Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rubasov nertárs

0 bejegyzést írt és 496 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       „Ő ott jól érzi magát, és csak akkor fogunk majd beszélni, ha eszébe jutok, és felhív” – A pasit vidám medenceásásra invitálják vidékre, pont azokban a hetekben, amik a barátnő esetleges szabadságával esnének egybe.                                  Fedezd fel és…..
Rubasov nertárs 2024.06.19 05:12:23
@Gilcsibill:

"Hát nekem egy ilyen pasi nem kéne, aki szarba sem néz. Ez a medence ásás is nagyon gyanús... meg ahogy az egészet intézte. Hosszútávra nem alkalmas."

Van az a szintkülönbség, amiért még különbeket is elnéznek. Lásd még a témában a Borkai-házaspárt.
Rubasov nertárs 2024.06.19 21:38:55
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

"Vhol kinn volt az interjú a nejével, meghatóan elmondta, miért bocsájtott meg a férjének. Csak a lóvét hagyta ki nagy szemérmesen."

Nem csak zsetonban erős Borkai, bár természetesen ez sem egy utolsó szempont. Ha az asszony lekoccolt volna, akkor lepattant, elvált, az ex által kizsigerelt alkeszek közül válogathatott volna, nem pedig a Szex és New York várt volna rá. A másik Borkai azért mégis csak olimpiai világbajnok sportoló, aki bár már nyílvánvalóan nem az fess fiatalember, mint aki 20-on évesen volt, de azért a versenysport hagyott némi nyomot a fizikumán.
Rubasov nertárs 2024.06.20 12:02:12
@God Harald: @Lorrh:

Egyrészt a másik minősítgetése az a másik igazságának és masszív intellektuális fölényének elismerése, másrészt a minősítők magukról állítanak ki egy nem túl hízelgő bizonyítványt. De akkor egy kis tanítás: 8 általános és attól felfele eső körökben úgy szokás vitatkozni, hogy tételesen megcáfolom másikat, már ha tudom. Ha ez nem megy, akkor egy már az amőba intelligencia hányadosával rendelkező ember képes arra, hogy elismerje, hogy vitapartnerének igaza van az adott kérdésben. Félreértés ne essék, nincs azzal baj, ha valakinek nem sikerül elvégezni a 8 elemit, de legalább ne hencegne vele, mégha névtelenül is.
téveszmék "Vannak még csodák" 2024.06.17 06:06:59
  Egy biztos: a demokrácia alapvető intézményei működnek Magyarországon. Szabad választásokat rendezünk. Ha az érvénytelen szavazatok nagy száma miatt kétely merül fel bárkiben az eredményt illetően, mehet az újraszámlálás. Mindez gyorsan, flottul, jogszerűen. Oké, a vége olyan, amilyen: csodák…..
Rubasov nertárs 2024.06.19 13:04:16
@MEDVE1978:

"Egy új főpolgármester választáson Karácsony nyerne." Ebben én egyáltalán nem lennék ennyire biztos. A mögötte álló pártok csúnyán lebőgtek, a győzteshez húzás jelensége pedig itt is játszik. És azt sem tartom valószínűnek, hogy az óbal szavazói egy ekkora zakó után lelkesen mennének az urnákhoz.

"Emellett KG mögött ott a DK, aminek ez a választás egy totális vesszőfutás volt. Gyakorlatilag a fél évvel ezelőtti az ellenzék vezető ereje állapotból jutottak el 8%-ig az EU választások esetében. Önkormányzati szinten sem brillíroztak, de ott mérsékeltek a veszteségek. A DK nem engedheti meg, hogy ne Karácsony legyen a főpolgármester, mert az még nagyobb kudarccá tenné a választásokat." Az első mondat üti leginkább az előző bekezdésed megállapítását, miszerint Karácsony nyerne. A dk eddig is lehúzó ballaszt volt, most még inkább azzá vált. Dobrevvel mosolyogva, aligha érhető el átütő siker június 9-e után.

"Érdekes elmélet, hogy a FIDESZ hagyta felfutni Vitézyt, azonban nem akarták, hogy megnyerje." A fidesznek nem sok beleszólása volt Vitézy indulásába. Számukra az volt a kellemetlen, hogy Szentkirályi csak az utolsó lett volna, ha nem veszik le a tábláról. Azt kell látni, hogy a fidesznek a mostani eredmény a tökéletes: van egy alacsony legitimációjú főpolgármester, aki mindössze a képviselők kb. 20%-ra számíthat csak. Nem véletlen, hogy a fidesz popcornozva figyeli a fővárosi eseményeket. És ennek megfelelően az általa irányított nvb nem fog kiírni új főpolgármester-választást. Karácsony pürrhoszi győzelmet aratott. Három opció van előtte: az első a lemondás, azaz a politikai harakiri, a második, hogy elvállalja így a főpolgármesterséget-ebben nem lesz sok köszönet, a harmadik, hogy "némileg" elárulva a mögötte álló óbalt, megállapodik Vitézyvel, hogy vetésforgóban irányítják a fővárost együtt: 2 és 1/2 évig az egyikük lesz a főpolgármester, a másikuk a helyettes, majd ezután a hátralévő 2 és 1/2 évre helyet cserélnek.
Rubasov nertárs 2024.06.19 13:12:44
@G. Nagy László:

"Nagyon nem így van. Ha a köztévé kapcsán ezt írod, elfogadom. Ha az ügyészség kapcsán ugyanezt megfogalmazod, nem fogok mást mondani. De a Nemzeti Választási Iroda döntéseire egészen biztosan nincs semmiféle ráhatása. A világsajtó keresztre feszítené, ha a választások körül bármi is jogszerűtlenül történne."

