Regisztráció Blogot indítok
Adatok
greenmaninzen

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem a szokásos botanikai jellemzéssel kezdeném (Nitrariaceae család), sokkal inkább azzal milyen képességeket lehet tulajdonítani ennek a növénynek. Iránban az ókortól kezdve napjainkig mint a gonosz ellenszere funkcionál, távol tartja azt és kiűzi az emberekből, szemmel-verés és rontás…..
A Dél-Amerikában őshonos Óriás Levelibéka (Phyllomedusa bicolor) – melyet Kambo és Sapo névvel is illetnek - bőrén található átlátszó, színtelen váladékot jelenleg kb. 13 (eredetileg 50+) őslakos törzs (Matsés, Katukina, Yawanawá, Mayoruna…) használja Amazóniában vadászati, gyógyítási és spirituális…..
Mesternövények Ayahuasca - Diéta 2017.08.25 10:53:32
A dél-amerikai Ayahuascat is használó sámánizmusban a diétának nem kizárólag táplálkozásra értendő vonatkozásai vannak, keleti és nyugati szellemi gyakorlatokban is általában jelen van a „spirituális diéta”, aminek célja a spirituális, lelki felkészülés egy fontos eseményre, szertartásra, ünnepre,…..
Nem egyszerű egy olyan személynek pontosan elmesélni milyen is az Ayahuasca-élmény akinek még nem volt ebben tapasztalata. Különösen azért mert az élmény sem mindig ugyanaz, sőt igazán nagy eltérések is lehetnek. Sajnos az sem segíti a dolgot hogy a világhálón rengeteg különféle élménybeszámoló…..
Az Ayahuasca használata a dél-amerikai mesztic közösségek és bennszülött törzsek hagyományaiban maradt fent. A bennszülött törzsi rendszerben élő emberek hiedelmeinek és világnézetüknek alapja az animizmus és a sámánizmus, mely hitrendszerek szorosan kapcsolódnak, illetve ráépülnek a mágiára és a…..
Az egyik legtöbb kérdést felvető témáról szeretnék írni röviden ebben a cikkben, arról hogy kik is lehetnek az "Ayahuasca Sámánok", hogyan nevezhetik őket, miképp vállnak azzá akik, milyen „kasztok” fordulnak elő, van-e köztük hierarchia és egyebek. Fontos kiemelnem, hogy ezek a jellegzetességek…..
Mesternövények Ayahuasca főzetek 2017.08.25 10:32:48
Ayahuasca főzetek (jegyzet) !FONTOS! Magyarországon az NN-DMT és az 5-meo-DMT kábítószernek minősülő anyag, fogyasztása, tartása, terjesztése bűncselekménynek minősül, ezen kívül az egyik legerősebb pszichedelikum és hallucinogén, cikkem célja kizárólag a tájékoztatás, ugyanis egyre többen utaznak…..
Ayahuasca szertartásokat jelenleg sokféle ember tart sokféleképpen, cikkem/jegyzetem célja hogy felhívjam a figyelmet néhány stílusra, jellegzetességre, de nem elemzem ki alaposan a ceremóniákat. Őslakos szertartások: Dél-Amerikában 100+ őslakos törzs használ Ayahuascat, ezen bennszülöttek nagy…..