Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fruzsanka

8 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 6-án reggelre azért telnek meg a kiscsizmák mindenféle finomsággal, mert élt egykor (3-4. sz.) egy igazán istenfélő férfi, aki többek között arról volt ismert, hogy bárkinek jó szívvel adott. Ez a férfi Mürai Szent Miklós, a katolikus és a görögkeleti egyház szentje. Egy korábbi cikkünkben…..
Hogy miről papolnak karácsonykor a templomban? Szerintem senkit sem lep meg, ha azt mondom, hogy Jézus születéséről és ennek az eseménynek a következményeiről. Jó, de hogyan? A hogyanra szeretnék most egy kézzelfogható példát mutatni, hisz lehet, hogy valaki még sosem járt…..
A történelem hosszú évszázadai azt mutatják, hogy az emberek előbb vagy utóbb, mondvacsinált ürüggyel vagy valós okokból, sötét szándékkal vagy nemes ügyért harcolva, de konfliktusba kerülnek egymással. Ezek a konfliktusok pedig gyakran vezetnek vérontáshoz. A legtöbbször…..
Sokfelől érkezők sokféle kérdésére válaszoltak vállalkozó szellemű lelkészeink, papjaink a kétévente megrendezésre kerülő országos evangélikus ifjúsági találkozón, a Szélrózsán. A keresztyén fesztiválnak is nevezhető találkozónak idén a dunántúli Bük adott otthont 2018. július 25-től 29-ig. Nem is…..
Válaszadóink egyetértettek abban, hogy minden politika, ami közélet, és mivel az egyházak közéleti dolgokkal kapcsolatban is rendelkeznek - sőt, rendelkezniük is kell - állásponttal, ezért politikai tényezők. Asztalos Richárd, Kiss László és Tokodi László már sokak…..
Sokak számára fogós kérdés, hogy „Mit csinál a lelkész, ha nem a templomban papol?”. Ami azonban ennél is többször feladja a leckét - saját tapasztalatom alapján -, hogy hogyan került a templomba, azaz mit csinált az egyetemi évei alatt. Elméletben és gyakorlatban is…..
Még mindig tombol a társasjáték-őrület, fiatalabbak és idősebbek, ismerősökkel és ismeretlenekkel játszanak otthon, kocsmákban vagy könyvtárakban. Talán Te is élvezettel csapsz le minden lehetőségre, amikor egy-egy újabb játék rejtelmeibe kaphatsz betekintést. Ezeket próbáltad már? Logisztori…..
Fruzsanka 2018.01.17 14:01:12
@commentes nikk: Jó pár amerikai sorozat szeret keresztyén kegyességi irányzatokat parodizálni. Mint ahogy teszik ezt sok minden mással is. Ebből azért nem vonnék le messzemenő következtetéseket...;)
Fruzsanka 2018.01.17 14:01:59
@commentes nikk: Mindet próbáltad már?
Manapság az általános műveltség kifejezés nem igazán divatos, de az érdekes tényeket, „fun fact”-eket sokan gyűjtik. Nézzük, hogy mik azok a tények, amikkel (talán) Te is gazdagíthatod a tudásodat a Bibliáról. Ha legközelebb kérdeznék, hogy tudtad-e, bátran válaszolhatsz…..
Fruzsanka 2017.10.11 13:02:33
@Morpheus.: Örülünk, hogy tetszik! ;)