Attól még, hogy megteszik az nvb élére a megbízható jó nertársat még nem sértenek jogot, és ezért önmagában nem fogják keresztre feszíteni nyugaton sem. Teljesen jogszerűen el lehet utasítani az új főpolgármester-választás iránti kérelmet akár arra hivatkozva, hogy jogszerű és demokratikus volt minden, még újraszámlálás is volt, és nem merült fel semmilyen olyan durva jogsértés, ami ezt indokolná (ami egyébként még igaz is).
Rubasov nertárs 2024.06.19 13:28:59
@Rubasov nertárs:

"a harmadik, hogy "némileg" elárulva a mögötte álló óbalt, megállapodik Vitézyvel, hogy vetésforgóban irányítják a fővárost együtt: 2 és 1/2 évig az egyikük lesz a főpolgármester, a másikuk a helyettes, majd ezután a hátralévő 2 és 1/2 évre helyet cserélnek."

Ezen harmadik opcióhoz persze meg kéne nyerni a tiszát és a kutyapártot (az lmp nyílván benne), akik kérdéses hogy támogatnának-e egy ilyen alkut. Így is egy törékeny, csupán 1 fős többség lenne csak (17 fő a 33-ból).
  Vannak bakancslistáim. Filmekből is. Néha - ha idő előtt kiesek a pókerversenyről, s üressé válik az este - csak rábökök, s véletlenszerűen kiválasztok egyet. Így történt pár napja is, amikor A csíkos pizsamás fiú című mozi lett a befutó. Holokauszt-történetről van szó, de szokványosnak aligha…..
Rubasov nertárs 2024.06.12 14:35:43
"A háborúnak akkor lesz vége, ha Putyin elbukik, a nemzetközi bíróság elé állítják, ahogy a többi háborús bünöst is, az orosz nép pedig felhagy a ruszofasizmussal, az emberek indokrinációjával"

Putyin nemzetközi bíróság elé állítására csak akkor lenne esély, ha sikerülne Oroszországot meghódítani, vagy minimum elfoglalni az európai területeit olyan városokkal benne, mint Szentpétervár és Moszkva. Ilyesmi azonban tervben sincs, a Nyugat deklarált célja jóval szerényebb ennél: visszaszorítani az oroszokat az 1994-es határok mögé. Azonban egyre több immár mainstream stratéga vonja kétségbe, hogy ez egyáltalán elérhető-e és a Nyugat (valamint az ukránok) nem kényszerül-e egy köztes megoldásra. Az ugyanis világosan látszik, hogy legfőképp az USA katonai támogatása nélkül, akármennyire is harcedzett és kitartó, az ukrán haderő nem tudja tartani magát az oroszokkal szemben. Már most is csak nehezen ment át az amerikai politikai eliten a legutóbbi fegyveres támogatás, aminek az az oka, hogy egyre több (szegény) amerikai választó tesz fel kínzó kérdéseket a röpködő több tíz milliárdos dollárok kapcsán, ráadásul hiába a támogatás, döntő ukrán siker, vagy áttörés nem történt és ez egyelőre nem is látszik, hogy történne. Az amerikai törvényhozás egyre nehezebben tudja megindokolni a támogatásokat egy olyan lakosság felé, aminek 40%-a egy 400 dolláros (nem elírás, 145-150 ezer ft) hirtelen kiadást sem képes fedezni.

Költői kérdés a végére: vajon meglehetett-e volna bűntetni a nácikat, ha a szövetségesek megálltak volna a Rajnánál és az Oderánál?
                       Posztolónk lassan negyven felé tart, és mivel újra a társkeresés világába került, megfigyelt valamit: főleg a nála jóval fiatalabbak figyelmét kelti fel. Ám a találkozók mindig kiábrándítóak, mert az ifjú lovagok bár nagyon helyesek, dögösek, és ki vannak gyúrva, viszont…..
  Ezúttal nem kellett sokat törnöm a fejem, mi legyen a bejegyzés címe. Bedő Imre, a Férfiak Klubja alapítójának legújabb videója, mely a jelen poszt témáját adja, egyben a címet is tálcán kínálja. "Az anyagi függetlenség a nő problémája" - ezt állítja a csaknem húszperces monológ. Én pedig azt…..
Rubasov nertárs 2024.06.03 19:34:20
@GyMasa:

"Ezzel nem értek egyet!
A társkeresőkön azért torzul a válogatás, mert vannak mindenféle szűrők és a nők (és, persze a férfiak is) olyan mennyioségű lehetséges partnerjelölttel találkoznak, hogy simán tudnak válogatni."

Bármelyik társkereső háromszor, négyszer annyi férfi van, mint nő. Ha csak nem vagy meleg, ez férfiként nem érdemi válogatási helyzet.
Rubasov nertárs 2024.06.04 06:38:47
@Boldeone2:

"A "3x- 4x annyi férfi" a társkeresőn, kb 20 éve volt, már régen nagyjából majdnem kiegyenlített az arány. A normál társkeresőn ez már 10 éve sem volt gond..."

A medium.com adatai szerint a Tinder felhasználóinak csupán 21.9%-a nő. Ez 3.56-os szorzót jelent. A Badoo-n valamivel jobb a helyzet 35%-nyi nővel, durván 2:1 arányt jelent. A legkiegyensúlyozottabb a Bumble, de itt csak 43%-a nő a felhasználóknak (1.32-es szorzó). Ezek 2022-es adatok az USA-ból. Ezek azért nagyon nem 1:1 arányok.
Rubasov nertárs 2024.06.04 15:27:52
@Boldeone2:

"világátlagot tekintve is már 24% a női felhasználók aránya, pedig abban már benne van India is, de a mi szempontunkból fontos európai kontinensen meg 49:48 % az arány a felhaszálók közt, tehát közel hasonló
Ráadásul a férfiak nem ritkán több profilt is nyitnak
Annyi igaz, hogy férfiak jóval aktívabbak"

