és már tölthetitek is le a friss, ropogós,…..
Olvasónk, Gamintojas olyan levelet írt nekünk, amin egy pár napig ülnünk kellett, hogy meg tudjuk emészteni. Egy cikket is mellékelt a felvetéshez: A rejtett heréjű kansertések ivari szaga. És akkor jöttek azok a mondatok, hogy: "Megfigyeléseink szerint az ivari szag pszichofizikai élményként…..
A Pantone nevű cég minden évben kikiáltja az év színét, ami idén a klasszikus kék lett. De mi az az év színe, hogy veszik a bátorságot arra, hogy meghatározzák az év színét? És mitől az a divat, ami? (+képválogatás az év színével) A tavalyi év színe kapcsán kezdtem el foglalkozni ezzel az egész…..
A január általában lassan telik nekem, de idén valahogy gyorsan elszállt. Lehet, mert rengeteg a dolgom? Akárhogy is van, azért a naptártervezést nem hagyom abba. A képekre kattintva tudjátok letölteni a naptárakat. Asztali háttér Írható, jegyzetelhető.  ..