A számok és tények makacs dolgok, de persze bárki szabadon hihet abban, hogy 2+2=3. Fel lehet regisztrálni jó nagy mellénnyel bármelyikre, hogy én aztán levarrom az összes csajt, aztán amikor 1497. levélre sem jön semmi reakció akkor meg megy az ökölrázós mnk-zás, meg egyéb incelkedések. Pedig csak gondolkodni kéne.
Ideo-logikák Mémek háborúja 2024.05.12 09:43:51
A mémek terjedése és fennmaradása nem annyira attól függ, hogy mennyire hasznosak és helytállóak, hanem hogy az emberek mennyire hisznek bennük. Richard Dawkins vezette be a mém fogalmát, amik a génekhez hasonlóan terjednek el az emberi közösségekben, viszont szellemi termékekről van szó,…..
                       „Próbálom felnyitni a szemét, hogy a nő már csak azért tartja, hogy ne érezze magát egyedül, mert ő is beleszokott ebbe” – Posztolónk rettenetesen szerelmes, csakhogy az álomlovagja még foglalt. Azért ilyen kitartó, mert nem egy ígéretet kapott már, hogy a srác hamarosan…..
Rubasov nertárs 2024.05.14 08:18:44
"Amúgy láttam már a csaját többször is, rideg, barátságtalan, kényes. És mint az ilyen típusok általában, jól néz ki, nálam jobban, de ennek ellenére nekem jelentéktelen."

Ritka az ilyen őszinte vallomás, bár a poszt szövegezéséből enélkül is egyértelmű volt, hogy a csaj minimum 3 ligával játszik feljebb nálad. És innentől kezdve mindegy is, hogy mit gondolsz róla, mert egyértelmű hogy a fickó a magas szintű esztétikai és ebből fakadóan szexuális élmény miatt van vele. Emberileg nyílván te jösz be neki, és ha már nem jött össze a 2 in 1, akkor különválasztotta a kettőt: a rideg, de gyönyörű nővel kufircol, veled meg az érzelmi szükségleteit elégiti ki (=szárazbarát vagy). Az sem zárható ki, sőt biztos is lehetsz benne, hogy a pasas miközben folyton panaszkodik aktívan keresi a csaj utódját a nálad lényegesen jobb nők között, mert hát még is csak az lenne az igazi, hogy a nő egyszerre szép, de legalábbis max. eggyel van lentebbi ligában a pasihoz képest, és egyszerre odaadó.
A jótanács ennek megfelelő: az nyilvánvaló, hogy esztétikailag nem ütöd meg nála a mércét, ha így lenne már veled lenne, de legalábbis egyszer-kétszer kitakarított volna odalent. Mivel szex nem volt, így "szintbelövés" sem, ezért azt javaslom, hogy néz körül a hozzád illő (nálad max. 2-vel jobb) férfiak között. Itt annyi a megkötés, hogy 2-es szintkülönbség esetén már minden téren oda kell tenned magad: azaz a szexben nincs tabu, a sötés, főzés, takarítás, mosás négyes meg alap már ilyen smv különbség esetén. Mellérendelt kapcsolathoz max. csak 1-el lőhetsz magad fölé.
Rubasov nertárs 2024.05.14 11:23:42
@Lorrh:

Az smv egyáltalán nem szubjektív dolog. Egy ronda, elhízott férfit/nőt senki sem fog sármosnak/szépnek gondolni. Ettől még lehet hasonszőrű párja, akivel boldog. Ha megnézed a gyermekes/klasszik kapcsolatban elő párokat,
akkor azt látod, hogy a férfi és a nő passzolnak egymáshoz. Olyat nem fogsz látni, hogy ronda, elhízott, csóró, buta férfi álomszép intelligens nővel, vagy vica versa.

"...mert kurvára szubjektivek vagyunk, a saját szintjét meg kb senki nem tudja jól belőni."

Ezért is születnek az ilyen és ehhez hasonló posztok. Aki nem képes objektíven felmérni a társadalmi helyzetét és fizikai megjelenését annak kudarcos lesz az (magán)élete.
Rubasov nertárs 2024.05.14 12:11:38
@Lorrh:

"Az emberi szépség megítélése kibaszott kurvára nem objektiv. Hogyis tudsz ilyen kijelentést tenni? Mintha nem ezen a világon élnél."

Ez súlyos tévedés. Ahogy írtam az emberek önmaguk objektív értékelésére való képtelensége miatt van annyi boldogtalan ember és poszt itt is. Ennek összetett okai vannak. Az egyik a korszellem, ami rád is erőteljesen hatott: mindenki egyformán szép, jóképű, intelligens, okos, sportos stb. Holott ennél nagyobb hazugság nincs. Az emberek nagy része 4-7/10 között van. Itt azért el tudod helyezni magad, hogy valamivel rosszabb vagy az átlagnál, de nem kirívóan (4/10), pont full átlagos vagy mindenben (5/10), vagy valamivel, de szintén nem kirívóan afölött vagy (6-7/10). A probléma ott kezdődik, hogy sok átlagos hétköznapi ember (főleg nők, de férfiak közt is akad ilyen) jóval efölé pozícionálja magát (lásd még neked is jár a szőke herceg fehér lovon, és egyébb bull shitek).
Másrészt az amerikai filmek torzítják az ítélőképességet. Ugyan legalább nem fullos 10/10, de így is 8/10-es esztétikumú színészek játszák el a "nyomipasi", illetve az "átlagpasi" szerepeket. Emiatt is gondolja sok nő, hogy az átlag megjelenés az az Amerikai pite Jim-je (Jason Biggs), vagy a Jim Carrey által megformált karakterek (Ace Ventura, Stenley Ipkiss). Holott a legtöbb hétköznapi férfi csak álmodhat ilyen fizimiskáról. És ugyanez igaz az anyagi helyzetről, lásd Rém rendes család (nem egy vidéki suszternek nem lesz szép nagy háza, garázzsal, autóval, kutyával az USA-ban), de a hazai véget nem érő sorozatokban (Barátok közt stb.) is azt láttad, hogy a pincér srác mindig frissen nyírt és igazított séróval és trendi cuccokba feszít. És ugyanez csajoknál is, ahol már bőven helyes női színészek játszák el a "nyomi" karaktereket.
                       Sokkal elnézhetőbb, ha a pasid a szülinapod előtt egy hónappal tévedésből köszönt fel, mintha teljesen elfelejtené a dátumot. Ám Posztolónknál nem ez az egyetlen probléma.                                  Fedezd fel és használd! Érezted már igazán felszabadultnak magad…..
Rubasov nertárs 2024.05.10 11:36:10
@Slipping_Beauty:

"1. Ez mióta párkapcsolat?
2. Miért a nő keresi a pasi kegyeit?
3. Ebben mi a jó?"

1. Soha óta. Csak a poszterina fejében él akként.
2. Azért mert a svihák hím legalább 2-vel, de inkább 3-al magasabb ligában játszik a nőnél.
Lásd még:

"Azért nem szakít vele, mert van jó oldala is (és bízik abban, hogy megváltozik) és sok helyzetből ki tudja dumálni magát."
A jó oldalakat nem nehéz kitalálni: sármos arberendezés, sportos test, 20+ cm hím nemi szerv, amivel még bánni is tud hősönk, emellé társulnak a jó social skillek (=nagy dumás).
3. Lásd fentebb, kiegészítve azzal, hogy nem a poszerina lesz a történelemben az első nő, akinek sikerül megszelídíteni egy szoknyavadász bájgúnárt.
                       „Inkább magamra erőltetem a türelem maszkját és várok. Vagy az célravezetőbb lenne, ha én is felvennék egy ilyen lazaságot?” - Levélírónk párja több időt tölt a muterjánál, mint a közös lakásukban, és a pasi úgy látja, hogy így teljesen értelmetlen volt az összeköltözés.    …..
                       „Nem azért van pár elvárásom, mert sok sérelem van bennem, hanem azért, mert ezek nélkül csak kallódás minden kapcsolat.” – A rossz jelek néha azonnal megmutatkoznak. Posztolónknak vannak elvárásai, és úgy érzi, önvédelemből van néha ezekre szükség, hogy elkerüljük a későbbi…..
Még a magyar szélsőjobbos pártok jeles képviselői is globalisták, csak nem tudnak róla, és ez könnyen be is látható. Ők is naponta használnak okostelefont és ők is össze-vissza rohangálnak a benzinzabáló nagy batárokkal, éppúgy élvezik a globalizmus rengeteg előnyét mint sokan mások. (Ezeket a…..
Rubasov nertárs 2024.04.11 10:45:46
@MEDVE1978:
Európa hanyatlása a nácik hatalomra kerülésével kezdődött. Emiatt az európai szellemi elit lényegében lefejeződött: olyan zseniális tudósok kerültek az USA-ba, mint Einstein, Kármán Tódor, Neumann János, Teller Ede, Enrico Fermi, Szilárd Leó és még hosszasan lehetne sorolni. A 2. vh. után aztán amerikai szolgálatba állt Werner von Braun, vagy Heisenberg is. Ezek mind olyan tudósok, akik nélkül a mai modern civilizációnk nem jött volna létre. Ezzel egyszer és mindenkorra az USA vált az innováció és tudomány központjává, ennek megfelelően az agyelszívás a békeidőkben is folytatódott, elég például Andrew Grove-ra (az Intel egyik alapítója) (=Gróf András), ifj. Simonyi Károlyra (=Charles Simonyi: MS Office kitalálója), Oláh Györgyre (1994-ben kémiai Nobel a szupersavakért), de ide illik Karikó Katalin is. Egyedül Krausz Ferenc, az aki végül Európában maradt. Jól látható, hogy akár csak a magyar pédákat nézzük is, az USA dominanciája meghatározó, míg Európa messze lemaradt az információs technológiában: nincs egy európai operációs rendszer, de komoly globális számítástechnikai eszközöket gyártó cége sincs már: Nokia, Alcatel már a múlté, a svéd Ericsson pedig eleve csak a japán Sonyval együttműködve volt jelen a mobilpiacon. Az a véleményem, hogy a nácik és a 2. vh. miatt akkor is lemaradásban lennénk, ha Európa korábbi és jelenlegi vezetői kifejetten prioritásnak tekintették volna az információs technológiát.
A másik kérdés, a védelmi kérdés. Itt megint csak a 2. vh-ig kell visszanyúlni. A világháború lényegében lenullázta a német katonai potenciált, a franciát és az angolt pedig jelentősen megtépázta. Erre jött, a 1945 után senki sem akart (okkal) német fegyverkezésről hallani. A megtépázott francia és brit haderő végül a gyarmatbirodalmak megtartására sem volt már képes és nyíévánvalóvá vált, hogy az USA nélkül Nyugat-(és Észeak)Európa védtelen a Vörös Hadsereggel szemben. Mivel Amerika elsődleges prioritása volt az orosz terjeszkedésnek gátat szabni, ezért boldogan vállalták az Európa csendőre szerepet. Az európai vezetők, pedig úgy vélték, hogy aza amerikai katonai védőernyő árnyékában, nekik a haderőre nem kell költeni, ehelyett ezt a pénzt szociális intézkedésekre fordíthatják.
Csakhogy ezek az idők elmúltak. Mára Kína komoly kihívóvá lépett elő, így az amerikai politika fókusza egyre inkább a Csendes-óceánra terelődik. Arról pedig nagyjából politikai konszenzus van a demokraták és republikánusok között, hogy két fronton nem fog menni kűzdelem. Erre utal, hogy Ukrajna támogatása már most elkezdett akadozni, pedig még Joe Biden az elnök. Az EU vezetői szokás szerint későn ébredtek, a kérdés, hogy mennyire.
  Őszintén bevallom, hogy egy hete még én is azt gondoltam: Magyar Péter sorsa pont ugyanaz lesz, mint az eddigi ellenzéki messiás-jelölteknek, Jakab Péternek, vagy épp MZP-nek: rövid tündöklés, majd gyors zuhanás a semmibe, hogy soha többé meg se említsük őket, mint komolyan vehető politikai…..
Rubasov nertárs 2024.04.08 11:46:05
A magyar társadalom alapvetően egy etatista konzervatív társadalom, ami nagyon leegyszerűsítve a képletet azt jelenti, hogy míg gazdasági kérdésekben inkább az erős állami kontrollt támogatja, addig társadalmi kérdésekben viszonylag erősen (Nyugat-Európához képest, legalábbis mindenképp) konzervatív. Ennek megfelelően idehaza az összefoglaló néven woke-nak hívott új baloldali ideológia nem lesz hívószó, gondoljon bárki bármit erről. A 2022-es választási eredmények erősen a háttérbe tolták a vele párhuzamosan lezajlott és eredménytelenül záródott népszavazást, ami woke egyik talán legsarkallatosabb részének számító szexuális kisebbségekkel kapcsolatban zajlott le. Ez elég határozottan megmutatta a társadalom álláspontját ezzel kapcsolatban, az (össz)ellenzék számára pedig különösen fájó pont lehetett az, hogy durván minden 7. szavazójuk a kormány álláspontját támogatta. Mint ismert, durván 600 ezerrel támogatták többen a Fidesz álláspontját, mint ahányan ténylegesen rászavaztak. Ennek a 600 ezer szavazatnak legfeljebb csak a fele jöhetett a Mi Hazánktól a többi az Összefogás szavazója volt. A posztban említett Fekete-Győr, vagy Márki-Zay közös jellemzője, hogy politikai karrierjüket azzal indították, hogy esetleges győzelmük esetén az első intézkedésükként az azonos neműek házasságát bevezetik, ez pedig instant leverte a biztosítékot a Fideszre hányószacskóval és orcsipesszel szavazó, létszámilag durván 1 millióra tehető, általam csak gyűrűszavazóknak hívott, a Fidesz viselt dolgaival tisztában lévő konzervatív szavazóknál. A többi szerencsétlenkledés már legfeljebb csak hab volt a tortán.
Na ha A-t mondtam, akkor illik B-t is mondani. A Fidesz szavazótábora a közhiedelemmel ellentétben ugyanis nem egy monolit tömb, ami szinte kizárólag alacsony iskolázottságú, főleg kistelepülésen élő 40+ férfiak alkotnak. Bár ezek is megtalálhatóak, a valóságtól ez az elképzelés nagyon messze áll. Egyrész 2-3%-al több női szavazója van a kormánynak, másrészt a nyakkendős belvárosi yuppie réteg is, akik nem m1-et néznek és Kossuth-rádiót hallgatnak szép számmal képviselteti magát. A Fidesz tábort inkább a gyűrűrendszer szerint kell elképzelni. A belső körben vannak a magszavazók, ezek mintegy 1,5 millió főt tesznek ki. Ővelük tényleg nem lehet mit kezdeni, ők azok akik minden körülmény esetén a kormányt fogják támogatni. Viszont van mintegy 1 millió, a kormányhoz már sokkal lazábban kötődő szavazó. Ismerek ilyet, nem is egyet. Ők azok, akik már 5:45-kor ott lennének a szavazóhelyiségek előtt, ha lenne olyan konzervatív-jobboldali erő, ami nagyjából a Meloni-féle vonalat képviseli és akik nem mellesleg pontosan tisztában vannak a kormányzat viselt dolgaival. Amíg ez nincs, addig marad a hányószacsi és az orcsipesz. Van továbbá a legkülső réteg, ők azok akiket "helikopterpénzekkel" állít maga mellé a kormány. Ezen szavazók elcsábítása nem lehetelen küldetés, valószínűleg ezt ismerhette fel Mádl Ferenc néhai államfő nagyunokaöccse (Magyar Péter egyik nagyagyanyja Mádl Teréz, az elhunyt köztársasági elnök húga). Eddig Magyar lényegében ezt a melonista, euroatlanti jobboldaliságot igyekszik képviselni. Persze kérdés, hogy mi lesz a baloldali érzelmű ellenzékiekkel? Magyar eddigi két tűntetése, de az influenszer-tűntetés is megmutatta, hogy erős ellenzék-váltó hangulat van. Ne felejtsük el, 14 év és várhatóan legalább 16 év Fidesz-uralom után, ezek a szavazók már bárkire hajlandóak leszavazni, aki 1.: nem Orbán, 2.: van legalább egy minimális sansza, hogy le tudja győzni a ner-t. Véleményem szerint ideológiai különbségeket is hajlandóak lesznek lenyelni az ügy érdekében.
Rubasov nertárs 2024.04.08 12:12:38
@G. Nagy László:

"Én nem hinném, hogy sokan vannak ilyenek." Azért az összellenzékre 2022-ben leszavaztak majdnem 1,95 milliónyian és még otvan a Kutyapárt 185 ezres szavózótábora. Ezek egyrésze valóban lehet olyan, akinek mindegy ki milyen ideológiát képvisel csak o1g, de azért gyanúm szerint egy elég jelentős hányaduk ideológiailag is elkötelezett. Magyar számára az az egyértelmű kihívás, hogy terelje egy akolba azokat, akik eddig is az ellenzékre szavaztak a kormánypárt hányószacsis szavazóival. Ráadásul nem elég csak a Fidesszel megkűzdeni, hanem annak "5. hadoszlopát", a dk-t is semlegesíteni kell. Nem lehetelen, de nem is kisujj-gyakorlat. Ha 2026-ra legkésőbb sikerül leválasztani a Fideszről a gyűrűszavazók két nagy csoportját, akkor Magyarnak nyert ügye van.
                       „Míg fölértem hozzá, legalább 4x csörgött rám, de tömegközlekedtem (hát autóm sincs,) ő elkezdett poharazni, és teljesen elázott, mire megérkeztem” – Az is kínos lehet, ha saját lakás hiányában a családi házban intézi valaki a találkozókat, de az még kínosabb, ha egyes nők…..
Rubasov nertárs 2024.04.04 11:08:09
Sajnos 33 éves korod ellenére eléggé kevés fogalmad van arról, hogy mik a nők motivációi egy klasszik, családalapítós kapcsolat esetén. Az, hogy 20-on évesen akadtak barátnőid arra utal, hogy külsőre jobb vagy az átlagnál, de nem vagy "csúcspasi", ennek alapján a fizikai smv-d kb. 7-8/10 lehet (átlagos külsővel, ruppótlanul szűz lennél). Viszont az anyagiak terén már messze nem ilyen jó helyzet, max. az átlagot hozod, azaz van talán néhány 100k megtakarítás (jó esetben), ami sajnos még egy pesti panelgarzon önerejéhez is édeskevés, de még egy (pesti) albi kaúciója is neccesen jön ki. Rossz hírem van: férfiként minél idősebb vagy annál nagyobb súllyal esnek latba az anyagiak az smv (=szint) tekintetében: azaz míg fiatalon (max. 25-27 éves korig) elég egy átlagosnál jobb, de nem kirívóan jó külső az érdemi csajozáshoz (értsd ez alatt, hogy 5-6/10 csajokat ideig-óráig blokkolni tudj), addig ez már masszívan a 30-as éveidet taposva már kevés lesz. Így összeségében a kedvezőtlen anyagi helyzeted miatt nagyon jó esetben is csak "átlagjózsi" vagy, ami már értelemszerűen kevés lesz.
Mit tehetsz? Alapvetően két út áll előtted: az egyik, hogy drasztikusan javítasz az anyagi helyzeteden és max. 1-2 év alatt legalább egy 50 nm-es pesti panellakás (ennyi azért kell a családalapításhoz) önerejét (kb. 10-12 millió most) összeszeded, a másik út, hogy masszívan lejjebb adva az igényeidet a 3-4/10 (kicsit, de nem kirívóan csúnyácska, enyhén, de nem durván kövér) csajok között kezdesz el válogatni. A harmadik út az alkoholizmus.
Szívesen.
MaGYAUR Amerika védelmében 2023.11.14 06:13:00
Az Egyesült Államok célja nem a területszerzés, vagy a keresztény (moszkovita görög-keleti) vallás terjesztése mint Oroszországnak, hanem általában a szabad nemzetközi kereskedelmi-pénzügyi rendszer fenntartása - mert számára a kapitalista (tehát nem a náci, nem a bolsevik), hanem piacgazdasági…..
Rubasov nertárs 2023.11.20 13:05:56
A poszthoz több mindent hozzá lehet és kell fűzni a rövidsége ellenére is.
Először indítsunk azzal, hogy minden elő entitás, legyen az egy vírus, vagy egy jól szervezett állam/birodalom önmagát akarja elterjeszteni, lehetőleg mindenütt. Persze ahogy a vírusok, úgy még a nagy birodalmak is kénytelenek szembe nézni valamekkora limittel. Ennek tükrében ilyesmit kijelenteni, hogy az USA nem követ birodalmi logikát és nem gondolkodik befolyási övezetben (=területben) nettó hülyeség, vagy egyszerű hazugság. Az USA is amerikanizál, elég csak feltennünk maguknak azt a kérdés, hogy milyen zenét hallgatunk, milyen filmet nézünk, milyen operációs rendszert használunk, milyen gyártási technológia alapján készülnek az eszközeink stb. Ezek többsége persze nem rossz, sőt örülünk neki, hogy az amerikában kitalált és onnan elterjesztett technológiáknak hála otthon akár az ágyban fekve be tudjuk fizetni a csekket, vagy épp it a gyaur blogon tudunk kommentet írni. Az amerikai kultúra áthatja a mindennapjainkat, nem igazán létezik már olyasmi, hogy valami magyar. A magyar zenei előadók is a tengerentúli zenei irányzatokat követik, éppen ezért vicces mondjuk magyar rock-ról, rapről, vagy pop zenéről beszélni. Amerika már a rómaiak által is alkalmazott és romanizálásnak hívott "arany és korbács" elvet alkalmazzák. Mi és a többi európai ország úgy élünk kvázi amerikaiként, hogy ehhez nincs szükség állandó katonai fenyegetésre. Abban lehet sok igazságot találni, hogy az orosz birodalmi logika ennél sokkalta rosszabb, ők ugyanis csak a korbácsot ismerik. Aki nem simul be, veszi át a mi berendezkedésünket annak irány a gulag, vagy a golyó a halántékba. Ennél lényegesen jobb az Amerika vezette Nyugat ajánlata, de a fentebbieket sem lehet figyelmen kívül hagyni.

A másik a kapitalizmus. A kapitalizmust nem amerikában találták ki, így értelmezni sem lehet a posztot. A kapitalizmus a technológiai fejlődés folyományaként alakult ki, tovább fejlesztve a feudalizmust. Egyszerűen sokkal kényelmesebb és egyszerűbb, ha a vagyon alapját ingatlanok, részvények és/vagy saját cég jelenti, mintha egy nagybirtok. Tulajdonképpen egy feudalizmus pro-ról beszélhetünk, ami korlátok nélkül pont azokat a viszonyokat is eredméynezi. Az USA-ban a gazdaság teljesítményt a felső 10% fölözi le, és azon belül is a felső 1% ennek 2/3-át. A többi 90% ebből nem sokat lát, a felső 2-3 decilis anyagi helyzete stagnál, a többieké csökken. Ez pont a feudalizmus viszonyainak felel meg: 10% nemes részesült a javakból és azon belül is az 1%-ot kitevő főnemesség fölözte le ennek java részét. Amerikában a társadalom 90%-a brutális anyagi függésben és kiszolgáltatottságban él, az alsó néhány decilis lényegében kvázi-rabszolgaként. Persze lehet azt mondani, hogy a (technológiai) fejlődés lassacskán azért lecsorog lentre is, de ez a középkorra is igaz volt. Más volt jobbágynak lenni mondjuk a 7-8. században és más volt a 15. században. Valójában, a leginkább a skandináv országokban megvalósult szociális piacgazdaságra lehet azt mondani, hogy sok hibája van, de még mindig ez a legjobb.
Nem mindig lehet egyértelmű eldönteni bizonyos fajta hírek esetében, hogy jó vagy rossz hírről van szó. Adócsökkentés Nem túlzás azt mondani, hogy a magyar állam jellemzően sok adót szed be a működéséhez, mert a kiadásai is magas szintűek. Emiatt ha valahol adót csökkent (vagy támogatásokat…..
Rubasov nertárs 2023.11.20 12:18:05
@MEDVE1978:

"Erős forint. Egyedül a magas kamatszintünk miatt erős a forint. A diszkont kincstárjegyek hozama 10% körül van, ez rendkívül magas. Ha ez lejjebb megy, akkor a forint is gyengülni fog,"

A forint nem csak a magas kamatok miatt erős (relatíve), bár kétség kívűl sokat segít. A másik támasztékról viszont sokkal kevesebb szó esik, pedig legalább ugyanilyen fontos: az állam ma jelentős devizatartalékkal rendelkezik, ami nemzetközi szinten is számottevő tűzerőt jelent. Ez a devizatartalék lehetővé teszi, hogy az állam (MNB) gyorsan és hatékonyan "csapjon oda" azoknak, akik a magyar deviza ellen spekulálnak. Emiatt a forint ellen fogadni -legalábbis most- nem túl bölcs döntés, ugyanakkor hosszabb távon már van bőven kockázat, hiszen a magas devizatartalék nem az ország gazdasági teljesítményéből, vagy az EU-ból érkező pénzekből fakad, hanem devizakötvény-kibocsátásból, azaz devizahitel-felvételből. Ezt jelzi, hogy bármilyen nemzetközi gazdasági turbulenciára a forint gyakorlatilag szabadeséssel reagál. Ez a tény elég jól jelzi, hogy a forint erő mögött nincs erős fundamentum. A devizakötvényt ugyanis kamatostul vissza kell majd tudni fizetni, amit ilyen gyászos gazdasági teljesítmény mellett és az ezzel párhuzamosan az EU-val zajló jogállamisági vitával, aligha tud majd az állam újabb devizahitel-felvétel nélkül kifizetni. A kérdés, hogy fog-e valaki a piacról "érelmes" kamaton devizakötvényt venni, vagy pedig a gonosz hárombetűs szervezettől kell ehhez kölcsönkérni. Minden esetre aki teheti annak most érdemes devizát venni.
  Egyre határozottabban az az érzésem, hogy a többségnek fogalma sincs, mi is a liberalizmus valójában. Mintha magát a nihilizmust jelentené, és a liberális attitűdöt képviselőknek mentesnek kéne maradniuk mindenféle értékválasztástól, világértelmezéstől, sőt talán még a személyes ízléstől is.…..
Rubasov nertárs 2023.11.15 13:08:16
@MEDVE1978:

"Az egyéni jogok tehát lassanként terjednek ki a történelmi időszakok során. A woke részben ennek a perverziója, az egyén jogainak mindenek feletti perverz hangsúlyozása, ami immár a másik ember jogait is sérti."

A liberalizmus egyik alapvetése, hogy az egyén szabadságjogai addig terjednek, amíg ezzel más(ok) (szabadság)jogait nem sérti, illetve korlátozza, sőt megbotrénkoztatni sem botránkoztathatunk meg másokat. Az utóbbi miatt nem lehet mondjuk a nyílt utcán meztelenül sétálni, holott nyílvánvaló, hogy ezzel mások szabadságjogait nem sértenénk meg, viszont közbotrány/közfelháborodást okoznánk. Jól látható tehát, hogy még a legfelvilágosultabb liberális demokráciákban vannak korlátok az egyéni szabadságjogokat illetően. Ha már woke: az vitán felül áll, hogy mindenkinek joga van arra, hogy részben, vagy akár teljes egészében megtagadja önmagát (=szakítson az önazonossággal) és Iulius Caesarként, Napóleonként, valami izének a két nem között, vagy akár a biológiai nemével ellentétes neműként határozza meg magát. Viszont nyílvánvaló, hogy a magát Caesarnak képzelő Gipsz Jakab nem kötelezhet arra, hogy én őt ne Gipsz Jakabnak, hanem Caesarnak tartsam, és ugyanígy Józsi nyugodtan tarthatja/képzelheti magát nőnek, viszont engem nem kötelezhet arra, hogy én is annak tartsam őt.
Amikor Posztolónk nekiállt kiganézni a pasija anyjának a lakását, azt hitte, csak egy alkalomról lesz szó, és letudhatja a dolgot. Nem érti, miért őt használják rendszeres bejárónőnek, amikor nem olyan szegények és simán összedobhatnának egyre. Vagy a legjobb az ingyen? Hol vannak a szívességek…..
Rubasov nertárs 2023.10.25 10:56:23
@Supergranat23:

"Azt hittem csak a férfiak közt vannak ilyen balfékek. Hát úgy néz ki tévedtem."

Ha megvan a kettő, de itt már inkább 3-as szintkülömbség a férfi javára, mind anyagiakban, mind fizikumban, akkor a tapasztalatok alapján egy férfi mindent is és annak az ellenkezőjét is megteheti egy nővel. Az, hogy a nő csupán itt zsörtölődik miután mosolyogva puccba vágta muter kéglijét egyértelműen utal még a szokásos 2-nél is nagyobb smv különbségre. De a poszterinát nem csak ennyi megaláztatás éri: míg ő a kádat súrolja muternál, addig a svihák nála egy-két polccal feljebb lévő csajokkal tölt el "minőségi időt" a saját kéglijében.
                       „Ő nem egy tróger valaki, inkább művészlélek-féle, ez is tetszik benne még ma is. Mindig azzal jön, hogy neki milyen rokonai voltak, és milyen nemesi családból származik” – Levélírónk a csecsemőgondozás mellett kevésnek érzi magát ahhoz, hogy még a párja múltbéli…..
Rubasov nertárs 2023.10.24 14:47:26
A fentebbi reláció a gigolo lite kapcsolatok iskolapéldája. Adott a ruppótlan, viszont jó fizimiskával rendelkező Mr. thy művészlélkű (semmihez sem értő és még büszke is rá) exnemes és a külsőre csak átlagos, ám anyagilag annál jobban eleresztett Gizi (tehermentes, legalább 50 nm kecó). Az, hogy mi imponál(t) a fickóban neked így könnyű kitalálni: sármos mr. thy, a közel-keleti helyzetet hexameterben kielemző nettó 180k-t kereső könyvtáros srác egészen addig izgalmas volt, amíg tét nélküli volt a mérkőzés. Most viszont, hogy a versenyszférás fizud nagy része kiesett és neki kéne kéne kenyeret tennie az asztalotokra, az ami egykor imponált így már nem annyira menő. Mivel a közös gyermekkel készhelyzet van, így jótanács sem igen van*, meg kell enned amit főztél, ugyanis a gyermek léte 2-vel csökkentette az smv-det, így már csak 3/10 vagy, és mivel a kéglibe azért a szülei csak beszáltak 1-2 millával így válás/szakítás esetén ki kéne őt fizetned. Bár az így már ténylegesen sajátoddá váló kégli dobna valamennyit az smv-den, az nyílvánvaló, hogy a jelenleginél csak kategóriákkal rosszabb fickót tudnál meglasszózni hosszabb távra, az meg nem jó üzlet, hogy nem is néz ki jól és még "művészlélek" is.
*Zárszóként annyi, hogy tanuld meg újra kiélvezni a nálad klasszisokkal jobb mr. thy fizikumát, mert veled ellentétben ő viszont simán találhat mást, egy 30 körüli jómódú átlaggizit.
Rubasov nertárs 2023.10.24 22:20:41
@Real_Time_2:

"Magyarán így a gyerek után meg a kor előrehaladtával már a biztonság a fontosabb a kinézet helyett. Egy klasszikus példa."

Ez valóban így van, itt azonban nem csak ez a gond. Ha a poszterinának lenne mondjuk 10 ingatlana, amit átlag 250k ért kiad, akkor a poszt nem születik meg, mert 2,5 milla/hó (passzív) jövedelemmel pont nem számítana a nemzethy here 180 nettója. Úgy viszont, hogy 0 passzív jövedelem van, a nő 700-800k-s jövedelme minimum harmadolódott, ami kettőjükre vetítve kb. feleződést jelent. Ezt megérzi már főleg úgy, hogy már hárman vannak és ha tápszerezni kell, az bizony nem olcsó.
                       „40 felett oda kell figyelni a test jelzéseire, felismerni az új határokat, nem pedig a kapuzárási pánik gőzétől hajtva belerohanni az életbe” - Posztolónk a saját pozitív és a korosztályába tartozó férfiak negatív példáival szeretné illusztrálni, hogy negyven fölött is van…..
Rubasov nertárs 2023.10.19 13:28:06
@Sztravinszka:

"Negyvenesen még mindenki fiatal amúgy."

Én is mondogatom sűrűn magamnak, mikor futni kell a gyerek után, hogy a 40 az új 20, csak még én sem hiszem el magamnak.
Amúgy meg 44 évesen nemtől függetlenül nem a pocakméreten meg az "ideális" piamennyiségen kéne merengeni, hanem a gyerek(ek) suli, edzés, nyelvtanulás háromszögén.
Ha meg bármi okból nem lehetett gyerek, akkor a minőségi közös időtöltésen.
                       „Nem tudok annyiszor kozmetikushoz meg fodrászhoz járni, hogy plasztikázott, műtermi nőkkel versenghessek” – A cicis képek gyűjtése a serdülő korosztály fétise, és Levélírónk azzal próbálja most nyugtatni magát, mióta egy szép galériát fedezett fel párja mobiljában, hogy…..
                       A pasi régebben sem volt valami nagy problémamegoldó, és ráadásul most depressziószerű tüneteket is produkál, így Posztolónknak már csak észre kéne vennie, hogy rég semmibe van már véve, és továbbállni. Ám nem ilyen egyszerű, mert dolgozik benne a megmentési kényszer.      …..
                       Posztolónk kinézett magának egy művészlelkű srácot, viszont van egy olyan axiómája, hogy ő pasinál sosem kezdeményez, és arra kíváncsi, milyen módszerekkel tudna egy érzékeny lelkű fiút rávezetni arra, hogy a költészetnél már többet is akarna tőle?                      …..